Biz de sürekli ateş kontrolü , akşamdan fitil uygulamıştık sabaha karşı ateşi yükseldi yine üstünü başını çıkarıp iç badiyle bıraktık. Sirkeli ve sulu bezle eklem yerlerini sildik , başına su uyguladık evi havalandırdık biraz emzirme süt içirmeye çalıştım yattı kuzum ama huzursuz
Öylemi hiç duymamıştımBebeklerde sirkeli şu önerilmiyor ateşi anı düşürüp hızlı çıkarabiliyormuş havale riskini artiriyormus bizler hep öyle büyüdük oysa
Maşallah canım inşallah ateşlenmez bizde bu gün kalça ultrasonuna gittik şükür sıkıntı çıkmadı 3200 gr doğmuştu 3000 gr a düşmüştü bir aylıkken 3900 olmuştu bu günde 4300 gram çıktı kilosu gelişimi normal sanırım bizden de haberler böyleGünaydın teyzeleri
Biz geldik aşımızı olduk
Kilosu gelişimi gayet iyi
Darısı başımaAy aynen puset hayat kurtarıyor
İlk başlarda benimki de sevmiyordu alıştı , bazen sütünü bile orda içiriyorum her gün 5 dk 5 dk alıştırdım çıktı günde 2 Sefer 30 dk ya
@yorgunoz
Bizde bugün asi olduk ateş olmadan verme dedi ebe bana vermedim bendeBiraz ağladı ama hemen sakinleşti eve geldik calpol verdim emzirdim
Kendi kendine uyudu teyzesi
Korkma hiç
Öylemi hiç duymamıştım
Bende doktora yazdım şimdi , uyguladıklarımı anlattım hala huzursuz geçmezse calpol vereyim mi diye
Cok sevindim canim..bizimde bugun 4.gun beslenmem karisti baya incir vs cok yemedim kendimde kotu oldum kizda..cok gazi oluyor kaka yapmamasida etkiliyo sanirim ciglik cigliga aksam 7 8 oldugunda.nurse harveysi verince daha cildiriyo sankiBir buçuk ay sonra ilk kez fitilsiz kaka yaptı bebeğimDuphalac şurup işe yaramadığı gibi çok fazla karın ağrıdı yaptı. Onun yerine doktor tavsiyesiyle Sokol diye bir şuruba başladık iki gün önce. Nurse harveys gaz damlasına başladık onun da gayet yağlı bir kıvamı var. Ocean vitamin d3 damlaya geçtik onun da içinde sadece zeytinyağı var, pediaD nin içinde ayçiçek yağı ile bha vardı. Hipp combiotic mamaya başlamıştık lakin biberondan çok hızlı aktığı için meme emerken bocaladı oğlum ve mamadan mı bilmiyorum çok gazı oldu. Aptamil conformil'e dönmek zorunda kaldık, glikoz şurubu içerdiğinden dolayı içim rahat olmamakla beraber kabızlık ve gaz karşıtı olduğu için pek alternatifimiz yok, kıvamı yoğun ve yağlı ama iki hafta kullanımla tek başına yeterli olmadı kaka yaptırmada.
Yani 4. günde fitilsiz kaka yaptık, şuruba başlayalı iki gün olmuştu, umarım şurupsuz da yapar zamanla. Bu arada gün içinde bol kuru incir kayısı yemeye de başladım, tavsiye eden arkadaşlar da sağolsun.
@ShinSeGi E Elwing6 @xxyyzztt
Metsil bizde ilk kullandığımda ise yaradı sonradan etkisini kaybetti enson gece sabahlara kadar ağladığında bisey var bu çocukta deyip hastaneye götürdüm daha önce özele götürdüm bisey yok deyip gönderdikleri için devlete gittik bioga başlattı beraberinde biraz karnı rahatlasın gazdan çok şişmiş diye motilium surup verdi çok şükür iki gecedir uyku uyudu kuzum 2/3 saatte acıkdıkça uyandı şimdiye kadar devlet hastanesine görülmediğime pişmanımgercu özel gibi ilgili olmuyorlar alaacele baktı gönderdi ama derdimize çare oldu şimdilikSağol canım ☺
Geçmiş olsun şifa olsun hastalıklardan korusun Rabbim
Biz yine Metsile başladık bugün
Devamlı kullanacağım bu sefer
Umarım işe yarar
Size de maşallah canımMaşallah canım inşallah ateşlenmez bizde bu gün kalça ultrasonuna gittik şükür sıkıntı çıkmadı 3200 gr doğmuştu 3000 gr a düşmüştü bir aylıkken 3900 olmuştu bu günde 4300 gram çıktı kilosu gelişimi normal sanırım bizden de haberler böyle
Aslında devlet yada özel değil sorunMetsil bizde ilk kullandığımda ise yaradı sonradan etkisini kaybetti enson gece sabahlara kadar ağladığında bisey var bu çocukta deyip hastaneye götürdüm daha önce özele götürdüm bisey yok deyip gönderdikleri için devlete gittik bioga başlattı beraberinde biraz karnı rahatlasın gazdan çok şişmiş diye motilium surup verdi çok şükür iki gecedir uyku uyudu kuzum 2/3 saatte acıkdıkça uyandı şimdiye kadar devlet hastanesine görülmediğime pişmanımgercu özel gibi ilgili olmuyorlar alaacele baktı gönderdi ama derdimize çare oldu şimdilik
Ben 6 saat arayla veriyorum ilk günBizde bugün asi olduk ateş olmadan verme dedi ebe bana vermedim bendeyolda gelirken kendinden geçti oğlusum ama eve gelince verdi isyanı sonunda emerken uyudu yine inşallah ateşlemez kuzular da su 24 saati atlatırız
Hepimiz delirmeden su bebeleri bi buyuteydik
Geçmiş olsun canımEvet canım ilk aşı bize yapıldı
Erken gittik kontrolünü yaptı sonra aşılar sırayla geldi
Alabilirsin canım tabiki
Bizimde şuan sünnet derdimiz var teyzesi düşünüp duruyorumBenim o kadar psikolojim bozuldu ki gördükçeileride kızım da aynı şeyleri yaşayacak diye düşünmeye başladım bile sonum hayrola Allah'tan seninki erkek öyle bi derdin yok
Geçmiş olsun bebisineBugun kızımda aşılarını oldu , çok ağladı be değişik çığlıklar attı kuzumhemen kucağıma alıp sakinleştirirdim aynaya baktık sohbet ettik falan doktor iletişiminiz güzel dedi ama şurup önermedi emilimi zor oluyor , ateş olursa fitil önerdi. Eve geldiğimizden beri çığlık çığlığa acı çekme ağlamaları vardı , diğer taraftan alttan gazları vardı , fitil uyguladık eziyet çekmesin diye ona rağmen baya sonra uyudu inşallah gece güzel geçerde ağrısı olmaz kızımın
20 günde 460 gr almış , süt içmeyişi ve reddetmesi göz önünde bulundurulduğunda güzel dedi , 10 günde 230 gr oluyor 30 günde ortalama 690 gr eder , iştahı yerine geldiğinde daha iyi beslenir dedi , zaten içermediği sütler biberonda boşa gitti bende bu süreçte sağdığım fazla sütleri stok yaptım
3.ay da gelin tekrar aylık rutin kontrole döneriz dedi
Bu arada bunca zamandan sonra sabah eşim beni ve kızımı kayınvalideye bıraktı sabah , öğlende gelip aldı aşıya gittik, baya baya konuşma fırsatımız oldu , iletişim problemi olduğunu söyledim yanlış anlaşıldığımı tavır yaptıklarını boş yere dolduklarını söyledim , lohusalıkta ruhsal problemlerimi kişiselleştirdiniz ne kadar zorlandığımı görüp , gidip odada dinlendiğim zaman bile üstünüze alındınız dedim kafamdaki herşeyi konuştum. Kv de insan sevdiğine kırılır biz senden bunca yıldır ilk kez öyle şeyler gördük ister istemez bize surat yapıyorsun diye düşünmeye başladık , emzirme olayı üstüne geldi falan dedi. Görümcem de öğlen kızını bırakmaya geldi. neden bir türlü konuşamadık dedim biz kardeşiz hallederiz aramızda dedim. Konuşacaz ama şimdi değil işe yetişmem lazım fln dedi makyajını yaptı kızımı sevdi. Meğer görümcem olaydan sonraki gün gidip kv de ağlamış , kayınpeder , eşimin diğer ablası ve erkek kardeşi de bana tavır almışkv ye dedim ki , bunca yıldır neyimi gördünüz bir lohusalığımı yaşatmadınız dedim
Bende çoğu zaman acım vaktim olmuyo oğlum gündüz uyumuyo kahvaltıyı zor yapıyorum akşamda 8 buçukta eşim geldiğinde yiyebiliyorum oda yemek yapabildiysem yapamadıysam yine çay kahvaltiKişiye özgü mü bilmem ama uzun süre aç kalırsam sütüm azalıyor benim, 2-3 kere geldi başıma
Ya aynı şeyleri bende yaşıyorum eşim gece vardiyasında sabah geliyo iki salliyo uyuyo sora eşim uyuyo benimkide uyaniyo ben salladım bütün gün bana misin demedi uyumadı hic gece 1 e kadar uyanıktı 1de uyudu kaldı 2 saat sora bida kalktı tabi banada aynısını yapiyo bende uyumuyoDünden beri uyumuyo yok ne yaptıysam tilki uykusu mübarek hemen açıyo gözleri. Memede ne kadar uyuyabilirse bütün gün onla durdu. Akşam emziriyodum bırakınca gazını cikardim esime verdim biraz dolaştırdı konuştu fln sonra besigine yatırdı iki pispis salladı çocuk anında uyudu iki buçuk saat sonra uyandiE be evladım ayni şeyleri yapıyorum garazin bana mı illa zombi gibi mi dolanayım ne yapayım
Ben ertesi günün yemeğini akşam 10gibi eşim bebişe bakarken yapıyorum bi de iki günlük yemek yapıyorum yoksa hep dışardan yemek zorunda kalıyoruz onu da hiç tercih etmek istemiyorum maalesefBende çoğu zaman acım vaktim olmuyo oğlum gündüz uyumuyo kahvaltıyı zor yapıyorum akşamda 8 buçukta eşim geldiğinde yiyebiliyorum oda yemek yapabildiysem yapamadıysam yine çay kahvaltisutumde azalma oluyo tabiki ac olduğumdan benimde
Ne guz3l aksamdan hazirlamanda iyi tabiki benim esim vardiyali calistigi icin oğluyla 1 2 saat ilgileniyo bende o sırada kahvaltı yemek yada banyo yapıyorumBen ertesi günün yemeğini akşam 10gibi eşim bebişe bakarken yapıyorum bi de iki günlük yemek yapıyorum yoksa hep dışardan yemek zorunda kalıyoruz onu da hiç tercih etmek istemiyorum maalesef
Bebise masallah canimGünaydın teyzeleri
Biz geldik aşımızı olduk ☺
Kilosu gelişimi gayet iyi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?