Bugün rota da yapıldı. Rota içirilen bir şey Allah’tan yoksa bir iğne daha fazla gelirdi. Ama rota 1-2-3 diyorlar onu anlamadım. Bugün bir tane içirdiler ama 2 tane daha mı olacak acep
Benim bildiğim rota 3 ay 15 günü geçmeden yapılmalı, 2. Dozu da var o da 5 aylıkken yapılıyor. Aynen oral bi aşıymış. 3. Kez rota var mı onu bilmiyorum işte
Bana doktor ateşi çıkınca ver dedi. Sağlık ocağı hemen ver çocuğun ağrısı olacak dedi. Ağrısı olur diye ateşi olmadığı halde verdim İçeriğine baktım ağrı kesici özelliği de varmış. Bu arada geldiğimizden beri uykuluyuz.Aşılar çok yordu belli, hele o bacaktan yapılan karma aşı nasıl ağrıttı öyle ya.
Ben ateşlenmeden verdim zaten azıcık veriyosun bi de sadece ateş düşürücü değil calpol aynı zamanda ağrı kesici yani eğer aşı yeri acıyosa da huysuzluk yapabilir bence azıcık çay kaşığının yarısı kadar verebilirsin sağlıkçı tavsiyesi
Menenjit 3 doz, 2 doz ve tek doz olarak var. Ben 1 yaşında tek doz yaptırıcam. Hemşire arkadaşım var o da öyle yaptı. Dün sağlık ocağındaki ebe hanım da öyle önerdi, hem zaten bu karma aşının içinde menenjit de varmış. 3. Ayında sadece rota yaptırıcam
Ay kıyamam ya
Cıglık atmıyor gözü kapalı meme agızda uyumak istiyor sürekli
Normaldede kucakcı memeci ok ama gözleri acık olurdu emerken suratıma bakardı simdi belli sıkıntısı var
Ates cıktı mı ipekte
Verem asısı agrı sızı ateş yapmaz dedi ebe ama geldigimizden beri gözü kapalı meme emip uyumak istiyor (10da olduk aşıyı)
Uyku dedigimde meme agzında olucak yalancı uyku yerine bırakıyorum aglıyor gözünü acmadan emmek istiyor sadece
Ateşi yok ama aşırı huzursuz
Aşıdan sonra böyle huysuzluk yapan cocugu var mı aranızda
Benimki aynı böyle oldu. Ateşi çıkmadı çok şükür ama iki gün boyunca memeden inmedi sadece memede uyudu. Hatta artık dayanamayıp o gece emzirirken uyumusum anlatmıştım. Endiselenme oluyo öyle.
Yanlış yazmışım 2 aylık yaptırdık aşıları. menenjit 3. Ayda yapılacak dedi doktor ama ben 3. Ayda yaptırmasam risk mi almış olurum bilemedim. Sağlık ocağındaki hemşire de 9. Ayda yaptırdım ben bebeğin ilk aylar dışarı çıktığı mı var diyor ama bilemedim hangisi doğru ne zaman yapılmalı
Dün ebe hanım öyle söyledi ben de sanki bi yerde gördüm ama emin değilim. Zaten bu menenjitin de 3 türlü aşısı var yanılmıyosam. Bi bu 3. Ayda başlanabilen var, bi B tipi dedikleri var bi de 1 yaşından sonra başka da varmış ismini bilmiyorum.
Senin düşüncen de doğru mesela 1 yıl beklemek istemiyosun. Ben de özellikle 6. Ayda çok fazla aşı olacağı için hepsi ağır gelir diye düşündüm o yüzden 1 yaşında yaptırıcam tek doz. Bi de doktorumuz bunun için mi B tipi için mi demişti hatırlamıyorum ama 3. Ayda yapıldığında baya ateşi çıkabilir bununla başederim dersen 3. Ayda yaptırabilirsin dedi. Tabi kararı bize bıraktı
Ya bu ayki kontrolde doktor iki tip menengikok asısı var ben her ikisinide yaptırmanızı öneriyorum vs dedi ama kızım aglıyordu cok dinleyemedim neden oldugunu
Ben ateşlenmeden verdim zaten azıcık veriyosun bi de sadece ateş düşürücü değil calpol aynı zamanda ağrı kesici yani eğer aşı yeri acıyosa da huysuzluk yapabilir bence azıcık çay kaşığının yarısı kadar verebilirsin sağlıkçı tavsiyesi
Bana ebe atesi 37.5 ta olabilir 39da olabilir cok huysuzsa anlarsın her bebegin atese verdigi tepki farklı fitil ver demişti fitili ortadan diklemesine kesip
Geçmiş olsun bebisine inşallah hep böyle kakasini yapar düzen oluşturur bende pedia d vitamini kullanıyorum ama şimdi yazınca gordum nurse harvey surup olarak kullanıyorum bende faydasını gördüm cok gazi olduğunda bir çay kaşığı veriyorum hemen yapiyo
Kaka mı yapıyo gaz mı? Biz de açıkçası bilemedik şurubun etkisiyle mi yaptı yoksa nurse harveys damlanın etkisiyle mi.
Pedia D'de bha varmış doktor tavsiyesiyle almıştık içeriğe bakmak aklıma gelmedi kendime de sinir oldum.
Çok iyi anlıyorum Allah güç kuvvet versin, aşı oldu di mi minnak, geçmiş olsun. Bütün gün memedeydi benimki de aşı günü kıyamam.
Bugün eşim izinliydi temizlik yaptık, bebek kaka yapınca rahatladı tabi bütün gün uyudu, eşim diyor ki bu çocuk mu eziyetli. Hadi buyur burdan yak. Bense bel ağrısından ölüyorum, var mı benim gibi beli ağrıyan?
Bizimkinin de çıldırdığı saatler oldu her gün ama neyden bilemiyorum ki, kabızlık şurubundan mı gaz damlasından mı mamasından mı.
Bugün karışık verdim mamayı birer ölçek hipp combiotic ve aptamil conformil, daha ideal bi kıvam oldu.
Kızlar gündüz uykuları azaldı
Emme süreleri de kısaldı
2saati zor buluyoruz ve o iki saat bana 10 dk gibi geçmeye başladı hep memedeyiz sanki
Lohusa depresyonundan halliceyim
Bizimkinin de çıldırdığı saatler oldu her gün ama neyden bilemiyorum ki, kabızlık şurubundan mı gaz damlasından mı mamasından mı.
Bugün karışık verdim mamayı birer ölçek hipp combiotic ve aptamil conformil, daha ideal bi kıvam oldu.