Yok ben ya kaşıkla ya da eds ile veriyorum mamayı hiç biberon almadım iyiki almamışım benim kız hemen alışıp beni temelli bırakırdı. Bence sen de hiç biberon verme o zaman hatta eds için beslenme sondası alsana
Calpolu günde kaç kez kullandınız, ben öğlen bir çay kaşığı verdim ama şu an çok huzursuz tekrar versem mi bilemedimKızlar aklınızda olsun. Calpolü açtıktan sonra 2ay ömrü var. Hatta nerdeyse tüm çocuk şurupları öyle 2-3 ay oluyor. Kenarına kıyısına tarih yazın .
Doktorum devam ederse 4-6 saatte bir devam edebilirsin dedi ben gece tekrar verebilirimCalpolu günde kaç kez kullandınız, ben öğlen bir çay kaşığı verdim ama şu an çok huzursuz tekrar versem mi bilemedim
Benimki imada bulunuyor , süt mayalıyorken mutfağınında dağıttık ama flnAynen öyle bizim evleri kendi eviymiş gibi görüyorlar bende buna ayar oluyorum
Meme ucumuz tak çıkar olsaydı keşke geceleri verirdikO olmasaydı memen devreye girerdi tecrübeyle sabit
Önümüzdeki ay tekrar görüşürsünüz iyice karar verirsiniz. Bu arada baktım karma aşının içinde Hemofilus influenza tip B diye bi şey var menenjite karşı da koruyomuş ama bizim yaptıracağımız meningokok imiş o da ayrı bi şeymiş. Yine de doktor daha iyisini bilir. İnan benim de kafam karışık hangisini yapıp yapmayacağıma dair. Kesin olan şu an için rota varYa bu ayki kontrolde doktor iki tip menengikok asısı var ben her ikisinide yaptırmanızı öneriyorum vs dedi ama kızım aglıyordu cok dinleyemedim neden oldugunu
Ohhh maşallah ne mutluBir buçuk ay sonra ilk kez fitilsiz kaka yaptı bebeğimDuphalac şurup işe yaramadığı gibi çok fazla karın ağrıdı yaptı. Onun yerine doktor tavsiyesiyle Sokol diye bir şuruba başladık iki gün önce. Nurse harveys gaz damlasına başladık onun da gayet yağlı bir kıvamı var. Ocean vitamin d3 damlaya geçtik onun da içinde sadece zeytinyağı var, pediaD nin içinde ayçiçek yağı ile bha vardı. Hipp combiotic mamaya başlamıştık lakin biberondan çok hızlı aktığı için meme emerken bocaladı oğlum ve mamadan mı bilmiyorum çok gazı oldu. Aptamil conformil'e dönmek zorunda kaldık, glikoz şurubu içerdiğinden dolayı içim rahat olmamakla beraber kabızlık ve gaz karşıtı olduğu için pek alternatifimiz yok, kıvamı yoğun ve yağlı ama iki hafta kullanımla tek başına yeterli olmadı kaka yaptırmada.
Yani 4. günde fitilsiz kaka yaptık, şuruba başlayalı iki gün olmuştu, umarım şurupsuz da yapar zamanla. Bu arada gün içinde bol kuru incir kayısı yemeye de başladım, tavsiye eden arkadaşlar da sağolsun.
ShinSeGi @Elwing6 @xxyyzztt
Aynen ateş yok calpol vermedim. Uykusu açıldı baya ama çok huysuz. Normalde de huylu sayılmaz :)) ama sanki ekstra huysuz. İnşallah yarına kalmaz bi şey yaa. Bu arada yarın yıkıycam ben, 2,5 gün olmuş oluyo bi şey olmaz inşallah
Ben daha hiç vermedim. O gün huysuzmuydu inan hatırlamıyorum bile. Ateşini takip ettim çıkmadı.Calpolu günde kaç kez kullandınız, ben öğlen bir çay kaşığı verdim ama şu an çok huzursuz tekrar versem mi bilemedim
Ben fırsat bulduğum an 2 çeşit komposto yapıp dolaba atıyorum 10 gün filan gidiyor. Bi de tarhana çorbası veya bulgur pilavı bunları da çok pişirip öğlenleri yiyorum. Bi kavanozda devamlı ceviz, badem, fındık vs var aç hissettikçe atıştırıyorum. Böyle pratik şeyler yap sen deBende çoğu zaman acım vaktim olmuyo oğlum gündüz uyumuyo kahvaltıyı zor yapıyorum akşamda 8 buçukta eşim geldiğinde yiyebiliyorum oda yemek yapabildiysem yapamadıysam yine çay kahvaltisutumde azalma oluyo tabiki ac olduğumdan benimde
Banyo yapılmaması durumu bu aya özel. Verem aşısı sebebiyle sanırım. Yerinde olsam yıkamazdım. Kirlenmiyorlar ki zaten . Yine de sen bilirsin canımAynen ateş yok calpol vermedim. Uykusu açıldı baya ama çok huysuz. Normalde de huylu sayılmaz :)) ama sanki ekstra huysuz. İnşallah yarına kalmaz bi şey yaa. Bu arada yarın yıkıycam ben, 2,5 gün olmuş oluyo bi şey olmaz inşallah
Onu doktorunuzla konuşarak karar verseniz iyi olur sanırım. Ben kendi sebeplerimi söyliyim: 3 doz olanı yaptırmıyorum çünkü çok ateş yaparmış (tabi ki her bebek farklı) ben o ateşle zor başa çıkarım, 2 doz olanı da yaotırmıyorum çünkü 6. Ayında 3 ya da 4 tane devlet aşısı var zaten, bu kadar çok aşıyı yaptırmayı tercih etmiyorum. 1 yaşında yaptırmak daha mantıklı geliyor bana. Bu kişisel fikrim, önümüzdeki ayın başında tekrar doktorumuzla konuşucaz. Eşini de anlıyorum, inan aynı endişeye ben de sahibimBen de öyle yaptırayım diyorum ama eşim bir yaşına kadar risk almış olmaz mıyız diyor
Cok gecmis olsun. Yasadigin korkuyu tahmin edebiliyorum. Insan kafayi yer. Allah butun bebeklerimizi korusun.Biz bugün çok kötü bir gün geçirdik ama sonu iyi bitti çok şükür
Kızım dün akşamüstünden itibaren kesinlikle beni emmedi, memeye yapışıp kuvvetli kuvvetli çekmiyordu bi türlü. Sabaha kadar uğraştım ☹ sinirlerin harap oldu. Bi ara çocuğa da kızdım eşime verdim al ne yaparsan yap diye çünkü hem emmiyor hem açlıktan ağlıyordu. Mecbur 2-3 kere mama verdim. Sürekli de bi uyku hali vardı. Bugün de kaka sorunu için eğitim araştırmaya götürdük. Doktora geceden beri beni emmiyor dedim, bi de muayne de aşırı hareketsiz tepkisizdi doktor bir panik yaptı birilerini aradı anlamadığımız bişiler söyledi çok acele acile sevk etti. Çocuğun üstünü giydirmeme bile müsaade etmeden acile yolladı düşünün. Acilde başımıza bi sürü insan toplandı panik halde bişeyler diyorlar, çocuğun nabzına vs bakılıyor en son birini durdurup sordum Allah aşkına neyden şüphe ediyorsunuz diye menenjit dediler dondum kaldımhemen bi sürü tahlil-tetkik yapıldı, yatış yapılıp gözlem altına alındı. Yavruma damar yolu açıcaz diye her yerini delik deşik ettiler, ben ağla ağla bi hal oldum. Kuzum gerçekten de aşırı halsiz gibiydi, sürekli uyuyordu çok korktum. Meğer menenjitin bi sürü belirtisi olurmuş bizde halsizlik ve iştahsızlık dışında hiç bişey yoktu. Tüm tahliller temiz geldi ve ateşi filan da çıkmadı çok şükür. Kızınız sağlıklı deyip akşamüstü taburcu ettiler. Belki boşuna bu kadar panik yaptılar bizi bilemiyorum. Ama yavrumun kıymetini bir kere daha anladım. Gerçekten çok zor, tüm yavrularımızı Rabbim korusun. Eve geldik kıtlıktan çıkmış gibi emdi beni, gözü de açıldı kıpır kıpır şimdi
Bir daha çocuğumu emsin diye zorlamayacağım inatlaşmayacağım. Sabırla elimden geleni yaparım ama emmezse mama veya sağılmış sütümü veririm. Ne önemsiz geldi o an bana bunların hepsi mamaymış, memeymiş vs
Ben aldim bileBiz 23 günlükken ilk tatilimi didime gidip yaptık
Hoş deniz alev alev olmasına ragmen cok kücük bizimki diye giremedik birlikte bi babası faydalandı
Bu sene yaz icin alacagım mayosunu bile simdiden merak ediyorum
Yook kirinden değil saçında çok fazla konak oldu onu yıkamak istiyorum artık. 12 saat erken yıkamış olsam sorun olur mu ki? Ya da hiç risk almayayım yaa bilemedimBanyo yapılmaması durumu bu aya özel. Verem aşısı sebebiyle sanırım. Yerinde olsam yıkamazdım. Kirlenmiyorlar ki zaten . Yine de sen bilirsin canım
Bize ebe 15 gün ömrü var actiktan sonra dedi banada cok kisa geldi suresi zaten çay kasigi kadar vercez en fazla kocaman sise yapmislar.Kızlar aklınızda olsun. Calpolü açtıktan sonra 2ay ömrü var. Hatta nerdeyse tüm çocuk şurupları öyle 2-3 ay oluyor. Kenarına kıyısına tarih yazın .
Nasıl dağıttıysa toplasın ozamanBenimki imada bulunuyor , süt mayalıyorken mutfağınında dağıttık ama fln
Kuruyemiş yiyodum bi ara ama bazen oluyo ki yemek yemeyi bile unutuyorsun su içmeyi falanBen fırsat bulduğum an 2 çeşit komposto yapıp dolaba atıyorum 10 gün filan gidiyor. Bi de tarhana çorbası veya bulgur pilavı bunları da çok pişirip öğlenleri yiyorum. Bi kavanozda devamlı ceviz, badem, fındık vs var aç hissettikçe atıştırıyorum. Böyle pratik şeyler yap sen de
Canım 3.100 gram dogdu..2.700 düştü hastaneden çıkışimizda.Boyda 50 santim..Maasallah burdaki bebişler iyi kilo almişlar..
Çok geçmiş olsun çok şükür bir şey çıkmamış ama insanın ömründen ömür gider tabiBiz bugün çok kötü bir gün geçirdik ama sonu iyi bitti çok şükür
Kızım dün akşamüstünden itibaren kesinlikle beni emmedi, memeye yapışıp kuvvetli kuvvetli çekmiyordu bi türlü. Sabaha kadar uğraştım ☹ sinirlerin harap oldu. Bi ara çocuğa da kızdım eşime verdim al ne yaparsan yap diye çünkü hem emmiyor hem açlıktan ağlıyordu. Mecbur 2-3 kere mama verdim. Sürekli de bi uyku hali vardı. Bugün de kaka sorunu için eğitim araştırmaya götürdük. Doktora geceden beri beni emmiyor dedim, bi de muayne de aşırı hareketsiz tepkisizdi doktor bir panik yaptı birilerini aradı anlamadığımız bişiler söyledi çok acele acile sevk etti. Çocuğun üstünü giydirmeme bile müsaade etmeden acile yolladı düşünün. Acilde başımıza bi sürü insan toplandı panik halde bişeyler diyorlar, çocuğun nabzına vs bakılıyor en son birini durdurup sordum Allah aşkına neyden şüphe ediyorsunuz diye menenjit dediler dondum kaldımhemen bi sürü tahlil-tetkik yapıldı, yatış yapılıp gözlem altına alındı. Yavruma damar yolu açıcaz diye her yerini delik deşik ettiler, ben ağla ağla bi hal oldum. Kuzum gerçekten de aşırı halsiz gibiydi, sürekli uyuyordu çok korktum. Meğer menenjitin bi sürü belirtisi olurmuş bizde halsizlik ve iştahsızlık dışında hiç bişey yoktu. Tüm tahliller temiz geldi ve ateşi filan da çıkmadı çok şükür. Kızınız sağlıklı deyip akşamüstü taburcu ettiler. Belki boşuna bu kadar panik yaptılar bizi bilemiyorum. Ama yavrumun kıymetini bir kere daha anladım. Gerçekten çok zor, tüm yavrularımızı Rabbim korusun. Eve geldik kıtlıktan çıkmış gibi emdi beni, gözü de açıldı kıpır kıpır şimdi
Bir daha çocuğumu emsin diye zorlamayacağım inatlaşmayacağım. Sabırla elimden geleni yaparım ama emmezse mama veya sağılmış sütümü veririm. Ne önemsiz geldi o an bana bunların hepsi mamaymış, memeymiş vs
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?