Emmiyor işte sorun ordaVay be bende emziğe alıstıramadım memeci kızım var diye üzülüyordum
Resmen her iki türlü de dönüp dolaşıp biz yoruluyormusuz
Allah kolaylık versin hepinize ancak yüzlerce kere söyledigim gibi sütünüz var emdikcede artacak ben inanıyorum sizde inanın ki olsun.
bol bol su için ve protein tüketin ve sütüm var diyin doyuyor diyin
Bebeğinle yatak odana kapanıyorsun, gak dese emziriyorsun guk dese emziriyorsun kalan tüm vakitlerde uyuyorsun. Sana yardımcı olacak biri yemeğini hazırlıyor, bebeğinin altını açıyor vs. Yani anne sadece ye iç, emzir, uyu modunda oluyor (gece gündüz).Evet canim bu d9nemin ozelligi. Gebe kursunda soylemislerdi. Cevreye ilgisi basliyormus 3 4 ay civarinda. Bu da memeye olan ilgisini azaltiyormus. Bebeginizi tek basiniza oldugunuz odada emzirin. Anne ve bebek tek olsun demislerdi. Ten temasini onermislerdi. Emzirme kampi yapin demislerdi. Ama emzirme kampi nasil oluyor bilmiyorum.
Ben uyutuyorum canim bizimkide fan sesiyle uyuyo hemenKızlar merhaba beyaz gürültü ile uyutan var mı aranızda. Akşam on bir gibi falan beyaz gürültü açtım benim bebeğim saç kurutma makinesi sesi ile uyuyor. Bebeğim uyudu iyice dalsın kapatayım dedim sonrasını hatırlamıyorum bende uyumuşum bir uyandım saat iki. Üç saat çalışmış telefondan gürültü hiç haberim olmamış. Acaba zarar vermiş midir diye düşünmekten deli olacağım.
Bebekten bebegede degisiyo sanirim aventi ben dogdugundan beri kullaniyorum meme reddi yasamadimSeni dinlemedim avent aldım. Gerçi diğerleri de biraz pahalı geldi ondan deneyeyim nolcak dedim. Meme reddi yaşıyorum çok da hizli akmiyo sanki ama bilemedim
O bize uygun degilmis. Kimse bana yemek hazirlayamaz. Hele bu sistemi esim duysa ver ben yapayim emzirme kamp8ni der. Tam onlukBebeğinle yatak odana kapanıyorsun, gak dese emziriyorsun guk dese emziriyorsun kalan tüm vakitlerde uyuyorsun. Sana yardımcı olacak biri yemeğini hazırlıyor, bebeğinin altını açıyor vs. Yani anne sadece ye iç, emzir, uyu modunda oluyor (gece gündüz).
Çok kızdım kendime bugün çok yorgundum nasıl uyuya kaldım bilmiyorum hala üzülüyorum ama oldu bir kere. Netten baktım bi iki yerde zararı yok belli bir ses te dinlediği sürece yazıyor. Yüksek seste dinleyince işitme sorunu yapabiliyormuş. Çok zorda kalmadıkça açmayı düşünmüyorum bundan sonra. Bağımlılık da yapıyormuşBen uyutuyorum canim bizimkide fan sesiyle uyuyo hemensesi kisik oldugu surece zarari olmaz diye dusunuyorum bir de ses bombaai aldim ufak telefonu koyunca radyasyondan korkuyorum..budizzz diye bjr ayicik var onu almayi dusunuyorum beyaz gurultu caliyormus..bende ileridr nasil vazgecirecegmi dusunuyorum iyimi yaptim kotumu bilmiyorum ama doktor dedi kolik sancilarina iyi gelecgini ne bileyim :)
Nazar oldu bence de. Sallamiyordum. S8mdi cok bunaltirsa salliyorum sen dusun. Babasinin horlamasi da surekli uyandiriyor.seninki nazara mı geldi ya? kendi kendine uyuyor cok uslu dedik dedik
Bagimlilik yapiyor evet ama kotu bir sey oldugunu dusunmuyorum kotu olsa doktor onermezdi.. valla bu sekilde uyuyor guzelde uyku cekiyor kullanacagim bir sure daha :) nasil icin rahat ediyorsa tabii en dogrusunu cocugun icin sen biliyorsunÇok kızdım kendime bugün çok yorgundum nasıl uyuya kaldım bilmiyorum hala üzülüyorum ama oldu bir kere. Netten baktım bi iki yerde zararı yok belli bir ses te dinlediği sürece yazıyor. Yüksek seste dinleyince işitme sorunu yapabiliyormuş. Çok zorda kalmadıkça açmayı düşünmüyorum bundan sonra. Bağımlılık da yapıyormuş
Aaa bu benBebeğinle yatak odana kapanıyorsun, gak dese emziriyorsun guk dese emziriyorsun kalan tüm vakitlerde uyuyorsun. Sana yardımcı olacak biri yemeğini hazırlıyor, bebeğinin altını açıyor vs. Yani anne sadece ye iç, emzir, uyu modunda oluyor (gece gündüz).
Ayy inşaşlah hepimiz gerçekten çok zormuş daha önce duydum ama başa gelince hiç okumamış duymamış gibi oluyorsunEvet doktorumda dedi , sosyalleştiği dönem memeye ilgi azalıyormuş, inşallah kolay atlatırız
Benim ki yeni 2 aylık oldu ama bi ayımız daha yok mu? Sadece emzik veriyorumAramıza hoşgeldinbu bi 3.ay sendromu sanırım, teker teker aynı şeyleri yaşamaya başladık. Biberon veriyor muydun?
Sizinki ne kadardır reddediyordı? Bakalım bizimki ne zaman kabul edecekKızlar kızım uyandı 11 gibi , sabaha karşı ağır uykuda meme alıyordu zaten ama doyurucu şekilde uzun beslenmiyordu. aldığım gazlarla uyanınca meme verdim görünce başladı ağlamaya , hemen ayağa kalktım dansederek ve şarkı söyleyerek emzirmeye başladım gözleri kapalı bir biçimde kabul etti 2 memeyi de uzun süre emzirdim , ilk kez yaptığım için kollarım uyuştu birazsonra kollarımda uyudu yarım saat sonra tekrar kalktı yine meme verdim ayakta bu kez gözleri açıktı kızımda özlemiş gibi emdi çok şükür ama ilk seferde emip uyuyunca ben kalanı sağdığım için ikinci kalkışta çok süt kalmamıştı memede , yinede sorun çıkarmadan oyalandı , üstüne 40 cc süt verdim uyutacağım için , yavaş geçiş yapmak istedim. Uyurken emzik vermemeyi deneyeceğim dedim uzun süre uyumadı ama uzun süre emdiği için de ağlamadı emzik yok diye , baktım ben uyuyorum kız uyumuyor sadede uyurken diyip emziği verdim uyuttum Ay hadi inşallah Kızlar yaa , çok keskin çizgi çekmek istemiyorum kızım inşallah yardımcı olur da bana zorlanmadan memeye devam edebiliriz
Uyku sersemi bu gece emdi valla bi sevindim ki, bakalım sabah nolacak? İnşallah atlatırız ya,Bu aralar hepimizin benzer dertleri var sanırım. Benim de biberona alistigindan beri öyle aslında emmiyo da diyemem ama önce bi diretiyo memeyi aldırana kadar yapmadigim kalmiyo, en çok uyku sersemiyken aliyo. Yeni uyandığı gibi dene istersen, ben geçecek daha birakamaz diyorum kendime sakin kalmaya çalışıyorum. Atlaticaz inş bu süreci..
50 desibeli geçmemesi lazım sesin o da iki kişinin sohbet sesi yüksekliğinde oluyor. Benim de unuttuğum oldu. Yüksek ses olmazsa sıkıntı yokKızlar merhaba beyaz gürültü ile uyutan var mı aranızda. Akşam on bir gibi falan beyaz gürültü açtım benim bebeğim saç kurutma makinesi sesi ile uyuyor. Bebeğim uyudu iyice dalsın kapatayım dedim sonrasını hatırlamıyorum bende uyumuşum bir uyandım saat iki. Üç saat çalışmış telefondan gürültü hiç haberim olmamış. Acaba zarar vermiş midir diye düşünmekten deli olacağım.
Sessiz sakin loş ışıkta emzirmeyi deniyorum, bu gece uyur uyanık arasıyken aldı bakalım. İnşallah devamı gelirEvet canim bu d9nemin ozelligi. Gebe kursunda soylemislerdi. Cevreye ilgisi basliyormus 3 4 ay civarinda. Bu da memeye olan ilgisini azaltiyormus. Bebeginizi tek basiniza oldugunuz odada emzirin. Anne ve bebek tek olsun demislerdi. Ten temasini onermislerdi. Emzirme kampi yapin demislerdi. Ama emzirme kampi nasil oluyor bilmiyorum.
Evet her türlü zor ama seninki başındam beri böyleydi en azından düzeni değişmedi maşallah öyküyeVay be bende emziğe alıstıramadım memeci kızım var diye üzülüyordum
Resmen her iki türlü de dönüp dolaşıp biz yoruluyormusuz
Allah kolaylık versin hepinize ancak yüzlerce kere söyledigim gibi sütünüz var emdikcede artacak ben inanıyorum sizde inanın ki olsun.
bol bol su için ve protein tüketin ve sütüm var diyin doyuyor diyin
Şimdiden marka seciyolarBebekten bebegede degisiyo sanirim aventi ben dogdugundan beri kullaniyorum meme reddi yasamadimemzikte kullaniyoruz ustune..resmen hepsinin tercihi var gerci son zamanlarda sagmayida biraktigimdan gunde 1 ya da 2 kez biberon kullaniyorum belki ondan..
Doyacağı genel beslenme bİberon memeyi de aralarda emiyor birde emziğe gazla düşkün olduysa son dönem memeyi görüp ağlıyorCanım benimki de biberondan sonra beni reddetti. Daha doğrusu çok acsa kesinlikle beni istemiyo, biberondan emcek. Uyanırken bakıyorum biraz uyumussa hemen kaldırıp emziriyorum ki uyku sersemi emsin. Ne zaman emip ne zaman biberon isteyeceği de belli olmuyo aklı karıştı çocuğun. Bende eds denicem. Bakalım inş hemen atlatiriz, daha çok erken..ShinSeGi
Benimki de öyle biberon diye ortalığı yıkıyor gelince yatışıyorBen de daha çok uyurken veriyorum simdi. Tam meme reddi denir mi bilmiyorum uyanıkken turlu oyunlarla da olsa aliyo çünkü ama çok acsa feryat figan agliyo biberon istiyo. Ben de tam böyle uyanmaya başlayınca kaldırıp veriyorum memeyi ki uyku sersemi daha rahat aliyo. İnş sizin gibi atlatiriz da bol bol emziririm. Oysa emzirmeyi nasıl hayal etmiştim o kadar kolay değilmiş
23 günlükken ilk ucak deneyimimizi yasadık :)
Tavsiyem beneginin uyudugu saatlerde ucak biletini al bizimki sabah 7deydi mesela
Ucaga binmeden hatt evden cıkmadan önce altını değiştir havaalanında zorluk cekebilirsin ne olur ne olmaz
Bebek arabasıyla ucaga kadar gidebiliyorsun büyük avantaj oluyor ucagın kapısında alt bagaja veriyorsun bebek arabasını
Birde havaalanına girdigimiz gibi emzirmeye basladım ucakta ucagın sesi hosuna gitti emzirmeme gerek bile kalmadan kendisi uyudu eger emziriyorsan bebegini işin cok kolay biberonla besliyorsan zorlanabilirsin cunku belirli cc ye kadar sıvı ürün alıyorlar içeri
[/QUOT bBebek
arabaniz nasıl di ben puseti goturcem mecbur 2 gün için arabayı goturmeyim diyorum ama pusetide aynı şekilde bagaja mi alirlarki yoksa uçağın içine alirlarmi ki
Emzirme kampı bence her yolu deneyerek bir süre sadece meme vermekEvet canim bu d9nemin ozelligi. Gebe kursunda soylemislerdi. Cevreye ilgisi basliyormus 3 4 ay civarinda. Bu da memeye olan ilgisini azaltiyormus. Bebeginizi tek basiniza oldugunuz odada emzirin. Anne ve bebek tek olsun demislerdi. Ten temasini onermislerdi. Emzirme kampi yapin demislerdi. Ama emzirme kampi nasil oluyor bilmiyorum.
Bebek arabamız travel sistem büyük arabalardandı icinde pusetle birliktebBebek
arabaniz nasıl di ben puseti goturcem mecbur 2 gün için arabayı goturmeyim diyorum ama pusetide aynı şekilde bagaja mi alirlarki yoksa uçağın içine alirlarmi ki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?