Hem ben hem eşim dedi doktora sorduk fln diye internetten açıp direk doktor ismi vererek bakın böyle soyluyolar diye onlari da okuttuk. Ama bizimkiler doktor fln tinlamiyolar. Ben bazen ince bisey koyuyorum bazen hiç koymadan yatiriyorum

Ben baslarda alt açmanin incecik yastığını koyuyordum sonra reflu gibi olunca belden yukarısını ince bebek yastığına yatırıyorum
Öyle bi durum olsa ben de koyarim da bizimkiler nasıl anlatsam direk yastık koyuyolar çocuğun kafasi çok yukarda kaliyo hatta poposu ustune oturacak sanki öyle büyük yastık koyuyolar bi de. Her seferinde cekiyorum altindan. Zaten emzirmesidir kakasidir gazidir zor bi de onlar zorlastirmasa

Son düzenleme:
2 yasina kadar yastik onerilmiyor, ben hic bir sey kullanmiyorum o yuzden.

Ben de bazen öyle yatırıyorum bazen de hiç bisey koymuyorum az önce yine kocaman yastık koymuşlar cildircamm
Ben Hiç bişey koymuyorum
Kayınvalide ve kayınpederine de gerekirse sert çık koydurma. Bu ne canım böyle sen koyma dedikçe koyuyorlar bir de önceki torunlarla kıyaslamaları yok mu en sinir bozucu şey. Benim kayınvalide de yaptı aynını önceki torunlarını örnek vererek şöyle yapardık böyle yapardık hiç birini dinlemedim yapmadım da. Taviz verme anneliğinden

Hani zır cahil derler bizde bunlar öyle. Esim nasıl çıktı bu aileden hayret ediyorum. Tamam büyütmüşler okutmuslar sagolsunlar ama inan ki cahille uğraşmak zor. Yüzüm yumuşaktır normalde sakin bi insanım ama böyle konularda kaplan kesiliyorum çocuk uyumak üzereyken bile yastığı çektim aldım altından bi daha koymayin dedim tekrar uyuttum çocuk heder olcak böyle işim çok zor ogluma üzülüyorum

Emzigine reçel mi bandirmadilar tam kundak yapıp çocuk kalça çıkığı olur deyince olsun doktorlar bisey bağlıyo geciyo mu demediler sevme derdine uyuyan çocuğu mu uyandirmadilar hepsiyle baş ettim..

Kıyas konusuna girmiyorum eltim de goruncem de en az onlar kadar cahil, onlarin çocuklarıyla kiyasliyolar. En son beni onlarla bir tutmayın dedim sonra kibirleniyorum zannedecekler diye vicdan yaptım fln.. bu da benim iç döküsüm olsun

yesilus ShinSeGi N NotFair GULUMSE86 H honey bunch A azizan yorgunoz morcivertkedi
Çok sağ olun kızlar. Sözleriniz çok moral oldu bana. Dün buraya yazdıktan sonra biraz ağladım sonra duş alıp kendime geldim. Eşime de döktüm içimi ama o bunu şikayet olarak algılıyor. Boşyere denmemiş cennet annelerin ayakları altındadır diyor.
2ayda bir genel temizlik için 2 yardımcı alıyorum ama sadece temizlik yaptırıyorum. Ancak bitiyor. Onlar temizlik yaparken ben düzen yapıyorum. ki onlar gelmeden de topluyorum heryeri. Çünkü bir şey lazım olduğu zaman anında bulmalıyım. Oğlumun karıştırmadığı yer yok. Yatağın içinden kaşık, elbise dolabından tencere çıkıyor bazen Düzen konusu yoruyor beni. Dün ellemeyeyim yarın pazar yine dağılacak dedim ama küçüğün D vitamini bulamadım bugün oyuncak kutusundan çıktı Gece heryeri topladım şuan yine aynı. Bıraksan işin içinden çıkılmaz oluyor. Bir de büyük oğlum küçüğü kıskanıp koltuğa oturduğum anda sırtıma çıkıyor oyun bekliyor o da hakkı. Neyse geçecek bu günler. El ele tutuşup okula gittikleri günleri hayal ediyorum. Yine de Hamdolsun bugünümüze. Rabbim bundan geri koymasın. Onlar sağlıklı olsun yeterki. Bu hafta peşpeşe hastalandılar o yüzden patlak verdim bende galiba.

Bizimki sabit isik iziyo bi zarari olur mu ki gece lambaaaini kapattim diyr kiyamet kooptu gecen aksam izleyerek uyuyo bazen aksamlarida gozleri hep tavanda
Işık ve hareket eden şeyler çok dikkatini çeker bu dönem. Telefonunun ışığını açıp gölge oyunu yapabilirsin. Benimki dikkat kesiliyor. Bazen altını temizlerken telefonu kucağıma koyuyorum tavana yansıyan gölgeme bakıyor

Birlikte mi yaşıyorsunuz ? İnan bana hepsi aynı hepsi çok bilmiş cahil. Benim kayınvalide de aynıydı lohusalığında on beş gün bende kaldı kayınpederim yazlıkta arkadaşları ile tatil yaparken. O on beş günde oturduğu yerden kalmadığı gibi bir de annemden hizmet bekledi. Onu da geçtim kardeşimin bana söyleyeceğini bile bile arkamdan neler söyledi.Yüzüme karşı da söyledi duymamazlıktan geldim. Bende hiç taviz vermedim kendimce doğru neyse onu yaptım. İki hafta önce ameliyat oldu safta taşından iki kere aradım geçmiş olsun için evlerine bile gitmedim. Kayınpederim torununu görmeye bir ay sonra geldi aynı şehirde olmamıza rağmen. Onlar böyle yapınca benimde gitmek içimden gelmedi gelmiyor da. Ben gitmediğimden mi ne bilmiyorum bir ayı geçti onlarda gelmedi hiç hadi beni geçtim torunlarını görmeye de gelmiyorlar. Diyeceğim o ki en güzeli uzak durmak yapabiliyorsan. Senin iç dökmeni fırsat bilip bende döktüm içimi kusura bakma

Sen nasıl muhteşem bi annesin
Ablamla benim yaslarimiz yakın annem de biz küçükken aynı bunları yaşamış hep anlatır. Sabret ileride annemi nasıl mutlu etsek nereye gotursek nasıl rahat ettirsek diyen evlatların olacak inşallah bu günler geçecek ben de ilk cocugum senin kadar değil ama zor günler geciriyorum hep ilerisini düşünüyorum geçecek diyorum.. buraya yazmak iyi geliyo aynı şeyleri yaşayan annelerin olduğunu bilmek iyi geliyo

Eskiler ne görmüşse onu yapmışlar bizden de onu bekliyorlar doğru yanlış demeden. Onlara göre kendi bildikleri mutlak tek gerçek .
2yaşına kadar yastık önerilmiyor. Ben büyük oğlumda yeni yeni kullanıyorum ince ve çok yumuşak olmayan.
Benim kv de başının sağına soluna yastık koy arkası çok yuvarlak diye tutturdu. Reflüsü var kusması geldiğinde kafasını yana çeviremez boğulsun daha mı iyi dedim. Eşimin kafasının arkası dümdüz, neden öyle dediğini şimdi anladım ve reflüsü olmasa da yapmam artık. Büyük oğlumun da çok yuvarlaktı kendiliğinden düzeldi düz yatmaktan.
Ne sıklıkla berabersiniz. Haftada bir kısa süre yapılan birşey ise birşey olmaz endişelenme.

En çok reçelli emziğe sinir oldum , zır cahiller gerçekten Allah sabır versin
Eşimin tarafta biraz cahil , cahil insanlarla uğraşmak çok zor dedim bir kere eşime, gelişime kapalılar ilerleme yok, sosyal çevre yok sadece 3-5 Kişiler geçiremezler tek dünyaları birbirini konuşmak benim yüzümde yumuşaktır fazlaca sakinimdir idareciyiğimdir kendi çocuğum söz konusu olduğunda bende kaplan kesildim rahatsız oldular , eşime dedimki. Ablanın çocuğunu büyütürken ablan birşeylerin doğrusunu araştırsaydı sorgulasaydı ben bu kadar zorluk çekmezdim neyse sonradan bana değiştin dediler , benim anneliğimin önüne geçmeye çalışırsan değişirim hatta çirkinleşirim işte bu kadar
Sonrada sessiz atın çiftesi pek olur diyor kv çokta umrumda , hayır izne çıkınca o bakacak zaten güzelde bakar ama herşeyi kendi elinde tutmak istemes bize birşey bilmiyormuş muamelesi yapması, kendi kızı gibi beceriksiz olacağımı sanması ve çocuğumu başlarına atacağımı hayal etmesi ve hayal kırıklığı yaşamaları bazen güldürmüyor değil

Haklısın ama çok zor geçecek bu günler

Evet bu günleri de çok keyifli ama zor , elinden tutup dışarı çıkacağımız günler gelecek

Arkadaslar bana cevap verebilecek olan yok muuu?

ya bugün hani telefona günes vurunca ısık yansır ya. öyle oldu. tavana bakıp bakıp gülüyordu farkettik ki o yansımanın oynamasına gülüyomus. ama nasıl kahkaha atıyo. elleri acmıs yakalamaya calısıyo bide sapsal cok sasırdım ona dikkat etmesine.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…