- 2 Temmuz 2015
- 2.840
- 5.101
- 158
Grip başlangıcı olabilir canım. Ben hemşiremize mesaj attım hasta biraz dedim aşıyı erteledi direk. 4.ay aşısı olucaktı. Odasını sık sık havalandır nemli tut. Başucuna yakın bir yere yarım soğan ve limon koy varsa karanfil sapla rahatlatıyor ve havayı temizlermiş.Arkadaslar yarin 2 ay asimiz var birkac gun banyo yaptiramayacagim icin aksam banyo yaptirayim diyorum yaptirsam mi? Bir de dun gece burnu cok tikaliydi hiriltiliydi hep ve hic uyumadi diyebilirim bugun de hep hapsurdu durdu acaba hasta mi hastayken asi yapiliyor mu yapsalar sorun olur mu
ıhlamur ve elma cayıKizlar ben grip oldum bogazdan yakaladiisin kotusu gulcede hapsuruyor emzirirken kullanabilcegmiz bir sey var mi
Grip başlangıcı olabilir canım. Ben hemşiremize mesaj attım hasta biraz dedim aşıyı erteledi direk. 4.ay aşısı olucaktı. Odasını sık sık havalandır nemli tut. Başucuna yakın bir yere yarım soğan ve limon koy varsa karanfil sapla rahatlatıyor ve havayı temizlermiş.
Ben aşıdan bir gün önce banyo yaptırdım ama grip başlangıcından şüpheleniyorsan hemşireye söyle ona göre hareket etsin söylersen belki yapmazArkadaslar bana cevap verebilecek olan yok muuu?
Yok değil bak bu şekilde. Böyle tutunca kafası tamamen memeye gömülmüyor tavana, yanlara filan da bakıyor.Yani ikiniz de yatiyosunuz o şekilde mi emiyo boğazına kacmaz mı öyle
Gecmiş olsunKizlar ben grip oldum bogazdan yakaladiisin kotusu gulcede hapsuruyor emzirirken kullanabilcegmiz bir sey var mi
Ben de 3-4 gundur fenayim. Hicbi sey kullanmadim. Sadece gece yatmadan parol aldim, terletti bayagi. Onun disinda bol su icmeye calisiyorum ama bogazim agridigindan o bile zor geliyor.Kizlar ben grip oldum bogazdan yakaladiisin kotusu gulcede hapsuruyor emzirirken kullanabilcegmiz bir sey var mi
Tabi aşı öncesi yıkayın dedi doktor , aşıdan sonraki 2 veya 3.gün yıkamak gerekiyormuşArkadaslar bana cevap verebilecek olan yok muuu?
Peki az da emse, emip uyuyor mu? Eğer uyuyorsa ve zorla uyanık kalmasını (yani emmesini veya sütüni içmesini) istiyosan ondan ağlıyor olabilir mi? Uykusu olduğu için. Benimki çünkü uykusu gelince baya mızmızlanıp ağlıyorBen doymamıştır diye düşündüğümden bazen 10 dk sonra bazen yarım saat sonra tekrar teklif ediyorum yine 3-5 dk emip ağlayarak bırakıyor bi kaç kere memeyi alıp alıp bırakıyor sonra ağlıyor hiç almıyor. Dün kaşıkla sağdığım sütü içirdim 40 cc onda da 20 ccden sonra çok ağladı zorla içirdim, toktu da ondan mı istemedi bilemedim
Cok sagolunGecmiş olsun
Gecen haftalarda bende olmustum
Doktor maske ile emzir dedi
Olabildigince aynı ortamda bulunmayın dedi
Bol bol emzir sütün onu korur dedi
C vitamini alabilirsin suda eriyenlerden
Çocuk büyütmenin en zor kısmı da dış mihraplara karşı mücadele etmek zaten. İç güdülerinde birşey var sanki yapmadan duramıyorlar. Oğlum 7aylıkken kahvaltı sofrası kalkmak üzereydi. Ağzına bal verdi yarım çay kaşığıyla. Son anda gördüm. Verdim birşey olmadı dedi. Sanki hemen o an vücudu tepki verecek ya.Hani zır cahil derler bizde bunlar öyle. Esim nasıl çıktı bu aileden hayret ediyorum. Tamam büyütmüşler okutmuslar sagolsunlar ama inan ki cahille uğraşmak zor. Yüzüm yumuşaktır normalde sakin bi insanım ama böyle konularda kaplan kesiliyorum çocuk uyumak üzereyken bile yastığı çektim aldım altından bi daha koymayin dedim tekrar uyuttum çocuk heder olcak böyle işim çok zor ogluma üzülüyorum
Emzigine reçel mi bandirmadilar tam kundak yapıp çocuk kalça çıkığı olur deyince olsun doktorlar bisey bağlıyo geciyo mu demediler sevme derdine uyuyan çocuğu mu uyandirmadilar hepsiyle baş ettim..
Kıyas konusuna girmiyorum eltim de goruncem de en az onlar kadar cahil, onlarin çocuklarıyla kiyasliyolar. En son beni onlarla bir tutmayın dedim sonra kibirleniyorum zannedecekler diye vicdan yaptım fln.. bu da benim iç döküsüm olsun
Banyo tabiki yaptır. Diğer sorunu bilmiyorumArkadaslar bana cevap verebilecek olan yok muuu?
Nasıl dolduysakBirlikte mi yaşıyorsunuz ? İnan bana hepsi aynı hepsi çok bilmiş cahil. Benim kayınvalide de aynıydı lohusalığında on beş gün bende kaldı kayınpederim yazlıkta arkadaşları ile tatil yaparken. O on beş günde oturduğu yerden kalmadığı gibi bir de annemden hizmet bekledi. Onu da geçtim kardeşimin bana söyleyeceğini bile bile arkamdan neler söyledi.Yüzüme karşı da söyledi duymamazlıktan geldim. Bende hiç taviz vermedim kendimce doğru neyse onu yaptım. İki hafta önce ameliyat oldu safta taşından iki kere aradım geçmiş olsun için evlerine bile gitmedim. Kayınpederim torununu görmeye bir ay sonra geldi aynı şehirde olmamıza rağmen. Onlar böyle yapınca benimde gitmek içimden gelmedi gelmiyor da. Ben gitmediğimden mi ne bilmiyorum bir ayı geçti onlarda gelmedi hiç hadi beni geçtim torunlarını görmeye de gelmiyorlar. Diyeceğim o ki en güzeli uzak durmak yapabiliyorsan. Senin iç dökmeni fırsat bilip bende döktüm içimi kusura bakma
Cok sagolunmorcivertkedi tuzlu suyla gargara falanda yapiyorum..insallah cocuga gecmez..ihlamur iciyorum sabahtan beri..memleket havasi nemi yaramiyor Ankaranin havaasi kuru hic hasta olmuyordum..andorex diye bogaz spryi vermis eczaci sıktım
Yanıma taşındılar çocuk olunca canım yukarıda anlattım. Bazen hiç tinmiyorum cevap bile vermeden mesela kendi bildigimi yapıyorum içimden şarkı söylüyorum kv yüzüme bakiyo öyleSürekli yanınızdalar mı? Neden bu kadar müdahale ediyorlar?
Canım yukarıda anlattım çocuk doğunca yanıma taşındılar gidin de diyemiyoruz kaç kez ben kaç yaşındayım yeğenime bile baktım cocuguma da bakarım tek başıma fln dedim daha ne diyim.Eskiler ne görmüşse onu yapmışlar bizden de onu bekliyorlar doğru yanlış demeden. Onlara göre kendi bildikleri mutlak tek gerçek .
2yaşına kadar yastık önerilmiyor. Ben büyük oğlumda yeni yeni kullanıyorum ince ve çok yumuşak olmayan.
Benim kv de başının sağına soluna yastık koy arkası çok yuvarlak diye tutturdu. Reflüsü var kusması geldiğinde kafasını yana çeviremez boğulsun daha mı iyi dedim. Eşimin kafasının arkası dümdüz, neden öyle dediğini şimdi anladım ve reflüsü olmasa da yapmam artık. Büyük oğlumun da çok yuvarlaktı kendiliğinden düzeldi düz yatmaktan.
Ne sıklıkla berabersiniz. Haftada bir kısa süre yapılan birşey ise birşey olmaz endişelenme.
Ay o paketli gidalar simdiden sinirimi bozuyor. Ben bi cocuga bir sey vereceksem once annesine sorarim, vereyim mi diye. Ama oglumun buyukbabasi simdiden buyu sana ne surpriz yumurtalar alicam, beni cok seveceksin diye konusuyorÇocuk büyütmenin en zor kısmı da dış mihraplara karşı mücadele etmek zaten. İç güdülerinde birşey var sanki yapmadan duramıyorlar. Oğlum 7aylıkken kahvaltı sofrası kalkmak üzereydi. Ağzına bal verdi yarım çay kaşığıyla. Son anda gördüm. Verdim birşey olmadı dedi. Sanki hemen o an vücudu tepki verecek ya.Daha önce kızının 3aylık bebeğine çilek yedirdiğinde alerjik gıda diye birsürü şey anlattım da kime anlatıyorsun ki. 1,5-2 yaşına gelince ancak susuyorlar ama onda da paketli gıda ile kendilerini sevdirme çabasında oluyorlar.
Beni cok bunaltanlara ben boyle istiyorum diyorum. Ya da yapmami soyledikleri sey icin ben boyle yapmak istemiyorum diye net konusuyorum. Sansim kayinaileyi cok sık gormemem. Ama gorustugumuz zamanlarda sinirimi bozmayi basariyor ozellikle kv. Cocugun her aglamasini ac olmasina yoruyor. Emzir emzir diye basimin etini yiyor. Bi de israrla her gorusmemizde ek bi sey veriyor musun diye soruyor, ya da gecende haberlerde gordum su mamalarda sorun varmis haberin olsun diyor. Sanki ben cocuguma gizli gizli mama veriyorum. Surekli bir agiz arama. Hayir versem niye vermiyorum diyeyim. Bunlar bana ilk hafta sutum gelmiyorken bana sut anne bulmaya calisan tiplerCanım yukarıda anlattım çocuk doğunca yanıma taşındılar gidin de diyemiyoruz kaç kez ben kaç yaşındayım yeğenime bile baktım cocuguma da bakarım tek başıma fln dedim daha ne diyim.
Öyle haftada bir fln olsa bu kadar müdahale etmem her yaptıklarına ama şimdi bi kere taviz verdim mi gerisi gelir. Doğru diyosun ne gormuslerse mutlak doğru o..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?