Niye bu kadar karışırlar anlamıyorum tamam torun sevin ki zaten sevme konusunda hiç kisitlÇocuk büyütmenin en zor kısmı da dış mihraplara karşı mücadele etmek zaten. İç güdülerinde birşey var sanki yapmadan duramıyorlar. Oğlum 7aylıkken kahvaltı sofrası kalkmak üzereydi. Ağzına bal verdi yarım çay kaşığıyla. Son anda gördüm. Verdim birşey olmadı dedi. Sanki hemen o an vücudu tepki verecek ya.Daha önce kızının 3aylık bebeğine çilek yedirdiğinde alerjik gıda diye birsürü şey anlattım da kime anlatıyorsun ki. 1,5-2 yaşına gelince ancak susuyorlar ama onda da paketli gıda ile kendilerini sevdirme çabasında oluyorlar.
Genel bir sebep söylemişti de hatırlamıyorumTıkanıklık neden olurmuş dönemsel miymiş ki.bizim oğlan dune göre daha iyi ama hala hışır hışır.araliklarla serum fizyolojik sıkıyoruz,arada bi sutumden damlatiyorum ama gece özellikle sabaha karşı çok tıkanmış oluyor
Ayyyy 5 gün kalmışBebeklerinizdeki atak zamanını hesaplayan bi site buldum koşun
Bebek Atak Haftası Hesaplama - Bebeklerde Atak Haftaları
Bebeklerde büyüme atağı nedir? Bebek atak takvimi ve bebek atak haftası hesaplama aracı ile bebeğinizin büyüme ataklarını hesaplayabilirsiniz.hesapliyor.com
ama hep ayrıymışsınız o da haklı. valla emzirme dönemim olmasa şuan korunmazdım. biraz da maddiyat. kızım 1,5 yasına gelince 2. çocuğu isterim. aslında şuan da isterim çok güzel olurlar büyüdüklerinde ama emzirme çok kafama takılıyor. tandem yapabilir miyim. yapamazsam kızıma karsı vicdan azabı cekerim vs vs. o yüzden en temizi en az 1 yıl sonraEvet korkmuyorum değil aslındaeşim şimdiden ikinciyi de yapalım peş peşe büyüsünler diyo şakadan da olsa altında bi gerçek var yani 5.senede çocuk bulduğu için görmemişlik yapıyor tabi çaresine bakarım Allah'tan her yolu yöntemi biliyorum ama adam ciddi anlamda delirdi gibi bişey çocuğu uykusundan uyandırıp sevmek istiyo eğer izin versem çekinmeden yapar heralde
Süt konusuna hiç girmeyim bana sütün acı dediler nerden biliyolarsa. Sütün az heralde yaramıyo fln. Kv surekli ben bütün çocuklarımı sutumle buyuttum çok yariyodu sutum fln diyo hele mamaya başladığımdan beri bak mama yariyo gordun mu fln diyo cevap vermiyorum versem kotu olcaz..Beni cok bunaltanlara ben boyle istiyorum diyorum. Ya da yapmami soyledikleri sey icin ben boyle yapmak istemiyorum diye net konusuyorum. Sansim kayinaileyi cok sık gormemem. Ama gorustugumuz zamanlarda sinirimi bozmayi basariyor ozellikle kv. Cocugun her aglamasini ac olmasina yoruyor. Emzir emzir diye basimin etini yiyor. Bi de israrla her gorusmemizde ek bi sey veriyor musun diye soruyor, ya da gecende haberlerde gordum su mamalarda sorun varmis haberin olsun diyor. Sanki ben cocuguma gizli gizli mama veriyorum. Surekli bir agiz arama. Hayir versem niye vermiyorum diyeyim. Bunlar bana ilk hafta sutum gelmiyorken bana sut anne bulmaya calisan tipler
Yanlış bakmisim o zaman yarinmisYok tahmini dogum tarihiyle bakıcaksın
Bizim ki 2 eylülde dogması gerekirken 5 eylülde dogurttuk 2 eylülü baz alıyorum
Ayyy çok sevindimm düzenin bozulması çok yipratiyo insanı. Sen şimdi yeni evlenmiş gibi olursun kendi düzenine geçince herşey gönlünce olsunSonunda benim de bebeğimin artık bi düzeni olacak inşallah. Eşimin askerliği nedeniyle evimizi dağıtmak zorunda kalmıştık sonrasında da eşimin ailesinin yanında kalmak zorunda kaldım. Sonra eşimin eğitim tayinini beklerken annemgile gezmeye gittik(farklı şehirdeler) orda hamile olduğumu öğrendim planlıydı zatenevim olmadığı için daha önce de bazı sorunlar yaşadığım için hamileliğimi annemin yanında geçirmek istedim ve annemin yanında doğum yaptım iyileştikten sonra kv gile geldim tekrar çocuğumla çünkü eşim hâlâ eğitimdeydi. Sonra eşimin eğitimi bitti ve o da tayin iznini köyde yani ailesiyle bizim yanımızda geçirdi ve görev yerine gitti. Ben yine burda çocuğumla kaldım çünkü ev ayarlayıp öyle götürecekti bizi. Dün sürpriz yaptı ve akşam birden geldi köy yeri olduğu için araba yok belli saatten sonra ve o saatte geleceğini hiç tahmin edememiştim nasıl mutlu oldum anlatamam tabi evi tutup herşeyi ayarlayıp öyle geldi. Şimdi o kadar mutluyum ki sizinle paylaşmak istedim çocuğum kalabalıktan çok rahatsız oluyor ve kendimize ait odamız olmadığı için çok sıkıntı yaşıyordum içerde uyut beşiği tekrar yattığım odaya taşı ses gürültü falan derken bi düzeni olmadı şimdiye kadar malesef iki hafta sonra falan yani eşimin yıllık izni bitince inşallah evimize gideceğiz bebeğimize bi düzen kurucaz çok farklı hissediyorum gerçekten burda kaldığım sürece bi çok şey yaşadım hele ilk zamanlar çocuğuma bakamayacakmışım gibi davranıldı hatta uykum ağır olduğu için gece kalkıp çocuğu emziremeyeceğim aç bırakacağım falan söylendi kv kendi çocuğumu banyo yaptırmama izin vermedi resmen ama zorla da olsa kendi çocuğumu banyo yaptıra gösterdim ve artık hiç bişey diyemicek duruma getirdim en sevdiğim özelliğim bu belki de kendimde. Özgüven... Bi kadın isterse herşeyi yapar hele ki bi anne şimdi bunları paylaşmak için kimsem yok annemden başka ama ona da konuşamıyorum çünkü üzülüyor sizinle iyi yada kötü herşeyi konuşuyoruz mutluluğumuzu üzüntümüzü... O yüzden içimi dökmek istedim uzun oldu çok ama başka nasıl anlatılır bilemedim kusuruma bakmayın lütfen sizi seviyorum iyi ki burası var ❤ sağlıkla büyütmek nasip olsun bebişlerimizi
Bizim ast alt yüksek Canım, şu an için net bişey demiyorlar, yüzde 35-40 ında sebepsiz olup sonradan geçebiliyormuş da ama karaciğerle ilgili sıkıntı da olabilir, takip gerektiriyor. Allahım korusun yavrularımızı.Hadi yaa çok üzüldüm. Bizim de alt, ast hafif yüksek çıkmış ama sarılığımız geç geçti muhtemelen ondandır yine de 2 gün sonra bi daha baktırın dediler, bir daha kan aldırmaya korktum2 hafta sonra kendi doktorumuz da kontrolümüz var o zaman o gerek görürse yaptırsın.
Çok teşekkürlerÇok geçmiş olsun
Ay ne zor değil miSon paragraf biz hatta hepsi bizçocuğa babaanne bakar zihniyeti var bunlarda çocuğu at bize işine bak diyolar. Kp sık sık sen isini bilmiyon bak vercen annene baksın diyo. Bi kere beşiğini sallayıp da uyuttu mu hatırlamıyorum..
Yakında bana da değiştin derler arkamdan konuştuklarını biliyorum az çok ama hiç umrumda değil. Ayni gelişime hic acik degiller. Mesela emzirdikren sonra kucagimda gezdiriyorum konuşuyorum oynuyorum konuşuyorum ya çok duskunsun çocuğa kucağa alistirilmaz biz diğer torunlari boyle sevmedik fln başliyolar. Halbuki normali bu görmemişler. Önceden anlatiyodum gelişimi için gerekli diye şimdi duymazdan geliyorum cevap bile vermiyorum bakıyolar öyle
Torun var diye size mi taşındılar , ne saçma şey planları ne peki ne kadar konaklamayı düşünüyorlarNasıl dolduysakburda az çok benzer şeyleri yaşıyoruz canım
Yaklaşık iki senelik evliyim normalde birlikte oturmuyoruz onbes dk fln evlerin arası araçla. Doğumdan sonra yanıma taşındılar. Diğer torunlara baktik buna da bakcaz diye biraz da elaleme karşı torun bakıyoruz diyolar işte..
Ben şimdiye kadar çok güzel korumustum mesafemi şimdi mümkün değil. Boşver gelmezlerse gelmesinler mesafe candır
Harika haberSonunda benim de bebeğimin artık bi düzeni olacak inşallah. Eşimin askerliği nedeniyle evimizi dağıtmak zorunda kalmıştık sonrasında da eşimin ailesinin yanında kalmak zorunda kaldım. Sonra eşimin eğitim tayinini beklerken annemgile gezmeye gittik(farklı şehirdeler) orda hamile olduğumu öğrendim planlıydı zatenevim olmadığı için daha önce de bazı sorunlar yaşadığım için hamileliğimi annemin yanında geçirmek istedim ve annemin yanında doğum yaptım iyileştikten sonra kv gile geldim tekrar çocuğumla çünkü eşim hâlâ eğitimdeydi. Sonra eşimin eğitimi bitti ve o da tayin iznini köyde yani ailesiyle bizim yanımızda geçirdi ve görev yerine gitti. Ben yine burda çocuğumla kaldım çünkü ev ayarlayıp öyle götürecekti bizi. Dün sürpriz yaptı ve akşam birden geldi köy yeri olduğu için araba yok belli saatten sonra ve o saatte geleceğini hiç tahmin edememiştim nasıl mutlu oldum anlatamam tabi evi tutup herşeyi ayarlayıp öyle geldi. Şimdi o kadar mutluyum ki sizinle paylaşmak istedim çocuğum kalabalıktan çok rahatsız oluyor ve kendimize ait odamız olmadığı için çok sıkıntı yaşıyordum içerde uyut beşiği tekrar yattığım odaya taşı ses gürültü falan derken bi düzeni olmadı şimdiye kadar malesef iki hafta sonra falan yani eşimin yıllık izni bitince inşallah evimize gideceğiz bebeğimize bi düzen kurucaz çok farklı hissediyorum gerçekten burda kaldığım sürece bi çok şey yaşadım hele ilk zamanlar çocuğuma bakamayacakmışım gibi davranıldı hatta uykum ağır olduğu için gece kalkıp çocuğu emziremeyeceğim aç bırakacağım falan söylendi kv kendi çocuğumu banyo yaptırmama izin vermedi resmen ama zorla da olsa kendi çocuğumu banyo yaptıra gösterdim ve artık hiç bişey diyemicek duruma getirdim en sevdiğim özelliğim bu belki de kendimde. Özgüven... Bi kadın isterse herşeyi yapar hele ki bi anne şimdi bunları paylaşmak için kimsem yok annemden başka ama ona da konuşamıyorum çünkü üzülüyor sizinle iyi yada kötü herşeyi konuşuyoruz mutluluğumuzu üzüntümüzü... O yüzden içimi dökmek istedim uzun oldu çok ama başka nasıl anlatılır bilemedim kusuruma bakmayın lütfen sizi seviyorum iyi ki burası var sağlıkla büyütmek nasip olsun bebişlerimizi
Bizimkilerin atak haftasına 7 gün var diyor, korku filmi gibi :)) baya winter is coming :)))))Bebeklerinizdeki atak zamanını hesaplayan bi site buldum koşun
Bebeklerde büyüme atağı nedir? Bebek atak takvimi ve bebek atak haftası hesaplama aracı ile bebeğinizin büyüme ataklarını hesaplayabilirsiniz.hesapliyor.com
Ben de aynı korkular yüzünden ikinciyi beklemeye aldım zatenama hep ayrıymışsınız o da haklı. valla emzirme dönemim olmasa şuan korunmazdım. biraz da maddiyat. kızım 1,5 yasına gelince 2. çocuğu isterim. aslında şuan da isterim çok güzel olurlar büyüdüklerinde ama emzirme çok kafama takılıyor. tandem yapabilir miyim. yapamazsam kızıma karsı vicdan azabı cekerim vs vs. o yüzden en temizi en az 1 yıl sonra
Aynen öyle oldu bu süreçte çok yoruldum ama kızım için herşeye değer tabiki eşim için deHarika haberinşallah yuvanızda kendi düzeninizde çok mutlu olursunuz
Eşinin yanında olamaması zaten zor birde büyüklerin saçmalıkları seni yormuş ama hepsi geride kalacak inşallah
Evet yaa kendimi yeni evlenmiş gibi hissediyorum tekrar evim olacak ama bu kez üç kişiyiz o yüzden çok heyecanlıyımYanlış bakmisim o zaman yarinmis
Ayyy çok sevindimm düzenin bozulması çok yipratiyo insanı. Sen şimdi yeni evlenmiş gibi olursun kendi düzenine geçince herşey gönlünce olsun
Aman benimki doğduğundan beri atak halinde artık kabulleniyorum :/ gerçi bazen çok çaresiz yetersiz kimsesiz hissetmiyor değılim ama sonra bian güncelleme geliyo toparliyorum anayım ben ana diyorum kendimeBebeklerinizdeki atak zamanını hesaplayan bi site buldum koşun
Ay ne kadar dolmusuz bizAy ne zor değil mieskiyi uygulamaya çalışıyorlar , eskiden herkes birbirinin çocuğunu emziriyormuş bunu da normalleştiriyorlar , iki taraf isterse olur ama bana anlamsız ve gereksiz geliyor olması , anne ve bebeğin arasındaki en özel bağ olduğunu anlatmam onların anlamadan uzaylı gibi bakması Eşimle bir yere gidip geldik 1 saat içinde ne kıymetli çocuğunuzdan fln şakayla karışık kv ye güvenirim güzel bakar ama insanları kalına sokmaya çalışmalarına kızıyorum. Kendi kızının çocuğu olunca 2 yıl çalışmadı hiçte bişey yaptığını görmedik bebeğin ütülerini bile kardeşi evine götürüp ütülerdi , annesine gittiğinde alırdı ütülü kıyafetlerini , kendini beceriksiz yorgun gösterip insan kullanmayı seven , çocuğunu her fırsatta başından atan bir kızı var beni de öyle hayal etti , torun sevdası yarıda kaldı baktı ki hayatımın kontrolü elimde herşey için çabalıyorum , müdanam yok ve yorgunum deyip ağlar gezmiyorum , aksine süslenip gidiyorum , zorlarına gidiyor. Bende dolmuşum valla eşimin ailesini çok severdim , çok zor olmalarına rağmen çok emek verdim onlarda beni çok severdi , lohusalıktan sonra aramız bozuldu soğudu çünkü değiştin deyip durdular , birde emzirme vakamız var biliyorsundur sen , benim gibi insanı delirttiler ortalığı birbirine kattım şimdi daha seviyeliyiz çocuklu hayatıma dilediğince müdahale hayali suya düşünce diğer torununa daha çok sarıldı o kadar sakınma diyor , sakınmakla ne ilgisi var benim kızım çok şanslı babaannesi ananesi teyzesi halası amcası var dedim
Aminn bol sutlerimiz olsun4 gündür mama içmiyoruz, sadece anne sütüne geri dönmeyi başardık çok şükürDarısı bu konuda çaba gösteren tüm annelerin başına
Burda bi eşimle bana ilginç geliyodu. İyi hadi delirmemisizTorun var diye size mi taşındılar , ne saçma şey planları ne peki ne kadar konaklamayı düşünüyorlar
Şehirdışından gelseler neyse çık ilginç
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?