- 18 Haziran 2018
- 13.813
- 23.027
- 348
Yok sadece hergün önce yan sonra yüzüstü çevir dedi doktor 1 dakika bile dolmadan geri döndürüyorum , kendisi yavaş yavaş dönmeye çalışacak dedi doktor
Ben özellikle sabahları üstümü değiştirirken hep yastıgın yarısından beli baslsyacak sekilde yüzüstü yatırıyorumYüzüstü kalamıyor zaten boynu ağrıyor hemenkısa kısa hergün çalışın dedi doktor
Müzikte uyuması anca memede dalınca arkadan tvyi acıyorum öyle durduk yere müzigi dinleyip dalayım olmazBenim kız en fazla sohbet be müzik eşliğinde uyuyor , ya başkasıyla sohbet ya da ben kızıma bişeyler anlatıyorum öyle
Beyaz gürültüden korkuyor aspiratörle uyuttugumuz cok olduBeyaz gürültü derdim ama hiç alıştırma dedimçok sınır bozucu hal aliyo bir süre sonra senin için tv nin ekran karat yada rondo moduna al öyle dene bence bakalım seste uyuyabilmesi çok iyi uykusu derin olur inşallah tabi
Evet ben de ona çok sinir oluyorum ya. Sanki zehir mi ki o anda öldürecek demiyoruz zaten o çocuğun sindirim sistemi o gıdaları sindirmeye uygun değil henüz. Sindiremiyor vücudunda birikim yapıyor sürekli yerse de ilerde bi şekilde illaki zararı olacaktır. Verdim bak bişey olmadı kadar cahilce bir cümle daha yok. Hani çernobil sonrası bakanın biri çay içip bakın radyasyondan bana birşey olmadıya getirmişti ya aynı mantıkÇocuk büyütmenin en zor kısmı da dış mihraplara karşı mücadele etmek zaten. İç güdülerinde birşey var sanki yapmadan duramıyorlar. Oğlum 7aylıkken kahvaltı sofrası kalkmak üzereydi. Ağzına bal verdi yarım çay kaşığıyla. Son anda gördüm. Verdim birşey olmadı dedi. Sanki hemen o an vücudu tepki verecek ya.Daha önce kızının 3aylık bebeğine çilek yedirdiğinde alerjik gıda diye birsürü şey anlattım da kime anlatıyorsun ki. 1,5-2 yaşına gelince ancak susuyorlar ama onda da paketli gıda ile kendilerini sevdirme çabasında oluyorlar.
Bazen ufak bir çıt sesine uyanıyor bazen gürültülü kalabalıkta uyanmıyor. O biraz bebeğin o anki uyku durumu ve moduna göre değişiyor bence. Uyuyacağı varsa davul çalsan uyanmıyorlarKızlar yavrusu gürültüde uyuyan varmı
Dün kahvaltıya gittik deli kalabalık cat cut sesli bol dogumgunulu bi mekandı hani sürekli dogumgunu muziği calıp mekandaki garsonların bol eğlenceyle kutlattıgı oyle sesler özellikle
Bizim kız yaklasık bi bucuk saat deliksiz uyudu
Aksamda cıt sesine uyanır normalde ama babasıyla yatarken deli gibi horultu sesinde uyanmıyor
Acaba diyorum hani benimki gündüz uyumuyor ya ev sessiz oldugu icin uyumuyor olabilir mi ?
Ses yapmak icin ne yapabilirim tv harici bilmiyorum ama varmı aranızda cocugu gün icinde cata cuta ses yaptırıp uyutan ?
Aynen öyle yüz goz olmak istemiyorum iyice sabretcemAllah akıl fikir versin onlara ne diyeyim yapılabilecekleri yapmışsınız
Ek gıda içerikli süt üretiyor demekkiBenimki abartti gecende, 1 yasina kadar sadece sut verdim baska bi sey veemedim dedi. Anne emin misin, beslenemez cocuk oyle diyorum yok ben oyle verdim diyor. Super woman ya, sutu masallah sihirli falan 1 yasina kadar baska bi seye ihtiyac duymamis cocuklari.
Evet bizimki de dogdugundan beri yaptirmama ragmen hic sevmiyor, yoruluyor, basini kaldirmaktan vazgeciyor. Ben de rocky'nin kocu gibi hadi yapabilirsin diye diye gaz veriyorum.Bir kaç dakika mi , bir kaç dakika bana fazla geliyor daha yeni başladık ya yoruluyor hemen kıyamıyorum
Reçel miİnanmıyorum umarım kızmışsındır ben olay çıkarırdım , emzik alsın diye reçel he diyecek söz bulamıyorumbirde meme reddi oldu haliyle aman Allahım ya
Ben onu beşiğin içinden cikan yastığın ustunde yapıyorum. Yastığa yüzüstü yatırıyorum kollarından destek alıp biraz gövdesini kaldırıyo gibi kafasını kaldırıyo. O sekildeyken önünde oyuncak tutup gezdiriyorum takip ediyo. En son biraz destekle dönmesini sagliyorum. Yastiktan koltuğa doğru donuyo yani. Dönerken tutuyorum gerçi. Senin dediğin gibi de demiyim bakalımDoktorumuz aşı içim gittiğimizde muayene de söyledi bize , hergün sırt üstü yatırıp kendinin dönmesini sağlamaya çalışın. Yani hareket kabiliyeti için çalışmalara başlayın dedi , önce bebeği yan çevirin sonra yüzüstü çevirin yavaşça bir süre kalsın öyle zaten çabuk yoruluyor sonra sırtüstü geri çevirin dedi.
Bizimkinin çok gazı olduğunda gözetimim altında yüzüstü yatırıyorum öyle uyumayı çok seviyor. Ama o halde yalnız bırakmamak lazım. Çok nadiren gözetimim altında yapıyorumTummy time. Her gun bi kac dk yuzustu birakmak gerekiyormus. Sirt, boyun ve kol kaslarini guclendirmesi icin. Ben her gun yaptiramiyorum ama aklima geldikce ceviriyorum. Bizimki hic sevmiyor ama.
Ya sorma, diyorum ki cignemeyi ogrenemezlerdi, cenelerinde problem olurdu, zayif kalirlardi, yok diyor israrla ben bir sey vermedim. He he deyip gectim ben de napiimEk gıda içerikli süt üretiyor demekkisütü çok özelmiş
Evet mutlaka yaninda olmak lazim. Allah muhafaza, bogulma riski var.Bizimkinin çok gazı olduğunda gözetimim altında yüzüstü yatırıyorum öyle uyumayı çok seviyor. Ama o halde yalnız bırakmamak lazım. Çok nadiren gözetimim altında yapıyorum
Ay radyo o yanlış yazmışım çocuk emzirirkenBeyaz gürültüden korkuyor aspiratörle uyuttugumuz cok oldu
Rondo modu ne bilmiyorum onu bi sorayım eşime
Ay tobe ya bu yaştan sonra maskara oluyorlar haberleri yok yalan söyleme bariBenimki abartti gecende, 1 yasina kadar sadece sut verdim baska bi sey veemedim dedi. Anne emin misin, beslenemez cocuk oyle diyorum yok ben oyle verdim diyor. Super woman ya, sutu masallah sihirli falan 1 yasina kadar baska bi seye ihtiyac duymamis cocuklari.
He he dedim icimden, gectim sonunda. Ne diyim. Zaten benim kv sallamayi sever genel olarak.Ay tobe ya bu yaştan sonra maskara oluyorlar haberleri yok yalan söyleme bari
Ben . Bejimk8 hep seste uyudu. Disarda da gurultulu muzikte de uyuyor ama evde babasinin horultusina uyan8yor. Adami yataktan koltuga gonderdik. Notmalde cocuk var diye kocalari yatakyan atmaya karsiyim ama cok asiri horlayio kac kere uyandirdi bebegi. 8sin 8lg8nci o avmlerde calan gumbur gumbur muzikte uyuyor.Kızlar yavrusu gürültüde uyuyan varmı
Dün kahvaltıya gittik deli kalabalık cat cut sesli bol dogumgunulu bi mekandı hani sürekli dogumgunu muziği calıp mekandaki garsonların bol eğlenceyle kutlattıgı oyle sesler özellikle
Bizim kız yaklasık bi bucuk saat deliksiz uyudu
Aksamda cıt sesine uyanır normalde ama babasıyla yatarken deli gibi horultu sesinde uyanmıyor
Acaba diyorum hani benimki gündüz uyumuyor ya ev sessiz oldugu icin uyumuyor olabilir mi ?
Ses yapmak icin ne yapabilirim tv harici bilmiyorum ama varmı aranızda cocugu gün icinde cata cuta ses yaptırıp uyutan ?
Kizmam mii ilk defa kendimi öyle gordum onlar da tabi. İcimden canavar mi çıktı diyim kaplan mi çıktı ben bile o halime şok oldum. Sus pus kaldılar oyle. İki gün de gostermedim çocuğun yüzünü her fırsatta da anne sütünden başka gram bisey girmicek çocuğun ağzına reçel ne diye söylendim. Bi de emzik alan çocuk zaten almasa bi nebze. Buna rağmen gitmediler ya daha nolsunİnanmıyorum umarım kızmışsındır ben olay çıkarırdım , emzik alsın diye reçel he diyecek söz bulamıyorumbirde meme reddi oldu haliyle aman Allahım ya
Canım ben de hep sagip bakıyorum az geliyo. Hep doymuyo mu endişesi. Ablamla konuştum o yaklaşık uç yasina kadar emzirdi. Hiç mama da vermedi kilosu da gayet iyiydi. Çalışmaya başlayınca evde sut bulunsun diye en iyilerinden bi sağma makinası almışlar markasını hatırlamıyo ama o zamanın en iyisiydi dedi. Beş cc bile sagamamis günlerce daha sonra on cc onbes cc anca sagmis. Ama bebek emince bakiyomus ağzı dolu dolu sut. Artık sagmayi bırakmış. Sütün olup olmadığını sagmakla goremiyoruz demek ki. Ben de çok kafaya takiyodum dusunmuyorum artık.Memeyi cekemiyorum saatlerce emmek istiyodoymuyo psikolojisi bende ki de yine sutumu sgaincada az geliyo memede mi takilmak istiyo doymuyo mu
Canim cok iyi yapmışsın. Biz su bile vermiyoruz onlarin vwrdigi seye bak. Ben daha gecen yaz recel yapmaya basladim buyuk coxuk ic8n bile. Cocugum 7 yasindayken recel ile tanisti. Ondan once tahin pekmez ve bal veriyordum. Onlara bile 1 yasindan sonra baslamistik. Recel ne be.Kizmam mii ilk defa kendimi öyle gordum onlar da tabi. İcimden canavar mi çıktı diyim kaplan mi çıktı ben bile o halime şok oldum. Sus pus kaldılar oyle. İki gün de gostermedim çocuğun yüzünü her fırsatta da anne sütünden başka gram bisey girmicek çocuğun ağzına reçel ne diye söylendim. Bi de emzik alan çocuk zaten almasa bi nebze. Buna rağmen gitmediler ya daha nolsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?