Çok teşekkür ederim büyük alayim rahat etsin hem bu kışı da çıkarırız hemen buyuyolar zaten bikac kere giydirip bi daha hiç olmayan kıyafetleri var bunu bari biraz büyük aliyim.Uyku tulumu alırsan mutlaka büyük al. Eve gelince de yıkamadan önce bebeğinin üstünde kıyafet varken dene. Çünkü şu dönem gövdeleri uzun bebeklerimizin ve A bölgesi zor kavuşurken bacak ve kolları uzun oluyor tulumların. Ben 3 aylıkken ebebeğin 1yaş tulumunu giydirdim A bölgesi birkaç ay ancak idare etti neyseki kış bitti. Lcw ‘nın kalıpları daha yaşına yakın oluyor. Dediğim gibi yıkamadan önce bir denersin sonra üstündeki kıyafetleri komple değiştirirsin. Dolgu kumaş olduğu için de kalıp sıkabiliyor .
Yorgunsa dimiBazen ufak bir çıt sesine uyanıyor bazen gürültülü kalabalıkta uyanmıyor. O biraz bebeğin o anki uyku durumu ve moduna göre değişiyor bence. Uyuyacağı varsa davul çalsan uyanmıyorlarBu arada şu an televizyon açık, izletmiyorum ama sesinde uyudu. Normalde çıt sesine uyanır ama bu gece uyumadığı için uyuyor
Ahahah kahkaha attımAy radyo o yanlış yazmışım çocuk emzirirken
Ah aynen hatta aralarda dogumgunuler icin bol alkıslı seyler yapıldı onlara bile uyanmadı sasırdımBen . Bejimk8 hep seste uyudu. Disarda da gurultulu muzikte de uyuyor ama evde babasinin horultusina uyan8yor. Adami yataktan koltuga gonderdik. Notmalde cocuk var diye kocalari yatakyan atmaya karsiyim ama cok asiri horlayio kac kere uyandirdi bebegi. 8sin 8lg8nci o avmlerde calan gumbur gumbur muzikte uyuyor.
Bir günü bir gününe tutmuyor. Sanırım uyku düzeni oturdu dememiz için çok erken.3 gün iyi uyuyorsa 4. Gün saat başı uyanabiliyor.Yorgunsa dimi
Olabilir bencede dicem ama bi önceki aksamda güzel bi aksam gecirdi eşimle bol uyumacalı
Ben LCW'den aldım trendyoldan, çok açıyor üstünü, uyku tulumu için erken ama ne yapayım.Bende uyku tulumu almayı düşünüyorum canım biraz baktım ama içime sinmedi hicbisey sen ne aldin
Yalnız birakamiyorum zaten o da ayrı zor. Benim bakabildigimi gorduler ben kenara cekilcem hep kendi dedikleri olacak zannediyorlardı şimdiye kadar diğer torunlarda öyle gormusler çünküReçel miBebeği yalnız bırakmamak lazım, onaylamadığımız şekilde davranılırsa (buradaki emzik reçel olayı gibi) hemen müdahale edilmeli. İlk bebeğimiz olduğundan büyükler bizi acemi görüyorlar ama annelik içgüdüsü diye bir şey var bunu unutuyorlar
BEn de yatak ayırmaya karşıyım ama kendisi gitti salona, sürekli dürtüyormuşum onu horluyorsun diyeBen . Bejimk8 hep seste uyudu. Disarda da gurultulu muzikte de uyuyor ama evde babasinin horultusina uyan8yor. Adami yataktan koltuga gonderdik. Notmalde cocuk var diye kocalari yatakyan atmaya karsiyim ama cok asiri horlayio kac kere uyandirdi bebegi. 8sin 8lg8nci o avmlerde calan gumbur gumbur muzikte uyuyor.
Annelerin hakkı odenmez gerçekten nasıl sakiniyoruz üzerlerine titriyoruz..Canim cok iyi yapmışsın. Biz su bile vermiyoruz onlarin vwrdigi seye bak. Ben daha gecen yaz recel yapmaya basladim buyuk coxuk ic8n bile. Cocugum 7 yasindayken recel ile tanisti. Ondan once tahin pekmez ve bal veriyordum. Onlara bile 1 yasindan sonra baslamistik. Recel ne be.
Ben de 8lk coxuktauken aburcubur paketli gidalardan cok cektim. Ustelik kizin alerjiso oldugunu soylememe ragmen cikolatalari hazir kekleri yediriyorlardi yeditmedik diyorlardi. Ama kabak gibi ortadaydi yedirmis olduklar8. Cunku kizomda sivilceler cikiyor paketli urun yediginde.
Benimki bazen açıyo da gece mikirdaniyo böyle uyandım bi baktım ustu biraz burnuna doğru gelmiş uyanmasam belki yüzünü kapatcak boğulur Allah korusun hemen uyku tulumu baktım bi tane alcam inş severBen LCW'den aldım trendyoldan, çok açıyor üstünü, uyku tulumu için erken ama ne yapayım.
Evet hemen yorulmaz aslında ben pimpirik yapıyorum sanırım biraz daha uzun süre yüzüstü tutayım bariBen özellikle sabahları üstümü değiştirirken hep yastıgın yarısından beli baslsyacak sekilde yüzüstü yatırıyorum
Gün icindede ara ara gazını rahat cıkarması icin yüzüstü tuttuğum oluyor
Kafası horoz gibi dikleniyor valla agrıdıgını sanmıyorum
Ama tabi max on dk falan duruyor kalkmaya calısıp calısıp kalkamayınca sıkılıyor
Bide tabi hop dönebiliyor
Dün yatakta iki tur attı yüzüstü yastıgın üstünden döne döne top gibi aklım cıktı düşücek diye
Yerde denemiyorsak gözümüÜ ayırmamak lazım
Müzikte uyuması anca memede dalınca arkadan tvyi acıyorum öyle durduk yere müzigi dinleyip dalayım olmaz
Sohbet ederkende emzirir veya sallarsam evet dalar
Ama dün cok güzeldi gittik restaurantta altına yaptı değiştirdim emzirdim on dk sonra küt uyumaya basladı o deli ses esliginde
Yemegimizi yedik kahvemizi ictik sohbet muhabbet artık mecbur kalkarken uyandı pozisyon değişiminden arabası olsaydı yanımızda belki dahada uyurdu
İlk dogdugu ayda gittigimiz kalabalık yogun restaurantlarda uyuyordu
Gecen hafta cin lokantasına gittik zerre uyumadı çıt ses yok huzur bulamadı orda
Ben de reflü yatağında yatırırken battaniyeyi yanlardan sıkıştırıyorduk bir defasında battaniyenin altında buldum yüzünü. Geçen de anakucağında uyurken yüzünü örtmüş güya babası duruyordu başında, ikisi de uyumuşBenimki bazen açıyo da gece mikirdaniyo böyle uyandım bi baktım ustu biraz burnuna doğru gelmiş uyanmasam belki yüzünü kapatcak boğulur Allah korusun hemen uyku tulumu baktım bi tane alcam inş sever
Aynen battaniyeyi yanlardan sikistirmama rağmen yuzune doğru gelmiş boğulur diye çok korktum uykum hafif de uyandım hemenBen de reflü yatağında yatırırken battaniyeyi yanlardan sıkıştırıyorduk bir defasında battaniyenin altında buldum yüzünü. Geçen de anakucağında uyurken yüzünü örtmüş güya babası duruyordu başında, ikisi de uyumuş
Nasıl temizlemeniz gerekiyormuş serumla detaylı anlatabilir misin canım. Herkes farklı şekilde anlatıyorBizimki de cok fena. Doktora yazdim surekli tikandigini seruma ragmen. Hemen gelin dedi. Siringayla nasil temizleyecegimizi gosterdi. Gunde 2-4 kez yapin 5 gun boyunca, duzelmezse yine getirin dedi. Biz de surekli temizliyoruz ama yine doluyor yavrum. Temizlenmezse antibiyotiklik olursunuz dedi. Havayolunu hep acik tutmak lazimmis. Aksi gibi ben de nezleyim. Iyice cocuga bulasacak diye odum kopuyor. Bakalim sali gunu yine gidecegiz doktora. Bebeklerin tikanmasinin nedeni bizim gibi burunlarini temizleyememeleriymis. Ben surekli temizlemeye calisiyordum ama yine tikandi. Insallah alerji ya da enfeksiyon degildir nedeni...gecmedigi icin korkmaya basladim.
12.hafta da ağlamalı mı atak? Sanki daha kolay bir ataktıKızlar umarım bu 12.hafta atagımızı sorunsuz atlatırız
Bizim 8. Hafta atagında iki gün aglama krizi ve onüc saat memede bile sıfır uyku ile gecmişti
Bu arada üçgün besgün diyor illaki basladıgı gibi olmayabilir bir haftalık süreci var
Bide tabi her bebek aynı değil atağı farkettirmeden atlatanlardan oluruz insallah
Bizde de çok oluyor buAynen battaniyeyi yanlardan sikistirmama rağmen yuzune doğru gelmiş boğulur diye çok korktum uykum hafif de uyandım hemen
Ayy yazılanları anca okuyabiliyorum Allah sabır versin valla çok zor haftaya benim annem babam gelicek eşim de ben de çok seviniyoruz çünkü bebişle ilgili hiç bişeye karışmazlar bişey dicek olsalar kızım böyle böyle düşünüyoruz ama sen bilirsin tabi sen annesisin diyolarEşim farkında ve çok destekci annesine uygun bi dille söyledi aslında oglumuzun evi torun bakcaz kafasindalargerçekten baksalar bari eşim her akşam alir cocugu anca öyle biraz uyuyabiliyorum.
Kp konusunda da çok sıkılıyorm zaten yatak odasina tikilmistik bi ara sonra dedim bu böyle olmayacak ben çok sıkılıyorum size salonu vereyim ben oturma odasinda oturayim hem orası daha çok güneş aliyo çocuk için de iyi olur tamam dediler rahatsız olduğumu anladılar aslinda. Salonda tv de yok boş boş oturuyolar öyle bütün gün
Canim bize izotonik sodyum klorur aldirdi. Ondan 5 cc cekiyoruz her bir burun deligi icin. Sonra bebegi yan yatiriyoruz. Ben ellerini birlestirip tutuyorum, bir yandan da kafasini sabitliyorum arkasindan tutarak. Bu sirada esim once asagida kalan burun deligine biraz sıkıyor siringadan iceriyi yumusatmak icin. Hemen sonra da kalani birden sıkıyor. Ustteki burun deliginden cikiyor tikaniklik. Vakit kaybetmeden diger tarafa cevirip ayni islemi diger delige de uyguluyoruz. Daha sonra esim bebegi yuzustu kucagina aliyor, bir elini kubbe yaparak sirtina vuruyor hafif sert sekilde. Hemsire korkmayin sert vurmaktan, bebegi rahatlatiyor bu dedi. Gercekten oyle, islem sirasinda cok agliyor, sirtina vururken sakinlesiyor her defasinda. Yuzustu dururken agzindan burnundan bi seyler akmaya devam ediyor. Bittiginde biraz da omzumuzda gaz cikartir gibi tutup sirtini sivazliyoruz. Bayagi bir sey cikmis oluyor burnundan.Nasıl temizlemeniz gerekiyormuş serumla detaylı anlatabilir misin canım. Herkes farklı şekilde anlatıyor
Ay yok artık hiç böyle bişey duymadımBenimki abartti gecende, 1 yasina kadar sadece sut verdim baska bi sey veemedim dedi. Anne emin misin, beslenemez cocuk oyle diyorum yok ben oyle verdim diyor. Super woman ya, sutu masallah sihirli falan 1 yasina kadar baska bi seye ihtiyac duymamis cocuklari.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?