Bence bu bir dönem..bizimkide bazen memede agliyo ama bir sonraki ögün ayni seyi yapmiyo ben gunde 2 3 kez en fazla biberon kullaniyorum..memeden cok çok süt gelsin istiyo hep..sevindim cozmenize insallah bir daha yasamazsinizKızım memeyi gördüğünde ağlayarak uzaklaşıyordu , bu dönem emzikle çok haşır neşir olmuştu onunda etkisi var , 2 gece önce başladım ayakta sallanarak , yaylanarak yürüyerek emzirmeye kollarım baya ağrıdı , sonra arkama yastık koyup sallamaya devam edip oturduğum yerden emzirmeye devam ettim. Neyseki yoluna girdik ama böyle bir süreç yaşadığım ve biberon hayatımızda hep olduğu için memeden emme sürecini uzattım her fırsatta veriyorum. Ağlama kalmadı zaten direk emmeye başladı çok şükür , Eds ye gerek kalmadı. herkesin biran önce yoluna girer inşallah
İnşallah saol canımBence bu bir dönem..bizimkide bazen memede agliyo ama bir sonraki ögün ayni seyi yapmiyo ben gunde 2 3 kez en fazla biberon kullaniyorum..memeden cok çok süt gelsin istiyo hep..sevindim cozmenize insallah bir daha yasamazsiniz
Bir yerde okumustum sagmak ve emzirmek farkliymis zaten sagmayada memeyi alistirmak gerekiyormus bebek emdigindeki ayni sinyalleri almiyormus sagarken..benim endisem sagdigimfa azsa gulcede cok agliyor o zaman anliyorum..ama sagmayi biraktigimdan ve uzun uzun emzirince rahatim bi sekilde tatmin oluyor cocuk :) bakalim kilo takibinde ne cikacak..gerci az duzenimiz bozuldu haftaya evime gecince daha duzenli daha az mama takviyeli gidicem birakmistik ama gunde 2 kez 3 kez yine vermeye basladim..Canım ben de hep sagip bakıyorum az geliyo. Hep doymuyo mu endişesi. Ablamla konuştum o yaklaşık uç yasina kadar emzirdi. Hiç mama da vermedi kilosu da gayet iyiydi. Çalışmaya başlayınca evde sut bulunsun diye en iyilerinden bi sağma makinası almışlar markasını hatırlamıyo ama o zamanın en iyisiydi dedi. Beş cc bile sagamamis günlerce daha sonra on cc onbes cc anca sagmis. Ama bebek emince bakiyomus ağzı dolu dolu sut. Artık sagmayi bırakmış. Sütün olup olmadığını sagmakla goremiyoruz demek ki. Ben de çok kafaya takiyodum dusunmuyorum artık.
Çabuk büyümüş 3 aylıkken uyuyorlarmışKizlar gülce anormal sekilde uyuyo 12de emeceki bi memeyi emdi yatirdigim gibi uyudu atesini olctum normal olctukten sonra acti gozunu yine kapadi normalde aglardi durmazdi yatakta yarim gozle bakiyo sonra uyuyo..parol almistim sabah..etkisi olur mu anlamadim.korktum da..benim gribim mi gecti cocuga ya
Gunduzleri hic uyumazdi bi garip uyudu bugun..sarhos gibi yari baygin endiselendim o yüzden..Çabuk büyümüş 3 aylıkken uyuyorlarmış
Sabahları da uyutabilio musunBen ilk kez duyuyorum sallayıp uyutmaya çalışsanda uyumuyor mu ? Benim kızım uyku belirtisi vermeye başladığında hemen odamıza gidip pozisyonumuzu alıp müziğimizi açıp uykuya geçeriz , bilir uyuyacağını
Bazende beşiğine alıyorum direk sohbet ile uyutuyorum , başını okşuyorum fln dalmaya yakın odadan uzaklaşıyorum , kendi kendine dalmaya alışır belki diye bazen dalıyor , bazen huysuzlanıyor. Geri gelip tamam uyumana yardımcı olacağım diyorum biraz daha kalıp beşiğini sallayıp ninni söyleyip gidiyorum yine dalmaya yakın
Canim senin kaynanalarin derdi bebek bakmak degil kisin dogalgaz parasi odememek bence. Esinin agzini arasana. Kendi aralarinda konusup anlasmis bike olabilirler. Calisiyorsan ucrwtsiz izin imkanin varsa ücretsiz izin alEyvah eyvah şimdiden gardını al sana tavsiyem asla ama aslaa yalnız bırakma ben yalnız kalmasinlar derdine tuvalete gidemiyorum uyusun diye bekliyorum her zaman halbuki bakinip duruyo gitsem giderim.
Tanımadığın insanın bebeğine karışmak nedir hele lokum vermek oturtmak hayret bisey
Sabahları gecenin sersemliği devam ediyor altını değiştiriyorum 7-8 atası uykusu açılıyor emzirip sütünü verip gazını çıkarıyorum , tekrar uyku pozisyonu ya ayağımda sallıyorum ya da beşiğine alıyorum. Uyumaya devam edeceğiz diye yani geceden uykusuz olduğum için uyku moduna devam 10-10.30 gibi tekrar kalkıp aynı işlemleri yapıyorum sonra kahvaltı hazırlıyorum uyumazsa pusetine koyuyorum kahvaltı yapana kadar , sonra hoplayıp zıplayıp yoğurup, el kol bacak hareketleri yaptırıyorum ters döndürmeye başladım artık , aynanın karşısında dansediyoruz, sohbet ederken dikkatini bana veriyor çabuk yoruluyor tekrar sütünü içirip emzirip uyutuyorum. Son zamanlarda algıları arttığından daha çok oynuyoruz o da çabuk yoruluyor , birde banyo günüyse rahatlayıp yatıyor zatenSabahları da uyutabilio musun
Ya bir kaç ay faturalardan kaçmayı düşündükleri benimde aklıma geldiCanim senin kaynanalarin derdi bebek bakmak degil kisin dogalgaz parasi odememek bence. Esinin agzini arasana. Kendi aralarinda konusup anlasmis bike olabilirler. Calisiyorsan ucrwtsiz izin imkanin varsa ücretsiz izin al
Ben kullanmadım ama araştırmıştım , mamayı veya sağdığın sütü bir bardağa yada biberona koyuyorsun , sondanın geniş kuşamını biberondaki süte koyuyorsun , diğer ucunu göğsüne yakın bir yere yukardan gelecek şekilde bantlıyorsun , bebek memeyi çektikçe sondadan da süt gelecek , sütün gelmesi için hortumun yukardan inmesi gerekiyor sanırım , bu esnada bir kişinin yardımı gerekli benceKızlar eds yı biri detaylıca anlatabilir mı? Arkadaşım meme reddi yaşıyor ona aldım beslenme sondası ama nasıl kullanılıyor bilmiyorum
Ya inş uyku sersemi çok güzel emiyo maşallah veya çok çok ac değilse bi de emerken etrafı incelemeye basladiSadece kendi bildiklerini önemsiyor tamamen kapalılarsa yorma kendini aynen
İnşallah bebeğinde memeye döner biran önce
Gecmis olsun.Ben de nezle gibiyim maske takiyorum.Nasıl yapılıyormuş anlatirmisin ben hekim annenin gösterdiği gibi yapmaya calisiyorumBizimki de cok fena. Doktora yazdim surekli tikandigini seruma ragmen. Hemen gelin dedi. Siringayla nasil temizleyecegimizi gosterdi. Gunde 2-4 kez yapin 5 gun boyunca, duzelmezse yine getirin dedi. Biz de surekli temizliyoruz ama yine doluyor yavrum. Temizlenmezse antibiyotiklik olursunuz dedi. Havayolunu hep acik tutmak lazimmis. Aksi gibi ben de nezleyim. Iyice cocuga bulasacak diye odum kopuyor. Bakalim sali gunu yine gidecegiz doktora. Bebeklerin tikanmasinin nedeni bizim gibi burunlarini temizleyememeleriymis. Ben surekli temizlemeye calisiyordum ama yine tikandi. Insallah alerji ya da enfeksiyon degildir nedeni...gecmedigi icin korkmaya basladim.
Soylersem yemek yapıyo temizlik yapmaz idare ediyorum bi şekilde bebeğiyle yalnız olanlar nasıl yapiyosa bende öyleyimİnşallah yemek temizlik işlerini yapıyodur bebişe bakamıyo diyosun
Çok uğraşıyorum inan ki yine memeden inmese şikayet etmicemKonuşmak işe yaramaz zaten bizimkilerde de yaramıyo olay haline geliyo valla en güzelini yapıyosun ben de geldiklerinde senin taktiği yapıım görmezden gelcemUmarım bi an önce güzelce emer bebişin
Ayyy nasıl sevindim benimki de donmuş gibiKızım memeyi gördüğünde ağlayarak uzaklaşıyordu , bu dönem emzikle çok haşır neşir olmuştu onunda etkisi var , 2 gece önce başladım ayakta sallanarak , yaylanarak yürüyerek emzirmeye kollarım baya ağrıdı , sonra arkama yastık koyup sallamaya devam edip oturduğum yerden emzirmeye devam ettim. Neyseki yoluna girdik ama böyle bir süreç yaşadığım ve biberon hayatımızda hep olduğu için memeden emme sürecini uzattım her fırsatta veriyorum. Ağlama kalmadı zaten direk emmeye başladı çok şükür , Eds ye gerek kalmadı. herkesin biran önce yoluna girer inşallah
Evet sagmakla emzirmek farkliymis. Sen çok ugrastin şimdi düzenin bozulduğu için böyle olmustur. Sen yine azaltıp biraktirirsin mamayi da..Bir yerde okumustum sagmak ve emzirmek farkliymis zaten sagmayada memeyi alistirmak gerekiyormus bebek emdigindeki ayni sinyalleri almiyormus sagarken..benim endisem sagdigimfa azsa gulcede cok agliyor o zaman anliyorum..ama sagmayi biraktigimdan ve uzun uzun emzirince rahatim bi sekilde tatmin oluyor cocuk :) bakalim kilo takibinde ne cikacak..gerci az duzenimiz bozuldu haftaya evime gecince daha duzenli daha az mama takviyeli gidicem birakmistik ama gunde 2 kez 3 kez yine vermeye basladim..
Ayy guldum inan ki sobalı evleri odun kömür hiç eksik olmaz sanmıyorum, onların derdi millete torun bakıyoruz demek.Canim senin kaynanalarin derdi bebek bakmak degil kisin dogalgaz parasi odememek bence. Esinin agzini arasana. Kendi aralarinda konusup anlasmis bike olabilirler. Calisiyorsan ucrwtsiz izin imkanin varsa ücretsiz izin al
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?