Bizde de ite kaka gidiyor resmen
gece güzel emiyor (güzel dediğim 20-25 dk ağlamadan, istekli şekilde) ama gündüz resmen eziyet
sol meme ile başlıyoruz 2-3 dk hızlı hızlı emiyor sonra memeden çıkıp çıkıp duruyor sonra ağlıyor hooop yan çevirip tekrar sol memeyi veriyorum 2-3 dk da öyle emiyor sonra yine aynı, bu sefer sağ memeye geçip aynı şeyleri yaşıyoruz. Bu şekilde maksimum 10-15 dk emiyor, bazen ayağa kalkıp evi turluyorum o emsin diye. Karanlıkta emzirmeyi denedim, yatarak emzirmeyi denedim, sessiz ortamda denedim, müzik açıp denedim, beyaz gürültü ile denedim hiç biri uzun vadede işe yaramadı. Ten tene şeklinde emzirmeyi denedim 2 kere, ikincide biraz fayda etti gibi ama çocuğu hasta edicem diye ödüm koptu. Artık mecburen saat başı meme teklif ediyorum aç kalmasın diye. Biberon da vermiyorum, hatta mama da vermemeye çalışıyorum alternatifi olmadığını bilsin beni emsin diye. Bazı yerlerde bunun geçici bir süreç olduğu yazıyor inşallah geçer.
Bir de bazı devlet hastanelerinde emzirme eğitimi veren yenidoğan hemşireleri oluyor bi ona da gitmeyi planlıyorum. Emzirme koçu vs tutamam malesef.