Basta az almıştı değil mi kilo seninde? Maşallah toparlamış mamayı emzirme arkasına mi verdin?
Evet canım senin de öyleydi sanirim. Benim şöyle oldu. 3 kilo doğdu bir haftada 2600 kiloya dustu. İki aylık kontrolde 3900e yakindi.
Bir haftadır memeyi almak istemiyo ya da nasıl diyim hani memeyi aliyo on dk emiyo sonra biberon istiyo yıkıyo ortalığı biberon gelmeden susmuyo. Böyle olunca baktım ac kaliyo sagabildigim kadar sut sagdim. Ama maalesef çok süt sagamiyorim goguslerim dolu dolu olsa bile. Mama da verdim günde 4 kereye çıktığım da oldu yani. Emzirdikten sonra verdim hep. Ama dediğim gibi doktorun dediğine harfiyen uyamadim bikac kez 90 da verdim.

Genelde kaç dakika emer oldu? Benim ki artık gündüz 5-10 dk emiyor genelde. Geceleri 15-20 dk. Ama doyuyor gibi, bezleri hep çişli hatta 2 günde bir kakasını da yapar oldu.
Benimki de 5 dk ile 7 dk arasi emiyor. 10 dk emdigi de oluyor. Emzik ile denedigimde 15 dk falan suruyor.

Of biberona alıştı ozaman mümkün mertebe azalt biberonu benimde en büyük korkum.günde 1 kez gece sagillmış sütü veriyorum suan gündüz 30 ar cc 2 sefer mama veriyorum 2 gundur biraz eds ile biraz kaşıkla çok zor oldu ama biberon meme reddine yol açıyor o yüzden yavaş yavaş azaltmaya çalış .siz bize gore azcik daha iyi dogmussunuz Biz 2400 doğduk ilk ay 750 ikinci ay 950 gr aldı aslında kötü değil kilo alımı banada doktor 4 kez vermemi söyledi mama ama vermiyorum okadar günlük 60 cc hoş çok etkilemez kilo alımını ama çok ağlıyor acaba ac mi düşüncesi de beni mamadan kopartamadi

Benimki de 5 dk ile 7 dk arasi emiyor. 10 dk emdigi de oluyor. Emzik ile denedigimde 15 dk falan suruyor.
Emzikle senin dediğin gibi yaptım biraz olsun uzun emdi yani beş dk fln umutluyum böyle böyle artacak

Ama sanki doyuyor gibiler de dimi? Bizimki 5-10 dk sonra memeyi bırakıp bırakıp tutuyor emmediği için memeden ayırıyorum ağlıyor biraz ama 2 dk sonra geçiyor ağlaması gülücükler atıyor. Keyfi gayet yerinde gibi görünüyor bayağa.

Benim ki kaşıkla beslenmeyi sevmiyor artık 20 cc den sonra başlıyor ağlamaya

Uyku Tulumu alan veya alacak olan arkadaşlar hangi markayı (kaç beden) önerirsiniz?

Aynen de öyle ben de aç heralde diye düşünmekten alikoyamiyorum kendimi. Öyle olunca mama kurtarıcı oldu ama sütün azalmasından korkuyorum böyle de. Biberon meme reddi yaptı yarin itibariyle bırakıp eds denemeyi düşünüyorum. Olmazsa siringayla bile verilebilir ama biberon olmaz.

Aslinda senin de kilo alımı iyi ama küçük doğdukları için yakalamak kolay olmuyo. Doktor sık sık sağ mutlaka sütün artar evet çok zor ama çok işe yarıyor dedi yüreklendirdi beni biraz daha fazla sagmaya caliscam. Az gelirse de sutum az diye dusunmuyorum çünkü gerçekten sutum dolu dolu olsa da yok yani çok sagamiyorum

Chicco forma benim emzik. Cok memnunum.

Benim ki kaşıkla beslenmeyi sevmiyor artık 20 cc den sonra başlıyor ağlamaya
Ben bugün kaşıkla denedim. Zar zor 70 cc sagmistim ki bu ilk 40 a seviniyorum :)
Biz kaşığı beceremedik sagdigim sütten en az 20 cc döküldü

Ben bugün kaşıkla denedim. Zar zor 70 cc sagmistim ki bu ilk 40 a seviniyorum :)
Biz kaşığı beceremedik sagdigim sütten en az 20 cc döküldü
Ben ucu keskin olmayan bir çay kaşığı ile veriyorum. Yudum yudum veriyorum çay kaşığı nın 3te 1i doluyor öyle diyeyim ağzından sızınca hemen kaşığa toplayıp ağzına tekrar sokuyorum. Uzun sürüyor malesef ve benim kız artık sıkılmaya başladı sanırım uzun sürdüğü için sevmiyor. Ama başka çaresi yok ya kaşık ya meme eds kolayına geliyor benimkinin o yüzden onu bile vermemeye çalışıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…