Çok geçmiş olsun bebişin gluten hassasiyeti de olabilir mi acaba?alerji testlerinde çıkmıyo maalesef bende çok hafif de olsa var..iki yıl önce canan karatayla bi ortamda sohbet etme imkanımız oldu o gün de çok alerjim vardı kendisi söyledi bi gün bulgur pilavını çok ye ve dene bakalım hazımsızlık kabızlık damak kaşıntısı yapıyo mu gözlemle demişti ve cidden o zaman fark ettim.geçenlerde süt artsın diye bi tabak bulgur pilavı yedim ve mahvetti beni.hamur işini çok yediğimde de oluyo
Evolvia nutripro veriyorum canım günde üc ogun 60 cc. Bugün doktor kontrolü vardi onbes günde 800 gr almış çok almış mamayi azaltin dedi.sütünü sürekli sağ su iç bol bol sütün çoğalsin dedi. Sen veriyo musun
Evet veriyorum ben hipp aldım gazlı olduğu için sonra da sma aldım ama o doyurmadı sanki su gibi akıp gidiyor çok kovamsız ben sütümü sağına artık iki memeden 75 anca çıktı bugün 150 leri görüyordum hep peki 60 cc haricinde emziriyom uysun veya sağıp mı veriyorsun
Aptamil gaz yapınca doktor sma ya da hipp önermişti smayı aldık evet yoğun diil kıvamı anne sütü gibi doktor da anne sütüne sma çok yakın bebeğin midesine oturmuyo ağırlık yapmıyo diğer mamalar gibi derin derin uyutmaz bebişi demişti
Kızlar benim minnağın iki gündür elleri iyice hareketlendi yalnız sürekli elini başına götürüyo saçını çekiyo sonra da canı yandığı için ağlıyoAma bunu sürekli yapmaya başladı şapka eldiven de kullanmak istemiyorum 72 günlük oldu artık inşallah dönemsel bişeydirBi de saçını bi kavrıyo asla kurtaramıyorum kendi bırakmak istediğinde bırakıyo
Evet veriyorum ben hipp aldım gazlı olduğu için sonra da sma aldım ama o doyurmadı sanki su gibi akıp gidiyor çok kovamsız ben sütümü sağına artık iki memeden 75 anca çıktı bugün 150 leri görüyordum hep peki 60 cc haricinde emziriyom uysun veya sağıp mı veriyorsun
Ben önce emziriyorum her seferinde sabah gece yatarken bi de gece kalktığında uc kez mamayi da ilave olarak veriyorum 60 cc icebiliyo. Gün içinde de ne kadar sagabilmissem onu veriyorum.
Zaten emzkrmenin ustune mamayi da icebildigi için hep acaba doymuyo mu dusuncesi oluyo. Meme reddi de yaşadık ustune çok sukur iki gündür iyi. Bi kaç kez gün icinde de verdiğim oldu bu yüzden yani dort ogune cikardim veya gece verdiğim 60i 90 yaptığım oldu.
Aptamil gaz yapınca doktor sma ya da hipp önermişti smayı aldık evet yoğun diil kıvamı anne sütü gibi doktor da anne sütüne sma çok yakın bebeğin midesine oturmuyo ağırlık yapmıyo diğer mamalar gibi derin derin uyutmaz bebişi demişti
ben şöyle düşünüyorum canim
kaka yüzeyde kalmıyorsa ya da çok az bir miktar kaliyorsa
ishaldir.
ishal kakanin çoğunu bez emer normal kakadan çok az bir miktar emilir
çok şükür ishal le karşılaşmadim
ama dietle beraber uyku düzeldi
kaka renginde yeşil hiç cikmamaya başladı
gaz sancısından kivranma azaldı
kusarak çıkardığı süt azaldı
Kızlar benim minnağın iki gündür elleri iyice hareketlendi yalnız sürekli elini başına götürüyo saçını çekiyo sonra da canı yandığı için ağlıyoAma bunu sürekli yapmaya başladı şapka eldiven de kullanmak istemiyorum 72 günlük oldu artık inşallah dönemsel bişeydirBi de saçını bi kavrıyo asla kurtaramıyorum kendi bırakmak istediğinde bırakıyo
Ayy yavrum gözümde canlandı inan ki nasıl sapsiktir dimi
Saçları uzun mu ki kestirseniz biraz. Bi de tutma refleksiyle yapiyodur böyle çıngıraklı toplar fln ilgisini çekebilir iki eliyle tutabilirse
Bende kiloyu seven bir insan değilim ama normal sınırlar icin de olmasi temennim benimkide Mama ver deyip duruyordu bari bir kez ver diyordu ilk bebegimde hepsi çeşit cesit
Bizimkinin kakasi yesil degil. Sari renkli ama bol mukuslu hatta jole gibi parcalar da var. Bana dr yumurta ve yumurtali urunler ile sut urunleri yasak dedi. Kacamak yapip biskuvi yedim. O gun de artti kizarikliklari.
Yuzunde ve karninda egzamalari var. Y7murta yemedim 1 hafta ve sonra yedim. Yedigim guz az artti ama as8l ertesi gun karni inanilmaz kisarikliklar yapti. Cok dokuntu oldu. Eger yersem ve dokuntuleri yine cosarsa alerji damlasi baslanacak. Yememem lazim.
Yavrumun sagligicherseyden onemli. Ama nefis ile mucadele cidden zor. Cunku ben yumurta ile yasayan biriyim. Corbada yemekte hamurisinde yumurtasiz yemek yok gibi geliyor. Butun terbiyeler yumurtali. Hadi onu gectim de sutsuz birsey yok gibi. Yemek yoksa hemen yulaf ezmesine sut koyup yiyordum.
aynen zor ben de yoğurt çorbası yaparım sürekli
ve hamileliğim yumurta çikolata ve sütlü kahve simit tahin ile gecti
denemek için
ben doğrudan 1 bardak süt ictim 12 saat sonra
kizim langırt diye kustu
benim dietim simdilik doğrudan yememek
yeterli inşaallah
en azından 2 3 ay daha böyleyim
sonra ek gıda sürecinde doğrudan gözlemleyip yemeğe basliycam