Yanlız olduğun için daha çok yoruluyorsun haklı olarak , öncelikle sakin olmaya çalış bu biraz zincirleme giden bir durum. Senin stresin , yetemediğini düşünmen de bebeğe geçiyordur. Bazen ne kadar uğraşsakta bebeklerin huyu suyu farklı oluyor herşeyi denesende olmuyor , bunun bir süreç olduğunu unutma , ilerleyen günler daha rahat olacaktır, buna İnan. İnşallah takviye alıyorsundur birde beslenmene dikkat etmeye çalış çünkü bu tempoda daha çabuk yorulabilirsin , birde vücudun dirençsiz kalmasınKızlar merhabalar nasılsınız? Çok uzun süredir giremiyorum girip sayfayı açıp tam yazayım diyorum bişey çıkıyor hooop başa dönüyorum.
bahsettim mi bilmiyorum İzmirde yaşıyoruz ve burada kimsemiz yok kafama göre arkadaş da bulamadım bulduklarımın da hep kendine özel telaşları var eşimin de işi çok yoğun haliyle bi başıma çabalıyorum. Tüm bunlar yetmezmiş gibi eşimi 18 gün tatbikata gönderdiler kaldım mı 2 çocukla bir başıma. İlk günler her gün ağladım resmen birini uyutuyorum öbürü ağlıyor öbürü tamam desem diğeri durmuyor biri 3,5 yaşında biri 2 aylık kafayı yedim resmen. Büyük oğlum beni öyle gördükçe o kadar etkilendi ki yavrumher gün anne mutlu musun anne ağlamayacaksın dimi diye sormaya başladı. Sağlığımız yerinde olsun yeter ki diyorum şükrediyorum ama hiçbir şeye yetişemiyorum.
ufaklık 2 aylık oldu ama ne düzenli uykusu var ne de ben uyutmaya becerebiliyorum.
emzik asla almıyor, sallanmaya gelemiyor, bebek arabasında durmuyor, memede doyduğu an kesinlikle tekrar veremiyorum ve haliyle uyutmak imkansız.Genel olarak sakin bir bebek ama uyutmak imkansız öyle duruyor uyutmazsam tüm gün.Tam uyutuyorum hiçbir neden yokken ne gazı var ne başka bişeyi birden açıyor gözünü. her şey tekrar başa sarıyor sanki 2 dakika önce uykusuzluktan ölen o değil gibi esniyor esniyor ama uyku yok. tek sevdiği yer benim omzum. Omzumda olunca da oturursam ağlıyor. Onu pış pışlayarak evi turluyorum anca öyle uyumak istiyor. Ama bende ne sırt kalıyor ne bel ne kol. Geceleri ağrıdan uyuyamıyorum artık.
Gerçekten Çok çaresiz hissediyorum.
dışarı çıkarayım bebek arabasında uyutayım diyorum asla durmuyor ağlama krizine giriyor Hadi uyudu diyelim arabayı durdurduğum an uyanıyor başlıyor ağlamaya. Ne yapacağımı şaşırdım.
Büyük oğlum çok uykusuz bi bebekti çok zor uyurdu ama gece uykuları çok güzeldi, emzik alırdı bebek arabasına saatlerce uyurdu ben de rahat rahat gezerdim bu öyle olmayacak derken ondan da mı beter olacak diye korkmaya başladım artık.
sizler nasıl uyutuyorsunuz napıyorsunuz 2. Çocuğum olmasına rağmen sizlerden akıl istiyorum artık
kısır pasta börek yiyorum ben de ama fıstık yemiyorumHer gün 1 kase karışık badem fıstık fındık kaju yiyorumsabahları fistik ezmesi kısıtlar pasta börek ne varsa hamilelikte yemedigimin acısını çıkartıyorum bunlar gaz yapıyor ozaman bir süre yemeyim
öyle mi oluyormuş sümük konusunu bilmiyorumay benim kuzu a önce neredeyse sırf mukus kaka yaptı ama 2 gündür burnu çok dolu bebekler sümüğü çıkaramadıkları için yutuyorlar ve kakayla çıkıyor diye direkt ona yormuştum
selam canim
benim kiz aşırı aşırı kusyordu hatrlasin
son10 gündür dietteyim
benim için zor ama yawrum baya baya rahatladi
hatta uykuları değişti diyebilirim
ve ben öyle keke kadar uzanan ağır bir diettw degilim henüz
doktoru önce böyle deneyelim dedi ve bir liste verdi
o listeden örneğin yumurtayı asla bir bütün yemedim ama
kek corba terbiyesi v.s. gibi de abartmadım
inek sütü yoğurt ya da yoğurt çorbası yemedim ama peynir yedim
çocuğunda aşırı aglama uykusuzluk huzursuzlk
deri döküntüsü kızarıklık kabizlik ishal ya da yeşil mukuslu dışkı
olanlar bence ozellikle inek sütü ve ürünleri yumurta fıstık susam kakao
kesinlikle denesin
Bizimkinin kakasi yesil degil. Sari renkli ama bol mukuslu hatta jole gibi parcalar da var. Bana dr yumurta ve yumurtali urunler ile sut urunleri yasak dedi. Kacamak yapip biskuvi yedim. O gun de artti kizarikliklari.
Yuzunde ve karninda egzamalari var. Y7murta yemedim 1 hafta ve sonra yedim. Yedigim guz az artti ama as8l ertesi gun karni inanilmaz kisarikliklar yapti. Cok dokuntu oldu. Eger yersem ve dokuntuleri yine cosarsa alerji damlasi baslanacak. Yememem lazim.
Yavrumun sagligicherseyden onemli. Ama nefis ile mucadele cidden zor. Cunku ben yumurta ile yasayan biriyim. Corbada yemekte hamurisinde yumurtasiz yemek yok gibi geliyor. Butun terbiyeler yumurtali. Hadi onu gectim de sutsuz birsey yok gibi. Yemek yoksa hemen yulaf ezmesine sut koyup yiyordum.
Canım ben de İzmir de yapayalnızım senin gibi. Dibimde bir kv var yemek getiriyor arada, gerisiyle ilgilenmiyor o da. İki senedir bu şehirdeyim yalnızlık yıprattı beni. Akşam olsun da eşim işten gelsin diye bekliyorum. Bebeği uyutmaya gelince benimki sadece memede uyuyor gazını çıkartmaya kalksam çıkarmadığı gibi uykusu açılıyor, uyusa en fazla 20 dk sonra gaz sancısından uyanıyor. Bugünlerde hepten huzursuz kakasını yapamadı yine 4 gün oldu ıkınıp duruyor kuzum. Bir de kayınvalide mesaj yazmış bebek görmeye gelecek misafirler şu saatte diye cvp bile vermedim yetti 2 buçuk aydır gelen giden, mevlit de yaptık gezmesinler artık ya da kendi ağırlasın arkadaşlarını.
Yanlız olduğun için daha çok yoruluyorsun haklı olarak , öncelikle sakin olmaya çalış bu biraz zincirleme giden bir durum. Senin stresin , yetemediğini düşünmen de bebeğe geçiyordur. Bazen ne kadar uğraşsakta bebeklerin huyu suyu farklı oluyor herşeyi denesende olmuyor , bunun bir süreç olduğunu unutma , ilerleyen günler daha rahat olacaktır, buna İnan. İnşallah takviye alıyorsundur birde beslenmene dikkat etmeye çalış çünkü bu tempoda daha çabuk yorulabilirsin , birde vücudun dirençsiz kalmasın
Bana diyet demedi yumurta ve sut urunleri tuketme dedi. Kek bile icinde sut ve yumurta varsa yiyemezmisim. Cok dokuntu oldu cildinde. Her tarafi pul pul egzamalarinin.aynen zor ben de yoğurt çorbası yaparım sürekli
ve hamileliğim yumurta çikolata ve sütlü kahve simit tahin ile gecti
denemek için
ben doğrudan 1 bardak süt ictim 12 saat sonra
kizim langırt diye kustu
benim dietim simdilik doğrudan yememek
yeterli inşaallah
en azından 2 3 ay daha böyleyim
sonra ek gıda sürecinde doğrudan gözlemleyip yemeğe basliycam
Bizde de durum aynıayyy aynı işte bizimki de öyle. Ara ara ama nadir günlerde gündüz uyuyor emiyor uyanıyor emiyor şeklinde gidiyor çok düzenli ama çoğu zaman anlattığım şekilde 15-20 dk. O şırada neyi yapacağını şaşırıyor insanbi deneyeyim o çayları canım çok sağol.
aileden de herkes başka bir telaşta gelemiyorlar. Annem anneanneme bakıyor vs vs
Bugün hepimizin bebişler aynı heralde. Benim kızda sabah dokuz buçuktan ikindi dörde kadar sürekli huysuzdu ağladı hep bağırdı kucakta gezmek istiyor sürekli meme istiyor falan benim pil bitti derken uyudu kaldı kendi yorgunluğuna.Bizde de durum aynıyardımcı olabilecek kimsem yok. Bak sabahtan beri 3-4 kere 10-15 dk uyudu bütün uyku bu. Bi bebek sabah 9 dan akşam 6 ya kadar bu kadarcık mı uyur yav. Her yolu deniyorum üstelik kucakta, sallayarak, pış pış layarak, yanıma yatırarak vs vs. Dediğin gibi bizim hanfendi de kucakta dolaşmak istiyor, oyun halısı filan var ama orda da maksimum 15-20 dk takılıyor.
Aaa bak ben tahin pekmez de yemistim acaba yumurta degil de ona mi alerjimiz var ki. Cunku yumurta dogdugundan beri yiyorum. Tahin pekmez 2 haftadir falan. Yumirta yedigim gun tahin pekmez de yemistim.ben şüphe duydum seninkinden de neden dersen
1. parlak kaka
2. gürültülü kaka
bence ishal olsa anlarsın kakanin tamama yakını emilir çünkü katı kısım olmaz olanlarda toplu değil parça parça yüzeye yapışır
denemekte fayda var bence
inek sütü ve urunleri ile yumurta
susam/ tahin
yer fıstığı
kakao
çıkar bakalım ve gözlemle
en çok bunlara alerji oluyor
Bende tekim eşimde 9 da geliyor işten üstelik benim sıpa bütün tasima sistemlerine karşı uykusuzluk huzursuzluğunu saymıyorum bileBizde de durum aynıyardımcı olabilecek kimsem yok. Bak sabahtan beri 3-4 kere 10-15 dk uyudu bütün uyku bu. Bi bebek sabah 9 dan akşam 6 ya kadar bu kadarcık mı uyur yav. Her yolu deniyorum üstelik kucakta, sallayarak, pış pış layarak, yanıma yatırarak vs vs. Dediğin gibi bizim hanfendi de kucakta dolaşmak istiyor, oyun halısı filan var ama orda da maksimum 15-20 dk takılıyor.
hayırlısı olsun canım ya valla gerçek gibi algıladımKız espiri yaptım30 yaşındayım ama kpss olayı benim için çok zor, özellerde resmen insan sömürüyor. 6 sene kolejde çalıştım, tüp bebek tedavilerini rahatça yaptırabilmek için ayrıldım. Herhalde kızım kreşe gidebilecek yaşa gelene kadar çalışmam ama özel ders veririm belki.
ben de susamli tahinli kek yapiyordum çocuğun suratları göğsü kırmızi kırmızıydı susam; (tahin)Aaa bak ben tahin pekmez de yemistim acaba yumurta degil de ona mi alerjimiz var ki. Cunku yumurta dogdugundan beri yiyorum. Tahin pekmez 2 haftadir falan. Yumirta yedigim gun tahin pekmez de yemistim.
Aaa ben de çok tahin yiyorum bu çocuk ondan mı uyumuyor acabahayırlısı olsun canım ya valla gerçek gibi algıladım
ben de çalışmayı düşünmüyorum ne kadar hakkim varsa kullanacam
ben de susamli tahinli kek yapiyordum çocuğun suratları göğsü kırmızi kırmızıydı susam; (tahin)
çok alerjik
Aynen gazla cıkıyorH honey bunch sesli olmasını da ben gazdan diye düşünüyorum
Ya uykusuzluk var bizde bi sırf onun icin bile diyet yapabilirim ama aksama kadar yoğurt yumurta peynir süt ve ürünleri et ve ürünleri harici nasıl beslenebilirim bilemediminan ben ablasinin da huysuz ağlama krizli bir bebek oluşunun altında dikkatimi çekmeyen ve o dönem doğuda olduğum için es geçilen besin alerjisi old. düşünüyorum
dediğin gibi büyük kızımın bir kere bile gegirdigini hatirlamam susturamazdim uyutamazdim sürekli evde bile kanguru kullanmaktan dolayı ağır bir boyun fıtığı atlattm
daha sonraki süreçte süte yumurtaya reaksiyon göstermedi ama
ilk 6 ay immun sistemi henüz gelismemis oluyor alerji cok cikabiliyor
benim bebegimn alerjisini anlamamizdaki en büyük etken kusma oldu 2.si de derisindeki isilik sandığımız kizarikliklar
bbaen yeşil bazense mukuslu kakali bezler nisbeten yine sesli kakası ama o kadarda olur yani
önceden gece sıçramışligim var kaka sesine
Benimkinin doydum tamam emmiyim hissi yokAkşam delisiyle memeyle dovusuyo ıkınma bacak çekme yok aşırı ağlıyor kucağımda sakinlestiremiyorum bazen dayanamayıp koyuyorum bukez ugunuyor morarıyor sanki uyumak istiyo uyuyamıyor gibi ac olsa emer gün içinde çok çok emiyor ama o kriz anı çok kötü. Sarı kaka normal olması gereken ama gürültüyle ilgili bilgim yok hep gürültülü bizimki ama ilk kiziminkide öyleydi. Gün içerisinde hala çok kaka yapıyor mu?Bizim 3-4 kez yapiyor
Kan alıp alerji testi yapıyorlarmış ondada cıkmıyor muah ben de hastaneden geldim deli gibi yer fıstığı kuruyemisler v.s. yiyorum dedigin gibi çocuk çıldırıyordu yer fıstığıni hatta genel olarak fıstık badem ceviz
yemesen iyi olur
bugün misafirlikte sucuk yedim kahvaltıda biraz farklı baharatliydi ve şuan uyuyamıyor sürekli gazı var
parça parça kaka yapiyor
parlak kakayi da doktor dedi
malum şuan alerji testi de doğru yanit veremiycek kadar küçükler
bu donelerden hareketle bi çıkarım yapmak durumundayız
doğrudan yememeye biliriz bazı seyleri
Kanguru diyorum baska bişey demiyorum benim kurtarıcım oldu en azından ellerim serbest :)aynen işte canım huysuz bi bebek değil maşallah hep gülücükler saçar ben iş yaparken öyle bakar beklerama tek istediği benim ne uyku ne puset ne ana kucağı. Benim kucağımda Dursun ben onu gezdireyim oturunca da olmuyor artık uzun süre uyumayınca da bir yerde patlak veriyor yorgunluk ve sinirle çileden çıkıyor ne meme alıyor ne sallanmaya geliyor bir türlü uyutamıyorum. Savaşa tepişe uyuttum diyelim sakin sakin gözünü açıyor 5 dakika sonra arkadaş gaz gelir bişey olur sancıyla uyanırsın anlarım da yumuşak yumuşak uyuyorsun ne derdin var yat uyu
çıkmıyormuş çok küçük oldukları içinKan alıp alerji testi yapıyorlarmış ondada cıkmıyor mu
saat 5den bu yana 3. kakası. 1 kez de sabah yapmıstı 4. yatmadan da yapar 5.Benimkinin doydum tamam emmiyim hissi yok
Emmeye devam ediyor ediyor sonra lönk diye birden kusuyor hepsini
Orda benim hatam işte cocuk tok biliyorum yinede aman oyalayamıyorum diye dayıyorum memeyi
Hep aksamları öyle bir kerede topluca bolca kusuyor
Aşırı aglaması yok ama kucakta dolanıcak sürekli sırtı bana dönük sekilde etrafı izleyecek
Kaka sıklıgı artık günde 2-3
Özellikle gece 3-5 arasıda mutlaka bi kere yapıyor
Maşallah bende sütüm yetmiyormuya baglıyorum bazen sonra kakalı bezler idrarlı bezlerle kendime geliyorum yapmadımı ahh beslememişim cocugu diye psikopata baglıyorumsaat 5den bu yana 3. kakası. 1 kez de sabah yapmıstı 4. yatmadan da yapar 5.
hayır bide anlamadığım her gece uyumadan güzelce bosaltıyor bagırsakları gece 1 kez emiyor ve sabah yine yapıyor. 1 kez emmeyle o kadar kaka nasıl oluyor yahu aklımda deli sorular
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?