Benimkinin doydum tamam emmiyim hissi yok
Emmeye devam ediyor ediyor sonra lönk diye birden kusuyor hepsini
Orda benim hatam işte cocuk tok biliyorum yinede aman oyalayamıyorum diye dayıyorum memeyi
Hep aksamları öyle bir kerede topluca bolca kusuyor
Aşırı aglaması yok ama kucakta dolanıcak sürekli sırtı bana dönük sekilde etrafı izleyecek
Kaka sıklıgı artık günde 2-3
Özellikle gece 3-5 arasıda mutlaka bi kere yapıyor
inşaallah yoktur canımYa uykusuzluk var bizde bi sırf onun icin bile diyet yapabilirim ama aksama kadar yoğurt yumurta peynir süt ve ürünleri et ve ürünleri harici nasıl beslenebilirim bilemedim
Mukus veya yesil kaka yok
Kusma var ama cok yediginde oluyor cunku ben artık oyalayamayıp memeyi iki üc saat bekletmeden cok dayıyorum
Kilo alımı iyi
İsilik veya baska bişeyde yok
Anne babasında alerji ve:veya egzaması olan varsa cocuktada muhakak oluyormus bende her ikiside var maalesef
Umarım cıkmaz kısa vadede bişeyi
Allah yardımcın olsunKesmik şeklinde mi kusuyo fışkırarak mi? Kesmik fazla emip güya yaradığı zamanmis fışkırarak kusma reflu deniliyor. Bizde gün içerisinde hep kucaktayiz bir sekilde idare ediyoruz ama akşam çıldırıyor doktor açlığa yordu ama değil o cilgin aglayislarda verdim mama gene devam etti. Son zamanlarda o ağlamalar arasında yoğun gibi kesmik süt kusuyor sonra rahatliyo gibi ama her akşam krizdeyiz umarim biter artik ağlamaları cidden çok yoruldum gurbette 1 cocuk 1 bebek desteksiz bir halde
Sabahları ne yiyeceksin bende bikaç gün uygulayayım belki uykusuzlugu benim yüzümdendirinşaallah yoktur canım
ben de ek gidaya kadar ya da en kısa vadede aşarız inşaallah diye umuyorum
doktor kimdi central demi ??Allah yardımcın olsun
Aksam bir kere fıskıye gibi mutlaka kusuyor
Babasının gelmesine bi iki saat kala baslıyorum cunku emzirmeye tansiyonum falan oynamıs oluyor yorgunluktan dinlenme amaclı memeye veriyorum oda uyuklaya uyuklaya emiyor
Yandan sızıntı bazen oluyor
Reflüsü oldugundan süphe ediyorum ama doktoru riskli görmedi ilaca baslatmadı cok rahatsız olursa gaviscon ver dedi arada öyle veriyorum
Fransızca:)Öğretmen olan arkadaşlar branşınız ne?
Aynı benim oğlum da öyle, bugün 76 günlük. Saçını çekiyo sonra da acıdı diye ağlıyo. Bir de 30 dakikadan fazla uyumama huyu var beni benden alıyorKızlar benim minnağın iki gündür elleri iyice hareketlendi yalnız sürekli elini başına götürüyo saçını çekiyo sonra da canı yandığı için ağlıyoAma bunu sürekli yapmaya başladı şapka eldiven de kullanmak istemiyorum 72 günlük oldu artık inşallah dönemsel bişeydir Bi de saçını bi kavrıyo asla kurtaramıyorum kendi bırakmak istediğinde bırakıyo
Ben peynir dışında süt ürünü yemediğimden dra vitamin yazdırttımYa uykusuzluk var bizde bi sırf onun icin bile diyet yapabilirim ama aksama kadar yoğurt yumurta peynir süt ve ürünleri et ve ürünleri harici nasıl beslenebilirim bilemedim
Mukus veya yesil kaka yok
Kusma var ama cok yediginde oluyor cunku ben artık oyalayamayıp memeyi iki üc saat bekletmeden cok dayıyorum
Kilo alımı iyi
İsilik veya baska bişeyde yok
Anne babasında alerji ve:veya egzaması olan varsa cocuktada muhakak oluyormus bende her ikiside var maalesef
Umarım cıkmaz kısa vadede bişeyi
İngilizce :)Öğretmen olan arkadaşlar branşınız ne?
Kanguru diyorum baska bişey demiyorum benim kurtarıcım oldu en azından ellerim serbest :)
Bizim uykuda sıkıntımız yok..rutini olusturduk.sadece dalana kadar cok agliyor sonra kaldirmasam gece boyunca uyuyor.arrtik gunduzleride 3 kez kisa sekerlemeler yapmaya basladik hep ayni saat olmasima ozen gosterdim simdi o da alisti ama beslenmeyle var mesela ...her cocuk farkli farkli dertleride farkli..beslenmeyi cozduk dedim tam suutum falan yetiyor mamayi gunde 1e 2ye indirdim dedim ki simdide kaka yapamiyor..Ya kızlar farkındaysanız hepimiz aynı şeylerden şikayet ediyoruz. Az uyuyor kısa süreli uyuyor uykuya zor dalıyor ağlama krizine giriyor vs vs. Demek ki bebeklerin doğalı bu yaaahayır biri ikisi hadi üçü böyle olsun buraya yazanların %90 ının öyle olmaması lazım o zaman dimi ama
var mi bizim uykumuz düzenli sıkıntımız yok vs diyen?
Bizim uykuda sıkıntımız yok..rutini olusturduk.sadece dalana kadar cok agliyor sonra kaldirmasam gece boyunca uyuyor.arrtik gunduzleride 3 kez kisa sekerlemeler yapmaya basladik hep ayni saat olmasima ozen gosterdim simdi o da alisti ama beslenmeyle var mesela ...her cocuk farkli farkli dertleride farkli..beslenmeyi cozduk dedim tam suutum falan yetiyor mamayi gunde 1e 2ye indirdim dedim ki simdide kaka yapamiyor..doktor 8 gune kadr normal dese de cocuk rahatsiz oluyo huzursuz oluyo..5.gun dayanamayip fitil veriyorum ve yine kafamda deli sorular bu cocuk doymuyorrr mu
Isiklar falan cok rahatsiz ediyor ya acik hava harici mecbur kalmadigim surece cikmam ben daha en son avm maceramizdan sonra :)) aynen o bakislara magruz kaldim..ama biliyor musun var öyle bir sey de..4tane teyzem var anneme bakan teyzem eline bir aliyor bizim kiz uykuya geciyo agliyosa susuyoİyi akşamlar kızlar. Benim bebiş de korkunç ya. Doğduğu gün ağlamaya başladı hala susturamadık. Bugün keyifli gibiydi (daha az ağlama krizi yaşadık diyelim) hadi bir market yapalım dedi eşim. Ufaklık arabada da uslu durdu biz şok tabi. Ama marketin kapısından girer girmez çıldırdı.
Ablaları alışverişe başlamıştı. Heveslerini kırmayalım diye çıkmayıp sakinleştirmeye çalıştık. Ama bir iki es verip kaldığı yerden devam etti ağlamaya.
Ama şu gözünü dikip seni izleyen insanlar YÖK mü en çok onlara ayar oluyorum. Hiç mi kolik bebek görmediniz diye bağırasın geliyor.
Bir ara eşim sakinleştirmeye çalışırken genç bir kadın eşimin yanına gelip bebeği alabilir miyim diye sordu. Kibarca sordu ama acaba annesi ve babasının sakinleştiremediği bebeği ben sakinleştirebilirim diye düşünmesine sebep ne? Eşim vermedi bebeği kadın da bozulup gitti. Te allahım ya. 3 çocuk annesi bir kadınım. 3’ü de kolikti ve bana bile kendimi beceriksiz hissettirmeyi başarıyor bu insanlar.
Ne yapayım yani. Eve mi kapatayım çocuğu. Zaten haftada bir ancak çıkarıyorum. O da sağlık ocağı, hastane, market vs. Çok ağlıyor çünkü. Bu insanların gözlerini üzerimize dikmesi yüzünden diğer kızlarım da bebekle çıkmak istemiyor artık
İyi akşamlar kızlar. Benim bebiş de korkunç ya. Doğduğu gün ağlamaya başladı hala susturamadık. Bugün keyifli gibiydi (daha az ağlama krizi yaşadık diyelim) hadi bir market yapalım dedi eşim. Ufaklık arabada da uslu durdu biz şok tabi. Ama marketin kapısından girer girmez çıldırdı.
Ablaları alışverişe başlamıştı. Heveslerini kırmayalım diye çıkmayıp sakinleştirmeye çalıştık. Ama bir iki es verip kaldığı yerden devam etti ağlamaya.
Ama şu gözünü dikip seni izleyen insanlar YÖK mü en çok onlara ayar oluyorum. Hiç mi kolik bebek görmediniz diye bağırasın geliyor.
Bir ara eşim sakinleştirmeye çalışırken genç bir kadın eşimin yanına gelip bebeği alabilir miyim diye sordu. Kibarca sordu ama acaba annesi ve babasının sakinleştiremediği bebeği ben sakinleştirebilirim diye düşünmesine sebep ne? Eşim vermedi bebeği kadın da bozulup gitti. Te allahım ya. 3 çocuk annesi bir kadınım. 3’ü de kolikti ve bana bile kendimi beceriksiz hissettirmeyi başarıyor bu insanlar.
Ne yapayım yani. Eve mi kapatayım çocuğu. Zaten haftada bir ancak çıkarıyorum. O da sağlık ocağı, hastane, market vs. Çok ağlıyor çünkü. Bu insanların gözlerini üzerimize dikmesi yüzünden diğer kızlarım da bebekle çıkmak istemiyor artık
Ya şimdiye kadar eve gelen misafirler de halime acıyıp mucize yaratacaklarmış gibi bizim cadıyı kucaklarına aldılar. Volümü arttırarak devam etti. Hadi onlar tamam da zaten en telaşlı halimizle, üzerimizde bir dünya bakışın ezici ağırlığını hissederek bebeği susturmaya çalışırken, hiç tanımadığımız bir insan gelip bebeği kucağına almak istiyor. Mutlaka niyeti iyidir de biz de sağlam psikoloji kalmadı.Isiklar falan cok rahatsiz ediyor ya acik hava harici mecbur kalmadigim surece cikmam ben daha en son avm maceramizdan sonra :)) aynen o bakislara magruz kaldim..ama biliyor musun var öyle bir sey de..4tane teyzem var anneme bakan teyzem eline bir aliyor bizim kiz uykuya geciyo agliyosa susuyoben şok..bir de benim kucagimda aglarken alinca cok fena oluyorum ama susuyor cocuk yanii.teyzemde bir havalar bu cocukta beni istiyor diye :))))) adim beceriksize cikacak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?