Aynen işte. Söylemek istediğim tam da bunlar. Bu bebek madem bu kadar ağlak neden dışarı çıkardınız der gibi. Migrostaki elemanlar bile yanımıza geldi nesi var diye.Yaaaaa kesinlikle daha bu sabah aynı muhabbeti yaptım eşime. Pusette öyle bir ağlama krizine giriyor mi çıkamıyorum dışarı dedim o da ağlarsa ağlasın sen yürümeye devam et elbet susar dedi.
ben de o kadar sakin kalamıyorsun o durumda ama velev ki kaldın diyelim. Millet susmuyor kiArabanın içine bakmaya çalışanlar mı ararsın bakınca ay çok küçükmüş niye çıkardın hasta edersin diyen mi ararsın, emzik tutmuyor mu emzik verseydin diyen, bi kucağına al çocuk perişan oldu diyen ooofff asla susmuyorlar Sırf obaktın stresinden dışarı çıkamaz oldum. beceriksiz anne muamelesi yapıyorlar insana o bebeğe de acıyan gözlerle bakıyorlar vah yavrum kimin eline düşmüşsün der gibi
Baya konustuk kiz burda sen nerdeydinuykuda nasıl rutin oluşturdunuz? Ayy üşenmezsen anlatır mısın? Nasıl düzene girdi başarmış birilerini dinlemeye o kadar ihtiyacım var ki
İyi akşamlar kızlar. Benim bebiş de korkunç ya. Doğduğu gün ağlamaya başladı hala susturamadık. Bugün keyifli gibiydi (daha az ağlama krizi yaşadık diyelim) hadi bir market yapalım dedi eşim. Ufaklık arabada da uslu durdu biz şok tabi. Ama marketin kapısından girer girmez çıldırdı.
Ablaları alışverişe başlamıştı. Heveslerini kırmayalım diye çıkmayıp sakinleştirmeye çalıştık. Ama bir iki es verip kaldığı yerden devam etti ağlamaya.
Ama şu gözünü dikip seni izleyen insanlar YÖK mü en çok onlara ayar oluyorum. Hiç mi kolik bebek görmediniz diye bağırasın geliyor.
Bir ara eşim sakinleştirmeye çalışırken genç bir kadın eşimin yanına gelip bebeği alabilir miyim diye sordu. Kibarca sordu ama acaba annesi ve babasının sakinleştiremediği bebeği ben sakinleştirebilirim diye düşünmesine sebep ne? Eşim vermedi bebeği kadın da bozulup gitti. Te allahım ya. 3 çocuk annesi bir kadınım. 3’ü de kolikti ve bana bile kendimi beceriksiz hissettirmeyi başarıyor bu insanlar.
Ne yapayım yani. Eve mi kapatayım çocuğu. Zaten haftada bir ancak çıkarıyorum. O da sağlık ocağı, hastane, market vs. Çok ağlıyor çünkü. Bu insanların gözlerini üzerimize dikmesi yüzünden diğer kızlarım da bebekle çıkmak istemiyor artık
Allah guc kuvvet versin sizlere ben bir bu kizla zor basa cikiyorum..sizler cidden basari ornegisinizYa şimdiye kadar eve gelen misafirler de halime acıyıp mucize yaratacaklarmış gibi bizim cadıyı kucaklarına aldılar. Volümü arttırarak devam etti. Hadi onlar tamam da zaten en telaşlı halimizle, üzerimizde bir dünya bakışın ezici ağırlığını hissederek bebeği susturmaya çalışırken, hiç tanımadığımız bir insan gelip bebeği kucağına almak istiyor. Mutlaka niyeti iyidir de biz de sağlam psikoloji kalmadı.
2 aydır diğer kızlarımla hiçbir etkinlik yapamıyorum. Ancak temel ihtiyaçları karşılanıyor.
Büyük kızımın tenis turnuvası var iki haftasonudur. Maçlarını izlemeye bile gidemedim. Gidersem ufaklık çıldırır, maç yapan sporcuların dikkati dağılır diye.
Ayyyu ben onlari sallamiyorum bile gecen burada yasli bi akraba var bende emdiriyorum zaten hassaa oldugum konu..senin sutun yok cocuk bosa emiyo dedi guldum var benim sutum dedim (yasli basli kadin eklesme diyorum icimden) az sonra ayni seyi tekrar etti..kilosu a baktiriyorum ben merak etme sen dedim ...valla benim bir sutum olurdu boyle fiskirirdi diyo heeee dedim...sonra dusunuyorum gelmissin 80 yasina hala neden kötüsün be kardesim? Ne diyeceksin ki cahile ? Eve geldim teyzemlere anlattim acliktan toprak yiyodu cocuklari dedilerAç mi bu cocuk ayy açtır annesi demiyolar mi ben hep bu soruyla karşılaşıyorum valla biz hergün dışarıdayız bir kere günlük ablayı okuldan alıyoruz ablanın park isteği market isteği hergün havalar çok soğudu dahada soğucak neyapicak bilmiyorum. Bizim ağlama krizleri akşam onada haftasonu akşam dışarıdaysak yakalaniyoruz aynen millet bize bakıp ayy yazık annesi acikmis diyen teyzeler yüzünden bende bıkmış durumdayim
Baya konustuk kiz burda sen nerdeydinbaslarda aldik eve geldik sagda solda kucagimizda uyutuyoruz cocuk goguste uyumaya alisti yataga birakiyoruz kiyamet kopuyor birde emzirme ve sutle cebellesiyorum o sira perisanim arastiriyorum okuyorum birazda onceden okuduklarim var..sonra video izledim birtane cok mantikli geldi..istikrarli sekilde uyguladim meger bizim cocuk duzen istiyormus duzenli uykular 4.ayin sonunda beklenebilir ama uyku rutini olusursa ileride duzen icin onemli diyorlar..her aksam banyo yaptirdik usenmedik..besledim,fazla temas kurmadan kucakta sallayip besige yatirdik ve hep ayni müzıkle(onuda sen bulacaksin mutlaka sevdigi bir sey olacaktir beyaz gürültüyü denemeni tavsiye ederim) 8,9,10 gibi uyuyor artik gece 2 ,4,6 civari kalkar.bazen sarkabiliyor direk 4e uyandirmiyorum.. biraz yapiyla mi alakali yoksa bizim basarimizmi bilmiyorum ama oldu yani cok sükür zaten zor gunler geciriyorum..mesela suan evden uzaktayiz bozulcak diye korktum uyku duzeni ama fazla degisim olmadi ve herkesin onayladigi bir sey var bizim kiz fazla temas sevmiyo.. alsinlar agliyo pusete koyuyoruz sakin..hatta pusette konus yine agliyo teyzemler bunu yalniz basina birakacaksin diyo koynumda yatiramiyorum misal besigini ariyo vs..video şu bana yardimci oldu en azindan fikir oldu
Allah bir kolaylık veriyor biliyor musun? Büyük kızım 11 yaşında ve eylül ayına kadar tüm derslere benimle çalışırdı. Baktık bebek arıza, karşıma alıp seninle çalışmak benim için bir zevk ama kardeşinin canı acırken onu kendi haline bırakıp seninle çalışmam mümkün değil dedim. İlk ay bocaladı. Ama bir ay sonra öyle bir sistem oturttuki her hafta yapılan demem sınavlarında kurum birincisi oluyor üst üste 5 defadır. Kendi ayaklarının üzerinde durmayı öğrendi.Allah guc kuvvet versin sizlere ben bir bu kizla zor basa cikiyorum..sizler cidden basari ornegisiniz
Ayyyu ben onlari sallamiyorum bile gecen burada yasli bi akraba var bende emdiriyorum zaten hassaa oldugum konu..senin sutun yok cocuk bosa emiyo dedi guldum var benim sutum dedim (yasli basli kadin eklesme diyorum icimden) az sonra ayni seyi tekrar etti..kilosu a baktiriyorum ben merak etme sen dedim ...valla benim bir sutum olurdu boyle fiskirirdi diyo heeee dedim...sonra dusunuyorum gelmissin 80 yasina hala neden kötüsün be kardesim? Ne diyeceksin ki cahile ? Eve geldim teyzemlere anlattim acliktan toprak yiyodu cocuklari dediler
Canım uyku saatlerinizi yazar mısın? Ben de uyku olayını düzene sokmaya çalışıyorum da. Bu arada bizim kız bu hafta 2 kere gün aşırı kakasını kendi yaptı düzelmeye başlıyor diye sevindim ama bugün 2. gündü yine yapmadı. Bakalım yarın yapacak mı... Zamanla düzelecek inşallah kaka olayı, yapmayı öğrenecekler.Bizim uykuda sıkıntımız yok..rutini olusturduk.sadece dalana kadar cok agliyor sonra kaldirmasam gece boyunca uyuyor.arrtik gunduzleride 3 kez kisa sekerlemeler yapmaya basladik hep ayni saat olmasima ozen gosterdim simdi o da alisti ama beslenmeyle var mesela ...her cocuk farkli farkli dertleride farkli..beslenmeyi cozduk dedim tam suutum falan yetiyor mamayi gunde 1e 2ye indirdim dedim ki simdide kaka yapamiyor..doktor 8 gune kadr normal dese de cocuk rahatsiz oluyo huzursuz oluyo..5.gun dayanamayip fitil veriyorum ve yine kafamda deli sorular bu cocuk doymuyorrr mu
Hep anaya naz bunların kiIsiklar falan cok rahatsiz ediyor ya acik hava harici mecbur kalmadigim surece cikmam ben daha en son avm maceramizdan sonra :)) aynen o bakislara magruz kaldim..ama biliyor musun var öyle bir sey de..4tane teyzem var anneme bakan teyzem eline bir aliyor bizim kiz uykuya geciyo agliyosa susuyoben şok..bir de benim kucagimda aglarken alinca cok fena oluyorum ama susuyor cocuk yanii.teyzemde bir havalar bu cocukta beni istiyor diye :))))) adim beceriksize cikacak
Hobi olarak bebegimi ac birakiyorum.Maşallah bütün teyzelerin kaynanaların sütü bol ve yagli valla bitmiyorlar soranlara artik şey mi desem he açtır aglasin diye ac birakiyomm
Canım benim ortanca kızım da sürekli kabızdı. Sadece anne sütü alıyordu ama bazen 10 gün oluyordu kakasını yapana kadar. Gastroentolog tedavi başladı. Duphalac veriyorduk. 1 çay kaşığı, önce 2’ye sonra 4’e çıktı yine değişen birşey olmadı. Kafayı yemek üzereyken gastroentolog kolonoskopi yapalım dedi benim ipler orada koptu.Canım uyku saatlerinizi yazar mısın? Ben de uyku olayını düzene sokmaya çalışıyorum da. Bu arada bizim kız bu hafta 2 kere gün aşırı kakasını kendi yaptı düzelmeye başlıyor diye sevindim ama bugün 2. gündü yine yapmadı. Bakalım yarın yapacak mı... Zamanla düzelecek inşallah kaka olayı, yapmayı öğrenecekler.
Pusette de koya koya alisti once 5 dk sonra 10 dk..derken simdi gunduz uykularini onda yapiyor kisa kisa..tinylove almistim anakucagi nefret ediyo yatmiyoAy neGuzel pusetinde durmasi benimki hep yapisik gece besige koyuyorum hemen uyaniyo yanimda daha guzel uyuyor ondada ben rahat edemiyorum birsey olucak endisesiyle. Uyku duzeni daha cok degisir malum disler gelicek ama suan icin bile buyuk basari
Cidden ya neden bu kadar kötü kalplilik ? Bi bebegin ac kalmasindan bile nasil bir haz aliyoMaşallah bütün teyzelerin kaynanaların sütü bol ve yagli valla bitmiyorlar soranlara artik şey mi desem he açtır aglasin diye ac birakiyomm
Bazen düzenli bazen değil günü gününe uymuyor kiYa kızlar farkındaysanız hepimiz aynı şeylerden şikayet ediyoruz. Az uyuyor kısa süreli uyuyor uykuya zor dalıyor ağlama krizine giriyor vs vs. Demek ki bebeklerin doğalı bu yaaahayır biri ikisi hadi üçü böyle olsun buraya yazanların %90 ının öyle olmaması lazım o zaman dimi ama
var mi bizim uykumuz düzenli sıkıntımız yok vs diyen?
Maşallah bende sütüm yetmiyormuya baglıyorum bazen sonra kakalı bezler idrarlı bezlerle kendime geliyorum yapmadımı ahh beslememişim cocugu diye psikopata baglıyorum
Günde bi kerede mutlaka tasırıyor banyoda bir kova ona tahsis edildi artık :)
Tabi.. 8de banyosunu yapmis oluyo..( erken gibi gelebilir ama bebekelr icin erken uyutmayi oneriyorlar saat ne kadar uzarsa o kadar yorgun duseer ve uyumaz yada uyanirmis,gec uyusunda uyanmasin mantigi bebislerde yok yani.) Bazen 9a dogru uyuyo ama en fazla 9a sarkiyo(burda 10 oldu bazen )Canım uyku saatlerinizi yazar mısın? Ben de uyku olayını düzene sokmaya çalışıyorum da. Bu arada bizim kız bu hafta 2 kere gün aşırı kakasını kendi yaptı düzelmeye başlıyor diye sevindim ama bugün 2. gündü yine yapmadı. Bakalım yarın yapacak mı... Zamanla düzelecek inşallah kaka olayı, yapmayı öğrenecekler.
Prima ve molfix denedim. Prima pişik yaptı. İnat ettim 4 büyük paket bitene kadar bezden olamaz diye direndim. Diğer iki kızımı da prima ile büyütmüştüm çünkü. Bezi değiştirmeyip pişik kremlerine 300 tl harcadım. Sonuç molfix’e geçtiğim hafta pişik falan kalmadıHem prima hem goon hem molfix deneyen var mı?
Evet aynen mesela benim annem pek torunla ilgilenmez öyle bir sever geçerIsiklar falan cok rahatsiz ediyor ya acik hava harici mecbur kalmadigim surece cikmam ben daha en son avm maceramizdan sonra :)) aynen o bakislara magruz kaldim..ama biliyor musun var öyle bir sey de..4tane teyzem var anneme bakan teyzem eline bir aliyor bizim kiz uykuya geciyo agliyosa susuyoben şok..bir de benim kucagimda aglarken alinca cok fena oluyorum ama susuyor cocuk yanii.teyzemde bir havalar bu cocukta beni istiyor diye :))))) adim beceriksize cikacak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?