Çok hatırlamıyorum ama 2haftaya kadar dikişler tamamen düşmüştü. Doktor 20 gün sonrasının resmini atın yeter buraya kadar yormayın çocuğu demişti mesafe uzak diye.
Bizimkinin sünneti sıkıntılı oldu sonra. Bizde böyle oldu diye sizde olacak diye bir şey yok tabi. Kilolu bir bebekti bu yüzden pipisi gömülüyordu içine. Bende masaj yapmaya korktuğum için o şekilde yapışma olmuş. 6 aylık olduğunda gittik yapışıklığı muayene sırasında açtı yeni sünnet olmuş gibi süreç yaşadık yine. Ama hem benim yeterli olmayan masajım hem kilo hem de bezin baskısı yüzünden deri yine yapıştı. Başka bir doktora gittik 2yaşına kadar anlaşılmaz sünnetin durumu dedi. 2yaşına girdi pipi halaa içeri kaçıyor üst kısım görünmüyor. Geçen ay başka bir doktora daha gittik yapışıklığı açtı ama o günden beri bez değişimi bizde travma. Doktor her bez değişiminde deriyi aşağı çek dedi. Onu yapıcam diye boğuşarak çığlık kıyamet bez değişiyoruz
çünkü artık 2yaşında ve cinsel kimlik oluşmaya başladı.
2 numaramın sünnetini 12-15 ay arasında yaptırmayı düşünüyorum. 18inden sonra özellikle de 2-4 yaş arası kesinlikle önermiyorlar o zamana bırakmamayı düşünüyorum bakalım. 1yaş sonrasına bırakmamın sebebi de oradaki yağlı bölge biraz inceliyor .
-EarthLing-
sık sık masaj yaparsan sorun olmaz tekniği iyi öğren ama. Bizde böyle oldu diye sizde olacak diye birşey yok, olsaydı yenidoğan sünnetini metetmezlerdi. Geçmiş olsun