sıcrayıp kendini uyandırıyor diye kundağa alıstırdım. şuan kundak yapıp emziği verince uykuya teslim oluyorBebekleriniz korkar gibi aniden sıçrıyor mu?
Zeytinyağı verdiğimde sindiremedi. Mamayı arttırdım evet ondan kabız oldu sanırım kuzum. Biz sma ile başladık kabızlık da onu kullanırken gelişti, sma nın içeriği çok güzel yoksa, ama değişmiş sma gold baemış eskiden, yeni çıkan kabızlık yapabiliyormuş çoğu bebeğe. Doktor değiştirmedim arada bir kez acile götürdüm bir de bir muayenehanesi olan dr a götürdüm tavsiye üzerine ama devam etmedim, başından beri takip eden doktoru çocuk cerrahiye gösterin dedi o kadar, biz de çocuk gastroentrolojiye götürdük ek olarak. Mama konusunda aptamilin yeni bir maması çıkmış laktoz ve süt içermeyen, prebiyotikli, bir de onu denemek istiyoruz açıkçası. Sma dan sonra aptamil conformile geçtik dr tavsiyesiyle, çözüm olmayınca hipp denedik ama meme reddi yaptı bıraktık onu. Çok mu abarttık bilmiyorum ama kabızlığa çare bulunmazsa çatlak olabiliyor. Başlarda geç de yapsa sıvı yapıyordu ama şimdi yarıdan fazlası katı malesef.Ben bu sabah zeytinyagi verdim ilk kez. 7. Gunde vermis oldum. Benimki anne sutu aliyor. Mamayi arttirdiysan ondan da yapamamis olabilir. Sen cok mama drgistirdin. Istersen artik tek cesit ver her kabiz olduginda mama degistirme. Doktor konusinda da tek bir doktora takip ettir. Doktor degistirdikce doktorlarin gorusleri de farkli oluyor. Az ilac veren bi doktor bulup onu takip et. Yoksa her yigidin yogurt yiyisi farkli.
Ilk bebegimi mama ile buyuttum. Markette satilan bebelac mamalardan alip vermostik hep. Ozaman bebelac gold falan yoktu. 1 defa annem alip gelmis diye aotamil vermistim kutu bitwnw kadar. 1 haftada bitmisti zaten. Bebek o hafta tartida degismemesine ragmen tombik olmisti goruntude. Zatan aptamil ve bebelac ayni firmanin diye duymustum. Mama vermek zorunda kalirsam sma vermeyi dusunuyorum. Cocuk doktorumuz bazi alerjilerin de kabizlik yapabilecegini soyledi. Dogumdan beri ayni doktorun takibindeyiz. 1 defa mecbir kalip ozelde 1 doktora goturdum cunku devlet hastanesindeki dr a randevusiz gidemiyorum.
Bebekleriniz korkar gibi aniden sıçrıyor mu?
Bazen de heyecanlı gibimhızlı hızlı nefes alıp verme. Köğeklerdeki gibiBebek korkar sıçrar benimki soyununca bile elleri açıp irkiliyordu geçti biraz ama sese arada sicriyoz tabi. ilk kızımda acayip bir sıçrama vardi uyurken uyanıkken eller iki yana açılıp korku gibi ses çıkarıyordu oyle korkuyorumdumki onun o halinden çok takmıştım kafayı doktora gittim nörolojiye uykuda ekg mi ne o çekilmişti birşey çıkmadı yani normal bir sicrama gibi degil bahsettigim cok farkliydi kundak yaptim zamanla gecti cok heyecanli bir bebekti ona yordum daha sonra bu bebegimde gormedim oyle birsey normal arada sicrama oda butun bebeklerdr oluyor bebekler ellerinden korkarmis bian hareket ediyor ya anem hep der hep kundaktan yana bu bebegimde yapmadim kundak gerci
Sıçramazsa sıkıntı canım. Benim oğlum prematüre. İlk zamanlar hiç yoktu sıçraması falan, abisi çok sıçrardı o yüzden dikkatimi çekmişti sıçramayışı. Şuan 4aylık, son 1aydır sıçrıyor. Aksi durumda bir hastalıktan bahsedilmişti okuduğum kitapta Allah korusun.Bebekleriniz korkar gibi aniden sıçrıyor mu?
Masallah ne guzel heo boyle gulsun insallah1 aylıkkendoğduğundan beri gülüyor cocuk zaten sanki gülerek doğurdum. bilincli bir sekilde 1 aylıkken falan basladı. bizimki erken normal olanı 2-3 ay arası sanırım
Bizim de aynısı olduİki kere gün aşırı kendisi yapmıştı sevinmiştim ama şimdi yine yapamadı 3. Güne döndük biz de.
Bizim de aynısı oldu, şimdiyse gülücükler saçıyor kuzum, hiç gülmeyecek gibi gelmiştiMasallah ne guzel heo boyle gulsun insallahbenim oglan cok ciddi babasi gibi. Bi ara baya korkmustum bu cocuk mutsuz mu hic gulmuyor diye yeni yeni gulmeye basladi bizimki
Hangi doktora götürüyorsun bebeğini? Seninle aynı hastanede doğum yapmıştık hala cana mı gidiyorsun? Sanki o civarlarda oturuyorsun diye hatırlıyorumkızlar sizin mesajları okuyunca şimdi işkillendim ya aklıma takıldı benim minnoşta da mı alerji var acaba diyekilo alımı güzel maşallah. öyle aşırı bir huysuzluk vs yok Kusma yok ama uykuya geçiş çok zor bir de kakası hep sarı ama ara ara mukus oluyor. İlk oğlumdan gaz da kakada mukus yapar diye biliyordum. Hatta bugün sırf jöle gibi mukus dolu bir kaka yaptı ama 2 gündür burnu çok tıkalı ve sümükleri yuttuğu İçin kakayla çıktı diye düşündüm. Hırıltı falan da oluyor. Kızarıklık vs de yok ama dudağının ucunda mercimek tanesinin yarısı kadar bir kuruluk var bilemedim valla doktora mı sormak lazım takip mi etmek lazım napsak
canım aynı işte bizim de 3 sene oldu. İzmiri çok seviyorum ama tam gurbet dedikleri şeyi yaşadım. Yeri geldi çocuğum hastalandı tek bir kapı bulamadım götürecek izin de alamadım işe beraber gittik geldik neler neler... Alıştım artık yavaş yavaş yalnızlığa. Sen İzmir’in neresindesin?
haklısın canım aynen öyle yetersizlik hissi bitiriyor insanı hele de büyük oğluma karşı onunla ilgilenemiyorum tahammülsüzleşiyorum diye bir de vicdan azabı ekleniyor. Çok teşekkürler desteğiniz için şimdi ilk günlere göre çok daha iyiyim şükür insan her şeye alışıyor gerçekten yeter ki sağlık olsun.
Sabah 1 tane akşam 1 tane mi uyguluyorsun1 haftadır serum fizyolojik ile açıyoruz cnm ama geçmiyor tikaniklik
Allah Allah bizimkinin de sulanıyor bazen, çok geçmiş olsun neden damla verdi ki?Kızlar bugün çocuk dr oğluma sol gözü sulandi diye azyter damla verdi.Ilk dozu akşam damlattik ama ogluma dokundu sanırım gözü kızardı yaşarmaya başladı
Göz kapağı sanki saatlerce ağlamış gibi şişti.cok korktum dr a da ulaşamadık saat geç olunca.suni gözyaşı var di ondan damlattik .Rabbim kimseyi evladıyla sınamasın yaa ,dra götürüyorum ama dra güvenemiyorum resmen artik
Bizim 1 aylık ken sarı sarı akıyordu göz dr götürdük damla verdi 1 hafta kullandık gecmedi damlayı değiştirdik 1 hafta da onu kullandik geçti akmasi.10 gün önce bitmişti tedavisi.Bugun tıkanıklık için çocuk dr gösterip ciğeri dinleyelim dedik.sol gözü hafif sulanmış halde idi.dun akşam yoktu birşey gece biraz şanciliydi bilmiyorum ondan mi oldu.dr sulanmış olarak görünce baktı ve enf var dedi ve damla verdi.hatta zatürree de göz akmasi olabiliyor vs diye ve önlem amacli antibiyotik de başlatmıştı.Allah Allah bizimkinin de sulanıyor bazen, çok geçmiş olsun neden damla verdi ki?
Sağol canım bu arada.Allah Allah bizimkinin de sulanıyor bazen, çok geçmiş olsun neden damla verdi ki?
kız mutluluğu ne bilsin allah seniMasallah ne guzel heo boyle gulsun insallahbenim oglan cok ciddi babasi gibi. Bi ara baya korkmustum bu cocuk mutsuz mu hic gulmuyor diye yeni yeni gulmeye basladi bizimki
Belki denemişsindir ama yine şunu dene bi, sütünü sağmadan önce bi 10-15 dk boyunca sıcak havlu koy, baya sıcak ütüyle ısıtıp ısıtıp koy. Memeni hep aynı pozisyonda tutma sağarken, masaj yap, arada bi sık baskı uygula, 5er dakka sağ yani dinlendire dinlendire. Bi de böyle dene belki işe yarar, belki de böyle yapıyosundur zaten :) merak etme sütün var. Sütünle besliyosun, mama desteği veriyosun sadeceKilo alımı dusuk diye kendini kahreden anneler kulübü kuralım en iyisi
Ben de azaltamadim mamayi aksine doktorun dediginin ustune bile çıktık. Nasıl yapcam napcam bilmem mama olmadan kilo alamiyo. Sağmak bende sıkıntı çok cikmiyo ama emerken bakıyorum dolu dolu sut var sikinca fiskiriyo baya acaba yağ mi yok ki sutumde ondan mı doymuyo diye düşünüyorum
Ayy çok sagolasin:))Belki denemişsindir ama yine şunu dene bi, sütünü sağmadan önce bi 10-15 dk boyunca sıcak havlu koy, baya sıcak ütüyle ısıtıp ısıtıp koy. Memeni hep aynı pozisyonda tutma sağarken, masaj yap, arada bi sık baskı uygula, 5er dakka sağ yani dinlendire dinlendire. Bi de böyle dene belki işe yarar, belki de böyle yapıyosundur zaten :) merak etme sütün var. Sütünle besliyosun, mama desteği veriyosun sadece
Kanguru en kolayı, bi belden bağlıyosun, çocuğu önüne alıp kolkarını geçiriyosun bi de ensenden bağlıyorsun bitti gitti :) markete falan da gittim bikaç kez. Al bence de rahat edersinEvet ya ben günlük disari cikmaya useniyorum arabayi ciksr pusetini tak sonra eve gelimce tekrar sok iceri koy..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?