Zeytinyağı verdiğimde sindiremedi. Mamayı arttırdım evet ondan kabız oldu sanırım kuzum. Biz sma ile başladık kabızlık da onu kullanırken gelişti, sma nın içeriği çok güzel yoksa, ama değişmiş sma gold baemış eskiden, yeni çıkan kabızlık yapabiliyormuş çoğu bebeğe. Doktor değiştirmedim arada bir kez acile götürdüm bir de bir muayenehanesi olan dr a götürdüm tavsiye üzerine ama devam etmedim, başından beri takip eden doktoru çocuk cerrahiye gösterin dedi o kadar, biz de çocuk gastroentrolojiye götürdük ek olarak. Mama konusunda aptamilin yeni bir maması çıkmış laktoz ve süt içermeyen, prebiyotikli, bir de onu denemek istiyoruz açıkçası. Sma dan sonra aptamil conformile geçtik dr tavsiyesiyle, çözüm olmayınca hipp denedik ama meme reddi yaptı bıraktık onu. Çok mu abarttık bilmiyorum ama kabızlığa çare bulunmazsa çatlak olabiliyor. Başlarda geç de yapsa sıvı yapıyordu ama şimdi yarıdan fazlası katı malesef.

Bebekleriniz korkar gibi aniden sıçrıyor mu?

Bebek korkar sıçrar benimki soyununca bile elleri açıp irkiliyordu geçti biraz ama sese arada sicriyoz tabi. ilk kızımda acayip bir sıçrama vardi uyurken uyanıkken eller iki yana açılıp korku gibi ses çıkarıyordu oyle korkuyorumdumki onun o halinden çok takmıştım kafayı doktora gittim nörolojiye uykuda ekg mi ne o çekilmişti birşey çıkmadı yani normal bir sicrama gibi degil bahsettigim cok farkliydi kundak yaptim zamanla gecti cok heyecanli bir bebekti ona yordum daha sonra bu bebegimde gormedim oyle birsey normal arada sicrama oda butun bebeklerdr oluyor bebekler ellerinden korkarmis bian hareket ediyor ya anem hep der hep kundaktan yana bu bebegimde yapmadim kundak gerci

Bazen de heyecanlı gibimhızlı hızlı nefes alıp verme. Köğeklerdeki gibi

Bebekleriniz korkar gibi aniden sıçrıyor mu?
Sıçramazsa sıkıntı canım. Benim oğlum prematüre. İlk zamanlar hiç yoktu sıçraması falan, abisi çok sıçrardı o yüzden dikkatimi çekmişti sıçramayışı. Şuan 4aylık, son 1aydır sıçrıyor. Aksi durumda bir hastalıktan bahsedilmişti okuduğum kitapta Allah korusun.

Kanguru tavsiyesi isteyen arkadaslar ben huggyberry aldim uzuuun arastirmalarim sonucunda neko ya da huggyberry alacaktim ve huggyberry aldim.Kumasi %100 organik pamuk dokuma. Burun tikanikligi icin de doktorumuz 4 gun kullanmak icin rhinfant ve xlean kids damla verdi daha iyiyiz suan ve her seyden onemlisi gunde 1 kere yatarken verdigim mamayi asla verme kilo alimi cok iyi sutun iyi beslemis dedi ve 4 gundur hic mama vermedim. Insallah mamadan da kurtulduk.

1 aylıkken doğduğundan beri gülüyor cocuk zaten sanki gülerek doğurdum. bilincli bir sekilde 1 aylıkken falan basladı. bizimki erken normal olanı 2-3 ay arası sanırım
Masallah ne guzel heo boyle gulsun insallah benim oglan cok ciddi babasi gibi. Bi ara baya korkmustum bu cocuk mutsuz mu hic gulmuyor diye yeni yeni gulmeye basladi bizimki

Masallah ne guzel heo boyle gulsun insallah benim oglan cok ciddi babasi gibi. Bi ara baya korkmustum bu cocuk mutsuz mu hic gulmuyor diye yeni yeni gulmeye basladi bizimki
Bizim de aynısı oldu, şimdiyse gülücükler saçıyor kuzum, hiç gülmeyecek gibi gelmişti

Hangi doktora götürüyorsun bebeğini? Seninle aynı hastanede doğum yapmıştık hala cana mı gidiyorsun? Sanki o civarlarda oturuyorsun diye hatırlıyorum

1 haftadır serum fizyolojik ile açıyoruz cnm ama geçmiyor tikaniklik
Sabah 1 tane akşam 1 tane mi uyguluyorsun
Doktorun tavsiyesiyle bu şekilde yaptık, 3 güne geçmezse getirin dedi geçti
[/QUOTE]
Yok canım gün de 5-6kez uygulamak zorunda kalıyoruz çünkü tekrar tıkanıyor

Kızlar bugün çocuk dr oğluma sol gözü sulandi diye azyter damla verdi.Ilk dozu akşam damlattik ama ogluma dokundu sanırım gözü kızardı yaşarmaya başladı
Göz kapağı sanki saatlerce ağlamış gibi şişti.cok korktum dr a da ulaşamadık saat geç olunca.suni gözyaşı var di ondan damlattik .Rabbim kimseyi evladıyla sınamasın yaa ,dra götürüyorum ama dra güvenemiyorum resmen artik

Allah Allah bizimkinin de sulanıyor bazen, çok geçmiş olsun neden damla verdi ki?

Allah Allah bizimkinin de sulanıyor bazen, çok geçmiş olsun neden damla verdi ki?
Bizim 1 aylık ken sarı sarı akıyordu göz dr götürdük damla verdi 1 hafta kullandık gecmedi damlayı değiştirdik 1 hafta da onu kullandik geçti akmasi.10 gün önce bitmişti tedavisi.Bugun tıkanıklık için çocuk dr gösterip ciğeri dinleyelim dedik.sol gözü hafif sulanmış halde idi.dun akşam yoktu birşey gece biraz şanciliydi bilmiyorum ondan mi oldu.dr sulanmış olarak görünce baktı ve enf var dedi ve damla verdi.hatta zatürree de göz akmasi olabiliyor vs diye ve önlem amacli antibiyotik de başlatmıştı.

kız mutluluğu ne bilsin allah seni bizimki çok mutlu olduğu için değil ki. gazı var gaz masajı yaparken bile gülüyor tüm ciddiyetimi bozuyor kızamıyorum bile. ah bide çok açsa hırslı hırslı emmesi var. yüzüme bile bakmadan tripli tripli. allahım cok komik offf görüyo musun özlettirdin uyandırasım var cocugu

Belki denemişsindir ama yine şunu dene bi, sütünü sağmadan önce bi 10-15 dk boyunca sıcak havlu koy, baya sıcak ütüyle ısıtıp ısıtıp koy. Memeni hep aynı pozisyonda tutma sağarken, masaj yap, arada bi sık baskı uygula, 5er dakka sağ yani dinlendire dinlendire. Bi de böyle dene belki işe yarar, belki de böyle yapıyosundur zaten :) merak etme sütün var. Sütünle besliyosun, mama desteği veriyosun sadece

Ayy çok sagolasin:))
Dediğin gibi çok yapmadım belki ben çok beceremedim sagmayi bi de öyle yapayım.
Aslında hep sutum var dedim, annem çocuk çektikçe gelir süt biter mi hiç diye baya gazliyodu beni :) ama doymuyo mu endişesi bi de doktorun mama başlatması biraz beni etkiledi sanirim. Eskisi kadar evet sutum var çocuğuma yetiyo diyemiyorum..

Evet ya ben günlük disari cikmaya useniyorum arabayi ciksr pusetini tak sonra eve gelimce tekrar sok iceri koy..
Kanguru en kolayı, bi belden bağlıyosun, çocuğu önüne alıp kolkarını geçiriyosun bi de ensenden bağlıyorsun bitti gitti :) markete falan da gittim bikaç kez. Al bence de rahat edersin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…