Teşekkür ederim ben de kendimi bu şekilde yatıştırdım sabah moralim çok bozuktu ama moral bozmanın bi faydası yok hatta zararı var diye düşündümCanim sana tavsiye yazacagim. Bebekler 3. Aydan sonra kilo alimini azaltiyormus. Ilk bebegim 3 ay disinda hic 500 gr almamisti. Yani hep 300 400 gram aliyordu ayda. Su anda sisman degil ama zayif hic degil kizim.
Simdiki bebegimde ise hic zayiflamaya calismiyorum sutum azalir gibi olursa yememi icmemi arttiriyorum. Ve hic bu gaz yapar diye bir seyi yememezlik etmedim. Kusu fasulye karnibahar herseyi yiyorum. Simdi alerji dolayisiyla yumurta ve sut urunleri yemiyorum. Cok panik olup canini sıkma. Bu ay az alir birdahaki ay cok alir. Sutun de yetiyordur endiselenme. Benim memisler ilk aylardaki gobi gergin ve solu solu degil ama sut cikiyor iyi kotu.
Gecen ay iyi kilo almisti bebegim. Bu ay ebe 500 grama almis dedi ama bence jiyafetleri dusunce 400 gram almis oluyor. Moralimi bozmadim.
Biz yaptirdik canim baya zor oldu aile hekimimiz sol gozde reflex az aldigini soyledi bizde kostur kostur gittik baya zor muaynne oldu 2 kez damla damlatti sukur sorun yok ama 1 yasinda bir daha gorucem dedi..Kızlar göz muayenesi yaptırdınız mı? Hastaneden çıkarken verilen kâğıtta ilk 6 ay içinde göz muayenesi yazıyordu ben henüz yaptırmadım
Ayy ne güzel, benim ki örtüyü filan çekiştirir olduYanımıza mama aldık avm'de güzelce doyurduk gazını çıkardık, sonra biz yemeğe oturduk meme istediÖrtümü taktım emzirdim ☺
Su veriyor musun? Her mama sonrası 1 çay kaşığı su vermeyi denesene belki faydası olur. Bi de içerde çok kalınca katılaşıyor sen 5 günü geçirme yap fitili.Bana doktor da anlattı, öncesinde araştırmıştım da, işte o yüzden çok mu abartıyoruz da bebişi doktor doktor gezdiriyoruz dedim. Ama dünkü kakasını görünce yazık ya bu çocuk bu kakayı tek başına yapamaz dedik, büyük bi kısmı katıydı, onun içim mamadan mı diyorum işte. Aptamil prosyneo diye bir mama çıkarmış onu da denicem.
Aile hekimi 2.ay kontrolünde yapıyor basit bir muayne ışık tutuyor vs ama bizim kızın göz bebeklerinden biri büyümüyordu o yüzden göz doktoruna gittikKızlar göz muayenesi yaptırdınız mı? Hastaneden çıkarken verilen kâğıtta ilk 6 ay içinde göz muayenesi yazıyordu ben henüz yaptırmadım
Hahahaha :))) ay alemsin, yok yok elbet bi karar verirsin, bebek bekliyoo hadi seç birini :))Kesinlikle cok buyuk rahatlik. Ama böyle kararsız ikizler burcu kadiniysam daha kanguru modeli bile secemiyorsam daha coook beklerim ben kanguruyu
YaaaBiz yaptirdik canim baya zor oldu aile hekimimiz sol gozde reflex az aldigini soyledi bizde kostur kostur gittik baya zor muaynne oldu 2 kez damla damlatti sukur sorun yok ama 1 yasinda bir daha gorucem dedi..bir seyden suphelendi ama goremedi sanki tereddutte kaldim valla bir daha goturesim var Ankara'da
Böyle çok rahat ettim, bebeğim de rahat etti sanki. Göğsümü daha iyi kavrayabiliyo. C yastığın uzun kısmına yatırıyorum sağıma ya da soluma alıyorum. Tavsiye ederim aslında bi deneNeden o model emziriyorsun ki
Benimki de öyle emmeyi daha çok seviyor. Yarın avm ye gidicez öyle nasıl emzirecegimi düşünüyorum ben de kara kara, bi de bizim kız bazen emmek istemiyor evi turlayıp emziriyorumü yarın avm yi mi turlayıp emzirsem napsam
Hey Allahım yaa sanane elalemin çocuğu ağlamış sıkıntısı varmış annesinden çok düşünecek halin yok heralde.İyi akşamlar kızlar. Benim bebiş de korkunç ya. Doğduğu gün ağlamaya başladı hala susturamadık. Bugün keyifli gibiydi (daha az ağlama krizi yaşadık diyelim) hadi bir market yapalım dedi eşim. Ufaklık arabada da uslu durdu biz şok tabi. Ama marketin kapısından girer girmez çıldırdı.
Ablaları alışverişe başlamıştı. Heveslerini kırmayalım diye çıkmayıp sakinleştirmeye çalıştık. Ama bir iki es verip kaldığı yerden devam etti ağlamaya.
Ama şu gözünü dikip seni izleyen insanlar YÖK mü en çok onlara ayar oluyorum. Hiç mi kolik bebek görmediniz diye bağırasın geliyor.
Bir ara eşim sakinleştirmeye çalışırken genç bir kadın eşimin yanına gelip bebeği alabilir miyim diye sordu. Kibarca sordu ama acaba annesi ve babasının sakinleştiremediği bebeği ben sakinleştirebilirim diye düşünmesine sebep ne? Eşim vermedi bebeği kadın da bozulup gitti. Te allahım ya. 3 çocuk annesi bir kadınım. 3’ü de kolikti ve bana bile kendimi beceriksiz hissettirmeyi başarıyor bu insanlar.
Ne yapayım yani. Eve mi kapatayım çocuğu. Zaten haftada bir ancak çıkarıyorum. O da sağlık ocağı, hastane, market vs. Çok ağlıyor çünkü. Bu insanların gözlerini üzerimize dikmesi yüzünden diğer kızlarım da bebekle çıkmak istemiyor artık
Ben hic mama vermiyorum benimki 8. Gunde yapti. 1 kasik aksam 1 kasik ertesi gun ogleden sonra verdim. Aksamina yapti. Su gibi degildi ama tas gibi hic degildi. Cok fazla dusunmeyin kaka islerini.Bence mamaya alakası yok rahat ol. Ben 3 gündür hiç mama vermedim yine yapamadı. E Elwing6 mama verince yapıyor diyor... Asıl olay bizim bebişler kaka yapmak için gerekli kas gruplarını doğru çalıştırmayı öğrenemedi henüz zamanla öğrenecekler, hekim anne bi gönderisinde çok güzel anlatmış bunu izlemediysen instegramdan hesabına gir izle
Avm lerde bebek bakim odalari var. Orada emzirirsin.Benimki de öyle emmeyi daha çok seviyor. Yarın avm ye gidicez öyle nasıl emzirecegimi düşünüyorum ben de kara kara, bi de bizim kız bazen emmek istemiyor evi turlayıp emziriyorumü yarın avm yi mi turlayıp emzirsem napsam
Bizim hastane kağıdında 3 ay icinde diyor 3.ay kontrolunde yaptıracagızKızlar göz muayenesi yaptırdınız mı? Hastaneden çıkarken verilen kâğıtta ilk 6 ay içinde göz muayenesi yazıyordu ben henüz yaptırmadım
E bebek varsa veya büyük bebek magazası onların iclerinde oluyor geniş emzirme odalarıAyy ne güzel, benim ki örtüyü filan çekiştirir olduoptimuma gitmeyi planlıyoruz yarın çok sıkıldım ben, optimun emzirme odası nasıl acaba
Ay yok cok zor o hastanede denettilerde bi kereBöyle çok rahat ettim, bebeğim de rahat etti sanki. Göğsümü daha iyi kavrayabiliyo. C yastığın uzun kısmına yatırıyorum sağıma ya da soluma alıyorum. Tavsiye ederim aslında bi dene
Biz yaptırdık uyanık olması gerekiyor ve kıpırdamamasıKızlar göz muayenesi yaptırdınız mı? Hastaneden çıkarken verilen kâğıtta ilk 6 ay içinde göz muayenesi yazıyordu ben henüz yaptırmadım
Ay evet bana da o şekilde emzirmek çok zor geliyo.Meme reddinden döndürdüysen helal olsun gerçekten, zor bi süreç çünkü. Emzirmede de ben koltukaltı pozisyonunda emziriyorum hep o yüzden dışarda emzirmek bana çok zor geliyor.
Duş da çok etkili eveet
Yok artık bi daha bi şeye şaşırmam diyorum illa bisey cikiyo delirdi mi bizim toplum napti böyle yaaHey Allahım yaa sanane elalemin çocuğu ağlamış sıkıntısı varmış annesinden çok düşünecek halin yok heralde.
Mevlüt olduğu gün bütün gün kucağımdan bırakmadım. Sonra birine emanet edip tuvalete girdim bi geldim altını çıkarmışlar çocuğun biri bacaklarını ileri doğru itiyor biri aç heralde bu falan neymiş ağlamış. 40 günlük bebeğin ağlamasından daha doğal ne var ki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?