Kızlar 3. Ayda yapılan menengegok menenjit aşısı kafamı çok karıştırıyor. Çok ağrılı ve sonrasında ateş yapan bir aşıymış. Sanırım 1 yaşındayken de yapılabiliyormuş. Tamam yapılması gereken bir aşı ama 3 aylık bebek için çok ağrılı olur diye biraz büyüsün 1 yaşında yaptırırım diyorum. Eşim de risk almış olursun diyor. Eşim öğretmen yani kalabalık ortamda çalışıyor. Bir yerde okudum menenjitte risk grubu okul, hastane gibi kalabalık ortamlarmış. Arkadaşımın bebeği 11 aylık sen yaptırdın mı aşıyı dedim. Doktoru 3 aylıkken gerek görmemiş 1 yaşında yapalım demiş. Ben de risk almış olmadın mı dedim. Doktoru şimdi diyelim 3 aylıkken aşıyı yaptım menenjitin a tipine karşı korur b tipi için yine risk almış olursun demiş.
Uzun yazdım ama eylül anneleri olarak bebeklerimiz ay olarak aynı ve ya yakın.Siz 3.ay yaptıracak mısınız ya da 3. ay bu aşıyı yaptıracaklar sitede çoğunlukta mı bi sorayım dedim

Yaptırcam ama sünetten 10 gün sonraa geliyor. 2 acı çok liyor

Ben daha önce de yanıtlamıştım, biz de 1 yaşında yaptırıcaz. Benim eşim de öğretmen. Hemşire arkadaşım var üstelik çocuk biriminde çalışıyor o da 1 yaşında yaptırdı. Açıkçası ben de çok ateş yapacağı için 3. Ayda yaptırmıyorum. 6. Ayda da 4 tane devlet aşısı var zaten o kadar aşıyı yaptırmayı tercih etmiyorum. Ama mutlaka 3. Ayında yaptıracaklar vardır. Bu galiba ailenin kararı. O riski alamam 1 yaşına kadar bekleyemem de diyebilirsin, belki biraz ateşi olur seni o zorlar. Kar-zarar hesabı yapın derim.
Ve tabi ki hiçbir şeyin garantisi yok, Allah korusun evlatlarımızı

Son düzenleme:
Ben hic mama vermiyorum benimki 8. Gunde yapti. 1 kasik aksam 1 kasik ertesi gun ogleden sonra verdim. Aksamina yapti. Su gibi degildi ama tas gibi hic degildi. Cok fazla dusunmeyin kaka islerini.
Ben de artık çok üstünde durmamaya çalışıyorum, eğer çok sancısı olduğunu hissedersem fitil veririm sancısı olmazsa 1 hafta falan beklerim.

Se Selam, dun yazmistim bizim doktorumuz asinin faz 5te oldugunu, yani halk uzerinde etkilerinin hala arastirildigini soyledi ve karari bize birakti yani asi yaptirarark da bir risk aliyorsun, yaptirmayarak da...

Avm lerde bebek bakim odalari var. Orada emzirirsin.
Ya evet var var da biz normal emmiyoruz sıkıntı o. Herkes bize bakacak zaten 1 haftalıkken hastaneye gittiğimizde herkes güzel güzel bebişini emzirirken ben (emmediği ve sarılık olduğu için) kaşıkla mama yedirmiştim herkes bize acıdı, herkes kendi kafasınca öğütler verdi zaten dikişlerim ağrıyor, lohusa kafasıyım sinirlerim bozulmuştu. Şimdi yine bebek bakım odasında benim ki kuzu kuzu emmezki sağa çevirem sola çevirem kalkıp ayakta emzircem vs melisa içtim şimdi biraz sakin durmasını sağlar belki diye

Biz 6. Ayda yaptiracagiz. Doktorumuz bir asi planlamasi gosterdi. Farkli aylarda baslayan birkac program var. Bize 6. Ayda baslayani onerdi. Biz de onu yaptirmayi dusunuyoruz.

Ben de kararsızım Benim de eşim öğretmen o yüzden yaptırmak ağır basıyo

Avizelerle muhabbet edenler online mi
Baya sohbet ediyor çok eğleniyor gülüyor falan kendi kendine
Bu olay tabi iki üç dakikacık sürüyor keşke daha uzun olsa
Benimki de oyle hayır öyle ahım şahım bi avizem de yok ki oğlum nasil dikkatini çekiyor

Yaa sorma, nasıl korktum bi bilsen. Butun bebeler çok çok emsin çok zor

Emziği ben de azalttim biberonu da direk kestim hiç vermiyorum artık mama vereceğim zaman da siringayla veriyorum. Dün resmen biberon istiyorum der gibi ağladı ama bugün daha iyi unuttu heralde

Öyle valla o inatsa ben ondan inadim Hiç kolay olmadı gerçi gerçekten çok zormus çok da ağladı tekrar alışana kadar napalim böyle boyle buyuyecekler dediğin gibi:)

Ay evet bizde aynıyız 2 gün nerdeyse hiç emmedi ben de oturup ağladım bıraktı bu emmeyi biberon mu alsam acaba diye. Ama hoplaya, zıplaya derken iyi kötü emmeye başladı tekrar. Sağılmış sütüm vardı 90 cc gezmeye gideceğiz tok tutsun diye verdim eds ile 2-3 dk da hüpletti şok oldum, demekki bunların emiş gücü cidden kuvvetlendi kısa emselerde bayağa süt çekiyorlar demekki

Ne marka ne model aldın? Bende alıcam hangisini almaya niyetlensem olumsuz bir yoruma denk geldim

Yaa ne kadar güzel maşallah her türlü emziriyosun. Ben bi de yatarak emzirmek istiyorum onu da beceremiyorum :)))
Valla şahanesin :)
Sabahları yapıyorum onu eşim gittikten sonra yanıma alıyorum birlikte iki üc saat daha emip uyuklama seklinde
Bende ilk yapamam diyordum ki gögüslerim kücük yapanların büyüktür memeyi sarkıtıyorlardır diye düşünüyordum ablamla denedik olmadı yapamadık yerleştiremedik benide kızıda mesela ama deneye deneye simdi öyle bi ayarlıyorum ki kızımın altına bi yastık kafasının altına bi yastık daha benim kafama bi yastık derken öyle böyle uzanıp emzirebiliyorum
Sende dene yanıl bi sekilde pozisyonunu ayarlayıp yaparsın eninde sonunda
en zoru yapıyormuşsun onumu yapamayacaksın

Se
Selam, dun yazmistim bizim doktorumuz asinin faz 5te oldugunu, yani halk uzerinde etkilerinin hala arastirildigini soyledi ve karari bize birakti yani asi yaptirarark da bir risk aliyorsun, yaptirmayarak da...
Sizin doktorda Gonca değilmiydi yanlıs mı hatırlıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…