- 4 Ağustos 2018
- 2.965
- 3.424
- 133
Yaptırcam ama sünetten 10 gün sonraa geliyor. 2 acı çok liyorKızlar 3. Ayda yapılan menengegok menenjit aşısı kafamı çok karıştırıyor. Çok ağrılı ve sonrasında ateş yapan bir aşıymış. Sanırım 1 yaşındayken de yapılabiliyormuş. Tamam yapılması gereken bir aşı ama 3 aylık bebek için çok ağrılı olur diye biraz büyüsün 1 yaşında yaptırırım diyorum. Eşim de risk almış olursun diyor. Eşim öğretmen yani kalabalık ortamda çalışıyor. Bir yerde okudum menenjitte risk grubu okul, hastane gibi kalabalık ortamlarmış. Arkadaşımın bebeği 11 aylık sen yaptırdın mı aşıyı dedim. Doktoru 3 aylıkken gerek görmemiş 1 yaşında yapalım demiş. Ben de risk almış olmadın mı dedim. Doktoru şimdi diyelim 3 aylıkken aşıyı yaptım menenjitin a tipine karşı korur b tipi için yine risk almış olursun demiş.
Uzun yazdım ama eylül anneleri olarak bebeklerimiz ay olarak aynı ve ya yakın.Siz 3.ay yaptıracak mısınız ya da 3. ay bu aşıyı yaptıracaklar sitede çoğunlukta mı bi sorayım dedim
Ben daha önce de yanıtlamıştım, biz de 1 yaşında yaptırıcaz. Benim eşim de öğretmen. Hemşire arkadaşım var üstelik çocuk biriminde çalışıyor o da 1 yaşında yaptırdı. Açıkçası ben de çok ateş yapacağı için 3. Ayda yaptırmıyorum. 6. Ayda da 4 tane devlet aşısı var zaten o kadar aşıyı yaptırmayı tercih etmiyorum. Ama mutlaka 3. Ayında yaptıracaklar vardır. Bu galiba ailenin kararı. O riski alamam 1 yaşına kadar bekleyemem de diyebilirsin, belki biraz ateşi olur seni o zorlar. Kar-zarar hesabı yapın derim.Kızlar 3. Ayda yapılan menengegok menenjit aşısı kafamı çok karıştırıyor. Çok ağrılı ve sonrasında ateş yapan bir aşıymış. Sanırım 1 yaşındayken de yapılabiliyormuş. Tamam yapılması gereken bir aşı ama 3 aylık bebek için çok ağrılı olur diye biraz büyüsün 1 yaşında yaptırırım diyorum. Eşim de risk almış olursun diyor. Eşim öğretmen yani kalabalık ortamda çalışıyor. Bir yerde okudum menenjitte risk grubu okul, hastane gibi kalabalık ortamlarmış. Arkadaşımın bebeği 11 aylık sen yaptırdın mı aşıyı dedim. Doktoru 3 aylıkken gerek görmemiş 1 yaşında yapalım demiş. Ben de risk almış olmadın mı dedim. Doktoru şimdi diyelim 3 aylıkken aşıyı yaptım menenjitin a tipine karşı korur b tipi için yine risk almış olursun demiş.
Uzun yazdım ama eylül anneleri olarak bebeklerimiz ay olarak aynı ve ya yakın.Siz 3.ay yaptıracak mısınız ya da 3. ay bu aşıyı yaptıracaklar sitede çoğunlukta mı bi sorayım dedim
3.5ayda falan olur mu kiYaptırcam ama sünetten 10 gün sonraa geliyor. 2 acı çok liyor
Ben de artık çok üstünde durmamaya çalışıyorum, eğer çok sancısı olduğunu hissedersem fitil veririm sancısı olmazsa 1 hafta falan beklerim.Ben hic mama vermiyorum benimki 8. Gunde yapti. 1 kasik aksam 1 kasik ertesi gun ogleden sonra verdim. Aksamina yapti. Su gibi degildi ama tas gibi hic degildi. Cok fazla dusunmeyin kaka islerini.
Selam, dun yazmistim bizim doktorumuz asinin faz 5te oldugunu, yani halk uzerinde etkilerinin hala arastirildigini soyledi ve karari bize biraktiKızlar 3. Ayda yapılan menengegok menenjit aşısı kafamı çok karıştırıyor. Çok ağrılı ve sonrasında ateş yapan bir aşıymış. Sanırım 1 yaşındayken de yapılabiliyormuş. Tamam yapılması gereken bir aşı ama 3 aylık bebek için çok ağrılı olur diye biraz büyüsün 1 yaşında yaptırırım diyorum. Eşim de risk almış olursun diyor. Eşim öğretmen yani kalabalık ortamda çalışıyor. Bir yerde okudum menenjitte risk grubu okul, hastane gibi kalabalık ortamlarmış. Arkadaşımın bebeği 11 aylık sen yaptırdın mı aşıyı dedim. Doktoru 3 aylıkken gerek görmemiş 1 yaşında yapalım demiş. Ben de risk almış olmadın mı dedim. Doktoru şimdi diyelim 3 aylıkken aşıyı yaptım menenjitin a tipine karşı korur b tipi için yine risk almış olursun demiş.
Ya evet var var da biz normal emmiyoruz sıkıntı o. Herkes bize bakacakAvm lerde bebek bakim odalari var. Orada emzirirsin.
Emzirme odası sorun değil de benim kızın emme sitili sorunE bebek varsa veya büyük bebek magazası onların iclerinde oluyor geniş emzirme odaları
Biz 6. Ayda yaptiracagiz. Doktorumuz bir asi planlamasi gosterdi. Farkli aylarda baslayan birkac program var. Bize 6. Ayda baslayani onerdi. Biz de onu yaptirmayi dusunuyoruz.Kızlar 3. Ayda yapılan menengegok menenjit aşısı kafamı çok karıştırıyor. Çok ağrılı ve sonrasında ateş yapan bir aşıymış. Sanırım 1 yaşındayken de yapılabiliyormuş. Tamam yapılması gereken bir aşı ama 3 aylık bebek için çok ağrılı olur diye biraz büyüsün 1 yaşında yaptırırım diyorum. Eşim de risk almış olursun diyor. Eşim öğretmen yani kalabalık ortamda çalışıyor. Bir yerde okudum menenjitte risk grubu okul, hastane gibi kalabalık ortamlarmış. Arkadaşımın bebeği 11 aylık sen yaptırdın mı aşıyı dedim. Doktoru 3 aylıkken gerek görmemiş 1 yaşında yapalım demiş. Ben de risk almış olmadın mı dedim. Doktoru şimdi diyelim 3 aylıkken aşıyı yaptım menenjitin a tipine karşı korur b tipi için yine risk almış olursun demiş.
Ben de kararsızımKızlar 3. Ayda yapılan menengegok menenjit aşısı kafamı çok karıştırıyor. Çok ağrılı ve sonrasında ateş yapan bir aşıymış. Sanırım 1 yaşındayken de yapılabiliyormuş. Tamam yapılması gereken bir aşı ama 3 aylık bebek için çok ağrılı olur diye biraz büyüsün 1 yaşında yaptırırım diyorum. Eşim de risk almış olursun diyor. Eşim öğretmen yani kalabalık ortamda çalışıyor. Bir yerde okudum menenjitte risk grubu okul, hastane gibi kalabalık ortamlarmış. Arkadaşımın bebeği 11 aylık sen yaptırdın mı aşıyı dedim. Doktoru 3 aylıkken gerek görmemiş 1 yaşında yapalım demiş. Ben de risk almış olmadın mı dedim. Doktoru şimdi diyelim 3 aylıkken aşıyı yaptım menenjitin a tipine karşı korur b tipi için yine risk almış olursun demiş.
Benimki de oyle hayır öyle ahım şahım bi avizem de yok ki oğlum nasil dikkatini çekiyorAvizelerle muhabbet edenler online mi
Baya sohbet ediyor çok eğleniyor gülüyor falan kendi kendine
Bu olay tabi iki üç dakikacık sürüyor keşke daha uzun olsa
Yaa sorma, nasıl korktum bi bilsen. Butun bebeler çok çok emsin çok zorEvet gerçekten çok büyük korkuemmeye devam ettiğinde dünyalar benim oldu kimse yaşamasın ve sadece bir süreç olarak kalsın ben emziği azalttım biberonu bırakmadım ama memeyi arttırdım , sen biberonu nasıl bıraktın
Öyle valla o inatsa ben ondan inadimHenüz çok küçükler ama zamanla yavaş yavaş biz onların huylarını öğrenicez onlar evimizin düzenini öğrenecek böyle böyle büyüyecekler :) hem meme reddinden döndürdün hem de biberonu bıraktın valla tebrikler, oldukça inat etmişsin bebeğin iyiliği için
Ay evet bizde aynıyızAy evet bana da o şekilde emzirmek çok zor geliyo.
İki gündür iyiyiz bakalım inşallah böyle devam eder. Biberonu biraktik biraz o etkili oldu. Bi de normalde bile sürekli aynı pozisyonda durmayı sevmiyo sürekli kucakta ve yüzü dışa dönük olacsk gezecek öyle yatayim yok cok da hareketli bi çocuk. Artık emzirirken de ayakta dans ederek vs sürekli değiştire değiştire emzirdim. Sanırım o da etkili oldu. Ama cook zor. Artık en son heralde birakiyo diye oturdum hüngür hüngür ağladım. Cok sukur döndü meme reddi yaşayan herkese Allah kolaylık versin..
Ne marka ne model aldın? Bende alıcam hangisini almaya niyetlensem olumsuz bir yoruma denk geldimŞu an renkli dönence oyuncaklar çok ilgisini çekiyor. Doktorda renkli şıngır şıngır bir oyuncak vardı, kontrol için yatınca başının üstüne geliyordu. Gözünü alamadı ondan bayağı oyalandıDoktor çok faydalı bu aylar alın bu oyuncaklardan dedi. Ben de yatağın başına takılan müzikli dönence oyuncaktan aldım gülerek izliyor bir yarım saat falan oyalanıyor
Sabahları yapıyorum onu eşim gittikten sonra yanıma alıyorum birlikte iki üc saat daha emip uyuklama seklindeYaa ne kadar güzel maşallah her türlü emziriyosun. Ben bi de yatarak emzirmek istiyorum onu da beceremiyorum :)))
Valla şahanesin :)
Olursa belli eder kendini ya aglar ya bacaklarıyla ittirir falan korkma o kadarAlıştım o şekilde emzirmeye de , rahatsız olmasında minnoşum
Sizin doktorda Gonca değilmiydi yanlıs mı hatırlıyorumSe
Selam, dun yazmistim bizim doktorumuz asinin faz 5te oldugunu, yani halk uzerinde etkilerinin hala arastirildigini soyledi ve karari bize biraktiyani asi yaptirarark da bir risk aliyorsun, yaptirmayarak da...
Sütüm çok fazlaymış çok tazyikliymiş ondan çocuğum zorlanıyor emerken deKalabalık misafirlerim gelecek hem de yemeğe, yoldalarmis tam da emziriyorum hadi bakalım gelsin sütün yetmiyomular aç bu çocuklar gardimi aldım bekliyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?