- 8 Kasım 2018
- 5.960
- 14.744
- 248
Ya korkuyorum bazen acaba sutum mu azaliyor diye.Sanırımmorcivertkedi yazmıştı memeler terbiye oluyormuş. Bence o durum.Daha güçlü cektiginicin boşalıyordur o yüzden az çıkıyordur diye düşünüyorum.
Kesinlikle öyle. Sanki çocuk büyütmemişler gibi bir de senin davranışını yadırgıyorlar. Görmemişin bir çocuğu olmuş diyen bile vardır. Benim bahsettiğim arkadaşımın da çocuğu yok henüz ama nice çocuklu insanlardan daha anlayışlı.Anlayış insan olmaktan geçiyor.Ben izne ayrılınca yerime yeni mezun bir arkadaş geldi.Sadece 1 kez gördüm sınıfın durumunu anlatmak için.Okuldakiler bebek görmeye gelince bu arkadaş grip olduğu için gelmemiş bebeğe bulaşmasın diye ama hediyesini göndermiş.Ne kadar ince bir insan dedim.Bu insan bekar,çocuk sahibi değil ama empati kurmuş.Ama koca koca çoluk çocuk sahibi insanlar ki aynı zorlukları vaktinde yaşamışlar ama empatiden yolsunlar.cok şaşırıyorum
Benim emiyor çok şükür de biberon vermeyi düşünüyordum ama biberonda meme reddi olabildiğini okumuştum bir yerde. O yüzden merak ettim kabul etti mi tekrar diye.Siz biberon verdikten sonra mi meme reddi olduEtti iki gündür iyi çok şükür. Benimki mesela aliyodu on dk geçmeden birakiyodu çığlık çığlığa agliyodu böyle ya da hiç almiyodu. Uykuluyken verdim daha çok bi de yukarıda anlatmıştım farklı pozisyonlarda emzirmeye çalıştım emziği azalttim biberonu hiç vermedim öyle aştık yani inş bi daha olmaz sizde durum nasil?
Yok canım pisik olmadıkPisik olmadi mi peki ben fazla yapınca popis kizariveriyor
Ama hava güzel cıkmam lazım az dolaşmam lazım müsade etmiyor napayımVaay nasil sabretmissin oyle. Dun markete gidecektim slingi binbir cesit zahmetle doladim oglumu koydum icine. Baktim sesi cikmiyor oh dedim boyle gider gelirim surada zaten market. Daha kapidan cikmadan basladi kendini geriye dogru atmaya resmen cikmak istedi. Balkona ciktim gokyuzunun isigi biraz mayistirsin diye yok durmuyor cocuk. O slingi cikarana kadar ter basti bana. Sonra yine arabayla gitmek zorunda kaldık. Yine oglum kazandi
Yaaa ben bekar olduğu için çocuğu yok zannediyordumKızlar belki de hamilelikte bir çoğumuzun takip ettiği Dr Banu Çiftçi’nin kendi çocuğu olmuyormuş, instagramdaki son paylaşımı beni duygulandırdıMerak edenler bakabilir, onun için ve anne olmak isteyip olamayan herkes için bir dua ve anne olabilmenin sonsuz şükrü de bize düşer.
Kiz oyle dediginde boz herkesin icinde. Ay ilahi anne siz uyurken yaptim ya yemekleri deseydin. Insani sinir ediyor. Ben bozuldum buradan hele o gripli olana iyice kizdim. Anne biz artik alistik bebekle. Kendimiz bakiyoruz zaten sizin de duzenijiz bozulmasin. Evinize gecin istersen rahat rahat desen. Esin sorun eder mi.Kv nin kardeşleri gelinleri kızları onların çocukları cumbur cemaat yaklaşık 20 kişiydik. Kız o o kadar insana yemek fln yapamaz. Bi de misafirler bebek gormeye gelcez demişler benim kv demiş madem yemeğe gelin diye sanki kendi yapcak. Dün geceden yaptım bi tek pilavla çorbayı sabaha biraktim. Onları da sabah yaptım. Bi kadın kim olduğunu da bilmiyom ya kv nin huyunu biliyo heralde, bunları tek başına yaptın heralde çocukla zor olmuştur ugrasmasaydin yardim edenin de yok dedi. O bile yetti bi de millete çocuga ben baktım gelin de yemekleri yaptı diyo. Hi hi hepiniz tosur tosur uyurken yaptım ben o yemekleri
Kizlar, benim memelerim artik sismiyor, sutum de sizinti yapmiyor. Sutum mu azaldi diye dusunuyorum ama bebegim emiyor. Gerci o da cok kisa emiyor. Tas catlasa 10 dk emiyor. Agzi sut dolu oluyor ama. Uzun zamandan beri sutumu sagmiyordum, gecen gun sagmam gerekti 40 cc anca cikti, o da zorla. Eskiden tek meme 100 cc cikardi. Bu normal mi sizce? Yoksa meme teebiyesi dedikleri bu mu?
benim hala gündüz göğüslerim şişmez. belki çok erkendi bilmiyorum ama terbiye olmus durumda. tamam çok emdiğinde pörsümüş oluyor ama süt olduğunda şişmiyor. ama sızıntı hala var pedsiz durmuyorum. sütüm azaldı diye düsünme sütüm var bebeğim doyuyor diyerek emzir. ben lohusaydım bu durum olduğunda ve ciddi anlamda kafama taktım. çok şükür geçti. kendini tatmin etmek için emzirmenin ortasında göğsü çekip geriden doğru sıktır fıskırıyosa vardır süt. bebeğini gözlemle. aç olan bebeği durduramazsın zaten belli eder açlığını. bizden baska yokmu terbiye yasayan?Sanırımmorcivertkedi yazmıştı memeler terbiye oluyormuş. Bence o durum.Daha güçlü cektiginicin boşalıyordur o yüzden az çıkıyordur diye düşünüyorum.
Ben kesemiyorum emzirirken eşim kesiyor yoksa kıpır kıpır hayatta izin vermez uyurkende uyanırKesmek çok zor oluyor uykudayken keseyim tırnakları diyorum uyanıyor. Nasıl bir törpü kullanıyorsun
Evet her defasinda mememi sıkıyorum, sut cikiyor. Ama ne gece ne gunduz sertlesmiyor artik memem. Benimki de 1 ay once basladi, ama ara ara yine sertlesiyordu bazen. Artik hic oyle olmuyor ben de ped takiyorum ama bosa. Eskiden egildigimde bile damla damla dokulurdu.benim hala gündüz göğüslerim şişmez. belki çok erkendi bilmiyorum ama terbiye olmus durumda. tamam çok emdiğinde pörsümüş oluyor ama süt olduğunda şişmiyor. ama sızıntı hala var pedsiz durmuyorum. sütüm azaldı diye düsünme sütüm var bebeğim doyuyor diyerek emzir. ben lohusaydım bu durum olduğunda ve ciddi anlamda kafama taktım. çok şükür geçti. kendini tatmin etmek için emzirmenin ortasında göğsü çekip geriden doğru sıktır fıskırıyosa vardır süt. bebeğini gözlemle. aç olan bebeği durduramazsın zaten belli eder açlığını. bizden baska yokmu terbiye yasayan?
Ya su salak sacma sarkılar varya zilliyle ilgili ordan milletin diline sempatik gibi görünüyorda değil aslındaAyy tobe tobe
Biliyodur zaten anlamını da direk söyle bence biz kotu hitaplar kullanmiyoruz diye anlar heralde. Bi de bunun nesi kötü diyomus o zaman ac Google dan bak dersin
Mesajını okurken eşim karşımda hurma yemeye başlamıştı (meyve olan dimi turuncu), ben de hiç sevmem, neee süt mü yapıyomuş diyip adamın elinden kaptığım gibi yedim :)) hadi inşallah sütümüz bol olsundün gece yediğim bisey bana fazla fazla süt yaptı. hani göğsümü ağrıtacak kadar. beze beze elime geliyordu ve ağrı yapıyordu. allahım uykuya dalmazsam çocuğu uyandırıp emziricem dedim. neyseki daldım. kalkınca emdi de rahatladım. atesime falan baktım mastitten korktum. sanırım çikolata hurma dedikleri şey yaptı. ilk kez yemistim. trabzon hurmasının elma gibi yenen hali ama cinsi farklı. bir de trileçe yedim ikisinden biri yaptı sanırım. tecrübeyle sabit sütü az olanlar deneyin
ooo damla damla dökülme ilk ay bitti bendeEvet her defasinda mememi sıkıyorum, sut cikiyor. Ama ne gece ne gunduz sertlesmiyor artik memem. Benimki de 1 ay once basladi, ama ara ara yine sertlesiyordu bazen. Artik hic oyle olmuyor ben de ped takiyorum ama bosa. Eskiden egildigimde bile damla damla dokulurdu.
ahahahMesajını okurken eşim karşımda hurma yemeye başlamıştı (meyve olan dimi turuncu), ben de hiç sevmem, neee süt mü yapıyomuş diyip adamın elinden kaptığım gibi yedim :)) hadi inşallah sütümüz bol olsun
Benimkinin de kilosu iyi ama iste acaba bu ay da iyi mi bilemiyorum. Ilk 2 ay 1300'er aldi ama bu ay o kadar yoktur heralde. Saginca az cikinca endiselendim aslinda. Yoksa kafaya takmam. Uzun zaman sagmayinca belki az cikti. Bu sutum azaliyor mu tedirginligi hic bitmeyecek galiba. 6 ayi sorunsuz tamamlamak istiyorum oncelikli olarak.ooo damla damla dökülme ilk ay bitti bendeama dün gece damladı. yani inanılmaz şaşırdım. gece de bazen şişiyor bazen şişmiyor ama gündüz hiç yani. bizim kilo alımımız gayet iyi, açlık huzursuzluğu da yok sütüm yetiyor demek ki. 10 dk emmesi de çenesi güçlendiği ve artık etraf dikkatini çektiği için
ahahahevet yuvarlak koca bisey. bol bol süt olsuuun
Aynen bende geçenlerde ayakta dans ederek yürüyerek atlattım bu süreciEvet bu ara bide stresliyim kv bizdeacaba o da etkiler mi ya..evet konuşuyorumda şarkıda açmaya çalıştim en son kalktim ayakta emzirdim de öyle durdu.inşallah bırakmazlar.memeyi
bende öyle hissediyorum 6 ayı doldursak bi oh çekicem sankiBenimkinin de kilosu iyi ama iste acaba bu ay da iyi mi bilemiyorum. Ilk 2 ay 1300'er aldi ama bu ay o kadar yoktur heralde. Saginca az cikinca endiselendim aslinda. Yoksa kafaya takmam. Uzun zaman sagmayinca belki az cikti. Bu sutum azaliyor mu tedirginligi hic bitmeyecek galiba. 6 ayi sorunsuz tamamlamak istiyorum oncelikli olarak.
ooo damla damla dökülme ilk ay bitti bendeama dün gece damladı. yani inanılmaz şaşırdım. gece de bazen şişiyor bazen şişmiyor ama gündüz hiç yani. bizim kilo alımımız gayet iyi, açlık huzursuzluğu da yok sütüm yetiyor demek ki. 10 dk emmesi de çenesi güçlendiği ve artık etraf dikkatini çektiği için
ahahahevet yuvarlak koca bisey. bol bol süt olsuuun
Meme reddi olduğuna emin misin? Şunu denedin mi hiç, yine memeye alıyosun ağlıyor sonra anında biberon veriyosun onu böyle nefessiz içiyor. Yaşadın mı bunu? Çünkü bunu bikaç kere yaşadım, bikaç kere de gazı olduğu için veya uykusu olduğu için ağlamaya başladı. Uykuya geçemediği için sinirlenip ağlıyorSağol canım yazdığın için..evet gazını çıkarıyorum dediğin gibi oluyo..meme değiştirnede yapıyorumda sakinken ağlamaya bi başladımı ne mümkün meme tutmasıkorkum meme reddi
Kesinlikle o kadar katılıyorum ki. Bende aynı senin gibi aileler arasında uçurum varken iki senedir hep ortayı bulmaya çalıştım. Uzaktan iyiydi ama aynı evde olmuyo,ev üstüne ev olmuyo. İsterse çok iyi insan olsun.Ya ama anne baba elbette başımızın üstüne ama her anne baba sağduyulu olmuyor ve bebek büyütme sürecine alışırken destek yerine köstek görüyorsak bizde insanız isyan edebiliriz. Geliniz diye her saçmalığı alttan almaya mı geldik dünyaya o zaman yine kadın erkek ayrımı var , oğullarının umrumda değil biz onların ailesiyle mücadele ederken onların keyfi yerinde zorlanan biz oluyoruz. Bak ben 4 yıldır uyum sağladım benim ters bişeyim olsa kötü olacaktım , kayınvalidem sen benim kızımsın bitek seni doğurmadım diyordu , gerek yoktu o kadar sevmesine de böyle yermesine de.. biz de evlat büyütüyoruz da gelecekteki yaşantımızı çocuklarımız üzerinden mi sağlayacağız onların hayatına burnumuzu sokarak mı huzur bulacağız , bütün bunların sebebi sınırlarını aşması kimse kusura bakmasın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?