Bende de koptu lafimi söylüyorum ama anlamiyo boşver en iyisi. Bak on gün kalıp gitcekmis hemen gecer.
Yaşlı mi bilmiyorum benimki 56-57 çok da yaşlı değil ama eski kafa. Seninki de öyle heralde eski kafa yoksa böyle bisey yapmaz.
Hastanede, eve ilk geldiğimizde beni de çok üzdü hala da bi geçmiş olsun bile dememistir. Zaten hassasiz hastanede uzmeyen kaynana yok denecek kadar azdır heralde. Onun için dusunme sütün etkilenmesin.

Ben yaşıyorum bunu, meme reddi mi bu?
Uzun süre devam ederse sanırım meme reddi oluyor. Çünkü baksana karnı aç miniğin ama emmiyor biberon istiyor. Seni keyifçi senii diyceksin :) oğlum da bikaç kez böyle yaptı, ara ara yapıyo yani almıyo memeyi, ah bu çocuk aç diyip biberon veriyorum, o sırada dua ediyorum içmesin biberonu da diye tabi (içmesin ki tok olduğunu bileyim), deli gibi içiyo mamayı. Beni de deli ediyor. Yine de ısrarla meme teklif ediyorum. İnşallah meme reddi yaşamayız, bi 8 ay emzirsek en azından çok iyi olcak

Ya ben eşimi çok seviyorum kiyamiyorum hiç ne bileyim belki ilerde ne safmisim deli miymisim dicem
Eşim beni çok iyi anliyo çünkü hiç o ailede yetişmiş gibi değil çok aklı başında yapabileceğimiz de herşeyi de yaptık gitmiyolar eşimi de suclamiyorum elinden geleni yaptı. Artık bana dusen iyi idare edebilmek

Ben bu ara baya azalttım. Günde 2 kez 60 cc veriyorum. Önceden günde 3-4 kez 90 cc verdiğim oluyordu. Biberonla veriyorum, diğer yöntemleri beceremedim. Sütümü sağıyorum onu da biberonla veriyorum (lansinoh kullanıyorum memenunum). Bir de oğlumun emme refleksi ne yazık ki iyi değil, kuvvetli ememiyor.
Yaa sana diyorum da inan aynı endişelere ben de sahibim, ya açlıktan uyuyosa diye yüzlerce kez düşündüm, düşünürüm de çünkü endişeli olmak bizim işimiz :)))
Bebeğini en iyi sen tanıyosun, eğer aç olduğunu düşünüyorsan mama veya sağdığın sütü ver. Onun iyiliği her şeyden önemli. Mama bile şükür meselesi aslında, geçen kızın biri yazmıştı ig'de bebeği normal mama kullanamıyormuş alerjisi varmış, raporla alınan özel bi mama kullanıyomuş. Mama o kadar da pis, kötü bi şey değil. Sütümüz her an yetmeyebilir, o bir destektir bize. Full mama ya da çok az anne sütü + mama ile beslenen bebekler gördüm, maşallah hepsi de çok sağlıklı, çok iyi. Üzülme sen de, içine sinmeyen bi şeyler varsa, mama vermen gerektiğini düşünüyosan ver, korkma. Önceliğin hep anne sütü zaten bundan şüphen olmasın. Allah hepimize bol süt, bebeklerimize de bol emme kuvveti versin

Benimki anlıyo laflarımdam hemen oğluna yetiştiriyo benimki 50 nin başlarimda daha..bastaneden uzak tutmak lazım ben onu anlamadım ama çok zor işte

Aynıyız varya o biberonu içerken bende bitirmesin istiyorum ama içiyo hepsinide..inşallah duyuları açıldıkca memeye düşerler..

Ama hava güzel cıkmam lazım az dolaşmam lazım müsade etmiyor napayım
Her cıkısımızda ilk bi aglıyor ona kaldıysak yandık
Vaay numaraciya bak. Belki benimki de azicik daha beklesem duracak o zaman neyse sling degil de kanguruda deneyim ben gelsin de. Sling gercekten cok sıkıyo kundagi bile sevmiyo cocugum slingi sevmemesini anlayabilirim

Eşinden o desteği alıyosan yeter sana..nasıl yüzsüzlermiş be istenmedikleri yerde nasıl duruyolar..çok şükür bebişlerimiz var onlarla zaman nasıl geçiyor anlamıyoruz

Benimki anlıyo laflarımdam hemen oğluna yetiştiriyo benimki 50 nin başlarimda daha..bastaneden uzak tutmak lazım ben onu anlamadım ama çok zor işte
Ay kesinlikle hastanede faydası olan kv var mı bilmiyorum da uzak tutmak lazım

Geçen hafta Yunanistan'a kayinvalidemlere gittik. Orada bir misafirliğe gitmemiz konusunda kayinvalidem ısrar etti. Hiç istemeyerek gittik ve ev buz gibiydi. Hiç ısıtıcı falan acmamislar öküzler. Bebek geliyor evinize. İnsan düşünür. Neyse evden çıkınca arabada eşime anlatıyorum. Ev buz gibiydi. Allah tan çok soğuk burası dediğimde klima açtılar. Kayinvalidem de 'yok pircici o kadar da soğuk değildi' dediğinde lafı yapıştırdım. Bebek hasta olursa sonra pircici hasta etti bakamadi bebege demeyin dedim. Ortam buz kesti kimsede tık yok ki kayinvalidemi de severim ama lafımı da esirgemem. Siz siz olun lafınızı esirgemeyin. Gediğine oturtun valla

Benim kızım bebeklikten itibaren gece kuru bezle kalktı.O dönemler araştırmıştım bu durum yani gece kuru kalan bebeklerin wc eğitiminine daha kolay olacağını söylüyordu.Gercektende hiç zorlanmadık.
Iste bu iyi haber, ama bizim basimiza bir kez geldi

Ay kesinlikle hastanede faydası olan kv var mı bilmiyorum da uzak tutmak lazım
Ben suni sancı çekerken çok yorulduğumda hemşire herkesi çıkarttı odayı loş yaptı müzik açtı fln , ben kv kalsın dedim çünkü belime masaj yapıyordu ve bebek aşağıya tam popo tarafına düştüğünde sancı geldiğinde elleriyle sıkıp rahatlatıyordu beni tam yerlerini biliyordu, arada güldük ağladık fln hatta

Yani genelde konuşmak içim konuşuyorlar laf olsun torba dolsun. Her seferinde karşılık vermem ama ucu bana fazla dokunduğunda bende esirgemem , benim en esirgememiş halim bile yumuşaktır lohusalıkta sadece kendimi ve bebeğimi düşündüğüm için haliyle bana değiştin dediler bide herşeyi yüzlerine söylesem bir daha görüşmezdik heralde , öyle de hassaslar

Gece kuru bez mi
Bizimki bu saatlerde bırak çişleri emmeyle beraber kakasını yapıyor yahu
Birde ileride bezide bırakamayacak kolay kolay öyle mi pfff
Benim şimdiki bebekte öyle çocuktan çocuğa değişiyor ama bir kaç ay geçsin daha düzene girer diye düşünüyorum.

Iste bu iyi haber, ama bizim basimiza bir kez geldi
Benimde ilk oğlanda yoktu kızda olunca endişelenmiştim.Sadece anne sutu alıyordu ama gece çoğunlukla kuru bezle kalkıyordu.(tabii daha önce yazmıştım ben ne zaman gece kuru kalkiyo dersem o zaman çiş geliyordu) sanırım uyku düzeninin farklılığı gibi bir durum her bebek farklı yaşıyor süreci.Burda da kimi bebek gece çok iyi uyurken kimisi uyumuyor ne bileyim her biri değişik kuzuların.biz hep olaylara iyi tarafından bakalım.

Benim kızım bebeklikten itibaren gece kuru bezle kalktı.O dönemler araştırmıştım bu durum yani gece kuru kalan bebeklerin wc eğitiminine daha kolay olacağını söylüyordu.Gercektende hiç zorlanmadık.

Gece çiş yapmayı kestiği zaman başladım tuvalet eğitimine tam 24 aylik bitirdik bezi hiç gecede bağlamadım kaçırmadı

100 cc çok fazla değil mi ?

Benim bebek kilo olarak düşük daha 4700, 100 cc sütü mamayı verince içiyor. Gece emzirmenin üstüne süt veriyorum 90 cc iciyo, gündüz emzirmesin üstüne okadar mama versem çıkarabiliyor. Yanı 120 de versem içer ama kusar içtikleri nere gidiyor bilmiyorum paso kaka yapiyor

Anca yetiyo çünkü acıkıyor sütümde azalmış oluyo aksam 11 gibi felan veriyorum..bir öğünleri 130 140 cc olmuştur bence bizim bebişlerin
Benimki üstüne emiyor genelde, ve tüm gün memede zaten, ben de anlamıyorum doyup doymadığını. Ama gece 60 cc de gözler bayılıyor hemen. Gündüz ne kadar versem içer. 24 saatte 4 kez 60 cc veriyorum. Hemşire 60 cc çok vermişsin midesini büyütmüşsün artık azaltamazsın dedi ama 30 cc verdiğim zaman iki hafta kilo almamıştı.

Bu arada E Elwing6 ShinSeGi dün bebelac gold nutrikonfor aldık üç kez verdik, bu sabah kakasını yaptı oğlum ☺ Bana burda bir arkadaş tavsiye etmişti bu mamayı ama kimdi hatırlamıyorum.

Vaay numaraciya bak. Belki benimki de azicik daha beklesem duracak o zaman neyse sling degil de kanguruda deneyim ben gelsin de. Sling gercekten cok sıkıyo kundagi bile sevmiyo cocugum slingi sevmemesini anlayabilirim
Sling için büyüdüler bence baglamana fırsat xor verir uslu bir bebek değilse
Kanguru cok kolay tık tık kilidini tak cocugu kucakla kolunu gecir bitti
Tek kusurumuz eşim aksam takıyor ben gündüz sürekli o genişletiyor ben daraltıyorum o vakit alıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…