Bende de koptu lafimi söylüyorum ama anlamiyo boşver en iyisi. Bak on gün kalıp gitcekmis hemen gecer.Valla Allah yardımcın olsun
Allah yardımcın olsun valla..ben 10 güne dayanamıyorum seninkiler bayadır oradhep bi çatışma halindeyiz bizde o ak der ben kara..ama ben de artık bi şeyler koptu lafimıda esirgemiyorum hiç baya cesaretliyim bu aralar sütümün gelmemesi hastanedeki stresimin sebebidir kendisi çünkü..lohusalik depresyonuna bile girdim diyebilirim ilk günler felaketti benim için..karabasan gibi geliyodu sanki üstüme meme mi tutup bebeğin ağzına sokuşu felan resmen travma yaratti bende..
Uzun süre devam ederse sanırım meme reddi oluyor. Çünkü baksana karnı aç miniğin ama emmiyor biberon istiyor. Seni keyifçi senii diyceksin :) oğlum da bikaç kez böyle yaptı, ara ara yapıyo yani almıyo memeyi, ah bu çocuk aç diyip biberon veriyorum, o sırada dua ediyorum içmesin biberonu da diye tabi (içmesin ki tok olduğunu bileyim), deli gibi içiyo mamayı. Beni de deli ediyor. Yine de ısrarla meme teklif ediyorum. İnşallah meme reddi yaşamayız, bi 8 ay emzirsek en azından çok iyi olcakBen yaşıyorum bunu, meme reddi mi bu?
Ya ben eşimi çok seviyorum kiyamiyorum hiç ne bileyim belki ilerde ne safmisim deli miymisim dicemValla Allah yardımcın olsun
Canım sen üzüleceğine eşin üzülsünen hassas dönemdeyiz zaten sütümüz geliyo mu gelmiyo mu bir dolu endişelerimiz varken bide kaynana.. ama sende iyi idare ediyosun maşallah bellid etmişsin istemedigini artık gerisi onlarda..insanlarda ne yüzsüz ya illa geç git mi demek lazım ama yok anlamıyolar
Ben bu ara baya azalttım. Günde 2 kez 60 cc veriyorum. Önceden günde 3-4 kez 90 cc verdiğim oluyordu. Biberonla veriyorum, diğer yöntemleri beceremedim. Sütümü sağıyorum onu da biberonla veriyorum (lansinoh kullanıyorum memenunum). Bir de oğlumun emme refleksi ne yazık ki iyi değil, kuvvetli ememiyor.Bilmiyorum.ki ya açlıktan uyuyosq öylegece biri geciyodu artık elim kolum kopmaya başladı yerine koydum..ve ben aç olduğunu düşünüyodum 3 gibi kalkar dedim ama yok ben alti buçuk gibi uyandim da kendim alıp emzirdim oğlum iştahlı mama versemde 5 de felan uyanırdı şimdi bu uyanmamasi da korkutuyo beni çocuğa travma mi yasatiuorum acaba mama vermeyerek..versem çünkü eminim içecekti saat 11 gibi felan öyle böyle oyaladım ve gece bile kallkmadı iştahı felan giderse bide
Günde kaç kere kaç cc veriyosun mamayi? Biberonla mı veriyosun peki yoksa başka yöntemlerle mi?
Anca yetiyo çünkü acıkıyor sütümde azalmış oluyo aksam 11 gibi felan veriyorum..bir öğünleri 130 140 cc olmuştur bence bizim bebişlerin100 cc çok fazla değil mi ?
Benimki anlıyo laflarımdam hemen oğluna yetiştiriyoBende de koptu lafimi söylüyorum ama anlamiyo boşver en iyisi. Bak on gün kalıp gitcekmis hemen gecer.
Yaşlı mi bilmiyorum benimki 56-57 çok da yaşlı değil ama eski kafa. Seninki de öyle heralde eski kafa yoksa böyle bisey yapmaz.
Hastanede, eve ilk geldiğimizde beni de çok üzdü hala da bi geçmiş olsun bile dememistir. Zaten hassasiz hastanede uzmeyen kaynana yok denecek kadar azdır heralde. Onun için dusunme sütün etkilenmesin.
Aynıyız varya o biberonu içerken bende bitirmesin istiyorum ama içiyo hepsinide..inşallah duyuları açıldıkca memeye düşerler..Uzun süre devam ederse sanırım meme reddi oluyor. Çünkü baksana karnı aç miniğin ama emmiyor biberon istiyor. Seni keyifçi senii diyceksin :) oğlum da bikaç kez böyle yaptı, ara ara yapıyo yani almıyo memeyi, ah bu çocuk aç diyip biberon veriyorum, o sırada dua ediyorum içmesin biberonu da diye tabi (içmesin ki tok olduğunu bileyim), deli gibi içiyo mamayı. Beni de deli ediyor. Yine de ısrarla meme teklif ediyorum. İnşallah meme reddi yaşamayız, bi 8 ay emzirsek en azından çok iyi olcak
Vaay numaraciya bak. Belki benimki de azicik daha beklesem duracak o zamanAma hava güzel cıkmam lazım az dolaşmam lazım müsade etmiyor napayım
Her cıkısımızda ilk bi aglıyor ona kaldıysak yandık
Eşinden o desteği alıyosan yeter sana..nasıl yüzsüzlermiş be istenmedikleri yerde nasıl duruyolar..çok şükür bebişlerimiz var onlarla zaman nasıl geçiyor anlamıyoruzYa ben eşimi çok seviyorum kiyamiyorum hiç ne bileyim belki ilerde ne safmisim deli miymisim dicem
Eşim beni çok iyi anliyo çünkü hiç o ailede yetişmiş gibi değil çok aklı başında yapabileceğimiz de herşeyi de yaptık gitmiyolar eşimi de suclamiyorum elinden geleni yaptı. Artık bana dusen iyi idare edebilmek
Ay kesinlikle hastanede faydası olan kv var mı bilmiyorum da uzak tutmak lazımBenimki anlıyo laflarımdam hemen oğluna yetiştiriyobenimki 50 nin başlarimda daha..bastaneden uzak tutmak lazım ben onu anlamadım ama çok zor işte
Geçen hafta Yunanistan'a kayinvalidemlere gittik. Orada bir misafirliğe gitmemiz konusunda kayinvalidem ısrar etti. Hiç istemeyerek gittik ve ev buz gibiydi. Hiç ısıtıcı falan acmamislar öküzler. Bebek geliyor evinize. İnsan düşünür. Neyse evden çıkınca arabada eşime anlatıyorum. Ev buz gibiydi. Allah tan çok soğuk burası dediğimde klima açtılar. Kayinvalidem de 'yok pircici o kadar da soğuk değildi' dediğinde lafı yapıştırdım. Bebek hasta olursa sonra pircici hasta etti bakamadi bebege demeyin dedim. Ortam buz kesti kimsede tık yokCanım bizde onun devamı annen mi dövdü şeklinde devam ediyo, böyle şeyler söyleme diye direk uyardım olmuyo olmuyoo anlamiyo en son sana bakcam diye gelip yan gelip yatan babaannen dovmus dicem o olcak
Hani sürahi nine gerçek hayattan çıkmış ya ha işte oyleyiz tamamen gerçek
Iste bu iyi haber, ama bizim basimiza bir kez geldiBenim kızım bebeklikten itibaren gece kuru bezle kalktı.O dönemler araştırmıştım bu durum yani gece kuru kalan bebeklerin wc eğitiminine daha kolay olacağını söylüyordu.Gercektende hiç zorlanmadık.
Ben suni sancı çekerken çok yorulduğumda hemşire herkesi çıkarttı odayı loş yaptı müzik açtı fln , ben kv kalsın dedimAy kesinlikle hastanede faydası olan kv var mı bilmiyorum da uzak tutmak lazım
Yani genelde konuşmak içim konuşuyorlar laf olsun torba dolsun. Her seferinde karşılık vermem ama ucu bana fazla dokunduğunda bende esirgemem , benim en esirgememiş halim bile yumuşaktırGeçen hafta Yunanistan'a kayinvalidemlere gittik. Orada bir misafirliğe gitmemiz konusunda kayinvalidem ısrar etti. Hiç istemeyerek gittik ve ev buz gibiydi. Hiç ısıtıcı falan acmamislar öküzler. Bebek geliyor evinize. İnsan düşünür. Neyse evden çıkınca arabada eşime anlatıyorum. Ev buz gibiydi. Allah tan çok soğuk burası dediğimde klima açtılar. Kayinvalidem de 'yok pircici o kadar da soğuk değildi' dediğinde lafı yapıştırdım. Bebek hasta olursa sonra pircici hasta etti bakamadi bebege demeyin dedim. Ortam buz kesti kimsede tık yokki kayinvalidemi de severim ama lafımı da esirgemem. Siz siz olun lafınızı esirgemeyin. Gediğine oturtun valla
Benim şimdiki bebekte öyleGece kuru bez mi
Bizimki bu saatlerde bırak çişleri emmeyle beraber kakasını yapıyor yahu
Birde ileride bezide bırakamayacak kolay kolay öyle mi pfff
Benimde ilk oğlanda yoktu kızda olunca endişelenmiştim.Sadece anne sutu alıyordu ama gece çoğunlukla kuru bezle kalkıyordu.(tabii daha önce yazmıştım ben ne zaman gece kuru kalkiyo dersem o zaman çiş geliyorduIste bu iyi haber, ama bizim basimiza bir kez geldi
Benim kızım bebeklikten itibaren gece kuru bezle kalktı.O dönemler araştırmıştım bu durum yani gece kuru kalan bebeklerin wc eğitiminine daha kolay olacağını söylüyordu.Gercektende hiç zorlanmadık.
100 cc çok fazla değil mi ?
Benimki üstüne emiyor genelde, ve tüm gün memede zaten, ben de anlamıyorum doyup doymadığını. Ama gece 60 cc de gözler bayılıyor hemen. Gündüz ne kadar versem içer. 24 saatte 4 kez 60 cc veriyorum. Hemşire 60 cc çok vermişsin midesini büyütmüşsün artık azaltamazsın dedi ama 30 cc verdiğim zaman iki hafta kilo almamıştı.Anca yetiyo çünkü acıkıyor sütümde azalmış oluyo aksam 11 gibi felan veriyorum..bir öğünleri 130 140 cc olmuştur bence bizim bebişlerin
Sling için büyüdüler bence baglamana fırsat xor verir uslu bir bebek değilseVaay numaraciya bak. Belki benimki de azicik daha beklesem duracak o zamanneyse sling degil de kanguruda deneyim ben gelsin de. Sling gercekten cok sıkıyo kundagi bile sevmiyo cocugum slingi sevmemesini anlayabilirim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?