Biliyorum aslinda. Hep oyle dusundum. Emzirdikce sutun cogaldigina da bizzat sahitim. Ama bazen bir sey oluyor hemen panik oluyor insan. Mesela gecende aksam 8'de bagladigim bezi sabah 7'de actim, kupkuruydu. Aldi mi beni bir panik. O gun doktor kontrolumuz de vardi tesaduf. Sordum doktor, olabilir bazen dedi. Zaten sonra yine cis doldu bezi. Annelik de hep bi panik hali.

Evet bu ara bide stresliyim kv bizde acaba o da etkiler mi ya..evet konuşuyorumda şarkıda açmaya çalıştim en son kalktim ayakta emzirdim de öyle durdu.inşallah bırakmazlar.memeyi
Daha çok erken insan korkuyo ama sakin ol elbet dondurursun. Bi kaç arkadaş daha yaşadık bunu demek ki bi süreç gelip gececek, bunu bil. Kv ye gelince mümkün olduğunca umursama kendi evin kendi kuralların canın nasıl istiyosa öyle yaparsin. İnan strese girdiğine değmez. En azından misafir olmuş gidecek. Bunalınca bunu aklına getir, bu koala bacım napsin ben yine iyiyim de

Mama vermeyi nasıl kestiniz? Yatarken mamayı almadığı zaman ağlaması oldu mu ?bende bırakmak istiyorum da..kilo alımı 1 haftada 7 günün 4 günü mama içti 200 gram civarı tabi evdeki tartiya göre..

Bizim de öyle geceleri memede uyuyo biraz daha uzun kaliyo, gündüz hemen yirmi dk yi buluyo bulmuyo yarım saat çok az.. ay resmen özledim bi saat kucagimda emismeyi:)

Benim emiyor çok şükür de biberon vermeyi düşünüyordum ama biberonda meme reddi olabildiğini okumuştum bir yerde. O yüzden merak ettim kabul etti mi tekrar diye.Siz biberon verdikten sonra mi meme reddi oldu
Evet canım bir hafta kullandım sadece

Sürekli ben bakıyorum bebegime diyorum, kaç yaşındayım diyorum bakarım fln direk evinize gidin diyemem eşim de üzülür, ama eşim kendi dedi zaten gitmiyolar bacım..

Emin olduğum aslında sütün az geldiği zaman hızli gelmesinu istemesi..her akşam bunu yaşıyodum ve peşine mama veriyodum 100cc biberonla ve hepsini içip bitiriyo uykuya dalıyor gündüzde yasayınca süt olduğu halde ondan korktum..evet uykulu halini ve gazlu halini anlayıp çözüme gidiyorum da bu başka gibi geldi bide mama vermemekle hata mi yapiyorum acaba çocugum huzursuz zorla uykuya gidiyo ve vermedim dün de bugunde...bugün öyle kolumda omzumda uyutuyorum yerine koysam biliyorum uyanavsk mama isteyecek..1.5 saattir bi omzumda sonra uyandı memede şimdi de..arada uyanıp emiyo hata mi yapiyorum bebeğim aç mı kalır acaba böyle.
Resmen memelerim dolsun diye bekletiyorum

Seni çok iyi anlıyorum, ben de şu an benzer bi süreçten geçiyorum. Doktor mamayı kes dedi bana da ama kesemiyorum, en azından gece veriyorum çünkü ben de doymadığını düşünüyorum. Doymayınca da asla uykuya dalamaz zaten. Ha bak öyle düşün, sütün yetmese, bebeğin doymasa uyuyamaz, omzunda da olsa ağlar. Mamaya değil ama biberona alışmış olabilir bebeklerimiz. Aynen ben de sütüm dolsun diye bekleyip kaç kez mama verdim.
Mama da versek, inşallah memeyi bırakmazlar. Çünkü meme sadece beslenmesi için önemli değil, kendisini iyi hissetmesi, bağlanabilmesi, ten teması için de önemli

Benim kızım bebeklikten itibaren gece kuru bezle kalktı.O dönemler araştırmıştım bu durum yani gece kuru kalan bebeklerin wc eğitiminine daha kolay olacağını söylüyordu.Gercektende hiç zorlanmadık.

Benim kızım bebeklikten itibaren gece kuru bezle kalktı.O dönemler araştırmıştım bu durum yani gece kuru kalan bebeklerin wc eğitiminine daha kolay olacağını söylüyordu.Gercektende hiç zorlanmadık.
Gece kuru bez mi
Bizimki bu saatlerde bırak çişleri emmeyle beraber kakasını yapıyor yahu
Birde ileride bezide bırakamayacak kolay kolay öyle mi pfff

Aa benim kiz da oyleydi. 2.5 yasinda kendisi bitakmisti bezini. Insallah oglan da oyle olur da cis egitimi diye yormaz beni.

Ben yaşıyorum bunu, meme reddi mi bu?

ya bunu bende merak ediyordum. benimki de kuru bezle kalkıyor. gece yeterince beslenemiyor mu diye endise ediyordum. insallah kolay öğrenir

Valla Allah yardımcın olsun
Allah yardımcın olsun valla..ben 10 güne dayanamıyorum seninkiler bayadır orad hep bi çatışma halindeyiz bizde o ak der ben kara..ama ben de artık bi şeyler koptu lafimıda esirgemiyorum hiç baya cesaretliyim bu aralar sütümün gelmemesi hastanedeki stresimin sebebidir kendisi çünkü..lohusalik depresyonuna bile girdim diyebilirim ilk günler felaketti benim için..karabasan gibi geliyodu sanki üstüme meme mi tutup bebeğin ağzına sokuşu felan resmen travma yaratti bende..

Valla Allah yardımcın olsun
Sürekli ben bakıyorum bebegime diyorum, kaç yaşındayım diyorum bakarım fln direk evinize gidin diyemem eşim de üzülür, ama eşim kendi dedi zaten gitmiyolar bacım..
Canım sen üzüleceğine eşin üzülsün en hassas dönemdeyiz zaten sütümüz geliyo mu gelmiyo mu bir dolu endişelerimiz varken bide kaynana.. ama sende iyi idare ediyosun maşallah bellid etmişsin istemedigini artık gerisi onlarda..insanlarda ne yüzsüz ya illa geç git mi demek lazım ama yok anlamıyolar

Bilmiyorum.ki ya açlıktan uyuyosq öyle gece biri geciyodu artık elim kolum kopmaya başladı yerine koydum..ve ben aç olduğunu düşünüyodum 3 gibi kalkar dedim ama yok ben alti buçuk gibi uyandim da kendim alıp emzirdim oğlum iştahlı mama versemde 5 de felan uyanırdı şimdi bu uyanmamasi da korkutuyo beni çocuğa travma mi yasatiuorum acaba mama vermeyerek..versem çünkü eminim içecekti saat 11 gibi felan öyle böyle oyaladım ve gece bile kallkmadı iştahı felan giderse bide
Günde kaç kere kaç cc veriyosun mamayi? Biberonla mı veriyosun peki yoksa başka yöntemlerle mi?

100 cc çok fazla değil mi ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…