- 8 Kasım 2018
- 5.960
- 14.744
- 248
Insallahbende öyle hissediyorum 6 ayı doldursak bi oh çekicem sankipsikolojik ya. rahat ol annesi 2-2,5 ay emzirmişsin kökü kesilmez, vücudun alıştı artık kesin terbiye olmustur.
Biliyorum aslinda. Hep oyle dusundum. Emzirdikce sutun cogaldigina da bizzat sahitim. Ama bazen bir sey oluyor hemen panik oluyor insan. Mesela gecende aksam 8'de bagladigim bezi sabah 7'de actim, kupkuruydu. Aldi mi beni bir panik. O gun doktor kontrolumuz de vardi tesaduf. Sordum doktor, olabilir bazen dedi. Zaten sonra yine cis doldu bezi. Annelik de hep bi panik hali.-EarthLing- bende de uzun süredir memede sertleşme yok , göğüs ucunda şişlik oluyor bariz. Ben düzenli sağdığım için kalkana da birikiyor , kalkandan boşaltmazsam üstün başım batıyor yada biraz sağmayı geciktireyim kalkan dolup taşıyor , ona rağmen göğsüm sertleşmiyor artık yumuşak
Yani azalıyor gibi düşünme , aklından bile geçirme bence . Kısmetleri ne kadarsa o kadar emeklerama bebeklerimiz emdikçe vücut onların ihtiyacına yönelik süt üretiyor diyorlar ya bencede öyle
Daha çok erken insan korkuyo ama sakin ol elbet dondurursun. Bi kaç arkadaş daha yaşadık bunu demek ki bi süreç gelip gececek, bunu bil. Kv ye gelince mümkün olduğunca umursama kendi evin kendi kuralların canın nasıl istiyosa öyle yaparsin. İnan strese girdiğine değmez. En azından misafir olmuş gidecek. Bunalınca bunu aklına getir, bu koala bacım napsin ben yine iyiyim deEvet bu ara bide stresliyim kv bizdeacaba o da etkiler mi ya..evet konuşuyorumda şarkıda açmaya çalıştim en son kalktim ayakta emzirdim de öyle durdu.inşallah bırakmazlar.memeyi
Mama vermeyi nasıl kestiniz? Yatarken mamayı almadığı zaman ağlaması oldu mu ?bende bırakmak istiyorum da..kilo alımı 1 haftada 7 günün 4 günü mama içti 200 gram civarı tabi evdeki tartiya göre..Kanguru tavsiyesi isteyen arkadaslar ben huggyberry aldim uzuuun arastirmalarim sonucunda neko ya da huggyberry alacaktim ve huggyberry aldim.Kumasi %100 organik pamuk dokuma. Burun tikanikligi icin de doktorumuz 4 gun kullanmak icin rhinfant ve xlean kids damla verdi daha iyiyiz suan ve her seyden onemlisi gunde 1 kere yatarken verdigim mamayi asla verme kilo alimi cok iyi sutun iyi beslemis dedi ve 4 gundur hic mama vermedim. Insallah mamadan da kurtulduk.
Bizim de öyle geceleri memede uyuyo biraz daha uzun kaliyo, gündüz hemen yirmi dk yi buluyo bulmuyo yarım saat çok az.. ay resmen özledim bi saat kucagimda emismeyi:)Benimki de 40 dk hatta ellemesem 1 saat emerdi, bana da o yorucu gelirdi bazen ama ona alışmışız şimdi 10 dk emince doymadı mı acaba endişesi oluyor. Bak az önce 10 dk emdi gazını çıkarıp yatırdım bayağa bi kustu demekki bayağa emmiş. Ama benim ki emme konusunda doğduğundan beri sorunlu, başta sütüm gelmedi göğüs uçlarım küçük diye emmedi uzun zaman silikon uçla emzirdim zar zor bıraktırdım arkasından meme reddi oldu, şimdi de nazla niyazla emiyor. Memede uyuma olayı bile nadir artık
Evet canım bir hafta kullandım sadeceBenim emiyor çok şükür de biberon vermeyi düşünüyordum ama biberonda meme reddi olabildiğini okumuştum bir yerde. O yüzden merak ettim kabul etti mi tekrar diye.Siz biberon verdikten sonra mi meme reddi oldu
Sürekli ben bakıyorum bebegime diyorum, kaç yaşındayım diyorum bakarım fln direk evinize gidin diyemem eşim de üzülür, ama eşim kendi dedi zaten gitmiyolar bacım..Kiz oyle dediginde boz herkesin icinde. Ay ilahi anne siz uyurken yaptim ya yemekleri deseydin. Insani sinir ediyor. Ben bozuldum buradan hele o gripli olana iyice kizdim. Anne biz artik alistik bebekle. Kendimiz bakiyoruz zaten sizin de duzenijiz bozulmasin. Evinize gecin istersen rahat rahat desen. Esin sorun eder mi.
Bence herkes öyle demez diyemezAy valla ya
Başka yerde anlatsam battı mi sana esinin annesi babası derler, esin ağaç kabuğundan mi çıktı ne var derler derler yani. Siz beni çok iyi anliyosunuz
Emin olduğum aslında sütün az geldiği zaman hızli gelmesinu istemesi..her akşam bunu yaşıyodum ve peşine mama veriyodum 100cc biberonla ve hepsini içip bitiriyo uykuya dalıyorMeme reddi olduğuna emin misin? Şunu denedin mi hiç, yine memeye alıyosun ağlıyor sonra anında biberon veriyosun onu böyle nefessiz içiyor. Yaşadın mı bunu? Çünkü bunu bikaç kere yaşadım, bikaç kere de gazı olduğu için veya uykusu olduğu için ağlamaya başladı. Uykuya geçemediği için sinirlenip ağlıyor
Seni çok iyi anlıyorum, ben de şu an benzer bi süreçten geçiyorum. Doktor mamayı kes dedi bana da ama kesemiyorum, en azından gece veriyorum çünkü ben de doymadığını düşünüyorum. Doymayınca da asla uykuya dalamaz zaten. Ha bak öyle düşün, sütün yetmese, bebeğin doymasa uyuyamaz, omzunda da olsa ağlar. Mamaya değil ama biberona alışmış olabilir bebeklerimiz. Aynen ben de sütüm dolsun diye bekleyip kaç kez mama verdim.Emin olduğum aslında sütün az geldiği zaman hızli gelmesinu istemesi..her akşam bunu yaşıyodum ve peşine mama veriyodum 100cc biberonla ve hepsini içip bitiriyo uykuya dalıyorgündüzde yasayınca süt olduğu halde ondan korktum..evet uykulu halini ve gazlu halini anlayıp çözüme gidiyorum da bu başka gibi geldi bide mama vermemekle hata mi yapiyorum acaba çocugum huzursuz zorla uykuya gidiyo ve vermedim dün de bugunde...bugün öyle kolumda omzumda uyutuyorum yerine koysam biliyorum uyanavsk mama isteyecek..1.5 saattir bi omzumda sonra uyandı memede şimdi de..arada uyanıp emiyo hata mi yapiyorum bebeğim aç mı kalır acaba böyle.
Resmen memelerim dolsun diye bekletiyorum
Benim kızım bebeklikten itibaren gece kuru bezle kalktı.O dönemler araştırmıştım bu durum yani gece kuru kalan bebeklerin wc eğitiminine daha kolay olacağını söylüyordu.Gercektende hiç zorlanmadık.Biliyorum aslinda. Hep oyle dusundum. Emzirdikce sutun cogaldigina da bizzat sahitim. Ama bazen bir sey oluyor hemen panik oluyor insan. Mesela gecende aksam 8'de bagladigim bezi sabah 7'de actim, kupkuruydu. Aldi mi beni bir panik. O gun doktor kontrolumuz de vardi tesaduf. Sordum doktor, olabilir bazen dedi. Zaten sonra yine cis doldu bezi. Annelik de hep bi panik hali.
Gece kuru bez miBenim kızım bebeklikten itibaren gece kuru bezle kalktı.O dönemler araştırmıştım bu durum yani gece kuru kalan bebeklerin wc eğitiminine daha kolay olacağını söylüyordu.Gercektende hiç zorlanmadık.
Aa benim kiz da oyleydi. 2.5 yasinda kendisi bitakmisti bezini. Insallah oglan da oyle olur da cis egitimi diye yormaz beni.Benim kızım bebeklikten itibaren gece kuru bezle kalktı.O dönemler araştırmıştım bu durum yani gece kuru kalan bebeklerin wc eğitiminine daha kolay olacağını söylüyordu.Gercektende hiç zorlanmadık.
Ben yaşıyorum bunu, meme reddi mi bu?Meme reddi olduğuna emin misin? Şunu denedin mi hiç, yine memeye alıyosun ağlıyor sonra anında biberon veriyosun onu böyle nefessiz içiyor. Yaşadın mı bunu? Çünkü bunu bikaç kere yaşadım, bikaç kere de gazı olduğu için veya uykusu olduğu için ağlamaya başladı. Uykuya geçemediği için sinirlenip ağlıyor
ya bunu bende merak ediyordum. benimki de kuru bezle kalkıyor. gece yeterince beslenemiyor mu diye endise ediyordum. insallah kolay öğrenirBenim kızım bebeklikten itibaren gece kuru bezle kalktı.O dönemler araştırmıştım bu durum yani gece kuru kalan bebeklerin wc eğitiminine daha kolay olacağını söylüyordu.Gercektende hiç zorlanmadık.
Valla Allah yardımcın olsunDaha çok erken insan korkuyo ama sakin ol elbet dondurursun. Bi kaç arkadaş daha yaşadık bunu demek ki bi süreç gelip gececek, bunu bil. Kv ye gelince mümkün olduğunca umursama kendi evin kendi kuralların canın nasıl istiyosa öyle yaparsin. İnan strese girdiğine değmez. En azından misafir olmuş gidecek. Bunalınca bunu aklına getir, bu koala bacım napsin ben yine iyiyim de
Allah yardımcın olsun valla..ben 10 güne dayanamıyorum seninkiler bayadır oradDaha çok erken insan korkuyo ama sakin ol elbet dondurursun. Bi kaç arkadaş daha yaşadık bunu demek ki bi süreç gelip gececek, bunu bil. Kv ye gelince mümkün olduğunca umursama kendi evin kendi kuralların canın nasıl istiyosa öyle yaparsin. İnan strese girdiğine değmez. En azından misafir olmuş gidecek. Bunalınca bunu aklına getir, bu koala bacım napsin ben yine iyiyim de
Valla Allah yardımcın olsunDaha çok erken insan korkuyo ama sakin ol elbet dondurursun. Bi kaç arkadaş daha yaşadık bunu demek ki bi süreç gelip gececek, bunu bil. Kv ye gelince mümkün olduğunca umursama kendi evin kendi kuralların canın nasıl istiyosa öyle yaparsin. İnan strese girdiğine değmez. En azından misafir olmuş gidecek. Bunalınca bunu aklına getir, bu koala bacım napsin ben yine iyiyim de
Canım sen üzüleceğine eşin üzülsünSürekli ben bakıyorum bebegime diyorum, kaç yaşındayım diyorum bakarım fln direk evinize gidin diyemem eşim de üzülür, ama eşim kendi dedi zaten gitmiyolar bacım..
Bilmiyorum.ki ya açlıktan uyuyosq öyleSeni çok iyi anlıyorum, ben de şu an benzer bi süreçten geçiyorum. Doktor mamayı kes dedi bana da ama kesemiyorum, en azından gece veriyorum çünkü ben de doymadığını düşünüyorum. Doymayınca da asla uykuya dalamaz zaten. Ha bak öyle düşün, sütün yetmese, bebeğin doymasa uyuyamaz, omzunda da olsa ağlar. Mamaya değil ama biberona alışmış olabilir bebeklerimiz. Aynen ben de sütüm dolsun diye bekleyip kaç kez mama verdim.
Mama da versek, inşallah memeyi bırakmazlar. Çünkü meme sadece beslenmesi için önemli değil, kendisini iyi hissetmesi, bağlanabilmesi, ten teması için de önemli
100 cc çok fazla değil mi ?Emin olduğum aslında sütün az geldiği zaman hızli gelmesinu istemesi..her akşam bunu yaşıyodum ve peşine mama veriyodum 100cc biberonla ve hepsini içip bitiriyo uykuya dalıyorgündüzde yasayınca süt olduğu halde ondan korktum..evet uykulu halini ve gazlu halini anlayıp çözüme gidiyorum da bu başka gibi geldi bide mama vermemekle hata mi yapiyorum acaba çocugum huzursuz zorla uykuya gidiyo ve vermedim dün de bugunde...bugün öyle kolumda omzumda uyutuyorum yerine koysam biliyorum uyanavsk mama isteyecek..1.5 saattir bi omzumda sonra uyandı memede şimdi de..arada uyanıp emiyo hata mi yapiyorum bebeğim aç mı kalır acaba böyle.
Resmen memelerim dolsun diye bekletiyorum
Benim kızımında gece çiş oranı azaldıBenim kızım bebeklikten itibaren gece kuru bezle kalktı.O dönemler araştırmıştım bu durum yani gece kuru kalan bebeklerin wc eğitiminine daha kolay olacağını söylüyordu.Gercektende hiç zorlanmadık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?