- 4 Ağustos 2018
- 2.965
- 3.424
- 133
Hahahh çok iyiymisGeçen hafta Yunanistan'a kayinvalidemlere gittik. Orada bir misafirliğe gitmemiz konusunda kayinvalidem ısrar etti. Hiç istemeyerek gittik ve ev buz gibiydi. Hiç ısıtıcı falan acmamislar öküzler. Bebek geliyor evinize. İnsan düşünür. Neyse evden çıkınca arabada eşime anlatıyorum. Ev buz gibiydi. Allah tan çok soğuk burası dediğimde klima açtılar. Kayinvalidem de 'yok pircici o kadar da soğuk değildi' dediğinde lafı yapıştırdım. Bebek hasta olursa sonra pircici hasta etti bakamadi bebege demeyin dedim. Ortam buz kesti kimsede tık yokki kayinvalidemi de severim ama lafımı da esirgemem. Siz siz olun lafınızı esirgemeyin. Gediğine oturtun valla
Cok sevindimBenimki üstüne emiyor genelde, ve tüm gün memede zaten, ben de anlamıyorum doyup doymadığını. Ama gece 60 cc de gözler bayılıyor hemen. Gündüz ne kadar versem içer. 24 saatte 4 kez 60 cc veriyorum. Hemşire 60 cc çok vermişsin midesini büyütmüşsün artık azaltamazsın dedi ama 30 cc verdiğim zaman iki hafta kilo almamıştı.
Bu arada E Elwing6ShinSeGi dün bebelac gold nutrikonfor aldık üç kez verdik, bu sabah kakasını yaptı oğlum ☺ Bana burda bir arkadaş tavsiye etmişti bu mamayı ama kimdi hatırlamıyorum.
Ay ne güzel su son olay yaşanmasa siz baya iyiymissiniz o da zamanla unutulur gider. Benim de annemle eşim kaldı eşim önümde elimden tutup yürüttü annem dediğin gibi belime masaj yapti kv de oğlunun yemek yemediginin peşine düştüBen suni sancı çekerken çok yorulduğumda hemşire herkesi çıkarttı odayı loş yaptı müzik açtı fln , ben kv kalsın dedimçünkü belime masaj yapıyordu ve bebek aşağıya tam popo tarafına düştüğünde sancı geldiğinde elleriyle sıkıp rahatlatıyordu beni tam yerlerini biliyordu, arada güldük ağladık fln hatta
Yunanistan mı valla süpermişGeçen hafta Yunanistan'a kayinvalidemlere gittik. Orada bir misafirliğe gitmemiz konusunda kayinvalidem ısrar etti. Hiç istemeyerek gittik ve ev buz gibiydi. Hiç ısıtıcı falan acmamislar öküzler. Bebek geliyor evinize. İnsan düşünür. Neyse evden çıkınca arabada eşime anlatıyorum. Ev buz gibiydi. Allah tan çok soğuk burası dediğimde klima açtılar. Kayinvalidem de 'yok pircici o kadar da soğuk değildi' dediğinde lafı yapıştırdım. Bebek hasta olursa sonra pircici hasta etti bakamadi bebege demeyin dedim. Ortam buz kesti kimsede tık yokki kayinvalidemi de severim ama lafımı da esirgemem. Siz siz olun lafınızı esirgemeyin. Gediğine oturtun valla
Yaa çok sevindim.Cok sevindimBizimkide dun 4.gun kaka yapti dayim kucaginda dik tuttu ayaklarini ileri geri yapti oynatirken elinde yapmis :) bende ayva kompostosu cennet hurmasi falan yemistim cok sevindim bu arada ben 100 cc veriyorum mamayi anca doyuyor ama gunde 1 ya da 2 keze dustuk aksam 6da cok agliyor saniirm sut tukeniyor o saate :))
Maşallah canım ne güzel. Ben daha yeni 1 kutu bebelac aldım ama normalini aldım. 2-3 günde bir mama verir oldum o yüzden bizim problem mamayla çözülmez. Mama verirsem benim kız emmeyi bırakacakBenimki üstüne emiyor genelde, ve tüm gün memede zaten, ben de anlamıyorum doyup doymadığını. Ama gece 60 cc de gözler bayılıyor hemen. Gündüz ne kadar versem içer. 24 saatte 4 kez 60 cc veriyorum. Hemşire 60 cc çok vermişsin midesini büyütmüşsün artık azaltamazsın dedi ama 30 cc verdiğim zaman iki hafta kilo almamıştı.
Bu arada E Elwing6ShinSeGi dün bebelac gold nutrikonfor aldık üç kez verdik, bu sabah kakasını yaptı oğlum ☺ Bana burda bir arkadaş tavsiye etmişti bu mamayı ama kimdi hatırlamıyorum.
Bi yerde okudum, bebekler akşamları gece uykusuna hazırlık olarak çok emmek isterlermiş. Gece uzun süre ememeyecekleri için depoyu fulleme çabasına girerler iş tabiri caizse, o yüzden akşam sütüm yetmiyo gibi hissedilirmiş. Bebek daha huzursuz olabilirmiş.Cok sevindimBizimkide dun 4.gun kaka yapti dayim kucaginda dik tuttu ayaklarini ileri geri yapti oynatirken elinde yapmis :) bende ayva kompostosu cennet hurmasi falan yemistim cok sevindim bu arada ben 100 cc veriyorum mamayi anca doyuyor ama gunde 1 ya da 2 keze dustuk aksam 6da cok agliyor saniirm sut tukeniyor o saate :))
Uygulamanın ismi ne? Ben de indireyimEk gıda zamanı gelsin enginarlar, brokoliler, kerevizler, bir de nefrolojiye gitmiştim doktor tuzsuz yemeye çocuğunu alıştır bebeklikten demişti bu da ek bilgi olsun
Aynen baya iyiydik aslında , bu kadar iyiyken birden kötü olmam çok anlamsızAy ne güzel su son olay yaşanmasa siz baya iyiymissiniz o da zamanla unutulur gider. Benim de annemle eşim kaldı eşim önümde elimden tutup yürüttü annem dediğin gibi belime masaj yapti kv de oğlunun yemek yemediginin peşine düştü
Biberonla vermeye korkuyorum artık şırıngayla deniyecem bi olmadı kaşık biberon alırım..sen hangi yöntemleri denedin olmadı?Ben bu ara baya azalttım. Günde 2 kez 60 cc veriyorum. Önceden günde 3-4 kez 90 cc verdiğim oluyordu. Biberonla veriyorum, diğer yöntemleri beceremedim. Sütümü sağıyorum onu da biberonla veriyorum (lansinoh kullanıyorum memenunum). Bir de oğlumun emme refleksi ne yazık ki iyi değil, kuvvetli ememiyor.
Yaa sana diyorum da inan aynı endişelere ben de sahibim, ya açlıktan uyuyosa diye yüzlerce kez düşündüm, düşünürüm de çünkü endişeli olmak bizim işimiz :)))
Bebeğini en iyi sen tanıyosun, eğer aç olduğunu düşünüyorsan mama veya sağdığın sütü ver. Onun iyiliği her şeyden önemli. Mama bile şükür meselesi aslında, geçen kızın biri yazmıştı ig'de bebeği normal mama kullanamıyormuş alerjisi varmış, raporla alınan özel bi mama kullanıyomuş. Mama o kadar da pis, kötü bi şey değil. Sütümüz her an yetmeyebilir, o bir destektir bize. Full mama ya da çok az anne sütü + mama ile beslenen bebekler gördüm, maşallah hepsi de çok sağlıklı, çok iyi. Üzülme sen de, içine sinmeyen bi şeyler varsa, mama vermen gerektiğini düşünüyosan ver, korkma. Önceliğin hep anne sütü zaten bundan şüphen olmasın. Allah hepimize bol süt, bebeklerimize de bol emme kuvveti versin
Bende aman acikmasin diye depolamaya calisiyorum herhaldeBi yerde okudum, bebekler akşamları gece uykusuna hazırlık olarak çok emmek isterlermiş. Gece uzun süre ememeyecekleri için depoyu fulleme çabasına girerler iş tabiri caizse, o yüzden akşam sütüm yetmiyo gibi hissedilirmiş. Bebek daha huzursuz olabilirmiş.
kundak+emzik. benimki de hic sevmiyordu zorla alıstırdım. simdi kundaksız uyumuyor ve uykusu daha kaliteli hale dönüstü. kendini uyandıramadığı için. uykuya dalınca kundağı gevsetiyorum elini kolunu cıkarabilsin diye. benimki de emzikle uyumuyor. dalana kadar emzigi tutup sonra atıyor.Bi de kızlar benim ki emzikle uyuyor, 10 dk sonra ya emziği atıyor veya eliyle itiyor sonra elini ağzına sokmaya başlıyor elini emmeye çalışırken kendini uyandırıyorartık uyanmasın diye elini tutarak uyur oldum (kundak da yaptırmıyor). Sizde de var mı böyle bir durum. El emme delisi oldu uykusunda bile elini emme derdinde
Dün jokerde kaşık biberon gördüm çok güzel ama 300 küsür tlBiberonla vermeye korkuyorum artık şırıngayla deniyecem bi olmadı kaşık biberon alırım..sen hangi yöntemleri denedin olmadı?
Sütünü ne ara sağıyorsun? Benimde lansiloh ama kullanmiyorum..gece sagabilirim ama onuda bıraktım..sanki bu seferde sabaha tam doymuyo..yoksa bi ara gece emmedigi memeyi sagip ertesi gün akşam mama istediğinde veriyodum..
Doğru diyosun ben biraz mamayı takinti haline getirdim aslında istiyo mama ama vermedim işte 2 gündürşırıngayla deneyim bari..
Seninki ne kadarlık oldu unuttum bizim bi kaç gün sonra 3.ay dolacak. Eskiden benimki de biraz dalınca emziği atar derinin uykuya geçerdi. Şimdi yine emziği atıyor ama bu sefer ellerini emmeye çalışıp uyanıyorkundak+emzik. benimki de hic sevmiyordu zorla alıstırdım. simdi kundaksız uyumuyor ve uykusu daha kaliteli hale dönüstü. kendini uyandıramadığı için. uykuya dalınca kundağı gevsetiyorum elini kolunu cıkarabilsin diye. benimki de emzikle uyumuyor. dalana kadar emzigi tutup sonra atıyor.
Bizimkinin de gece uykusu bi ara basa dondu. 2 hafta kadar once, en fazla 2 saat uyur oldu. Uyandiginda da normalde emip tekrar uyuyan bebek gitti saatlerce uyumayan bebek geldi. Neyse ki geciciymis, bir hafta sonra eskiye donduk. Hatta dun 6 saat uyudu, rekorumuzBiz de olaylar tersine dönmeye başladısabaha kadar deliksiz uyuyan kızım gitti yenidoğan bebekler misali gece 2 saatte bir emmeye kalkan bir bebek geldi aksi gibi biraz hastayımda boğazlarım kulaklarım fena. Uyuyup dinledinemedikçe kötü oldum. Göğsümün birini daha az emiyor o yüzden doymuyor mu ondan mı 2 saatte bir kalkar oldu acaba
Ay süper nasıl miskin miskin devriliyorlar dimidün gece bir ilki yasadık. 21.30 gibi çok huysuzlandığı için kestirsin diye uyuttum. bizim bebe 24.00 bebesi yaallahım ben ütü yaptım uyanmaz mutfak topladım uyanmaz namaz kıldım telefonla oyalandım uyanmaz. saat oldu 00.30. çok da tok değildi uyurken. uyandırıp emzirdim. altını aldım bidaha uyudu. 6.30a kadar kalktı kaka yaptı emdi bidaha uyudu 9.30a kadar. bence artık yavas yavas gece uykusunu erkene almanın vakti gelmis. çocuğa bisey mi oldu diye kontrol etmekten ben uyuyamadım tabi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?