ben şöyle düşünüyorum canim
kaka yüzeyde kalmıyorsa ya da çok az bir miktar kaliyorsa
ishaldir.
ishal kakanin çoğunu bez emer normal kakadan çok az bir miktar emilir
çok şükür ishal le karşılaşmadim
ama dietle beraber uyku düzeldi
kaka renginde yeşil hiç cikmamaya başladı
gaz sancısından kivranma azaldı
kusarak çıkardığı süt azaldı
Bizde de bu iyileşmeler oldu şükür, yine mama değiştirdik ve bu kez tutturduk sanırım, bebelac gold nutrikonfor. Hiç aklımdan geçen bir mama değildi bebelac, yorumlardan yola çıkarak başladık, gaz sancıları azaldı, kusmamız bir süredir yoktu, beslemeden önce değiştiriyorum bezini artık, ve kakası düzene oturdu.
Ayni bizimki. Ilk 2 ay gozle gorulur kilo almisti. Ama sanki 20 gunku olcumden sonra hic kilo almamis gibi geliyor gozume. Kisa emiyor ve cisli bezleri az. Haftaya saglik ocaginda tarttiracagim bakalim.
Mamayı azalttık, meme reddiyle uğraştık derken bizimkinin kilo alımı iyice azalmış. Kafayı yemek üzereyim. Süt yapsın diye ben kilo alıyorum çocuk kilo almıyor 4900 olmuş 5 kiloyu bile göremedik yavvv. Bu ay 390 gram almış sadece mama karşıtı olan ebe bile olmazsa mama başlıcaz mecbur dedi. Karnımdayken ne kolay kilo aldırıyordum ahhhh ahhh
Canım 1 hafta daha takip et kilosunu ama evde değil hemşirene götür bakar zaten yine az devam ediyosa başla yeri mamayı sonuçta bebeklerimiz sağlığı herseyden önemli..doktorunuza da sor..
Bende mamayı kestim ama içim içimi yiyor kilodan dolayi..bide çocugun o eski iştahı gitti emmek istemiyo memeyi görünce ağlıyor çok moralim bozuluyo
Mamayı azalttık, meme reddiyle uğraştık derken bizimkinin kilo alımı iyice azalmış. Kafayı yemek üzereyim. Süt yapsın diye ben kilo alıyorum çocuk kilo almıyor 4900 olmuş 5 kiloyu bile göremedik yavvv. Bu ay 390 gram almış sadece mama karşıtı olan ebe bile olmazsa mama başlıcaz mecbur dedi. Karnımdayken ne kolay kilo aldırıyordum ahhhh ahhh
Bundan sonra daha da azalicak kilo alımları meme reddi yasadigin için olmuştur toparlar insallah bazı bebekler ek gıdayla toparlayabiliyor insallah bizde onlardan oluruz. Evdeki tartıda kaç çıkıyordu sen takip ediyordun diye aklımda kalmış.
Yok yaaa emzirme kampı yapamam ki ona destek olacak yardımcı olacak kimsem yok emzirme kampı olmasa da sık sık emzirmeyi de denedim o da işe yaramadı. Sağlık ocağındaki ebe gündüz yarım saatte bir gece en fazla 2 saatte bir emzir diyor bakalım bu hafta doktorumuz ne diyecek. Bi ara meme reddi yaşamıştık o ara mı kilo alamadı acaba diye düşündüm. O yüzden bu hafta da son bi gözlem yapacağım bakalım kaç gram alacak.
İçimde gerçekten ukte kaldı. Şöyle bol bol sütüm olup foşur foşur emziremedim çocuğu sırf bu sebeple 2. Çocuğa hevesim var belki onda sütüm çok olur inşallah sizin kilo alımı iyidir.
Canım 1 hafta daha takip et kilosunu ama evde değil hemşirene götür bakar zaten yine az devam ediyosa başla yeri mamayı sonuçta bebeklerimiz sağlığı herseyden önemli..doktorunuza da sor..
Bende mamayı kestim ama içim içimi yiyor kilodan dolayi..bide çocugun o eski iştahı gitti emmek istemiyo memeyi görünce ağlıyor çok moralim bozuluyo
Aynen canım haftaya sağlık ocağına tekrar gidicez bakalım kilo alımı azsa mecbur mama takviyesi yapıcaz, çünkü cidden az. Sınırın da altına düşmüş. Meme reddi olayı olumsuz etkiledi sanırım kiloyu. Cuma günü kendi doktorumuza da gidicez bakalım o ne diyecek.
Bende çok korkuyorum kızımdan bugün rüya görmüş aşağı düşmüş cani hiç acımamış sabahtan beri anlatıyor ya uygularsa allah korusun sandalyeyle her yere ulaşabilir bazı camlar cocuk kilidi var ama hepsinde değil çocuklar çok tehlikeli geçen kardeşini kucağına almaya çalıştı hiç bırakmıyorum ama bazen tuvalet vs anlık çıkmam gerekebiliyor
Bundan sonra daha da azalicak kilo alımları meme reddi yasadigin için olmuştur toparlar insallah bazı bebekler ek gıdayla toparlayabiliyor insallah bizde onlardan oluruz. Evdeki tartıda kaç çıkıyordu sen takip ediyordun diye aklımda kalmış.
Benim de artık umudum ek gıda da. Dayayacağım meyve pürelerini çorbaları ağzına evdeki tartı hep farklı çıkıyordu ya. Mesela dün akşam kıyafetli tarttım 5400 çıktı sabah sağlık ocağında kıyafetsiz 4900
Bende çok korkuyorum kızımdan bugün rüya görmüş aşağı düşmüş cani hiç acımamış sabahtan beri anlatıyor ya uygularsa allah korusun sandalyeyle her yere ulaşabilir bazı camlar cocuk kilidi var ama hepsinde değil çocuklar çok tehlikeli geçen kardeşini kucağına almaya çalıştı hiç bırakmıyorum ama bazen tuvalet vs anlık çıkmam gerekebiliyor
Canım bu yazdıkların benimde kafamı karistirdi Benim kız bazen hardal rengi yapıyor ama çoğu kez kakası yeşil oluyor gürültülü yaptığı da oluyor. Anlamadım memlekette 3 gun kaldığımda yumurta yemedim acaba o mu yeşile döndürüyor diye test etcem orda hep hardal di cubku. Hele bugün bı kaka yaptı yeşil ve içinde böyle beyaz renkte ipcik gibi şeyler var anlamadım Resim Aycan aslında ama çekiniyorum tiksinirsiniz diye ben her kakasını çekiyorum nerdeyse paranoyak oldum
Benim de artık umudum ek gıda da. Dayayacağım meyve pürelerini çorbaları ağzına evdeki tartı hep farklı çıkıyordu ya. Mesela dün akşam kıyafetli tarttım 5400 çıktı sabah sağlık ocağında kıyafetsiz 4900
Eyvah bende yandım ozaman evde 4900 cikiyo tartıda benle farkı babaylada deniyorum aynı cikiyo 500 gr yanıltmış benimkide oyle mi acaba mamayı vermiyorum bende versem miki. Kızımda ebe hep şöyle derdi kaç kilo olduğu önemli değil kaç kilo aldığı önemli olan. 5. Ayda tartıda doğum kilosunu ikiye katlamalı bebek kac kilo dogarsa dogsun. Biz 2400 doğduk 5. Ayda 4800 olmamiz normal kabul edilecekmis oysa o kiloda doğan bebekler var. Evdeki yargıya göre 3. Ayda ikiye katladık doğum kilomuzu diye az rahattım ama sendeki tartı farkı benide korkuttu ne diyelim sağlıklı olsunlar yeterki
Vitamin icin doktora gerek yok bence, ben dogumdan once vinalac kullaniyodum, kadin dogum dr.u devam demisti, sonra cocuk doktoru elevit i onerdi simdi elevit aliyorum.
Kızlar bebeğin yıkama suyunu nasıl hazırlıyorsunuz . Biz 40ına kadar içme suyu üzerine kaynattığımız içme suyu İle yıkadık. 2 gün sonra 3 ay olacağız hala içme suyu , yarım damacana bile gitmiyor bir dolu kova sadece. Kızım tam 5 aylıkken işe başlayacağım , işe başlayınca artık normal suya geçeriz heralde
Ben de ilk banyosuni kaynatip soguttugum icme suyuyla yaptirmistim sonra cocuk doktorumuz musluk suyuyla yikayabilirsiniz kaynatmaya da gerek yok diyince oyle yikamaya basladim.
Eyvah bende yandım ozaman evde 4900 cikiyo tartıda benle farkı babaylada deniyorum aynı cikiyo 500 gr yanıltmış benimkide oyle mi acaba mamayı vermiyorum bende versem miki. Kızımda ebe hep şöyle derdi kaç kilo olduğu önemli değil kaç kilo aldığı önemli olan. 5. Ayda tartıda doğum kilosunu ikiye katlamalı bebek kac kilo dogarsa dogsun. Biz 2400 doğduk 5. Ayda 4800 olmamiz normal kabul edilecekmis oysa o kiloda doğan bebekler var. Evdeki yargıya göre 3. Ayda ikiye katladık doğum kilomuzu diye az rahattım ama sendeki tartı farkı benide korkuttu ne diyelim sağlıklı olsunlar yeterki
Yok ya illa 500 fark vardır demek istemedim. Benim bi gün önceki ölçümle bi gün sonrası bile çok farklı oluyordu. Bebeği tutuş şekli bile etkiliyor sanırım. Bence güzel kilo almış hiç takılma. Bizim 5. Ayda doğum kilomuzu ikiye katlamamız çok zor