- 18 Haziran 2018
- 13.813
- 23.027
- 348
Neden o kadar uzun ?Özleyeceğin kesin. Ben doğması gereken tarihten 180 gün geçmeden başlamayı düşünmüyorum yani doğduğu zamana göre de 8aylık olucak. Günde 6-7 öğün zamanı gelince ne versem diye düşünücez yeterince.
Ek gida konusu acilmisken sorayim, blw teknigini arastiran, uygulamayi dusunen var mi? Fikirleriniz nedir?
Bir yanım istiyor bir yanım yapamazsın diyor
Cok zor bence ya özellikle kısa denk gelicek halı falan kaldıramayız
Gözünüz korkmasın kızlar. Çok zevkli bir şey inanın. Onun eline verip kamerayı açıyordum. Seyretmek şahane birşey. Klasik muhallebi püre ile beslemekten çok daha zahmetsiz ve etraf daha az kirleniyor. O keşfetmiş oluyor yediği şeyi, ince motor geliştirmiş oluyor. Hergünü ayrı heyecanlıydı benim için. Sadece yumurta tadımında banyo yaptırdım o kadar. Yeğenlerim klasik yöntemle beslendi. Heryer batıyordu, Ablam arkalarında geziyordu, zorla yediği için foşşş hepsini kusarak çıkardılar. Yemek istemeyip senin eline bir anda vurdukları an daha çok batıyor heryer. Zorla yedirmek yemek yemekten soğuttuğu için çocuk daha zayıf kalıyor. Benim oğlum maşaallah çok keyif alıyor yemek yemekten. Vakti gelince konuşuruz yine. Ön çalışma olarak nedir nasıl yapılır kuralları falan nedir bakın istersenizBen de bugün blw tekniğiyle ilgili kitap bakıyodum☺Genelde O tabak bitecek mi kitabını önermişler kitabı alıcam uygulamayı da düşünüyorum ama temizlik konusu çok uğraştırıcı diyolar
İkeada buharda pişirmek için bir aparat satılıyor. 15-20₺ falandı yanlış hatırlamıyorsam. Süzgeç gibi birşey tencerenin içine koyuyorsun, buharında pişiyor sebze meyveye göre 5-10 dk da hazır. Ben gerek duymadım makinaya ama kapsamlı ve kolaylaştırıcı olduğu söyleniyor.Bu ek gida konusunda sudan cikmis balik gibiyim
..fazla bilgim olmadigi konularda adeta endiseye kapiliyoruminsallah kizim bana benzemez annemi mahalle tabak elimnde dolasan teyze diye biliyordu sirf yemek yiyeyim diye mahallenin cocuklarini eve topluyordu yani simdilik obur gozukuyor inssllah ek gidada boyle gider..bu konuda tecrubeli annelerden cok yararlanicaz sıksık yazin :) bir de acikinca yer ve bu cocuk ac kitaplari varmis sosyal medyada herkes paylasiyor icinde tarifler varmis..bir de buharda pisirici lazim sanirim philipsin herkes cok memnun pisirip pızttt iki dk.hazir
Blw ‘nin kuralı buNeden o kadar uzun ?
Ne demekAy iyi bari ya gene sorun mu var dedim cok sagol :)
hiç göstermiyor muyumYok anladım tat aşinalığı olsun istiyorsun , yapanda çok var. Sen güzel seçenekler sunarsan yer bence , senin vejeteryan olduğunu bilmiyordum
şuan yaşıtlarını yakaladıysa gelişim olarak neden o kadar bekleyeceksin ki?Özleyeceğin kesin. Ben doğması gereken tarihten 180 gün geçmeden başlamayı düşünmüyorum yani doğduğu zamana göre de 8aylık olucak. Günde 6-7 öğün zamanı gelince ne versem diye düşünücez yeterince.
Kitaba başladığımda yazarım tabiDeneyimlerini paylasirsan sevinirim
Boy ve kilo olarak yaşıtlarını yakalarmış ama nöro gelişimsel ve sindirim sistemi geride olurmuş. Büyük oğlum 2aylıkken kafasını göğsüne kadar kaldırıyordu 3aylıkken dönmeye başladı ama bu oğlum 4.5 olucak nerdeyse yeni yeni popoyu kaldırıyor. Kim bilir ne zaman döner. Ağzına aldığı şeyi yönetmesi için de zaman gerekli.hiç göstermiyor muyum
şuan yaşıtlarını yakaladıysa gelişim olarak neden o kadar bekleyeceksin ki?
Lafın gelişi söyledim zatenKız benimki prematüre olduğu halde ilk günden beri musluk suyu ile yıkanıyor. Sadece kafasını en son yıkarken içme suyu kullandım, o da ilk 2banyosunda falan. Hiç birşeycik olmadı hamdolsun. Hassas yetiştirmeyin bence.
Vakti gelince yine konuşuruz tabi de çorba fikrini silin şimdiden. Doktorlar dahi önermez. Mideyi %70 su ile doldurmuş olursun derler. Blw yöntemini araştırmanı tavsiye ederim
Mamadan bir saat sonra uyuduEğer mama verince uyudu ise doğru yapmışsın hiç uyumamaları da çok kötü çünkü. Uykuya da ihtiyaçları var
Aa öylemiBlw ‘nin kuralı bu
Vaktiyle yatmadıgı iyi oldu ya sonra kullanırdım kesinNe demekbana 3 kez yattığı için anladım artık , son kez yatacak ay başında ,pastaneye aktarılması da ayın 5 ile 9 u arasını buluyor , gerçi sen toplu alacaktın
Bende atesi yok diye vermeyecektim ilac ama agrı kesici özelliğini hatırlattı arkadaslar huzursuzlugunu agrısı oldugunu düşünerek vermiştim iyi gelmişti sanırımçok teşekkür ederim kızlaryesilus dun doğumun 8. günü sagdığım sütü veriyim dedim çıkardım fakat veremedim esim de tiksindi
değişik kokuyo acaba kolostrum old. icin mi yoksa iyi saklayamadik mi bilmiyorum
H honey bunch ilaci hiç düşünmedim baya zor uykuya gecti
fiskiriyo sıkınca
E Elwing6 umarım yetiyordur emzirdikten sonra mama dayadım ağzına mümkün değil Açmadı iştahlı bi çocuğum olmadı
Kilo alımı sınırın altına düşmüş. Bu ay en az 400 gram alması gerekirken 390 gram almış. 3250 doğdu (3 gün sonra 2900e düştü) şimdi 3.ay bitti yaklaşık 4900 olmuş. Sağlık ocağındaki ebe aç kalmış bu çocuk dedi4900 iyi bir kilo değil mi? Nasıl sınırın altına düşüyor ki??
Ben gece hep loş ışıkta emziriyorum zaten uykusu açılmasın diye. Uykulu ise güzel emiyor dediğin gibi. Asıl sorun gündüz. Ebe yarım saatte bir emzir dedi hadi bi deneyeyim dedim, yarım saat sonra çocuk emmiyor ki ya tok ya da süt yok memeyi ağzında eveleyip geveleyip bırakıyor. 1buçuk - 2 saat ara olursa emiyor. Bi de süt çok olursa güzel emiyor.Benimki o turlari da birakti 1i bitinceye kadaf emdikten sonra digerine gecti. Hatta dun 20 dk emdi. Acaba ondan mi bilmkyorum ama 6. Gun kendisi kaka yapti. Yetmedi aksama da 1 defa daha yapti. Yani dun 2 defa kaka yapti. Gece los isik olayi cok ise yariyor dene mutlaka.
Ben oğluma hiç muhallebi püre yapmadım. Düşünsenize tatsız karman çorman herşeyin içinde olduğu bir şeyi yemek mi daha keyiflidir, bir dal brokoliyi hüpletmek mi.
Benimki de aynen boyle, dogumdan sonrasi henuz yatmadiyesilus sana bişey sorucam
Bu maaslarımız sgkdan yatıcak ya hani hatta senin yatıyordu sanırım
Bana simdi yatmış gözüküyor ama sadece kücük bi miktar 12 agustos(dogum izni baslangıcı)-4 eylül (dogum yaptıgım tarih 5 eylül) tarihleri arası diye yatmıs baskada yatan eden yok
Böylemi olması gerekiyor sanada ücret yatarken böyle mi kalemde gözüküyor
Benimki de öyle oldu canım. Normalde sütümün tadına baktım vanilyamsı bir şey. Buzluktan ilk günlerin sütünden çıkardım ziyan olmasın diye. Tadına bile bakamadım öğürme geldi. Kullandığımız antibiyotiklerden olduğunu düşünüyorum. Afedersin ilaç kullandığımızda terimiz bile kokar. Atmak mı doğru bilemiyorum ama ben riske girmek istemedimçok teşekkür ederim kızlaryesilus dun doğumun 8. günü sagdığım sütü veriyim dedim çıkardım fakat veremedim esim de tiksindi
değişik kokuyo acaba kolostrum old. icin mi yoksa iyi saklayamadik mi bilmiyorum
H honey bunch ilaci hiç düşünmedim baya zor uykuya gecti
fiskiriyo sıkınca
E Elwing6 umarım yetiyordur emzirdikten sonra mama dayadım ağzına mümkün değil Açmadı iştahlı bi çocuğum olmadı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?