ya bizimde öyleydi çok uğraştım yeni yenş düzene girmeye başladı. Çok video izledim yazı okudum. Ordan edindiklerimi sana yazayım eksik bişey varsa sizde dikkat edersin. Öncelikle gece uykusu için gündüz uykusunu iyi alması gerekliymiş öğlen 12den önce ve sonra olmak üzere 2 uzun uyku (toplam 3-4 saatlik) uyuması lazımmış. Bunun harici şekerlemeler yapabilirmiş. Uyandıktan sonra ayakta kalma süreleri bir buçuk en fazla iki saat. Bu süreyi aşarsa da uyumakta güçlük çekiyorlar. Uykusu gelince odaklanmaları ve hareketleri azalıyor, gözünü yüzünü ovuşturıyor, gaz pozisyonunda omzuna alınca daha durgun oluyor kafasını omzuna yaslıyor filan böyle uyku belirtileri gördüğün anda uyutacakmışsın. Ve en önemlisi 5 ten sonra uyutmayın diyorlar ama benim kız dayanamıyor o kadar saat 7 de ağlıyor uyutun beni diye bi yarım saat uyutuyorum mecbur, bu sebeple yatış saatimiz 9a kayıyor. 8 gibi rutinlere başlıyoruz (ben banyo yaptırmıyorum) ortamı sessiz ve loş yapıyorum, biraz muhabbet ediyoruz, Polar pijamalarını giyiyor, altını değiştiriyorum, emziriyorum, gaz çıkartmak için omzuma alıyorum sırtına pat pat yaparken çok kısık ses tonu ile konuşuyorum (şimdi uyku zamanı, büyümek için uyumalısın, sabah uyanınca seninle oyunlar oynayacağız vs tarzı) sonra pış pış eee eee faslı başlıyor omzumda mayışıyor zaten gözler yarı kapalı hale geliyor. Yatağına yatırıp biraz da orda başının yanına yatağa hafif vurarak pış pış eee eee yapıyorum uyuyor. Amaaaaa bazen 20 dk bazen 30 dk bekliyorum başında çünkü uyanmaya çalışıyor her uyanmaya çalıştığında yatağına hafif vurarak çok kısık sesle pış pış yapıyorum tekrar dalıyor. Derin uykuya geçince belli oluyor zaten ben de hooop çay keyfine kaçıyorumMamadan bir saat sonra uyudupeşine uyumadı aslında..bizimkibin saatleri çok ters 2 olmadan uyumuyo
Benimkini doktorumun asistanı girmemiş iki hafta oldu arayıp girişini yaptırtalı ondan gec kaldı seninde mi öyle oldu yada belki central kaynaklıdır :)Benimki de aynen boyle, dogumdan sonrasi henuz yatmadi
Aynı fikirdeyim büyük kızıma da yapmıştım mama sandalyesine oturturum bizi le birlikte. Yerdi hep 4. Ayı doldursun yoğurt meyva suyuyla başlarım azar azar tattırırım yemeklerden. Şuan su da veriyorum ben ilk kızımda yeme problemi yaşamadım çok şükür inşallah Asyakul ta öyle olurlinç yemeyeceksem ben tattırmayı düşünüyorum şahsenaç olduğu için veya doyurmak için değil. ufak ufak alışması için. öğün de yapmak değil amacım, sofraya oturduk mesela yoğurttan az bisey tattırırım. yada et-tavuk varsa minicik verebilirim. yada çorba salçalı vs değilse tattırırım gibi. bunu doktora da sormayı düşünmedim açıkçası. ek gıda için çok hevesliyim bir an evvel gelsin istiyorum ama bu zamanlarımı da özler miyim bilmiyorum sadece emzirmek çook farklı bi bağ. ben emzirmeyi zor bıraktırırım ya ağlarımm
Ben o kadar rahat olacağımı sanmıyorum ama mama sandalyesine oturtup önğne koyarım edeplice yesşnEk gida konusu acilmisken sorayim, blw teknigini arastiran, uygulamayi dusunen var mi? Fikirleriniz nedir?
En guzeliBen o kadar rahat olacağımı sanmıyorum ama mama sandalyesine oturtup önğne koyarım edeplice yesşn☺☺
Aa olabilir bir arayip sorayim bari, sagolasinBenimkini doktorumun asistanı girmemiş iki hafta oldu arayıp girişini yaptırtalı ondan gec kaldı seninde mi öyle oldu yada belki central kaynaklıdır :)
Ya zamani gelince daha detayli paylasir misin tecrubelerini?Gözünüz korkmasın kızlar. Çok zevkli bir şey inanın. Onun eline verip kamerayı açıyordum. Seyretmek şahane birşey. Klasik muhallebi püre ile beslemekten çok daha zahmetsiz ve etraf daha az kirleniyor. O keşfetmiş oluyor yediği şeyi, ince motor geliştirmiş oluyor. Hergünü ayrı heyecanlıydı benim için. Sadece yumurta tadımında banyo yaptırdım o kadar. Yeğenlerim klasik yöntemle beslendi. Heryer batıyordu, Ablam arkalarında geziyordu, zorla yediği için foşşş hepsini kusarak çıkardılar. Yemek istemeyip senin eline bir anda vurdukları an daha çok batıyor heryer. Zorla yedirmek yemek yemekten soğuttuğu için çocuk daha zayıf kalıyor. Benim oğlum maşaallah çok keyif alıyor yemek yemekten. Vakti gelince konuşuruz yine. Ön çalışma olarak nedir nasıl yapılır kuralları falan nedir bakın isterseniz
İkeada buharda pişirmek için bir aparat satılıyor. 15-20₺ falandı yanlış hatırlamıyorsam. Süzgeç gibi birşey tencerenin içine koyuyorsun, buharında pişiyor sebze meyveye göre 5-10 dk da hazır. Ben gerek duymadım makinaya ama kapsamlı ve kolaylaştırıcı olduğu söyleniyor.
Makineyi arastirdim ben. Cok pratikmis ama paslaniyormus. Surekli temizlik gerekiyormus. Ben de o aparatlardan almaya karar verdim.Gözünüz korkmasın kızlar. Çok zevkli bir şey inanın. Onun eline verip kamerayı açıyordum. Seyretmek şahane birşey. Klasik muhallebi püre ile beslemekten çok daha zahmetsiz ve etraf daha az kirleniyor. O keşfetmiş oluyor yediği şeyi, ince motor geliştirmiş oluyor. Hergünü ayrı heyecanlıydı benim için. Sadece yumurta tadımında banyo yaptırdım o kadar. Yeğenlerim klasik yöntemle beslendi. Heryer batıyordu, Ablam arkalarında geziyordu, zorla yediği için foşşş hepsini kusarak çıkardılar. Yemek istemeyip senin eline bir anda vurdukları an daha çok batıyor heryer. Zorla yedirmek yemek yemekten soğuttuğu için çocuk daha zayıf kalıyor. Benim oğlum maşaallah çok keyif alıyor yemek yemekten. Vakti gelince konuşuruz yine. Ön çalışma olarak nedir nasıl yapılır kuralları falan nedir bakın isterseniz
İkeada buharda pişirmek için bir aparat satılıyor. 15-20₺ falandı yanlış hatırlamıyorsam. Süzgeç gibi birşey tencerenin içine koyuyorsun, buharında pişiyor sebze meyveye göre 5-10 dk da hazır. Ben gerek duymadım makinaya ama kapsamlı ve kolaylaştırıcı olduğu söyleniyor.
Kızlarımız adaş:) bir arkadaşımız ve kuzenim çok etkili oldu Asya adini koymamizda.zaten sevdiğimiz bir isimdi.onlar da cocuklarimiz kız olsaydı Asya adını koyacaktık deyince emin olduk:)Aynı fikirdeyim büyük kızıma da yapmıştım mama sandalyesine oturturum bizi le birlikte. Yerdi hep 4. Ayı doldursun yoğurt meyva suyuyla başlarım azar azar tattırırım yemeklerden. Şuan su da veriyorum ben ilk kızımda yeme problemi yaşamadım çok şükür inşallah Asyakul ta öyle olur
Ama yatmış bir ayda olsa giriş yapmıslar yaniAa olabilir bir arayip sorayim bari, sagolasin
Bimilyoncularda da satılıyorMakineyi arastirdim ben. Cok pratikmis ama paslaniyormus. Surekli temizlik gerekiyormus. Ben de o aparatlardan almaya karar verdim.
Makineye 500 milyon vermekten de daha pratikmisBimilyoncularda da satılıyor
Bizimki de 3400 doğdu 3000 e düştü şimdi 4850 falan kilo olarak sınırda diil bebişlerimiz ama kilo alımları alt sınırda ben de biraz endişeliyim 9 aralığa kadar kilo aldırmam lazımKilo alımı sınırın altına düşmüş. Bu ay en az 400 gram alması gerekirken 390 gram almış. 3250 doğdu (3 gün sonra 2900e düştü) şimdi 3.ay bitti yaklaşık 4900 olmuş. Sağlık ocağındaki ebe aç kalmış bu çocuk dedibu ayki en düşük kilo 4 kg olması gerekmiş netten baktım.
Geçecek canım zor oluyo ama sabret. Benimki geçti ama arada yine memeyi almak istemiyo zorlamiyorum hemen kanepeye yatırıp emzik veriyorum biraz bakiniyo sonra yine meme veriyorum aliyo cok sukurSelam kızlar bir zamandır yazamadım ama arada okuyorum gelip
Bu meme reddimsi dönem bize de geldi
Biberon almıyor kavga ediyor resmen
Emziği pırt pırt atıyor
Memeyi de bir alıp bir bırakıp emdiği ve agresif emdiği için yara yaptı ikisini de fenalardayım
İlk günlerdeki gibi dişlerimi sıkarak bacaklarımı kasarak emziriyorum
Sonra da diyorum ki bacaklarım niye ağrıyor yoruldum mı acaba
inşallah geçer bu günler ya sizleri okudum geçti yazdınız çok şükür
Atak haftası muhabbetine göre atak bitti ama eserleri devam ediyor maalesef
Bizde cuma doktora gidicez o zamana biraz kilo aldırsam diye uğraşıyorum aksine kızım naza çekiyor. Emerken uykusu geliyor filanBizimki de 3400 doğdu 3000 e düştü şimdi 4850 falan kilo olarak sınırda diil bebişlerimiz ama kilo alımları alt sınırda ben de biraz endişeliyim 9 aralığa kadar kilo aldırmam lazım
Biz evde brokoliyi havucu karnıbaharı brüksel lahanasını falan hep böyle buharda pişiririz o ucuzcak aparatlaMakineye 500 milyon vermekten de daha pratikmis
Bizimki de 3400 doğdu 3000 e düştü şimdi 4850 falan kilo olarak sınırda diil bebişlerimiz ama kilo alımları alt sınırda ben de biraz endişeliyim 9 aralığa kadar kilo aldırmam lazım
insallah. bende su veriyorum epey zamandır. ağzı kuru gibi geliyodu içime sinmiyodu. sudan bişey olmaz ki. mamalar bile suyla yapılıyor. hepimiz sorunsuzca atlatırız insallahAynı fikirdeyim büyük kızıma da yapmıştım mama sandalyesine oturturum bizi le birlikte. Yerdi hep 4. Ayı doldursun yoğurt meyva suyuyla başlarım azar azar tattırırım yemeklerden. Şuan su da veriyorum ben ilk kızımda yeme problemi yaşamadım çok şükür inşallah Asyakul ta öyle olur
Memur musunuz? Bunlar için nasıl sorgu yaptınızAynen kalem kalem yatıyor işte 12 Ağustos ile 4 Eylül arasını baz alıp o günlerin parasını yatırmış oluyor. Mesela 5 Ağustos - 27 Ağustos yatmış benim kesintili , sonraki ay 28 Ağustos - 30 Eylülü baz almış , kafalarına göre anladığım kadarıyla
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?