Ya bu çay keyfi bende de var , kızım doğduktan sonra daha çok çay keyfi yapar oldumya bizimde öyleydi çok uğraştım yeni yenş düzene girmeye başladı. Çok video izledim yazı okudum. Ordan edindiklerimi sana yazayım eksik bişey varsa sizde dikkat edersin. Öncelikle gece uykusu için gündüz uykusunu iyi alması gerekliymiş öğlen 12den önce ve sonra olmak üzere 2 uzun uyku (toplam 3-4 saatlik) uyuması lazımmış. Bunun harici şekerlemeler yapabilirmiş. Uyandıktan sonra ayakta kalma süreleri bir buçuk en fazla iki saat. Bu süreyi aşarsa da uyumakta güçlük çekiyorlar. Uykusu gelince odaklanmaları ve hareketleri azalıyor, gözünü yüzünü ovuşturıyor, gaz pozisyonunda omzuna alınca daha durgun oluyor kafasını omzuna yaslıyor filan böyle uyku belirtileri gördüğün anda uyutacakmışsın. Ve en önemlisi 5 ten sonra uyutmayın diyorlar ama benim kız dayanamıyor o kadar saat 7 de ağlıyor uyutun beni diye bi yarım saat uyutuyorum mecbur, bu sebeple yatış saatimiz 9a kayıyor. 8 gibi rutinlere başlıyoruz (ben banyo yaptırmıyorum) ortamı sessiz ve loş yapıyorum, biraz muhabbet ediyoruz, Polar pijamalarını giyiyor, altını değiştiriyorum, emziriyorum, gaz çıkartmak için omzuma alıyorum sırtına pat pat yaparken çok kısık ses tonu ile konuşuyorum (şimdi uyku zamanı, büyümek için uyumalısın, sabah uyanınca seninle oyunlar oynayacağız vs tarzı) sonra pış pış eee eee faslı başlıyor omzumda mayışıyor zaten gözler yarı kapalı hale geliyor. Yatağına yatırıp biraz da orda başının yanına yatağa hafif vurarak pış pış eee eee yapıyorum uyuyor. Amaaaaa bazen 20 dk bazen 30 dk bekliyorum başında çünkü uyanmaya çalışıyor her uyanmaya çalıştığında yatağına hafif vurarak çok kısık sesle pış pış yapıyorum tekrar dalıyor. Derin uykuya geçince belli oluyor zaten ben de hooop çay keyfine kaçıyorumbu şekilde 11e kadar filan uyuyor ondan sonra zaten hep emzir, gaz çıkar, pışpışla, yatır şeklinde sabah oluyor.
Aynen bendeBen o kadar rahat olacağımı sanmıyorum ama mama sandalyesine oturtup önğne koyarım edeplice yesşn
4-9 kiloya geçebilirsin o da 3 numara oluyor. bence bez küçük geliyodurBi 10 gun oldu 2ye geceli. 5100 du en son kilosu. Cumartesi gunu tartilacagiz bakalim. 2 bile buyuk geliyor gibi. Ben baglamayi mi bilmiyorum yoksa ya
Hayır memur değilim özel sektörMemur musunuz? Bunlar için nasıl sorgu yaptınız
Evet benim minnoşta bu sabah bir kalktı daha güçlü çekiyor çekiştiriyor napıyorsun dedim yavaş senin hepsi kaçmıyorKizlar benim gogusler fena..ilk gunlerde ki yarali hallere donecegim sanki.bir cekisi var isiriyomu ne yapiyo sabaha kadar sizladi buyudukce boyle mi olcak ya dislerinin ciktigini dusunemiyorum
Benim kv de sabah çorba icirmicen mi artık biz iciriyoduk tadına baksin diyoAynen bendeyani çocuktur tabiki keşfedecek döke saça yiyecekte o kadar da yüreklendirmem heralde duvarlara fln sıçratmasın malum hep evde olmayacağız dışarda yemesi de var bunun zaten 5.aydan sonra 1 yaşına kadar 4 gün babanne de olacak sonra süt iznim bitince 5 gün babanne de babanne usulü beslenir. Ama yemek konusunda rahat olurum sınırlayıcı olmam önemli olan kaliteli içerik olması , keza görümcem çocuğuna hiçbir şey tattırmazdı yemez yemez diye şimdi bir çok şeyi yiyemiyor. Annesi de yani kv kendi kızı olmasına rağmen müdahale etmiyordu , herkesin kendi çocuğu fln diye , torunda olsa emanet çocuk gözüyle bakıyor korkuyor
Ben de hala adet olmadım, doğum yapalı 83 gün oldu. Aynen doktorum da bana 6 ay hatta emzirmeye devam edersen 1 sene bile olmayabilirsin dedi. Tabi adet olmamak hamile kalmaya engel değil :)) aman dikkat :))Kizlar siz adet olmaya basladiniz mi yav ben hala olmadim. Olacakmisim gibi hafif bir agrim var kac gundur ama yok gelen giden. Doktorum da bi 6 7 ay olmazsin gibi bir sey demisti
Akşam kebap yiyecek karnını şimdiden doyurmayayım deseydinBenim kv de sabah çorba icirmicen mi artık biz iciriyoduk tadına baksin diyo
Cok normal duzensizlik.. oldum ama benimde duzensizdi yumurtlamatrihinde bir daha oldum 15gunde bi oldu yani..doğumdan sonra 2 kez mi oldun? ben de 73. gün oldum. o da leke gibiydi 2-3 günde bitti. daha da olmadım. noluyor vücuduma benim günlerim hiç şaşmazdı
Bende aldim gunde 6 8 saat arasi takmaliymis..ben cok kotuyum ya dogumda almadigim kiloyu emzirirken aldim bir de her goren ay kilo almissin demesi yok mu..sporsuz veremem bunyeyi biliyorum ama ameliyattan sonra en az 6 ay sporda onerilmiyo simdilik kaldim boyle sisko siskoBen korse kullanmaya yeni başladım ablam verdi önden kopçalı içine zar zor sıkıştırdım kendimiişe yarar mi dersiniz. Canım çıktı sabahtan beri kızı al emzir salla kaldır kondur karnımdaki baskıyla perişan oldum , gün içinde kaç saat kalsa faydalı olur. Doğumdan sonra 500 gr fazlalık kalmıştı şimdi 1 kg oldu fazlalık o kadar önemli değilde doğumdan sonra gerçekten fizik başka bir hal alıyor kızımda ağırlaştı heralde emzirirken sırtım omzum ağrıyor artık evde hareket yapmaya başlayacağım , kol-omuz-sırt hareketleri
Aynen benimkininde memeyi ağlayıp bırakmasının sebebi çok süt gelsin istediği icin sinirleniyo agliyor..bende sürekli memr değiştiriyorum ki dolandan emsin..bana zaten çok saçma geldi yarım saatte emzirmekBen gece hep loş ışıkta emziriyorum zaten uykusu açılmasın diye. Uykulu ise güzel emiyor dediğin gibi. Asıl sorun gündüz. Ebe yarım saatte bir emzir dedi hadi bi deneyeyim dedim, yarım saat sonra çocuk emmiyor ki ya tok ya da süt yok memeyi ağzında eveleyip geveleyip bırakıyor. 1buçuk - 2 saat ara olursa emiyor. Bi de süt çok olursa güzel emiyor.
Ya bu bünye meselesiBende aldim gunde 6 8 saat arasi takmaliymis..ben cok kotuyum ya dogumda almadigim kiloyu emzirirken aldim bir de her goren ay kilo almissin demesi yok mu..sporsuz veremem bunyeyi biliyorum ama ameliyattan sonra en az 6 ay sporda onerilmiyo simdilik kaldim boyle sisko sisko
Teşekkür ederimya bizimde öyleydi çok uğraştım yeni yenş düzene girmeye başladı. Çok video izledim yazı okudum. Ordan edindiklerimi sana yazayım eksik bişey varsa sizde dikkat edersin. Öncelikle gece uykusu için gündüz uykusunu iyi alması gerekliymiş öğlen 12den önce ve sonra olmak üzere 2 uzun uyku (toplam 3-4 saatlik) uyuması lazımmış. Bunun harici şekerlemeler yapabilirmiş. Uyandıktan sonra ayakta kalma süreleri bir buçuk en fazla iki saat. Bu süreyi aşarsa da uyumakta güçlük çekiyorlar. Uykusu gelince odaklanmaları ve hareketleri azalıyor, gözünü yüzünü ovuşturıyor, gaz pozisyonunda omzuna alınca daha durgun oluyor kafasını omzuna yaslıyor filan böyle uyku belirtileri gördüğün anda uyutacakmışsın. Ve en önemlisi 5 ten sonra uyutmayın diyorlar ama benim kız dayanamıyor o kadar saat 7 de ağlıyor uyutun beni diye bi yarım saat uyutuyorum mecbur, bu sebeple yatış saatimiz 9a kayıyor. 8 gibi rutinlere başlıyoruz (ben banyo yaptırmıyorum) ortamı sessiz ve loş yapıyorum, biraz muhabbet ediyoruz, Polar pijamalarını giyiyor, altını değiştiriyorum, emziriyorum, gaz çıkartmak için omzuma alıyorum sırtına pat pat yaparken çok kısık ses tonu ile konuşuyorum (şimdi uyku zamanı, büyümek için uyumalısın, sabah uyanınca seninle oyunlar oynayacağız vs tarzı) sonra pış pış eee eee faslı başlıyor omzumda mayışıyor zaten gözler yarı kapalı hale geliyor. Yatağına yatırıp biraz da orda başının yanına yatağa hafif vurarak pış pış eee eee yapıyorum uyuyor. Amaaaaa bazen 20 dk bazen 30 dk bekliyorum başında çünkü uyanmaya çalışıyor her uyanmaya çalıştığında yatağına hafif vurarak çok kısık sesle pış pış yapıyorum tekrar dalıyor. Derin uykuya geçince belli oluyor zaten ben de hooop çay keyfine kaçıyorumbu şekilde 11e kadar filan uyuyor ondan sonra zaten hep emzir, gaz çıkar, pışpışla, yatır şeklinde sabah oluyor.
Bende tefalin yağsız pişiren kızartma makinesinden var onda başka şeylerde pisirilenebiliyo tabi ben hiç yapmadım da acaba oğlum için kullanabilir miyimMakineye 500 milyon vermekten de daha pratikmis
Çektim canımHer bezin fotoğrafını çek bence canım doktora da atarsın isterse
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?