Her mama hazırlandığımda biz mama ne bilmezdik hepsini sadece kendi sutumle buyuttum fln diyo kendileri. Sizin sadece anne sütüyle beslemediginizi biliyodum dedim. Bi yerden laf sokmam lazımAkşam kebap yiyecek karnını şimdiden doyurmayayım deseydin
Aynen hicbir pantolonuma olamadim benYa bu bünye meselesiben hamilelik öncesi de hamilelikte de hep sağlıklı besleniyordum 9 kg almıştım , bana göre ne az ne çoktu vücut o şekilde programlanmıştı bence , ihtiyacı olanı aldı yağa da ihtiyaç var. ben şuan 48 kg güçsüz hissediyorum dökülmeye başladım sanki , eskisi gibi sağlıklı da beslenemiyorum ne bulursam yiyorum böyle yapmasam kendi kilomdan da düşük kiloya ineceğim demekki rakamlar çok önemli değil o yüzden ama 2 ay sonra işe başlayacağım caaanım pantolonlara bacağım zor girdi üst tarafa hiç yaklaşmıyor bile fizik bir değişik oldu , üstelik o pantolonların kalıplarını çok zor bulmuştum bilmiyorum nasıl olacak evde çalışmalara başlayayım
Bizim kizinda yuzu cok kuru nemlendirici sursemde putur putur ama benim kendi cildimde öyle..ya bu cocuk alerjikte doktorlar anlamadi mi acaba kakasinda da mukusumsu seyler oluyoBugün doktor kontrolümüz vardı. Kızımın cildinde bazı yerleri biraz kuruydu doktorumuz da baktı maalesef atopik dedi. Alerjik hassas bünyesi var dedi. Yüzü ve kulak arkasındaki kurulukları için linola krem yazdı. Tüm vücut içinde evde olan mustela losyonumuzu önerdi.Moralim bozuldu biraz. Ama benim beslenmem le ilgili birşey söylemedi benimde o an sormak aklıma gelmedi. Bebeğin de atopik dermatit tanısı olan arkadaşlar neler yapıyorsunuz neler yemiyorsunuz?
Ateş veya göğsünde hırıltı yoksa sorun yok diyorlar. Serum fizyolojik ve bol emzirme bizde de bi ara hasta olur gibi oldu böyle dediler.Kizlar grip oldugunu bebegin nasil anlariz sabah pespese hapsurdu baya simdide oksurmeye basladi 2 -3 sefer..sabah burnuda dolmustu temizledim
Sağol canım moral verdiğin içinAma her bebek aynı olmaz ki , iştahsız dönemi üstelik. Toparlar annesi zaten 4900 da iyi maşallah
Bende 40dqn sonra adet oldum hemde 7 8 gün sürdü..simdide adet zamanım geldi geçiyor olmadım daha galiba bi ara böyle düzensiz gidecek..Kızlar bizim adet düzeni ne zaman oturur ki? Kırkım çıktıktan hemen sonra adet oldum iki gündür de adet olacakmisim gibi bi ağrı var hani olamiyorum da normalde 25 günde bir oluyodu hiç aksatmadan
Bizim kakada mukus yok sadece iki kere oldu minicik onlarda. Alerjik olabilir. Kızarıklık var mı ya da elleriyle yüzünü ovuşturuyor gibi yapıyor mu? Eğer öyleyse kaşındığı için yaparlarmış. Kulak arkalarında falan kuruluk var bizimBizim kizinda yuzu cok kuru nemlendirici sursemde putur putur ama benim kendi cildimde öyle..ya bu cocuk alerjikte doktorlar anlamadi mi acaba kakasinda da mukusumsu seyler oluyosordugumda anne sutu alan bebeklerde olur diyo doktorlar gerci dogdugundan beri devlete gidiyoruz pek sallamiyorlarmi acaba
Ya bizim daha 3-4 gündür uyku olayı düzene girmeye başladı onun öncesinde eşimle yine akşam çay yapıyorduk ama ben kızla ilgilenmekten hep buz gibi çay içiyordumYa bu çay keyfi bende de var , kızım doğduktan sonra daha çok çay keyfi yapar oldum
Ben akşamları saat kaçta uyutuyorum dikkat etmedim 7-8 gibi sanırım bende bir bakayım
Her bebek mamayı sevmezmiş ebe demişti. Bizimki sütten önce mamayı tanıdığı için çok seviyorkizlar bugün yumurtayı yedim yaklaşık 1 saat sonra bebikim sapıttı yine acayip kustu alakali midir ???
çok enteresan bişey oldu mama yaptım kusunca süt vermeyim dedim gastrotuss verinceye kadar dedim
kız mamaya ağzı ni sürdürmedi bi deneyim dedim memeyi dayadım emdi
hay Allah'ımne alemler
Valla bizde de durum vahim ama benden kaynaklı. Tek boş anlarım kızımın uyuduğu veya oyun halısı da oynadığı zamanlar ki o zaman diliminde de ya ev işi yemek vs yapıyorum ya da uyuyorum. Kocama ayıracak zamanım kalmadıKızlar eşlerle aranız nasılbizim flört etmeye bile halimiz olmuyor kendimizden geçtik .
Gece kızım kalktığında ben emzirirken eşim de süt ısıtıyor sonra gazını çıkarıyor yatıyoruz , o da Full kalkıyor yani benimle , bu ara koşuşturmalı bir dönemdi eşim ekstra yorgundu ben zaten kayık sanki suratım sararmaya başladı kansızmıyım acaba
Haftaya sağlık ocağıma gidip hem kan tahlili yaptıracağım hem 3.doz tetenoz aşısı olacağım
HeheheeBende aldim gunde 6 8 saat arasi takmaliymis..ben cok kotuyum ya dogumda almadigim kiloyu emzirirken aldim bir de her goren ay kilo almissin demesi yok mu..sporsuz veremem bunyeyi biliyorum ama ameliyattan sonra en az 6 ay sporda onerilmiyo simdilik kaldim boyle sisko sisko
Evet yaaa... Yenidoğan olsa 1 aylık filan o zaman olurdu bu yarım saatte emzirme olayı ama artık bizimkiler akıllı bıdık süt yoksa napsın memede. Emziği var emziğini emer beni napsınAynen benimkininde memeyi ağlayıp bırakmasının sebebi çok süt gelsin istediği icin sinirleniyo agliyor..bende sürekli memr değiştiriyorum ki dolandan emsin..bana zaten çok saçma geldi yarım saatte emzirmekbenim ki zaten süt yoksa çıldıriyo iyice ajite etmiş olurum oğlumu
Bazı kişilerde oluyormuş öyle duymuştumYok olmadı hiç duymadım öyle bişi. Neden aşıdan sonra meme reddi olsunki
Sahanlık yazmış telefon , daha çok demek istedimbiberon be emzik kullanan bebeklerde daha çok görülürmüş
Ben biberonla süt vermeye devam ediyorum
Aktif süt sağıyorum , red olayı bitti güzel güzel emiyor arada bir huysuzluk yapıyor yine bir sonraki öğünde yapmıyor mesela ama genel olarak atlattık. İstemediğinde ağladığında ayağa kalkıp dansederek yaylanarak yürüyerek emzirdiğimde severek emiyor kapıyor hatta
O aslında 1 buçuk 2 saat olunca uyku sinyalleri veriyordur fark edemiyorsundur. Ben de anlayamıyormuşum. Uykusu gelince eliyle yüzünü ovuşturma hareketleri yapabilir, huzursuz şekilde mızırdanır, hiç bişey ilgisini çekmemeye başlar, omzuna alınca kafasını dayar vs bu gibi belirtiler verebilir dikkat et. Belirti olmasa bile gündüz 2 saat uyanık kaldıysa artık sallayarak bile olsa uyut. Çok uzun uyanık kalınca hiç uyuyamıyorlar bu sefer. Gece uykusunu da olumsuz etkiliyormuş. 12 den önce 1-2 saat 12den sonra 1-2 saatlik gündüz uykusuna dikkat et. Aralarda da kısa şekerlemelerTeşekkür ederimevet uykusu gelince ve onu ertelemiď olursam o zamanda emmek istemiyo çok sinirlenuyo..bende omzuma alip uyutuyorum son zamanlar..önceden ayagimda salliyodum..simdi mememde yada omzumda..uyanıklik süresi 2 saati geçmemiď olmasi çok mantıklı ams bazen duruyoruz öyle 5 6 saat bile geçiyor
Kilo alımı az ya az emzirmişsine getirdi olayı
Bu biberon önermeyen ebeler 6.ayda alıştırma bardağı ile verin sütünüzü diyor ama alıştırma bardağı nasıl bişey onu bile bilmiyorumKızlar bisey danışayım size benim kız sadece anne sütü aliyo hic mama vermedim bu yüzden biberonda denemedik. Ama şimdi tam 8 aylık olunca ise başlamam gerekecek acaba alistirsammi biberona ihtiyaç duyarmiyim çok. Gerçi 3 aylık olucaz artik alirmi almazmi onuda bilmiyorumda. Ama alıştırmak için hergün sagip vermem gerekiyo unutmaması için ne yapsam bilemedim
Sabahın dördünden beri uyumuyoruz ikimiz de sapıttık artık. Memeden alıp yerine koyduğum an gözlerini açıyorO aslında 1 buçuk 2 saat olunca uyku sinyalleri veriyordur fark edemiyorsundur. Ben de anlayamıyormuşum. Uykusu gelince eliyle yüzünü ovuşturma hareketleri yapabilir, huzursuz şekilde mızırdanır, hiç bişey ilgisini çekmemeye başlar, omzuna alınca kafasını dayar vs bu gibi belirtiler verebilir dikkat et. Belirti olmasa bile gündüz 2 saat uyanık kaldıysa artık sallayarak bile olsa uyut. Çok uzun uyanık kalınca hiç uyuyamıyorlar bu sefer. Gece uykusunu da olumsuz etkiliyormuş. 12 den önce 1-2 saat 12den sonra 1-2 saatlik gündüz uykusuna dikkat et. Aralarda da kısa şekerlemelerinşallah faydası olur
Ben aldım ama eşim tıkanır çocuk onunla içemez diyor. Altı aydan önce de veriyorlar , 4 aydan sonra sanırım. Bebek dik olacak kucağında, alıştırma bardağının ucu yarı dolu yarı boş olacak. Facede bir grup var emzirme akademisi diye, oraya üye oldum. #alıştırmabardağıvideosu diye aratınca çıkıyor.Bu biberon önermeyen ebeler 6.ayda alıştırma bardağı ile verin sütünüzü diyor ama alıştırma bardağı nasıl bişey onu bile bilmiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?