alıştırma bardağı mı?Ben lansinoh aldim. Emzigi cok guzel. Herhengibir boğum yok emzik kisminda. Huni gibi. Bebek istedigi kadarini agzina sokuyor. Cok yumusak. Diger biberon emziklerinden cok farkli. Deneyin derim.
Aynen de dediğin oluyo vallaTamda buraya yazmıştım süt olsun diye yedikleriniz basen olarak dönmesin diye
Hep diyorlar cunku hamilelikte alınan kilo verilir emzirirken almayın diye
Ufak ufak tatlıyı kilo yapıcı seyleri porsiyon olarak kücült derim daha fazla almadan
Amin canım cümlemizi inşallahAyy nasıl özlemişsnizdir birbirinizi Allah ayırmasın
Hayir canim biberon. Ben plastigini aldim. Cam yoktu civilde.alıştırma bardağı mı?
Canim benimki de 500 gram almis. 3. Aydan sonra kilo alimi azakiyor dedi hem ebe hem doktorumuz. Ben kiloya cok takilmiyorum. Ilk bebegim. Hep 500 600 gram alirdi. Kilonun fazladi da iyi degil.Günaydın kızlar. Pek sık yazamıyorum ama hepsini okuyorum fırsat buldukça. 3.ay kontrolumuz vardı dün. Bu ay kilo alımı 800 grama düşmüş. Gece uykuları uzadığı için ben de zırt pırt kaldıramıyorum kıyamıyorum. İlk 2 ay 1400 1300 gram falan aldı. Bu ay 800 gram almış ve gece 6 7 saat bazen uyuduğunu söyledim. Kilo alımı normal ama 4 saati geçirme geceleri emzirmek için dedi. Normal olmasına rağmen daha fazla alabilirdi dedi. Bizim doktor mu tombis seviyor anlamadım kibirde artık aşırı hareketli bacaklar kollar hiç durmuyor. Farkındalık da başladı. 5 dk emip etrafı izliyor. Sonra yine memeye yapışıyor falan. Sadece anne sütüyle 800 gram bana normal geldi ama ilk 2 aya göre bir düşüş söz konusu. Artık uykusundan kaldırıp emzircem. Sanırım dış dönemine emekleme dönemlerine girecekler kilo kayıpları olacak ona hazırlık amaçlı ne kadar fazla kilo alsa kardır diye düşünüyor doktorumuz herhalde. Ben buna bağladım. Gaz sancımiz pek olmadı bizim çok erken dönemde probiyotik başladık ve bağırsak gelişimini ağrısız sancısız atlattık. Artık tamamen bitti gaz sorunu. 6 ay kullanacagiz probiyotigi. Cok faydasını gördük. Daha da göreceksiniz dedi doktor.... Eller sürekli ağızda. Gündüz uykumuz yok gibi bir şey. Toplam 1.5 saat parça pincik uyuyor. Ama gece uykusuna en geç 8de başlıyor. Gündüz de aralıksız 2 saat falan uyusa çok iyi olacak ama nerdeeeee.. Neyse en azından gece rahatım diye avutuyorum kendimi. Ama tüm işlerim geceye kalıyor. Umarım sizlerde iyisinizdir, bebisleriniz de iyidir. Hepsini kucaklıyor ve kocaman öpüyorum
800 gr cok iyi aslında neden uykusundan uyandırmanı söyledi anlamadım. diğer aylara nazaran az alması sadece gece beslenmesinden değil bence. şahsen kritik dönem geçtiği için (sarılık riski vs) uykudan kaldırma taraftarı değilim. kendim gibi düsünüyorum biri beni kaldırıp önüme yemek koysa o yemeği deviririmGünaydın kızlar. Pek sık yazamıyorum ama hepsini okuyorum fırsat buldukça. 3.ay kontrolumuz vardı dün. Bu ay kilo alımı 800 grama düşmüş. Gece uykuları uzadığı için ben de zırt pırt kaldıramıyorum kıyamıyorum. İlk 2 ay 1400 1300 gram falan aldı. Bu ay 800 gram almış ve gece 6 7 saat bazen uyuduğunu söyledim. Kilo alımı normal ama 4 saati geçirme geceleri emzirmek için dedi. Normal olmasına rağmen daha fazla alabilirdi dedi. Bizim doktor mu tombis seviyor anlamadım kibirde artık aşırı hareketli bacaklar kollar hiç durmuyor. Farkındalık da başladı. 5 dk emip etrafı izliyor. Sonra yine memeye yapışıyor falan. Sadece anne sütüyle 800 gram bana normal geldi ama ilk 2 aya göre bir düşüş söz konusu. Artık uykusundan kaldırıp emzircem. Sanırım dış dönemine emekleme dönemlerine girecekler kilo kayıpları olacak ona hazırlık amaçlı ne kadar fazla kilo alsa kardır diye düşünüyor doktorumuz herhalde. Ben buna bağladım. Gaz sancımiz pek olmadı bizim çok erken dönemde probiyotik başladık ve bağırsak gelişimini ağrısız sancısız atlattık. Artık tamamen bitti gaz sorunu. 6 ay kullanacagiz probiyotigi. Cok faydasını gördük. Daha da göreceksiniz dedi doktor.... Eller sürekli ağızda. Gündüz uykumuz yok gibi bir şey. Toplam 1.5 saat parça pincik uyuyor. Ama gece uykusuna en geç 8de başlıyor. Gündüz de aralıksız 2 saat falan uyusa çok iyi olacak ama nerdeeeee.. Neyse en azından gece rahatım diye avutuyorum kendimi. Ama tüm işlerim geceye kalıyor. Umarım sizlerde iyisinizdir, bebisleriniz de iyidir. Hepsini kucaklıyor ve kocaman öpüyorum
Bizim bebise cok benziyor. Biz de ilk 2 ay 1300 gr aldik ama simdi 3. Ayi tamamlamak uzereyiz sanki o kadar almadi gibi geliyor bana. Pazartesi olcturecegim saglik ocaginda. Beslenmesi de ayni dedigin gibi 5 dkda hallediyor artik. Sonra oyun oynuyor. Kilo aliminin dusmesi normal. Uykulari bizimkinin de uzadi. Hatta dun gece rekor kirdi, sok oldum saati gorunce 7 saat 20 dk uyumus. Ki oncesinde gunduz de normalden fazla uyudu. Normalde uyumazdi o kadar gunduzleri. Atak haftasina mi hazirlaniyor nedir. Tabi 7 saat sonra uyandiginda memeye bir saldirisi var, asiri komikti.Günaydın kızlar. Pek sık yazamıyorum ama hepsini okuyorum fırsat buldukça. 3.ay kontrolumuz vardı dün. Bu ay kilo alımı 800 grama düşmüş. Gece uykuları uzadığı için ben de zırt pırt kaldıramıyorum kıyamıyorum. İlk 2 ay 1400 1300 gram falan aldı. Bu ay 800 gram almış ve gece 6 7 saat bazen uyuduğunu söyledim. Kilo alımı normal ama 4 saati geçirme geceleri emzirmek için dedi. Normal olmasına rağmen daha fazla alabilirdi dedi. Bizim doktor mu tombis seviyor anlamadım kibirde artık aşırı hareketli bacaklar kollar hiç durmuyor. Farkındalık da başladı. 5 dk emip etrafı izliyor. Sonra yine memeye yapışıyor falan. Sadece anne sütüyle 800 gram bana normal geldi ama ilk 2 aya göre bir düşüş söz konusu. Artık uykusundan kaldırıp emzircem. Sanırım dış dönemine emekleme dönemlerine girecekler kilo kayıpları olacak ona hazırlık amaçlı ne kadar fazla kilo alsa kardır diye düşünüyor doktorumuz herhalde. Ben buna bağladım. Gaz sancımiz pek olmadı bizim çok erken dönemde probiyotik başladık ve bağırsak gelişimini ağrısız sancısız atlattık. Artık tamamen bitti gaz sorunu. 6 ay kullanacagiz probiyotigi. Cok faydasını gördük. Daha da göreceksiniz dedi doktor.... Eller sürekli ağızda. Gündüz uykumuz yok gibi bir şey. Toplam 1.5 saat parça pincik uyuyor. Ama gece uykusuna en geç 8de başlıyor. Gündüz de aralıksız 2 saat falan uyusa çok iyi olacak ama nerdeeeee.. Neyse en azından gece rahatım diye avutuyorum kendimi. Ama tüm işlerim geceye kalıyor. Umarım sizlerde iyisinizdir, bebisleriniz de iyidir. Hepsini kucaklıyor ve kocaman öpüyorum
Çok geçmiş olsun.Doktor bana beslenmem ile ilgili birşey söylemedi ama ben kendim dikkat edeceğim. En çok süt ürünleri yumurta ve kuruyemiş yapıyormuş heralde. Süt ürünlerinden yoğurt peynir hiç bişey yemiyor musun?Bir de rota aşısı yaptırdınız mı? Biz dün yaptırdık. Doktorumuz aşının bir yan etkisi olmadığını söyledi ama internette baktığımda hep alerjiyi ortaya çıkarıyor gibi yorumlar okudum. Bağlantısı ne denli doğru bilemiyorum tabiAynısı bizde var. Ayak üstü, el üstü, bacak göğüs ve yanlar. Kulak arkası hatta kulağın içi bile kuru. Biz de linola aldık. Evde mustela var ama hassas alerjik ciltler için olanı değil, normal. Doktor onu kullanma linola al dedi. Sonra mustelanın hassas olanını al dedi. Oğlum bi de bronşit oldu, ciğerleri falan fena. Doktor da süt diyeti verdi bana. Aşırı zorlanıyorum. Günde 2 kez yağla dedi. Bi de kaslarında gevşeklik var. Bakalım ne olacak, allah beterinden korusun
GünaydınGünaydın kızlar. Pek sık yazamıyorum ama hepsini okuyorum fırsat buldukça. 3.ay kontrolumuz vardı dün. Bu ay kilo alımı 800 grama düşmüş. Gece uykuları uzadığı için ben de zırt pırt kaldıramıyorum kıyamıyorum. İlk 2 ay 1400 1300 gram falan aldı. Bu ay 800 gram almış ve gece 6 7 saat bazen uyuduğunu söyledim. Kilo alımı normal ama 4 saati geçirme geceleri emzirmek için dedi. Normal olmasına rağmen daha fazla alabilirdi dedi. Bizim doktor mu tombis seviyor anlamadım kibirde artık aşırı hareketli bacaklar kollar hiç durmuyor. Farkındalık da başladı. 5 dk emip etrafı izliyor. Sonra yine memeye yapışıyor falan. Sadece anne sütüyle 800 gram bana normal geldi ama ilk 2 aya göre bir düşüş söz konusu. Artık uykusundan kaldırıp emzircem. Sanırım dış dönemine emekleme dönemlerine girecekler kilo kayıpları olacak ona hazırlık amaçlı ne kadar fazla kilo alsa kardır diye düşünüyor doktorumuz herhalde. Ben buna bağladım. Gaz sancımiz pek olmadı bizim çok erken dönemde probiyotik başladık ve bağırsak gelişimini ağrısız sancısız atlattık. Artık tamamen bitti gaz sorunu. 6 ay kullanacagiz probiyotigi. Cok faydasını gördük. Daha da göreceksiniz dedi doktor.... Eller sürekli ağızda. Gündüz uykumuz yok gibi bir şey. Toplam 1.5 saat parça pincik uyuyor. Ama gece uykusuna en geç 8de başlıyor. Gündüz de aralıksız 2 saat falan uyusa çok iyi olacak ama nerdeeeee.. Neyse en azından gece rahatım diye avutuyorum kendimi. Ama tüm işlerim geceye kalıyor. Umarım sizlerde iyisinizdir, bebisleriniz de iyidir. Hepsini kucaklıyor ve kocaman öpüyorum
Çok hatırlamıyorum ama 2haftaya kadar dikişler tamamen düşmüştü. Doktor 20 gün sonrasının resmini atın yeter buraya kadar yormayın çocuğu demişti mesafe uzak diye.
Bizimkinin sünneti sıkıntılı oldu sonra. Bizde böyle oldu diye sizde olacak diye bir şey yok tabi. Kilolu bir bebekti bu yüzden pipisi gömülüyordu içine. Bende masaj yapmaya korktuğum için o şekilde yapışma olmuş. 6 aylık olduğunda gittik yapışıklığı muayene sırasında açtı yeni sünnet olmuş gibi süreç yaşadık yine. Ama hem benim yeterli olmayan masajım hem kilo hem de bezin baskısı yüzünden deri yine yapıştı. Başka bir doktora gittik 2yaşına kadar anlaşılmaz sünnetin durumu dedi. 2yaşına girdi pipi halaa içeri kaçıyor üst kısım görünmüyor. Geçen ay başka bir doktora daha gittik yapışıklığı açtı ama o günden beri bez değişimi bizde travma. Doktor her bez değişiminde deriyi aşağı çek dedi. Onu yapıcam diye boğuşarak çığlık kıyamet bez değişiyoruzçünkü artık 2yaşında ve cinsel kimlik oluşmaya başladı.
2 numaramın sünnetini 12-15 ay arasında yaptırmayı düşünüyorum. 18inden sonra özellikle de 2-4 yaş arası kesinlikle önermiyorlar o zamana bırakmamayı düşünüyorum bakalım. 1yaş sonrasına bırakmamın sebebi de oradaki yağlı bölge biraz inceliyor .
-EarthLing- sık sık masaj yaparsan sorun olmaz tekniği iyi öğren ama. Bizde böyle oldu diye sizde olacak diye birşey yok, olsaydı yenidoğan sünnetini metetmezlerdi. Geçmiş olsun
Büyük oğluma 40günlükken yaptırdık canım. Özetle yukarıdaki paylaşımımı okuyabilirsin.Devlet hastanesinde yaptirdik ben ellerimi yikamaya gitmistim o ara cikarmislar ameliyathaneden doktor hic kontrol falan dememis ilac falan da vermemisama cuma gunu bi gideyim siz yaptirmis miydiniz
Biberonda hem emme duygusu tatmin oluyor hem de hızlı-kolay doyuyor. Kaşıkla, şırıngayla, alıştırma bardağıyla vs emme duygusu tatmin olmuyor anneyi de emmek istiyor. Sanırım mantığı bu. Bir de emzik ile biberonu emerken farklı memeyi emerken farklı kas guruplarını kullanıyormuş bebekler bu da memeyi emme kabileyetlerinin azalmasına sebep olabiliyormuşAlıştırma bardağı ile mi verilmesi öneriliyor mamayı ? Bende aventin var alıştırma bardağı daha hızlı gider sanki biberona göre mantığı anlamadim
Yok ondan öncede vardı hatta alerji den şüphelensik ama baktım yünlü ve kadife kıyafetlere oluyordu boynu ve yanakları banyodan sonra sürüyorum sadece şimdi geçti şükürSizin bebeğinizde de atopik dermatit mi vardı? Dünkü bir mesajınızı okudum bioderma kullanıyormuşsunuz? Merak ettiğim cilt kuruluğu ve kızarıklıklarınız aşıdan sonra arttı mı?
Proniyotik ne veriyorsunuzGünaydın kızlar. Pek sık yazamıyorum ama hepsini okuyorum fırsat buldukça. 3.ay kontrolumuz vardı dün. Bu ay kilo alımı 800 grama düşmüş. Gece uykuları uzadığı için ben de zırt pırt kaldıramıyorum kıyamıyorum. İlk 2 ay 1400 1300 gram falan aldı. Bu ay 800 gram almış ve gece 6 7 saat bazen uyuduğunu söyledim. Kilo alımı normal ama 4 saati geçirme geceleri emzirmek için dedi. Normal olmasına rağmen daha fazla alabilirdi dedi. Bizim doktor mu tombis seviyor anlamadım kibirde artık aşırı hareketli bacaklar kollar hiç durmuyor. Farkındalık da başladı. 5 dk emip etrafı izliyor. Sonra yine memeye yapışıyor falan. Sadece anne sütüyle 800 gram bana normal geldi ama ilk 2 aya göre bir düşüş söz konusu. Artık uykusundan kaldırıp emzircem. Sanırım dış dönemine emekleme dönemlerine girecekler kilo kayıpları olacak ona hazırlık amaçlı ne kadar fazla kilo alsa kardır diye düşünüyor doktorumuz herhalde. Ben buna bağladım. Gaz sancımiz pek olmadı bizim çok erken dönemde probiyotik başladık ve bağırsak gelişimini ağrısız sancısız atlattık. Artık tamamen bitti gaz sorunu. 6 ay kullanacagiz probiyotigi. Cok faydasını gördük. Daha da göreceksiniz dedi doktor.... Eller sürekli ağızda. Gündüz uykumuz yok gibi bir şey. Toplam 1.5 saat parça pincik uyuyor. Ama gece uykusuna en geç 8de başlıyor. Gündüz de aralıksız 2 saat falan uyusa çok iyi olacak ama nerdeeeee.. Neyse en azından gece rahatım diye avutuyorum kendimi. Ama tüm işlerim geceye kalıyor. Umarım sizlerde iyisinizdir, bebisleriniz de iyidir. Hepsini kucaklıyor ve kocaman öpüyorum
Çok sağol. İnşallah öksürüğü geçecek de şu gevşeklik biraz canımı sıkıyor. Haftaya ayrıntılı konuşucaz baklım, inşallah sadece tembel bu çocuk derlerCok gecmiş olsun Rabbim tez şifa versin sanada kolaylıklar diliyorum
Gevşeklik dediğiniz durum nasıl bişey nasıl fark ettiniz?Çok sağol. İnşallah öksürüğü geçecek de şu gevşeklik biraz canımı sıkıyor. Haftaya ayrıntılı konuşucaz baklım, inşallah sadece tembel bu çocuk derler
Gazı olabilir mi acaba bacaklarını kendine çekiyor mu? Benim kızımın da gazı olduğunda ağlayarak uyanma durumu var.Günaydin kizlar..gündüz uykularimiz cok kisa kısa ve aglayarak uyaniyor sizinde öyle mi? Cok üzülüyorum kabus mi görüyor,tam dalamiyorda onun huzursuzlugu mu..istisnasiz her uykusundan uyanisi aglayarak
Alıştırma bardağından bahsediyorduk canım ebeler biberon meme reddi yaptığı için yumuşak uçlu damlatmaz alıştırma bardağıyla verin mamayı sütü diyorlar. Ben de biberon kullanıyorum dr browns geniş ağızlı cam biberon çok memnunum ama illaki emmeyi örseliyor hepsi.Hayir canim biberon. Ben plastigini aldim. Cam yoktu civilde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?