Ben lansinoh aldim. Emzigi cok guzel. Herhengibir boğum yok emzik kisminda. Huni gibi. Bebek istedigi kadarini agzina sokuyor. Cok yumusak. Diger biberon emziklerinden cok farkli. Deneyin derim.
alıştırma bardağı mı?

Aynen de dediğin oluyo valla
İlk bir ay sadece su ve moral süt yapar dedim gerçekten de çok güzel sutum vardi. Sonra kv'ler taşınınca moral fln kalmadı ciddi sutum azaldı bende artık ne duyduysam yedim süt olsun diye gece gündüz demeden oldu mu bana basen şimdi geceleri yemiyorum gündüzleri de dikkat ediyorum ama spor yapmadan gitmez bu

Günaydın kızlar. Pek sık yazamıyorum ama hepsini okuyorum fırsat buldukça. 3.ay kontrolumuz vardı dün. Bu ay kilo alımı 800 grama düşmüş. Gece uykuları uzadığı için ben de zırt pırt kaldıramıyorum kıyamıyorum. İlk 2 ay 1400 1300 gram falan aldı. Bu ay 800 gram almış ve gece 6 7 saat bazen uyuduğunu söyledim. Kilo alımı normal ama 4 saati geçirme geceleri emzirmek için dedi. Normal olmasına rağmen daha fazla alabilirdi dedi. Bizim doktor mu tombis seviyor anlamadım ki birde artık aşırı hareketli bacaklar kollar hiç durmuyor. Farkındalık da başladı. 5 dk emip etrafı izliyor. Sonra yine memeye yapışıyor falan. Sadece anne sütüyle 800 gram bana normal geldi ama ilk 2 aya göre bir düşüş söz konusu. Artık uykusundan kaldırıp emzircem. Sanırım dış dönemine emekleme dönemlerine girecekler kilo kayıpları olacak ona hazırlık amaçlı ne kadar fazla kilo alsa kardır diye düşünüyor doktorumuz herhalde. Ben buna bağladım. Gaz sancımiz pek olmadı bizim çok erken dönemde probiyotik başladık ve bağırsak gelişimini ağrısız sancısız atlattık. Artık tamamen bitti gaz sorunu. 6 ay kullanacagiz probiyotigi. Cok faydasını gördük. Daha da göreceksiniz dedi doktor.... Eller sürekli ağızda. Gündüz uykumuz yok gibi bir şey. Toplam 1.5 saat parça pincik uyuyor. Ama gece uykusuna en geç 8de başlıyor. Gündüz de aralıksız 2 saat falan uyusa çok iyi olacak ama nerdeeeee.. Neyse en azından gece rahatım diye avutuyorum kendimi. Ama tüm işlerim geceye kalıyor. Umarım sizlerde iyisinizdir, bebisleriniz de iyidir. Hepsini kucaklıyor ve kocaman öpüyorum

Canim benimki de 500 gram almis. 3. Aydan sonra kilo alimi azakiyor dedi hem ebe hem doktorumuz. Ben kiloya cok takilmiyorum. Ilk bebegim. Hep 500 600 gram alirdi. Kilonun fazladi da iyi degil.
Gece 2 defa kakiyordu benimki simdi 3e cikardi. 4 5 ve 6da kalkti bugun. Tabi ben uykusuz kaldim.

800 gr cok iyi aslında neden uykusundan uyandırmanı söyledi anlamadım. diğer aylara nazaran az alması sadece gece beslenmesinden değil bence. şahsen kritik dönem geçtiği için (sarılık riski vs) uykudan kaldırma taraftarı değilim. kendim gibi düsünüyorum biri beni kaldırıp önüme yemek koysa o yemeği deviririm benimki de gece uzun uyuyor hiç kaldırmayı düsünmedim hatta sevindim de sevindim. bakalım biz ne kadar almışız 3. ayda :)

Bizim bebise cok benziyor. Biz de ilk 2 ay 1300 gr aldik ama simdi 3. Ayi tamamlamak uzereyiz sanki o kadar almadi gibi geliyor bana. Pazartesi olcturecegim saglik ocaginda. Beslenmesi de ayni dedigin gibi 5 dkda hallediyor artik. Sonra oyun oynuyor. Kilo aliminin dusmesi normal. Uykulari bizimkinin de uzadi. Hatta dun gece rekor kirdi, sok oldum saati gorunce 7 saat 20 dk uyumus. Ki oncesinde gunduz de normalden fazla uyudu. Normalde uyumazdi o kadar gunduzleri. Atak haftasina mi hazirlaniyor nedir. Tabi 7 saat sonra uyandiginda memeye bir saldirisi var, asiri komikti.

Doktor neden uyandir dedi acaba, bana sacma geliyor. Uykusunun en guzel yerinde uyandirmak da gelisimini etkiler. Uykuya ihtiyaci varmis ki uyuyor cocuk. Ben gece uykusunu bolmek taraftari degilim pek. Cocugun vucut ihtiyacina ters bir sey yapiyoruz. Ac olsa zaten uyanir. Uykuya ihtiyaci var ki uyuyor diye dusunuyorum.

Çok geçmiş olsun.Doktor bana beslenmem ile ilgili birşey söylemedi ama ben kendim dikkat edeceğim. En çok süt ürünleri yumurta ve kuruyemiş yapıyormuş heralde. Süt ürünlerinden yoğurt peynir hiç bişey yemiyor musun?Bir de rota aşısı yaptırdınız mı? Biz dün yaptırdık. Doktorumuz aşının bir yan etkisi olmadığını söyledi ama internette baktığımda hep alerjiyi ortaya çıkarıyor gibi yorumlar okudum. Bağlantısı ne denli doğru bilemiyorum tabi

Son düzenleme:
Günaydın
Maşallah canım gayet güzel kilo almış , bu aylarda kilo alımı yavaşlıyor diye biliyorum , dediğin gibi doktorun önlem amaçlı istemiştir emzirmeni. hangi Probiyotiği kullanıyorsunuz
Ben 2.5 aylıkken aşı zamanında kontrol ettirmiştim , 20 günde 465 gr almıştı iştahının kötü olduğu döneme göre iyi , normal İştahlı döneminde ayda 800 küsürler tekabül eder gayet iyi demişti . Biberonu dahi istemiyordu uykusunda emzir uykusunda biberon ver falan demişti doktor Yarın bizimde 3 ay kontrolümüz var bakalım ne durumda küçük hanım

Devlet hastanesinde yaptirdik ben ellerimi yikamaya gitmistim o ara cikarmislar ameliyathaneden doktor hic kontrol falan dememis ilac falan da vermemisama cuma gunu bi gideyim siz yaptirmis miydiniz
Büyük oğluma 40günlükken yaptırdık canım. Özetle yukarıdaki paylaşımımı okuyabilirsin.

Alıştırma bardağı ile mi verilmesi öneriliyor mamayı ? Bende aventin var alıştırma bardağı daha hızlı gider sanki biberona göre mantığı anlamadim
Biberonda hem emme duygusu tatmin oluyor hem de hızlı-kolay doyuyor. Kaşıkla, şırıngayla, alıştırma bardağıyla vs emme duygusu tatmin olmuyor anneyi de emmek istiyor. Sanırım mantığı bu. Bir de emzik ile biberonu emerken farklı memeyi emerken farklı kas guruplarını kullanıyormuş bebekler bu da memeyi emme kabileyetlerinin azalmasına sebep olabiliyormuş

Büyük oğlum dün akşamdan beri ateşli. Gece oturdu uykuya doymuş gibi 1saat beni oyaladı.
Off haftasonu akvaryuma gitmiştik orda balıkları beslicem diye elini havuza soktu ıslandı biraz. Nezaman dışarda elini bir havuza soksa hastalanıyor. Göz göre göre müsade ettim
hunim nerdeee

Sizin bebeğinizde de atopik dermatit mi vardı? Dünkü bir mesajınızı okudum bioderma kullanıyormuşsunuz? Merak ettiğim cilt kuruluğu ve kızarıklıklarınız aşıdan sonra arttı mı?
Yok ondan öncede vardı hatta alerji den şüphelensik ama baktım yünlü ve kadife kıyafetlere oluyordu boynu ve yanakları banyodan sonra sürüyorum sadece şimdi geçti şükür

Proniyotik ne veriyorsunuz

Çok sağol. İnşallah öksürüğü geçecek de şu gevşeklik biraz canımı sıkıyor. Haftaya ayrıntılı konuşucaz baklım, inşallah sadece tembel bu çocuk derler
Gevşeklik dediğiniz durum nasıl bişey nasıl fark ettiniz?

Günaydin kizlar..gündüz uykularimiz cok kisa kısa ve aglayarak uyaniyor sizinde öyle mi? Cok üzülüyorum kabus mi görüyor,tam dalamiyorda onun huzursuzlugu mu..istisnasiz her uykusundan uyanisi aglayarak
Gazı olabilir mi acaba bacaklarını kendine çekiyor mu? Benim kızımın da gazı olduğunda ağlayarak uyanma durumu var.

Hayir canim biberon. Ben plastigini aldim. Cam yoktu civilde.
Alıştırma bardağından bahsediyorduk canım ebeler biberon meme reddi yaptığı için yumuşak uçlu damlatmaz alıştırma bardağıyla verin mamayı sütü diyorlar. Ben de biberon kullanıyorum dr browns geniş ağızlı cam biberon çok memnunum ama illaki emmeyi örseliyor hepsi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…