gülce 180 derece dönmüs bir bebek herseyi yapabilir ona inanıyorum artık
İlk zamanlarda en kıymetli beslenmenin gece beslenmesi olduğunu söylemişti. Söyle düşün gece yersek kilo alıyoruz bebislerde de öyle herhalde...
doğru birisi burda ek gıdada beslenme saatlerini uyku öncesine ayarlanırsa daha iyi kilo alabileceğini yazmıstı. ama bende gece uyandırmaya kıyamam ya misal bugün deliksiz uyudu kaldırmalı mıydım benimki emerken uykusu açılıyor

Gevşeklik dediğiniz durum nasıl bişey nasıl fark ettiniz?
Yüzüstü yatırdığımda kollarından güç alıp başını kaldırmıyor ve sırt üstü yatarken de kollarından tutup kaldırmaya çalıştığımda kendisini salıyor, kollarını kasıp kafasını kaldırmaya çalışması lazım, bizimki kendini salıyor. Bir de emme refleksi çok güçlü değil. Şu kollarından tutup kaldırmayı ben doktora söyliycekken doktor kendisi fark etti ama ne yapalım edelim konuşamadık hiç, önceliğimiz ciğerlerine inen hastalık oldu. Çarşamba günü gidicez, o zaman konuşucam. İnşallah fizyoterapi falan demez, inşallah sadece tembel bu çocuk der

Deniyim bakalim içebilecek mi pek mama vermiyorum gerçi biberonla alisicak diye korkumdan gece sutumu veriyorum sadece biberonla emzirdikten sonra. Gece uykuda uyandırmadan 12 de emziriyorum sonra saat kuruyorum 2.30-03 arasi o uyanmadan alıp emziriyorum kendi memeyi bırakınca üstüne sagilmis 90 cc süt veriyorum sonraki kalkmaları ona bırakıyorum bu kadar çaba bakalim kaç gr aldik bu ay. Aslında kendilerinin kalmalarını beklemek lazım ama işte biraz toparlansin diye

3.ay kontrolu olanlar kac gr aldı bebişleriniz biz 3haftadır 450gr almısız gözüküyor evdeki tartıda
Zaten butlarından anlıyorum almadıgını hatta verdiğini (boyu uzadı bence)

Birde benim bebegim uyurken inanılmaz terliyor bazen emerkende özellikle baş ve sırtı
Bugun sabah yatagıma aldım yastıgı baya baya ıslattı teri
Varmı aranızda böyle bişey yasayan doktora soran

insallah. doktor daha iyi bilir ama fizyoterapi demek için erken değil mi? bazı çocuklar bazı şeyleri daha geç yaparlar

daha önce evde tarttığınla sağlık ocağı yada doktor tartısı uyumlu oldu mu?
3 haftada 450gr ise 4 haftada tam 600 gr almıs olur. ki o da sınırda. kilo alımının yavasladıgı döneme girdigimizi düsünürsek iyi bence.

Gecen ay hastaneyle neredeyse aynıydı tartı hassas ya bezini cıkardıgımda tartıyorum kendimle beraber elli gr falan oynamıstı
Sen tarttın mı hic

Günaydin kizlar..gündüz uykularimiz cok kisa kısa ve aglayarak uyaniyor sizinde öyle mi? Cok üzülüyorum kabus mi görüyor,tam dalamiyorda onun huzursuzlugu mu..istisnasiz her uykusundan uyanisi aglayarak
Gazı olduğunda öyle çok dalamiyo ve ağlayarak uyaniyo. Bir ay biogaia kullandık iyi gelmişti geçen hafta bir ay dolunca kutu bitmemesine rağmen bıraktım bi haftadır benimki de oyle metsile başladım bugün de

İnşallah hemen iyileşir annesi. Sen sık sık emzirmeye çalış. Gevşeklik dediğin durumda geçecektir belki de geç yapacaktır hiç aklına fizyoterapi falan getirme bence. Her çocuk bir değil.

Gecen ay hastaneyle neredeyse aynıydı tartı hassas ya bezini cıkardıgımda tartıyorum kendimle beraber elli gr falan oynamıstı
Sen tarttın mı hic
tarttım bende 300 gr kadar oynamıstı üzerindekilerden düştüğüm halde. şimdi yine tarttım üzerini 200 gr düştüm 6 kg çıktı. bakalım doğrumu haftaya gidicem insallah dogrudur. bana da kilo almıyor gibi gelmisti.

En güzel spor bebegimizi emzirmek deli kalori verdiriyor
Birde nerde yasıyorsun bilmiyorum ama eşinle aksamları al cocugunuda cık biraz yürüyüş yapın şifa gibi gelir
Emzirdikce deli gibi de acikiyorum kısır döngü
Aksamlari ben iyi oldukça çıkıyoruz iyi geliyo gercekten de

Seninle az cok aynı gibi kiloları boyları gidiyor
5.800 gibi bişey cıktı benimkide ama 1ay dolmadı tam haftaya bugun 5i 3.ay bitmiş olacak

Canım rotayı menenjiti oldunuz mu olcakmısınız ?
Rotayı dün olduk. Yan etki göstermedi çok şükür. Menenjit olmayacağız. Ona emin olamadık. 8 doz bize önerilen ve tam koruma sağlanamadığı yönünde söylemler de var. Birde 81 milyon kişide 230 yada 280 kişi menenjit geçirmiş. Bunun 80 kişisi 0_1 yaş aralığındaymis. Ülkemizde görülen menenjit 4 5 çeşit ve bunun sadece 2 çeşidinde aşı mevcut. 3 doz ve 5 doz şeklinde. O yüzden yaptırmayacağız. Zaten 2.ay da yapılan bir asisinda menenjite sebep olan bir virüse karşı da bağışıklık kazanmış oldu. Bir de baktığımızda benim ve babanın da menenjit aşısı yok. Bebekler bu mikrobu alma ihtimali düşük ama ebeveynler olarak dış dünyayla biz daha çok hasır nesiriz. Eğer menenjit aşısı yapılacaksa tüm aile fertlerinin yaptirmasi gerek diye düşünüyorum. 400 TL civarı 8 dozdan 3 kişinin aşı maliyetini sen düşün. Ve tam koruma sağlamıyor. Çünkü menenjitin 2 tipinin aşısı var ülkemizde 4 5 çeşidi görülüyor. Bayaa araştırdım doktorumuza da danistim. Edindiğim bilgiler bu yönde. Sen düşün karar ver artık

Evet onun yerine rutin olusturun diyorlar..belli saatlerde uykuya gecmek vs. Gibi

Günaydin kizlar..gündüz uykularimiz cok kisa kısa ve aglayarak uyaniyor sizinde öyle mi? Cok üzülüyorum kabus mi görüyor,tam dalamiyorda onun huzursuzlugu mu..istisnasiz her uykusundan uyanisi aglayarak
Ayrı odada uyuyorsa o daha önceden uyanıp mızırdanıyor olabilir bakan olmayınca seni çağırmak maksatlı ağlamaya başlıyor olabilir. Bazen bizde oluyor öyle, tam bulaşıkları filan toplarken uyanıp mızırdanıyor bizimki duyuyorum ama elimi yıkayıp yanına gidene kadar basıyor çığlığı. Bizimkinde de gündüz uykuları genelde kısa malesef genelde 45 dk filan oluyor, uyku düzeni oluşturmaya çalıştığımdan beri bi kaç kere 2 saate yakın uyudu. Genelde 15-20 dk uyuyup uyanıyor tekrar uyutmaya çalışıyorum

Evet evet gece oyle mesela aglamasina musade etmeden aliyorum herhaldr duymuyorum gunduz besigine koyup salona geciyorum cunku.. gunduz tilki uykusu uyumasi normalmis zaten yetiyormus

Cok gecmis olsun. Cabucak atlatir insallah. Belki hasta oldugu icin gucsuzdur ondan hali yoktur kendini kaldirmaya.

insallah. doktor daha iyi bilir ama fizyoterapi demek için erken değil mi? bazı çocuklar bazı şeyleri daha geç yaparlar
Ben de öyle olmasını diliyorum, umarım sadece gelişim farklılığıdır, her çocuk aynı hafta aynı gelişimi göstermez tabi ki. Ama bence var bi sorun, doktor da öyle gevşek diyince iyice üzüldüm. Allah kötü hastalıktan korusun. Kolları bacakları çok hareketli bi bebek ama kollarında pek güç yok gibi. Bakalım ne olacak

Bizim doktor her iki tip asıyıda olmamızı tavsiye etti dedigin gibi 8 doz oluyor
Bilemedim ya bi yanım yaptır tabiki diyor bi yanım gercekten gerekli olsa devlette desteklerdi diyor
Sonucta herkes özel hastaneye gitmiyor veya bu asılara maddi imkanları müsade etmeyen bi dolu insan var aşı olmamak bi riskse onlara neden risk olmasın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…