Kaleidon damlaProniyotik ne veriyorsunuz
Gazdan yana pek sorunumuz kalmadi aslinda oyle olsa uyuyamazda uyuyo bi 30 dk sonra aglayarak kalkiyorGazı olabilir mi acaba bacaklarını kendine çekiyor mu? Benim kızımın da gazı olduğunda ağlayarak uyanma durumu var.
atak haftasındayız bu yüzden olabilir. biz atlattık darısı sizlere :) kaç gündür sadece dün iyiydi. gündüz uykusu yaptı, huzursuz değildi. akabine bu gece de iyiydi. haftayı atlattık sanırım.Günaydin kizlar..gündüz uykularimiz cok kisa kısa ve aglayarak uyaniyor sizinde öyle mi? Cok üzülüyorum kabus mi görüyor,tam dalamiyorda onun huzursuzlugu mu..istisnasiz her uykusundan uyanisi aglayarak
Bizim de öyle canım gazdan dolayı oluyor muhtemelen. 4. Aydan sonra düzene giriyormuş. İlk üç ay bebek anne karnındaki gibi sarıp sarmalandığı için yalnız kucakta ve pusetinde rahat uyurmuş, kendini güvende hissedermiş.Günaydin kizlar..gündüz uykularimiz cok kisa kısa ve aglayarak uyaniyor sizinde öyle mi? Cok üzülüyorum kabus mi görüyor,tam dalamiyorda onun huzursuzlugu mu..istisnasiz her uykusundan uyanisi aglayarak
Masallah kilo alimi gayet güzel..biz de 7 8 saat uyuyoruz hatta ben kaldirmasam kalkmayacak cocuk..okudugum makalelerde vs.hep 2.aydan sonra gece 1 kez kalkabilir diyor ama demek ki kilo alimina göre yorum yapiyor doktorlar.. bende merak icindeyim en son 5 kiloyduk bakalim ne kadar aldik 3.aydaGünaydın kızlar. Pek sık yazamıyorum ama hepsini okuyorum fırsat buldukça. 3.ay kontrolumuz vardı dün. Bu ay kilo alımı 800 grama düşmüş. Gece uykuları uzadığı için ben de zırt pırt kaldıramıyorum kıyamıyorum. İlk 2 ay 1400 1300 gram falan aldı. Bu ay 800 gram almış ve gece 6 7 saat bazen uyuduğunu söyledim. Kilo alımı normal ama 4 saati geçirme geceleri emzirmek için dedi. Normal olmasına rağmen daha fazla alabilirdi dedi. Bizim doktor mu tombis seviyor anlamadım kibirde artık aşırı hareketli bacaklar kollar hiç durmuyor. Farkındalık da başladı. 5 dk emip etrafı izliyor. Sonra yine memeye yapışıyor falan. Sadece anne sütüyle 800 gram bana normal geldi ama ilk 2 aya göre bir düşüş söz konusu. Artık uykusundan kaldırıp emzircem. Sanırım dış dönemine emekleme dönemlerine girecekler kilo kayıpları olacak ona hazırlık amaçlı ne kadar fazla kilo alsa kardır diye düşünüyor doktorumuz herhalde. Ben buna bağladım. Gaz sancımiz pek olmadı bizim çok erken dönemde probiyotik başladık ve bağırsak gelişimini ağrısız sancısız atlattık. Artık tamamen bitti gaz sorunu. 6 ay kullanacagiz probiyotigi. Cok faydasını gördük. Daha da göreceksiniz dedi doktor.... Eller sürekli ağızda. Gündüz uykumuz yok gibi bir şey. Toplam 1.5 saat parça pincik uyuyor. Ama gece uykusuna en geç 8de başlıyor. Gündüz de aralıksız 2 saat falan uyusa çok iyi olacak ama nerdeeeee.. Neyse en azından gece rahatım diye avutuyorum kendimi. Ama tüm işlerim geceye kalıyor. Umarım sizlerde iyisinizdir, bebisleriniz de iyidir. Hepsini kucaklıyor ve kocaman öpüyorum
Yok yavrum kisada olsa uyuyo kalkiyo emiyo biraz oynuyo tekrar yatiriyorum o zaman ses ama uyanislar hep aglayarak guvende hissetmiyo herhalde kundak falan yapiyorum halbuki acaba o mu bunaltiyo uyanincaatak haftasındayız bu yüzden olabilir. biz atlattık darısı sizlere :) kaç gündür sadece dün iyiydi. gündüz uykusu yaptı, huzursuz değildi. akabine bu gece de iyiydi. haftayı atlattık sanırım.
Evet muhtemelen ondan..gaz sancisinin aglamasi daha siddetli bizde.bu sanki korku gibiBizim de öyle canım gazdan dolayı oluyor muhtemelen. 4. Aydan sonra düzene giriyormuş. İlk üç ay bebek anne karnındaki gibi sarıp sarmalandığı için yalnız kucakta ve pusetinde rahat uyurmuş, kendini güvende hissedermiş.
Arkadaşım bir kitap verdi okumaya başladım, orda öyle diyor. Bebeğiniz uykuyu çok sevecek kitabın adı. Oğlum kucağımda uyurken okuyorumEvet muhtemelen ondan..gaz sancisinin aglamasi daha siddetli bizde.bu sanki korku gibisesimi duydugu an susuyo
Umarim güzel haberlerini alırsın kuzununGünaydın
Maşallah canım gayet güzel kilo almış, bu aylarda kilo alımı yavaşlıyor diye biliyorum , dediğin gibi doktorun önlem amaçlı istemiştir emzirmeni. hangi Probiyotiği kullanıyorsunuz
Ben 2.5 aylıkken aşı zamanında kontrol ettirmiştim , 20 günde 465 gr almıştı iştahının kötü olduğu döneme göre iyi , normal İştahlı döneminde ayda 800 küsürler tekabül eder gayet iyi demişti . Biberonu dahi istemiyordu uykusunda emzir uykusunda biberon ver falan demişti doktorYarın bizimde 3 ay kontrolümüz var bakalım ne durumda küçük hanım
Ya ben de anlamadım. Doktorun bir bildiği vardır diye düşünüyorum. Üstüne basa basa söylüyorum kilo alımı gayet normal ama daha fazla da alabilirdi dediBizim bebise cok benziyor. Biz de ilk 2 ay 1300 gr aldik ama simdi 3. Ayi tamamlamak uzereyiz sanki o kadar almadi gibi geliyor bana. Pazartesi olcturecegim saglik ocaginda. Beslenmesi de ayni dedigin gibi 5 dkda hallediyor artik. Sonra oyun oynuyor. Kilo aliminin dusmesi normal. Uykulari bizimkinin de uzadi. Hatta dun gece rekor kirdi, sok oldum saati gorunce 7 saat 20 dk uyumus. Ki oncesinde gunduz de normalden fazla uyudu. Normalde uyumazdi o kadar gunduzleri. Atak haftasina mi hazirlaniyor nedir. Tabi 7 saat sonra uyandiginda memeye bir saldirisi var, asiri komikti.
Doktor neden uyandir dedi acaba, bana sacma geliyor. Uykusunun en guzel yerinde uyandirmak da gelisimini etkiler. Uykuya ihtiyaci varmis ki uyuyor cocuk. Ben gece uykusunu bolmek taraftari degilim pek. Cocugun vucut ihtiyacina ters bir sey yapiyoruz. Ac olsa zaten uyanir. Uykuya ihtiyaci var ki uyuyor diye dusunuyorum.
İlk zamanlarda en kıymetli beslenmenin gece beslenmesi olduğunu söylemişti. Söyle düşün gece yersek kilo alıyoruz800 gr cok iyi aslında neden uykusundan uyandırmanı söyledi anlamadım. diğer aylara nazaran az alması sadece gece beslenmesinden değil bence. şahsen kritik dönem geçtiği için (sarılık riski vs) uykudan kaldırma taraftarı değilim. kendim gibi düsünüyorum biri beni kaldırıp önüme yemek koysa o yemeği deviririmbenimki de gece uzun uyuyor hiç kaldırmayı düsünmedim hatta sevindim de sevindim. bakalım biz ne kadar almışız 3. ayda :)
Erkek bebek olduğu için öyle kilolu durmuyor. Aldığı kilo kas kemiğe gidiyor. Cok etli butlu değil zaten oğlum. 6500 kg şu an ama normal bir bebek. Yüzü de yanakları da öyle tombalak değil. Ben kemikli ve kasliyim. Bana çekti galiba. Boyumuz babaya posumuz anayaCanim benimki de 500 gram almis. 3. Aydan sonra kilo alimi azakiyor dedi hem ebe hem doktorumuz. Ben kiloya cok takilmiyorum. Ilk bebegim. Hep 500 600 gram alirdi. Kilonun fazladi da iyi degil.
Gece 2 defa kakiyordu benimki simdi 3e cikardi. 4 5 ve 6da kalkti bugun. Tabi ben uykusuz kaldim.
Öyle şeylere pek inanmam ben. Muhtemelen anlık bir gaz sancısı yaşadınız. Sonra gaz yer değiştirdi yada çıktı ve rahatladı. Arada olabiliyor böyle şeyler. Ağrısı olsa hasta olsa sürekli bir hal alır. Merak etme iyidir be işinKızlar dün oğlum uykudan uyanır uyanmaz çığlık atarak uyandı. 20 dk falan susmadı iç çekerek ağladı. Emmek bile istemedi. Sanki uzun süre emzirmemişim de sinirlenmiş gibi ağladı. Sonra sakinleşti, emdi, gülücükler saçmaya başladı. Ben anlamadım bir yeri ağrıyor olsa sakinleşmezdi. Bir yerde okumuştum anne karnında olmadığını anladıklarında çığlık atarak uyanırlar. O zaman hemen kucağınıza alın kokunuzu alsın yazıyordu. Böyle durumlar oldu mı sizde de?
Bakalim bizim doktor ne diyecek. Ben de merakla bekliyorum kilosunu ogrenmeyi.Ya ben de anlamadım. Doktorun bir bildiği vardır diye düşünüyorum. Üstüne basa basa söylüyorum kilo alımı gayet normal ama daha fazla da alabilirdi dedibenim takıntılı olduğumu da biliyor. Bakalım geceleri 4 saatte bir emzircem zaten uyuyor emerken uykusu açılmıyor. Ama rahatsız etmek istemiyordum. Bu ay öyle deneyeceğim.
En güzel spor bebegimizi emzirmek deli kalori verdiriyorAynen de dediğin oluyo valla
İlk bir ay sadece su ve moral süt yapar dedim gerçekten de çok güzel sutum vardi. Sonra kv'ler taşınınca moral fln kalmadı ciddi sutum azaldı bende artık ne duyduysam yedim süt olsun diye gece gündüz demeden oldu mu bana basen şimdi geceleri yemiyorum gündüzleri de dikkat ediyorum ama spor yapmadan gitmez bu
Size de çok geçmiş olsun. Kuruyemişi bilmiyorum süt ürünü yok, süt içeren hiçbir şey yok, tatlı yok. Tarhana çorbası bile yok. Baya zorluyor beni. İnşallah haftaya biter. Oğlum bronşit olduğu için doktor şu an aşı yapamam belki 2 hafta sonra dedi, yine de çarşamba günü gidicez eğer iyi ise yapacak aşı. Çok alerjik bi bünyesi var, 2 yaşına kadar geçebilir de ömür boyu böyle kalabilir de dedi. Başladım kremi kullanmaya dün, bakalım henüz bi sonuç yokÇok geçmiş olsun.Doktor bana beslenmem ile ilgili birşey söylemedi ama ben kendim dikkat edeceğim. En çok süt ürünleri yumurta ve kuruyemiş yapıyormuş heralde. Süt ürünlerinden yoğurt peynir hiç bişey yemiyor musun?Bir de rota aşısı yaptırdınız mı? Biz dün yaptırdık. Doktorumuz aşının bir yan etkisi olmadığını söyledi ama internette baktığımda hep alerjiyi ortaya çıkarıyor gibi yorumlar okudum. Bağlantısı ne denli doğru bilemiyorum tabi
Canım rotayı menenjiti oldunuz mu olcakmısınız ?Günaydın kızlar. Pek sık yazamıyorum ama hepsini okuyorum fırsat buldukça. 3.ay kontrolumuz vardı dün. Bu ay kilo alımı 800 grama düşmüş. Gece uykuları uzadığı için ben de zırt pırt kaldıramıyorum kıyamıyorum. İlk 2 ay 1400 1300 gram falan aldı. Bu ay 800 gram almış ve gece 6 7 saat bazen uyuduğunu söyledim. Kilo alımı normal ama 4 saati geçirme geceleri emzirmek için dedi. Normal olmasına rağmen daha fazla alabilirdi dedi. Bizim doktor mu tombis seviyor anlamadım kibirde artık aşırı hareketli bacaklar kollar hiç durmuyor. Farkındalık da başladı. 5 dk emip etrafı izliyor. Sonra yine memeye yapışıyor falan. Sadece anne sütüyle 800 gram bana normal geldi ama ilk 2 aya göre bir düşüş söz konusu. Artık uykusundan kaldırıp emzircem. Sanırım dış dönemine emekleme dönemlerine girecekler kilo kayıpları olacak ona hazırlık amaçlı ne kadar fazla kilo alsa kardır diye düşünüyor doktorumuz herhalde. Ben buna bağladım. Gaz sancımiz pek olmadı bizim çok erken dönemde probiyotik başladık ve bağırsak gelişimini ağrısız sancısız atlattık. Artık tamamen bitti gaz sorunu. 6 ay kullanacagiz probiyotigi. Cok faydasını gördük. Daha da göreceksiniz dedi doktor.... Eller sürekli ağızda. Gündüz uykumuz yok gibi bir şey. Toplam 1.5 saat parça pincik uyuyor. Ama gece uykusuna en geç 8de başlıyor. Gündüz de aralıksız 2 saat falan uyusa çok iyi olacak ama nerdeeeee.. Neyse en azından gece rahatım diye avutuyorum kendimi. Ama tüm işlerim geceye kalıyor. Umarım sizlerde iyisinizdir, bebisleriniz de iyidir. Hepsini kucaklıyor ve kocaman öpüyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?