İnşallah hemen iyileşir annesi. Sen sık sık emzirmeye çalış. Gevşeklik dediğin durumda geçecektir belki de geç yapacaktır hiç aklına fizyoterapi falan getirme bence. Her çocuk bir değil.
Umarım sadece geç yapacaktır, gelişimin her bebekte farklı olduğunu çok iyi biliyorum ama kaldırırken kendini öyle salması çok canımı sıkıyor. Bilmiyorum yaa doktordan çıkamadık bi türlü

Bende alıp bi deneyeceğim, nasılsa ileriki aylarda zaten lazım olacak. Ya vermek sıkıntı oluyor diye süt sağmayı bıraktım ben. Kaşıkla amca 30-40 cc içebiliyor, eds meme reddi yapıyor bizde onunla memeden çok çok süt gelince hep öyle olsun istiyor az gelince kızıyor. Biberonu korkuyorum çünkü benimki plastik şeyleri ve kolay şeyleri çok sever hemen biberona alışır beni bırakır kaşık biberon alıcaktım ama alıştırma bardağı daha mantıklı geldi, onunla yavaş yavaş akıtırım ağzına. Bardakla bile içirenler var sütü. Eğer alıştırma bardağı ile yararsa bende her fırsatta sütümü sağıp ekstra veririm. Benim kız memeyi boşaltamıyor onu fark ettim dün kaç kere emdi 3 saat içinde 5 kere filan emdi sanırım, üstüne sağdım 35 cc süt çıktı. Mama yerine memede kalan sütleri veririm az da olsa takviye olur. Sende sütünü vererek iyi yapıyorsun

Canim doktorumun dedigine gore devlet bu asiyi hacca gidenlere bedava yapiyormus. Hacca gidenlerden cok geliyormus bu bakteri.

Cok gecmis olsun. Cabucak atlatir insallah. Belki hasta oldugu icin gucsuzdur ondan hali yoktur kendini kaldirmaya.
Teşekkür ederim. Hayır maalesef hastalıktan halsizlikten değil. Gayet hareketli kolları bacakları, keyfi de yerinde. Kaldıramıyor kendini ne yazık ki. Bakalım doktor ne diyecek, bekleyelim düzelir mi der, tedavi mi uygular bilemiyorum

Canım 3.ayda çok harekeylendikleri ve çevreye ilgisi artıp emmeyi-uykuyu azalttığı için bebekler daha az kilo alırmış. Bana ebe 3. Ay için alması gereken alt limit 400 gram dedi sen 3 haftada alt limiti geçmişsin, hiç telaş etme. Ve dediğin gibi boya da gitmiş olabilir. Bizimki 390 gram almış bu ay, boyu 2 cm uzamış boya sevindim artık napayım o bari iyi gidiyor.

Bence de zamanla düzelecektir olumsuz düşünme. Biz 3.ayı doldurduk gerçi 3 hafta erken doğdu kızım ama o da henüz yüz üstü yatırdığımda kendini kaldıramıyor, uğraşmıyor bile basıyor çığlığı

Canim doktorumun dedigine gore devlet bu asiyi hacca gidenlere bedava yapiyormus. Hacca gidenlerden cok geliyormus bu bakteri.
Ama bebekler daha büyük risk değil mi bebekler neden karsılanmıyor ki
Hem hacca gidenlere bir tane ası yapıyorlardır böyle doz doz bilmem kac kere değil
Yani ben suanda devlete gitsem asgari ücretle kıt kanaat gecinsem bana aylık atıyorum ücyüz dörtyüz lira bu ası dese -ki devlet hastaneleri bu ücretli aşıyı söylüyormu ondan bile emin değilim- yaptıramazdım
Fakirin cocugu cocuk değil mi diğer aşılarda eşitsek bunda neden olmayalım acaba para tuzagı mı tamamen
Kafamda deli sorular

Toplu alanlarda bulunanlar en cok risk altindaymis, askeriye, okul vs gibi. Benim babam gittigi cenazede kapti. Ben de bilmiyorum saglik bakanligi neden yapmiyor. Maliyetli oldugu icin olabilir. Daha once hepatit de zorunlu asilar icinde degildi mesela. Zamanla bu da asi takvimine girebilir.

Bizimkinin emmesi aynı memeye yapısık geziyor bantlayacagım en sonunda
Uyku zaten hic olmadı
Ama hareket dediğin gibi hic durmuyor kollar bacaklar ayrı kalkmaya calısıyor konusuyor bır bır sürekli yıkarken adım falan atıyor hatta kostu kosacak modda
Sen mamayı bırakmıstın sanki ondan mı az aldı acaba

İllaki okula gidicekler tabi
Baban rahmetli kac yasında yakalanmıstı hic mi tedavisi yok bu hastalıgın

İllaki okula gidicekler tabi
Baban rahmetli kac yasında yakalanmıstı hic mi tedavisi yok bu hastalıgın
72 yasinda. Cok sinsi bir hastalik, bir gecede komalik oldu. Bir gece once grip belirtileri vardi. Ertesi sabah doktora gidecekti ama yatakta kaskati halde bilincsiz bulduk. Hemen yogun bakima alindi. Acildeki doktor tecrubeliymis, test yapmadan belirtilerden anlamis menenjit oldugunu, test sonucunu beklemeden ilaca hemen baslamislar ama yeterli gelmedi. 37 gun komada kaldi. Babam yogun bakimdayken 30'lu yaslarda iki erkek de bu hastaliktan yogun bakima geldi. Onlar da bir hafta icinde vefat etmisti.
Belirtileri ciddilesmeden anlamak cok zor. Gribe benzedigi icin doktor erken gelseydiniz bile grip deyip eve gonderirdik demisti.

Umarım tembelliktendir bizimki. Kızın da yakında başlar kafasını kaldırmaya

Hem mamayı bayağa azalmıştım açlık durumu gözlemlemiyordum ve de bi ara meme reddi ile uğraştık o zamandan beri de az emiyor ondan az kilo aldım sanırım ya kilo filan hiç önemli değilde vücuda az kalori girince beyin gelişimini vs olumsuz etkiler mi diye korkuyorum. Acaba anne sütü alsın diye uğraşırken çocuğuma kötülük mü ediyorum diye de korkuyorum. Yarın doktorumuza soracağım bakalım.

Benimkinin alerji testi sinirda cikti kandan yapilan. Ayriyeten yumurta ve sut alerjisi icin de test yaptirdim. Onun sonucu 1 hafta sonra cikti. Sute ve yumurtaya alerjisi yokmus. Ben de yumurta ve sut tuketmeye basladim. Doktor bu goruntuye gore alerji testi sonuci 90larda olmaliydi ama sinirda cikmis cok yuksek degil dedi. Bunu cocuk doktoru d3di. Cocuk alerjiye sira vermiyorlar.

Aynı şeyi yaşıyoruz aksama kadar tatlı tatlı takılıoz kendi başına oyalanıyor. Saat 18 dedi mi kurulmul saat gibi huysuzlanıyor. Eşimin gelmesini dört gozle beklıyorum saat 1930 gıbı o geliyor direk kucağına veriyorum sakınlıyor. Sadece benım oğlum böyle sanıyordm

Seninle az cok aynı gibi kiloları boyları gidiyor
5.800 gibi bişey cıktı benimkide ama 1ay dolmadı tam haftaya bugun 5i 3.ay bitmiş olacak
gayet iyi bence. boyuna gitmiştir sen sıkıntı etme iştahında problem yoksa
kaçıncı haftada doğdu? bazen erken doğmasından da kaynaklanabiliyor

Hem alerji testi hem süt alerjisi testi yaptırdın dimi. Senin bebeğinde de cilt kuruluğu var dimi. Çocuk alerji bölümüne çocuk doktoru yönlendiemiyor mu, çok zor çünkü randevu bulabilmek. Özele götürdün mü peki tahlil sonuçlarını da alıp. Belki başka bi çocuk doktoru daha görse bi fikir verir. Ya da bu cilt kuruluğudur sadece zamanla geçecek mi ki

kaçıncı haftada doğdu? bazen erken doğmasından da kaynaklanabiliyor
38+3te doğdu. Zaten doğduğunda da 4 gün küvözde kaldı ciğerlerinde sıkıntı oldu, sonra nerdeyse 40ı çıkana kadar sarılıktan kurtulamadık. Tam normale döndük dedik bunlar çıktı şimdi de. Ondan diyorum ya bi çıkamadık doktordan

Menenjit konusunda çok kararsızdım ama 3. Ay yaptırmayacağım karar vermiştim. Araştırma beni de aydınlattı teşekkürler Bu arada menenjit tüm aile fertleri de yaptırmalı bence de ama menenjit bebekler için çok riskli Allah korusun ölümcül sonuçlar doğruyormuş bu yüzden bebeklerde yapılsın diyorlar sanırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…