Umarım sadece geç yapacaktır, gelişimin her bebekte farklı olduğunu çok iyi biliyorum ama kaldırırken kendini öyle salması çok canımı sıkıyor. Bilmiyorum yaa doktordan çıkamadık bi türlüİnşallah hemen iyileşir annesi. Sen sık sık emzirmeye çalış. Gevşeklik dediğin durumda geçecektir belki de geç yapacaktır hiç aklına fizyoterapi falan getirme bence. Her çocuk bir değil.
Bende alıp bi deneyeceğim, nasılsa ileriki aylarda zaten lazım olacak. Ya vermek sıkıntı oluyor diye süt sağmayı bıraktım ben. Kaşıkla amca 30-40 cc içebiliyor, eds meme reddi yapıyor bizde onunla memeden çok çok süt gelince hep öyle olsun istiyor az gelince kızıyor. Biberonu korkuyorum çünkü benimki plastik şeyleri ve kolay şeyleri çok sever hemen biberona alışır beni bırakırDeniyim bakalim içebilecek mi pek mama vermiyorum gerçi biberonla alisicak diye korkumdan gece sutumu veriyorum sadece biberonla emzirdikten sonra. Gece uykuda uyandırmadan 12 de emziriyorum sonra saat kuruyorum 2.30-03 arasi o uyanmadan alıp emziriyorum kendi memeyi bırakınca üstüne sagilmis 90 cc süt veriyorum sonraki kalkmaları ona bırakıyorum bu kadar çaba bakalim kaç gr aldik bu ay. Aslında kendilerinin kalmalarını beklemek lazım ama işte biraz toparlansin diye
Canim doktorumun dedigine gore devlet bu asiyi hacca gidenlere bedava yapiyormus. Hacca gidenlerden cok geliyormus bu bakteri.Bizim doktor her iki tip asıyıda olmamızı tavsiye etti dedigin gibi 8 doz oluyor
Bilemedim ya bi yanım yaptır tabiki diyor bi yanım gercekten gerekli olsa devlette desteklerdi diyor
Sonucta herkes özel hastaneye gitmiyor veya bu asılara maddi imkanları müsade etmeyen bi dolu insan var aşı olmamak bi riskse onlara neden risk olmasın
Teşekkür ederim. Hayır maalesef hastalıktan halsizlikten değil. Gayet hareketli kolları bacakları, keyfi de yerinde. Kaldıramıyor kendini ne yazık ki. Bakalım doktor ne diyecek, bekleyelim düzelir mi der, tedavi mi uygular bilemiyorumCok gecmis olsun. Cabucak atlatir insallah. Belki hasta oldugu icin gucsuzdur ondan hali yoktur kendini kaldirmaya.
Canım 3.ayda çok harekeylendikleri ve çevreye ilgisi artıp emmeyi-uykuyu azalttığı için bebekler daha az kilo alırmış. Bana ebe 3. Ay için alması gereken alt limit 400 gram dedi sen 3 haftada alt limiti geçmişsin, hiç telaş etme. Ve dediğin gibi boya da gitmiş olabilir. Bizimki 390 gram almış bu ay, boyu 2 cm uzamış boya sevindim artık napayım o bari iyi gidiyor.3.ay kontrolu olanlar kac gr aldı bebişleriniz biz 3haftadır 450gr almısız gözüküyor evdeki tartıda
Zaten butlarından anlıyorum almadıgını hatta verdiğini (boyu uzadı bence)
Birde benim bebegim uyurken inanılmaz terliyor bazen emerkende özellikle baş ve sırtı
Bugun sabah yatagıma aldım yastıgı baya baya ıslattı teri
Varmı aranızda böyle bişey yasayan doktora soran
Bence de zamanla düzelecektir olumsuz düşünme. Biz 3.ayı doldurduk gerçi 3 hafta erken doğdu kızım ama o da henüz yüz üstü yatırdığımda kendini kaldıramıyor, uğraşmıyor bile basıyor çığlığıBen de öyle olmasını diliyorum, umarım sadece gelişim farklılığıdır, her çocuk aynı hafta aynı gelişimi göstermez tabi ki. Ama bence var bi sorun, doktor da öyle gevşek diyince iyice üzüldüm. Allah kötü hastalıktan korusun. Kolları bacakları çok hareketli bi bebek ama kollarında pek güç yok gibi. Bakalım ne olacak
Ama bebekler daha büyük risk değil mi bebekler neden karsılanmıyor kiCanim doktorumun dedigine gore devlet bu asiyi hacca gidenlere bedava yapiyormus. Hacca gidenlerden cok geliyormus bu bakteri.
Toplu alanlarda bulunanlar en cok risk altindaymis, askeriye, okul vs gibi. Benim babam gittigi cenazede kapti. Ben de bilmiyorum saglik bakanligi neden yapmiyor. Maliyetli oldugu icin olabilir. Daha once hepatit de zorunlu asilar icinde degildi mesela. Zamanla bu da asi takvimine girebilir.Ama bebekler daha büyük risk değil mi bebekler neden karsılanmıyor ki
Hem hacca gidenlere bir tane ası yapıyorlardır böyle doz doz bilmem kac kere değil
Yani ben suanda devlete gitsem asgari ücretle kıt kanaat gecinsem bana aylık atıyorum ücyüz dörtyülira bu ası dese -ki devlet hastaneleri bu ücretli aşıyı söylüyormu ondan bile emin değilim- yaptıramazdım
Fakirin cocugu cocuk değil mi diğer aşılarda eşitsek bunda neden olmayalım acaba para tuzagı mı tamamen
Kafamda deli sorular
Bizimkinin emmesi aynı memeye yapısık geziyor bantlayacagım en sonundaCanım 3.ayda çok harekeylendikleri ve çevreye ilgisi artıp emmeyi-uykuyu azalttığı için bebekler daha az kilo alırmış. Bana ebe 3. Ay için alması gereken alt limit 400 gram dedi sen 3 haftada alt limiti geçmişsin, hiç telaş etme. Ve dediğin gibi boya da gitmiş olabilir. Bizimki 390 gram almış bu ay, boyu 2 cm uzamış boya sevindim artık napayım o bari iyi gidiyor.
İllaki okula gidicekler tabiToplu alanlarda bulunanlar en cok risk altindaymis, askeriye, okul vs gibi. Benim babam gittigi cenazede kapti. Ben de bilmiyorum saglik bakanligi neden yapmiyor. Maliyetli oldugu icin olabilir. Daha once hepatit de zorunlu asilar icinde degildi mesela. Zamanla bu da asi takvimine girebilir.
72 yasinda. Cok sinsi bir hastalik, bir gecede komalik oldu. Bir gece once grip belirtileri vardi. Ertesi sabah doktora gidecekti ama yatakta kaskati halde bilincsiz bulduk. Hemen yogun bakima alindi. Acildeki doktor tecrubeliymis, test yapmadan belirtilerden anlamis menenjit oldugunu, test sonucunu beklemeden ilaca hemen baslamislar ama yeterli gelmedi. 37 gun komada kaldi. Babam yogun bakimdayken 30'lu yaslarda iki erkek de bu hastaliktan yogun bakima geldi. Onlar da bir hafta icinde vefat etmisti.İllaki okula gidicekler tabi
Baban rahmetli kac yasında yakalanmıstı hic mi tedavisi yok bu hastalıgın
Umarım tembelliktendir bizimki. Kızın da yakında başlar kafasını kaldırmayaBence de zamanla düzelecektir olumsuz düşünme. Biz 3.ayı doldurduk gerçi 3 hafta erken doğdu kızım ama o da henüz yüz üstü yatırdığımda kendini kaldıramıyor, uğraşmıyor bile basıyor çığlığı
Hem mamayı bayağa azalmıştım açlık durumu gözlemlemiyordum ve de bi ara meme reddi ile uğraştık o zamandan beri de az emiyor ondan az kilo aldım sanırımBizimkinin emmesi aynı memeye yapısık geziyor bantlayacagım en sonunda
Uyku zaten hic olmadı
Ama hareket dediğin gibi hic durmuyor kollar bacaklar ayrı kalkmaya calısıyor konusuyor bır bır sürekli yıkarken adım falan atıyor hatta kostu kosacak modda
Sen mamayı bırakmıstın sanki ondan mı az aldı acaba
Benimkinin alerji testi sinirda cikti kandan yapilan. Ayriyeten yumurta ve sut alerjisi icin de test yaptirdim. Onun sonucu 1 hafta sonra cikti. Sute ve yumurtaya alerjisi yokmus. Ben de yumurta ve sut tuketmeye basladim. Doktor bu goruntuye gore alerji testi sonuci 90larda olmaliydi ama sinirda cikmis cok yuksek degil dedi. Bunu cocuk doktoru d3di. Cocuk alerjiye sira vermiyorlar.Size de çok geçmiş olsun. Kuruyemişi bilmiyorum süt ürünü yok, süt içeren hiçbir şey yok, tatlı yok. Tarhana çorbası bile yok. Baya zorluyor beni. İnşallah haftaya biter. Oğlum bronşit olduğu için doktor şu an aşı yapamam belki 2 hafta sonra dedi, yine de çarşamba günü gidicez eğer iyi ise yapacak aşı. Çok alerjik bi bünyesi var, 2 yaşına kadar geçebilir de ömür boyu böyle kalabilir de dedi. Başladım kremi kullanmaya dün, bakalım henüz bi sonuç yok
Bir de kanda alerji testi yapıldı henüz sonucunu almadık
Aynı şeyi yaşıyoruz aksama kadar tatlı tatlı takılıoz kendi başına oyalanıyor. Saat 18 dedi mi kurulmul saat gibi huysuzlanıyor. Eşimin gelmesini dört gozle beklıyorum saat 1930 gıbı o geliyor direk kucağına veriyorum sakınlıyor. Sadece benım oğlum böyle sanıyordmYok yavrum kisada olsa uyuyo kalkiyo emiyo biraz oynuyo tekrar yatiriyorum o zaman ses ama uyanislar hep aglayarak guvende hissetmiyo herhalde kundak falan yapiyorum halbuki acaba o mu bunaltiyo uyanincabizim kizin cadi saatleri 4de baasliyo aksam ustu cocugub huyu suyu degisiyo 8e kadar canimi cikartiyo 4e kadar melek
gayet iyi bence. boyuna gitmiştir sen sıkıntı etme iştahında problem yoksaSeninle az cok aynı gibi kiloları boyları gidiyor
5.800 gibi bişey cıktı benimkide ama 1ay dolmadı tam haftaya bugun 5i 3.ay bitmiş olacak
kaçıncı haftada doğdu? bazen erken doğmasından da kaynaklanabiliyorBen de öyle olmasını diliyorum, umarım sadece gelişim farklılığıdır, her çocuk aynı hafta aynı gelişimi göstermez tabi ki. Ama bence var bi sorun, doktor da öyle gevşek diyince iyice üzüldüm. Allah kötü hastalıktan korusun. Kolları bacakları çok hareketli bi bebek ama kollarında pek güç yok gibi. Bakalım ne olacak
Ah o belli saatler ne güzeldi. Üç gündür şaşırdı o saatleri ailece uykusuzuz.Evet onun yerine rutin olusturun diyorlar..belli saatlerde uykuya gecmek vs. Gibi
Hem alerji testi hem süt alerjisi testi yaptırdın dimi. Senin bebeğinde de cilt kuruluğu var dimi. Çocuk alerji bölümüne çocuk doktoru yönlendiemiyor mu, çok zor çünkü randevu bulabilmek. Özele götürdün mü peki tahlil sonuçlarını da alıp. Belki başka bi çocuk doktoru daha görse bi fikir verir. Ya da bu cilt kuruluğudur sadece zamanla geçecek mi kiBenimkinin alerji testi sinirda cikti kandan yapilan. Ayriyeten yumurta ve sut alerjisi icin de test yaptirdim. Onun sonucu 1 hafta sonra cikti. Sute ve yumurtaya alerjisi yokmus. Ben de yumurta ve sut tuketmeye basladim. Doktor bu goruntuye gore alerji testi sonuci 90larda olmaliydi ama sinirda cikmis cok yuksek degil dedi. Bunu cocuk doktoru d3di. Cocuk alerjiye sira vermiyorlar.
38+3te doğdu. Zaten doğduğunda da 4 gün küvözde kaldı ciğerlerinde sıkıntı oldu, sonra nerdeyse 40ı çıkana kadar sarılıktan kurtulamadık. Tam normale döndük dedik bunlar çıktı şimdi de. Ondan diyorum ya bi çıkamadık doktordankaçıncı haftada doğdu? bazen erken doğmasından da kaynaklanabiliyor
Menenjit konusunda çok kararsızdım ama 3. Ay yaptırmayacağım karar vermiştim. Araştırma beni de aydınlattı teşekkürlerRotayı dün olduk. Yan etki göstermedi çok şükür. Menenjit olmayacağız. Ona emin olamadık. 8 doz bize önerilen ve tam koruma sağlanamadığı yönünde söylemler de var. Birde 81 milyon kişide 230 yada 280 kişi menenjit geçirmiş. Bunun 80 kişisi 0_1 yaş aralığındaymis. Ülkemizde görülen menenjit 4 5 çeşit ve bunun sadece 2 çeşidinde aşı mevcut. 3 doz ve 5 doz şeklinde. O yüzden yaptırmayacağız. Zaten 2.ay da yapılan bir asisinda menenjite sebep olan bir virüse karşı da bağışıklık kazanmış oldu. Bir de baktığımızda benim ve babanın da menenjit aşısı yok. Bebekler bu mikrobu alma ihtimali düşük ama ebeveynler olarak dış dünyayla biz daha çok hasır nesiriz. Eğer menenjit aşısı yapılacaksa tüm aile fertlerinin yaptirmasi gerek diye düşünüyorum. 400 TL civarı 8 dozdan 3 kişinin aşı maliyetini sen düşün. Ve tam koruma sağlamıyor. Çünkü menenjitin 2 tipinin aşısı var ülkemizde 4 5 çeşidi görülüyor. Bayaa araştırdım doktorumuza da danistim. Edindiğim bilgiler bu yönde. Sen düşün karar ver artık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?