sağlık ocağınaa biz eczaneden gidip alsak siz yapar mısınız rota aşısını dedim?... Biz devletin listesinde olmayan hiçbir aşıyı yapıp riske girmeyiz dedi. Ben şok 95 TL muayene ücreti bayılıp uzerine 268 TL hastane içerisindeki aşıdan olduk. Valla para tuzağı mi ne bir fikrim yok. Ama menenjit her tip virüsü içinde barındırmiyor. A tipi aşı olursun gelir b tipi hastalık bulur Allah muhafaza. Şu çiçeği aşısı tek tip mesela yada verem aşısı tek tip. Bu hastalığın kaç çeşidi var. Ve hepsinin de aşısı yok. 81 milyon ihtimalde 80 çocuktan bahsediliyor. Allaha emanet hepsi. Ve doktorumuz bu aşıyı anlatırken ebeveynlerinde olması gerek dedi

sünnet ve dil bağı ameliyati için gün aldık 4 aralığa şimdiden stres sardı dört bir yanımı... Sünnet olanları okudum hep dil bağı operasyonu geçirecek arkadaşlar vardı. Oldunuz mu? Bilgi verir misiniz rica etsem?

Bir de kızlar çocuk cerrahi ne sıklıkta emziriyorsun diye sordu. Bazen saatte bir bazen 2 saatte bazen yarım saatte bir falan dedim. Gündüzleri düzeni yok emzirme in dedim. Öyle yapma, çok yorulursun kaliteli sut birikmez dedi. En az 2.5 saat bekle sütun biriksin doymaz çocuk dedi. E bazen yarım saat sonra meme istiyor çocuk nasıl oyalayacagim ki ben 3 aylık bebeyi? Sizler ne sıklıkta emziriyorsunuz?

Bizim yarın ki kontrol haftaya kaldı eşimin iş yoğunluğundan bende akşam evdeki tartıyla bir deneyeyim

Valla ben uyanınca emziriyorum oyalıyorum 1-1.5 saat sonra uykusu gelip yatırmadan tekrar emziriyorum bazen sütümü sağıp emziriyorum , bazen sağmadan direk emziriyorum. Bir şekilde besleniyor işte kilosu çok düşük veya yüksek değilse bu kadar olay haline getirmesinler bence , memeye ihtiyaç duyduğunda nasıl ertelenir bende bilmiyorum kıyamam ben

Sağlık ocağınızın tavrı ilginç geldi bana. Benim sağlık ocağımdaki ebemiz de aksine ilk o dedi rota ve menenjit yaptıracak mısın? Doktorunla konuş mutlaka. Hatta al gel burda da yaparız dedi. Biz kontrol günü hastanede yaptırdık uygulama ücretiyle birlikte aşıya 205 TL verdik. Hatta sonra eczaneye sorduk 190 TL dedi rota aşısı için. Memenjit konusunda bazı noktalarda haklısınız. Sadece bebekler değil bütün herkes risk altında ama doktorlarında söylediği 5 yaş altında daha çok görülüyor ve ağır geçirilebiliyor. Piyasadaki aşılar iki türlü biri AWYC grubu biri de B grubu menenjite karşı koruyor. Bunlar daha çok görülen tipleriymiş. Mesela önceden B grubu aşısı yokmuş hastalık görüldüğü için getirtilmiş.Risk alıp almamak bizim elimizde insan ikilemde kalıyor ama acaba demek de istemiyorum açıkçası.Bir sonraki kontrolümüz de ben her iki aşıyı da yaptırmayı düşünüyorum.

Ben 3 çocuk doktoruna gittim.İkisi her istediğinde emzir dedi bir tanesi 2 saatte bir emzir dedi ki emmek istediğinde 2 saatin dolmasını beklesem benimki kıyameti koparır sakinleştiremem . O sinirle emmek de istemez. Ben her istediğinde emziriyorum ama gece bi mık dese kaldırıp emziriyordum. Gece kusunca korktum şimdi gündüz her istediğinde emziriyorum ama gece mık mık yapınca sallıyorum beşiğini uyutuyorum. Gece 3 saat geçmeden emzirmiyorum.

Günaydin kizlar..gündüz uykularimiz cok kisa kısa ve aglayarak uyaniyor sizinde öyle mi? Cok üzülüyorum kabus mi görüyor,tam dalamiyorda onun huzursuzlugu mu..istisnasiz her uykusundan uyanisi aglayarak
eve dönünce mi oldu
biz de tatilden sonra eve donduk 3 gündür dogru düzgün yatmıyor sabahları surekli ağlama ve omzumda uyuyor birakiyorum acıklı bir çığlık eve dönünce oldu

Çocuk cerrahın kolaysa gel de sen oyala bakalım duruyor mu diyeydin. Gündüzleri bizde aynıyız 2 saatten öncede emiyor. Daha doğrusu ne zaman isterse o zaman veriyorum. Önceden saatli vereyim falan dedim ama çocuk ağladıkça ağlıyor napayım yani durmayınca veriyorum. Doyunca kendi çekiliyor zaten. Kaliteli süt olayına da inanmıyorum ben niye kalitesiz olsun ki.

Sezaryen olan Arkadaşlar son on gün içerisinde kadın Doğumdan raporlu olan var mı aranızda?

2 saatte bir emziriyorum ben. tam doymamıssa daha önce de isteyebiliyor nasıl ben ona vermemezlik yapayım ki ama doymuşsa 2 saat sonra acıkıyor zaten.

Allah rahmet eylesin sizlere sabır versin
Şimdi gelde yapma aşıyı

Biz ayni anda olduk ikisini. O kadar basit bir seymis ki yapildigini bile anlamadik. Sunnete odaklandik. Islemden ciminca yarim saat sonra emzirdim zaten. Hic aci cekmiyormus sonrasinda da.

İhtiyaç varsa tabiki kullan mamayı
Tamam anne sütü önemli iyi bişey vs ama cocuk acsa yetmiyorsa napıcaksın hiç kendini kötü hissetme

eve dönünce mi oldu
biz de tatilden sonra eve donduk 3 gündür dogru düzgün yatmıyor sabahları surekli ağlama ve omzumda uyuyor birakiyorum acıklı bir çığlık eve dönünce oldu
Evet bizimde oyle oldu sanirim

Artik beninki duruyor gunduz de 2-3 saat. Ilk 2 ay daha sık emziriyordum ama kaliteli sut birikiyormus ki kilo aldi bebegim. Bu sut konusunda herkes bi sey diyor ya. Bence bebek isteyince doyurmak lazim. Gittigim iki cocuk doktoru da istedikce emzir dedi.

Yok yok bizimkide ayni saat 4de basliyor ne yapsam olmuyor..esim 6.30da geliyo iple cekiyorum gozum hep saatte onlar oyalanirkende yemek hazirliyorum derken perte cikiyorum zaten

Rota damla değil mi? Ası seklinde mi ?
Benim saglık ocagı yaparım dedi rotayı eczaneden alırsan özel sigortamız var ama tabiki karşılamayacak ücretini

Benimki kendi kendine durmuyor ki uzun süre emzirmeyeyim
Gün içinde yüz kere falan emziriyor olabilirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…