sağlık ocağınaa biz eczaneden gidip alsak siz yapar mısınız rota aşısını dedim?... Biz devletin listesinde olmayan hiçbir aşıyı yapıp riske girmeyiz dedi. Ben şokAma bebekler daha büyük risk değil mi bebekler neden karsılanmıyor ki
Hem hacca gidenlere bir tane ası yapıyorlardır böyle doz doz bilmem kac kere değil
Yani ben suanda devlete gitsem asgari ücretle kıt kanaat gecinsem bana aylık atıyorum ücyüz dörtyüz lira bu ası dese -ki devlet hastaneleri bu ücretli aşıyı söylüyormu ondan bile emin değilim- yaptıramazdım
Fakirin cocugu cocuk değil mi diğer aşılarda eşitsek bunda neden olmayalım acaba para tuzagı mı tamamen
Kafamda deli sorular
Bizim yarın ki kontrol haftaya kaldı eşimin iş yoğunluğundan3.ay kontrolu olanlar kac gr aldı bebişleriniz biz 3haftadır 450gr almısız gözüküyor evdeki tartıda
Zaten butlarından anlıyorum almadıgını hatta verdiğini (boyu uzadı bence)
Birde benim bebegim uyurken inanılmaz terliyor bazen emerkende özellikle baş ve sırtı
Bugun sabah yatagıma aldım yastıgı baya baya ıslattı teri
Varmı aranızda böyle bişey yasayan doktora soran
Valla ben uyanınca emziriyorum oyalıyorum 1-1.5 saat sonra uykusu gelip yatırmadan tekrar emziriyorum bazen sütümü sağıp emziriyorum , bazen sağmadan direk emziriyorum. Bir şekilde besleniyor işte kilosu çok düşük veya yüksek değilse bu kadar olay haline getirmesinler bence , memeye ihtiyaç duyduğunda nasıl ertelenir bende bilmiyorum kıyamam benBir de kızlar çocuk cerrahi ne sıklıkta emziriyorsun diye sordu. Bazen saatte bir bazen 2 saatte bazen yarım saatte bir falan dedim. Gündüzleri düzeni yok emzirme in dedim. Öyle yapma, çok yorulursun kaliteli sut birikmez dedi. En az 2.5 saat bekle sütun biriksin doymaz çocuk dedi. E bazen yarım saat sonra meme istiyor çocuk nasıl oyalayacagim ki ben 3 aylık bebeyi? Sizler ne sıklıkta emziriyorsunuz?
Sağlık ocağınızın tavrı ilginç geldi bana. Benim sağlık ocağımdaki ebemiz de aksine ilk o dedi rota ve menenjit yaptıracak mısın? Doktorunla konuş mutlaka. Hatta al gel burda da yaparız dedi. Biz kontrol günü hastanede yaptırdık uygulama ücretiyle birlikte aşıya 205 TL verdik. Hatta sonra eczaneye sorduk 190 TL dedi rota aşısı için. Memenjit konusunda bazı noktalarda haklısınız. Sadece bebekler değil bütün herkes risk altında ama doktorlarında söylediği 5 yaş altında daha çok görülüyor ve ağır geçirilebiliyor. Piyasadaki aşılar iki türlü biri AWYC grubu biri de B grubu menenjite karşı koruyor. Bunlar daha çok görülen tipleriymiş. Mesela önceden B grubu aşısı yokmuş hastalık görüldüğü için getirtilmiş.Risk alıp almamak bizim elimizde insan ikilemde kalıyor ama acaba demek de istemiyorum açıkçası.Bir sonraki kontrolümüz de ben her iki aşıyı da yaptırmayı düşünüyorum.sağlık ocağınaa biz eczaneden gidip alsak siz yapar mısınız rota aşısını dedim?... Biz devletin listesinde olmayan hiçbir aşıyı yapıp riske girmeyiz dedi. Ben şok95 TL muayene ücreti bayılıp uzerine 268 TL hastane içerisindeki aşıdan olduk. Valla para tuzağı mi ne bir fikrim yok. Ama menenjit her tip virüsü içinde barındırmiyor. A tipi aşı olursun gelir b tipi hastalık bulur Allah muhafaza. Şu çiçeği aşısı tek tip mesela yada verem aşısı tek tip. Bu hastalığın kaç çeşidi var. Ve hepsinin de aşısı yok. 81 milyon ihtimalde 80 çocuktan bahsediliyor. Allaha emanet hepsi. Ve doktorumuz bu aşıyı anlatırken ebeveynlerinde olması gerek dedi
Ben 3 çocuk doktoruna gittim.İkisi her istediğinde emzir dedi bir tanesi 2 saatte bir emzir dedi ki emmek istediğinde 2 saatin dolmasını beklesem benimki kıyameti koparır sakinleştiremem . O sinirle emmek de istemez. Ben her istediğinde emziriyorum ama gece bi mık dese kaldırıp emziriyordum. Gece kusunca korktum şimdi gündüz her istediğinde emziriyorum ama gece mık mık yapınca sallıyorum beşiğini uyutuyorum. Gece 3 saat geçmeden emzirmiyorum.Bir de kızlar çocuk cerrahi ne sıklıkta emziriyorsun diye sordu. Bazen saatte bir bazen 2 saatte bazen yarım saatte bir falan dedim. Gündüzleri düzeni yok emzirme in dedim. Öyle yapma, çok yorulursun kaliteli sut birikmez dedi. En az 2.5 saat bekle sütun biriksin doymaz çocuk dedi. E bazen yarım saat sonra meme istiyor çocuk nasıl oyalayacagim ki ben 3 aylık bebeyi? Sizler ne sıklıkta emziriyorsunuz?
eve dönünce mi olduGünaydin kizlar..gündüz uykularimiz cok kisa kısa ve aglayarak uyaniyor sizinde öyle mi? Cok üzülüyorum kabus mi görüyor,tam dalamiyorda onun huzursuzlugu mu..istisnasiz her uykusundan uyanisi aglayarak
Çocuk cerrahın kolaysa gel de sen oyala bakalım duruyor mu diyeydin. Gündüzleri bizde aynıyız 2 saatten öncede emiyor. Daha doğrusu ne zaman isterse o zaman veriyorum. Önceden saatli vereyim falan dedim ama çocuk ağladıkça ağlıyor napayım yani durmayınca veriyorum. Doyunca kendi çekiliyor zaten. Kaliteli süt olayına da inanmıyorum ben niye kalitesiz olsun ki.Bir de kızlar çocuk cerrahi ne sıklıkta emziriyorsun diye sordu. Bazen saatte bir bazen 2 saatte bazen yarım saatte bir falan dedim. Gündüzleri düzeni yok emzirme in dedim. Öyle yapma, çok yorulursun kaliteli sut birikmez dedi. En az 2.5 saat bekle sütun biriksin doymaz çocuk dedi. E bazen yarım saat sonra meme istiyor çocuk nasıl oyalayacagim ki ben 3 aylık bebeyi? Sizler ne sıklıkta emziriyorsunuz?
2 saatte bir emziriyorum ben. tam doymamıssa daha önce de isteyebiliyor nasıl ben ona vermemezlik yapayım kiBir de kızlar çocuk cerrahi ne sıklıkta emziriyorsun diye sordu. Bazen saatte bir bazen 2 saatte bazen yarım saatte bir falan dedim. Gündüzleri düzeni yok emzirme in dedim. Öyle yapma, çok yorulursun kaliteli sut birikmez dedi. En az 2.5 saat bekle sütun biriksin doymaz çocuk dedi. E bazen yarım saat sonra meme istiyor çocuk nasıl oyalayacagim ki ben 3 aylık bebeyi? Sizler ne sıklıkta emziriyorsunuz?
Allah rahmet eylesin sizlere sabır versin72 yasinda. Cok sinsi bir hastalik, bir gecede komalik oldu. Bir gece once grip belirtileri vardi. Ertesi sabah doktora gidecekti ama yatakta kaskati halde bilincsiz bulduk. Hemen yogun bakima alindi. Acildeki doktor tecrubeliymis, test yapmadan belirtilerden anlamis menenjit oldugunu, test sonucunu beklemeden ilaca hemen baslamislar ama yeterli gelmedi. 37 gun komada kaldi. Babam yogun bakimdayken 30'lu yaslarda iki erkek de bu hastaliktan yogun bakima geldi. Onlar da bir hafta icinde vefat etmisti.
Belirtileri ciddilesmeden anlamak cok zor. Gribe benzedigi icin doktor erken gelseydiniz bile grip deyip eve gonderirdik demisti.
Biz ayni anda olduk ikisini. O kadar basit bir seymis ki yapildigini bile anlamadik. Sunnete odaklandik. Islemden ciminca yarim saat sonra emzirdim zaten. Hic aci cekmiyormus sonrasinda da.sünnet ve dil bağı ameliyati için gün aldık 4 aralığaşimdiden stres sardı dört bir yanımı... Sünnet olanları okudum hep dil bağı operasyonu geçirecek arkadaşlar vardı. Oldunuz mu? Bilgi verir misiniz rica etsem?
İhtiyaç varsa tabiki kullan mamayıHem mamayı bayağa azalmıştım açlık durumu gözlemlemiyordum ve de bi ara meme reddi ile uğraştık o zamandan beri de az emiyor ondan az kilo aldım sanırımya kilo filan hiç önemli değilde vücuda az kalori girince beyin gelişimini vs olumsuz etkiler mi diye korkuyorum. Acaba anne sütü alsın diye uğraşırken çocuğuma kötülük mü ediyorum diye de korkuyorum. Yarın doktorumuza soracağım bakalım.
Evet bizimde oyle oldu sanirimeve dönünce mi oldu
biz de tatilden sonra eve donduk 3 gündür dogru düzgün yatmıyor sabahları surekli ağlama ve omzumda uyuyor birakiyorum acıklı bir çığlıkeve dönünce oldu
Artik beninki duruyor gunduz de 2-3 saat. Ilk 2 ay daha sık emziriyordum ama kaliteli sut birikiyormus ki kilo aldi bebegim. Bu sut konusunda herkes bi sey diyor ya. Bence bebek isteyince doyurmak lazim. Gittigim iki cocuk doktoru da istedikce emzir dedi.Bir de kızlar çocuk cerrahi ne sıklıkta emziriyorsun diye sordu. Bazen saatte bir bazen 2 saatte bazen yarım saatte bir falan dedim. Gündüzleri düzeni yok emzirme in dedim. Öyle yapma, çok yorulursun kaliteli sut birikmez dedi. En az 2.5 saat bekle sütun biriksin doymaz çocuk dedi. E bazen yarım saat sonra meme istiyor çocuk nasıl oyalayacagim ki ben 3 aylık bebeyi? Sizler ne sıklıkta emziriyorsunuz?
Yok yok bizimkide ayni saat 4de basliyor ne yapsam olmuyor..esim 6.30da geliyo iple cekiyorum gozum hep saatteAynı şeyi yaşıyoruz aksama kadar tatlı tatlı takılıoz kendi başına oyalanıyor. Saat 18 dedi mi kurulmul saat gibi huysuzlanıyor. Eşimin gelmesini dört gozle beklıyorum saat 1930 gıbı o geliyor direk kucağına veriyorum sakınlıyor. Sadece benım oğlum böyle sanıyordm
Rota damla değil mi? Ası seklinde mi ?sağlık ocağınaa biz eczaneden gidip alsak siz yapar mısınız rota aşısını dedim?... Biz devletin listesinde olmayan hiçbir aşıyı yapıp riske girmeyiz dedi. Ben şok95 TL muayene ücreti bayılıp uzerine 268 TL hastane içerisindeki aşıdan olduk. Valla para tuzağı mi ne bir fikrim yok. Ama menenjit her tip virüsü içinde barındırmiyor. A tipi aşı olursun gelir b tipi hastalık bulur Allah muhafaza. Şu çiçeği aşısı tek tip mesela yada verem aşısı tek tip. Bu hastalığın kaç çeşidi var. Ve hepsinin de aşısı yok. 81 milyon ihtimalde 80 çocuktan bahsediliyor. Allaha emanet hepsi. Ve doktorumuz bu aşıyı anlatırken ebeveynlerinde olması gerek dedi
Benimki kendi kendine durmuyor ki uzun süre emzirmeyeyimBir de kızlar çocuk cerrahi ne sıklıkta emziriyorsun diye sordu. Bazen saatte bir bazen 2 saatte bazen yarım saatte bir falan dedim. Gündüzleri düzeni yok emzirme in dedim. Öyle yapma, çok yorulursun kaliteli sut birikmez dedi. En az 2.5 saat bekle sütun biriksin doymaz çocuk dedi. E bazen yarım saat sonra meme istiyor çocuk nasıl oyalayacagim ki ben 3 aylık bebeyi? Sizler ne sıklıkta emziriyorsunuz?
Aldımı kilo peki farkediyormusun az cokBizim yarın ki kontrol haftaya kaldı eşimin iş yoğunluğundanbende akşam evdeki tartıyla bir deneyeyim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?