Biz de 3. Ayda 5 oluruz herhalde. Doktorumuza 2. Ay kontrolunde bazen sutun bittigini hissediyorum, mama vereyim mi o zamanlarda diye sormustum. Hayir dedi,sutunun dalgalanmasi normal dedi. Sagmama da sicak bakmamisti. Eskiden tam doymadigi icin uykuya dalmakta gucluk cektigi zamanlar olurdu, ama son bir kac haftadir hic acliktan agliyor gibi gelmiyo. Hatta geceleri bir seferde bir meme veriyorum, memede uyuyor zaten, doymustur diye dusunuyorum.
Bana da emmedigin zaman yarım saatte bir sağ sütün artar dedi.
Doymasa anlarız bence ortalığı yıkıyo çünkü bizimki ama dediğin gibi gece mama verdigimden beri de daha dalgın uyuyo önceden ac mi uyuyodu acaba diye düşünüyorum
Sadece anne sütü mü alıyor yoksa mama veriyor musun. Benim kızım da 5. Gün yapıyor kakasını ne zamandır. Doktoruna sormadım bile anne sütü alan bebeklerde geç yapması normal sayılıyor ki yaptığı zaman da katı olmuyor. Bebeğin çok ağlıyor ve huzursuzda karnına dokundurmuyorsa o zaman onu rahatsız ediyordur.
Gün içersinde pusette epey vakit geçiriyor mutfakta ben yemek yaparken filan ama yok. Ya bilmediğim için soruyorum bu fitilin adımı gliserin kansuk başka çeşiti fialn varmı. Alışşsında istemiyorum
Ben hep aksam yikadim..Uyku saati ve duzeni oturdugu icin gün asiri yaptiriyorum artik ama yapmadigi gunler cok zor uykuya daliyor yine biz ufo aldik ara kat evimiz 50de yakinca guzel isiniyor termometre 23 22 dereceyi gosteriyor ama yatak odamiz gunes almadigindan daha soguk oluyordu soguklar gelince ufo yakacagiz oda da en azindan istenilen sicakligi bulana kadar
valla ben pek götürmüyorum doktora canım ilk 15 gün Can’a götürdük. Sonra götürmedim kalça ultrasonu için de devlet hastanesine götürdüm. Sen nereye götürüyorsun?
Kızlar artık hava soğudu bebişleri nasıl giydiriyosunuz? Ben altta kısa kollu zıbın, kısa çorap,ince alt sonra da alt üst takım veya tulum giydiriyorum yataktan kalktığında da yelek ve patik☺ Ev 23 derece
Ben de bu sekilde giydiriyorum..doktor 6.aydan ibaren kendi giydigin gibi 6.aya kadar cift kat demisti..corap uzun kollu zibin patikli alt ustunede tulum ince..Ankara bazen soguk oluyor o zamanda kadife tulum..simdi uyku tulumu aldim geceleri ince birseyle onunla uyuturum
Seni anlıyorum benim kızım da ilk yapmadığında ben de çok endişe etmiştim niye yapmıyor ıkınıyor yapamıyor mu acaba kabız mı oldu falan derken alıştık bu duruma beşinci gün oldu mu başlıyor ıkınıp sıkılmaya o gün yapıyor genelde ama bende heralde en fazla 7-8 güne kadar bekler yapmazsa doktora giderdim ya da fitil kullanırdım. İnşallah bugün yapar annesi
Kzlar oğlumun kaşlarında bir de bıngıldak tarafında konaklar var her gun zeytınyagı ile yaglayıp taramaya çalısıyorum ama bıngıldaga zarar veririrm diye çok etkılı tarayamıyorum. Temızledıklerım de ertesi gün yine merhaba biz burdayız diyor. Kesin çözümü var mı bu konakları temizlemenin?
Seni anlıyorum benim kızım da ilk yapmadığında ben de çok endişe etmiştim niye yapmıyor ıkınıyor yapamıyor mu acaba kabız mı oldu falan derken alıştık bu duruma beşinci gün oldu mu başlıyor ıkınıp sıkılmaya o gün yapıyor genelde ama bende heralde en fazla 7-8 güne kadar bekler yapmazsa doktora giderdim ya da fitil kullanırdım. İnşallah bugün yapar annesi
Genelde boyle degil. 8 gunde yaptıktan sonrakinde 6. Gun yapti hic bir sey vermeden. Ilginc olan o gun 2 defa yapti. Kolay kolay mudahale etme taraftari degilim ben. Bugun de 5. Gun bakalim nasil yapacak. Sadece anne sutu aliyor benimki.
Kizlar ya cok sinir oldum kv'me. Ucuk cikarmis, kosa kosa geldi bebegimi opmeye engel oduk ama ucuguna dokunup cocugun ellerine dokundu. Benim bebegimin de elleri hep agzinda. Bulasir mi sizce? Kadina yaklasma diyoruz, tamam diyor ama cocugun basinda bagir bagir seviyor.
Kizlar ya cok sinir oldum kv'me. Ucuk cikarmis, kosa kosa geldi bebegimi opmeye engel oduk ama ucuguna dokunup cocugun ellerine dokundu. Benim bebegimin de elleri hep agzinda. Bulasir mi sizce? Kadina yaklasma diyoruz, tamam diyor ama cocugun basinda bagir bagir seviyor.
Bulaşabilir. Çocuğun ellerini hemen dezenfekte et banyo yaptır karbonatlı suyla falan yıka... Uçuk öyle bir şey ki vücuda 1 kere girdi mi ömrü billah çıkmıyor. Kendimden biliyorum. Uyuyor ama bağışıklığı düştüğü anda azcık ateslensem pat diye dudağımda cikiveriyor.
Kzlar oğlumun kaşlarında bir de bıngıldak tarafında konaklar var her gun zeytınyagı ile yaglayıp taramaya çalısıyorum ama bıngıldaga zarar veririrm diye çok etkılı tarayamıyorum. Temızledıklerım de ertesi gün yine merhaba biz burdayız diyor. Kesin çözümü var mı bu konakları temizlemenin?
Benimkinde de konak oldu. Sacini orgu lif ve bebek sampuani ile yikiyorum. Bingildak tarafina bastirmiyorum ama kafasinin diger taraflarini cok hafif bastiriyorum. Haftada 2 en fazla 3 gunde 1 yikiyorum. Zeytinyaglayip tatadiktan sonra da banyo yaptir. Ilkinde gitmese bile 2. 3. Banyoda gider. Benimkinde once azaldi sonra bitti cok sukur. Benimkinde saclar da usin temizlemek cok zor olurdu tamamen konak olsa.
Bulaşabilir. Çocuğun ellerini hemen dezenfekte et banyo yaptır karbonatlı suyla falan yıka... Uçuk öyle bir şey ki vücuda 1 kere girdi mi ömrü billah çıkmıyor. Kendimden biliyorum. Uyuyor ama bağışıklığı düştüğü anda azcık ateslensem pat diye dudağımda cikiveriyor.