- 8 Kasım 2018
- 5.931
- 14.651
- 248
Bin kere uyariyoruz, anlamatan anlamiyor. Ya sinir oldum. Insallah bulasmaz. Ama ellerine dokundu.Ellerini yıka bebişin ve gerekirse sert uyarın ucuk çok tehlikeli benim bildiğim kadarı ile.
Eşin uyarsın canım sen söylediğinde abartıyosun diye düşünür ama oğlunu dinler bebişin ellerini yıka güzelce bişey olmaz inşallah ama dikkat etmek lazım bi daha yaklaşmasın ve uçuğuna sarımsağı ortadan şkiye bölüp sürsün ki çabuk geçsin sen de endişelenmemiş olursunKizlar ya cok sinir oldum kv'me. Ucuk cikarmis, kosa kosa geldi bebegimi opmeye engel oduk ama ucuguna dokunup cocugun ellerine dokundu. Benim bebegimin de elleri hep agzinda. Bulasir mi sizce? Kadina yaklasma diyoruz, tamam diyor ama cocugun basinda bagir bagir seviyor.
Genelde boyle degil. 8 gunde yaptıktan sonrakinde 6. Gun yapti hic bir sey vermeden. Ilginc olan o gun 2 defa yapti. Kolay kolay mudahale etme taraftari degilim ben. Bugun de 5. Gun bakalim nasil yapacak. Sadece anne sutu aliyor benimki.
Bende almıştım ondan bizimkide dikkatle bakıyoKizlar bu arada "bebegimin ilk zeka kartlarini"aldik bugun..siyah beyaz seklinde baya dikkatini cekti..esim hic tahmin etmemistim ama nasil bakiyo diye sasirdi4_5 aya kadar siyah beyazi ayirt eder sonra kirmiziyi ayirt eder 6.aydan itibaren ana renkleri secermis..baya vakit gecirilebilir yani aklinizda olsunn
Oglu da soyledi. Zaten ilk o gordu soyledi. Anne yaklasma diye ama yasli insanlara laf anlatmak cok zor cok.Eşin uyarsın canım sen söylediğinde abartıyosun diye düşünür ama oğlunu dinler bebişin ellerini yıka güzelce bişey olmaz inşallah ama dikkat etmek lazım bi daha yaklaşmasın ve uçuğuna sarımsağı ortadan şkiye bölüp sürsün ki çabuk geçsin sen de endişelenmemiş olursun
Kizlar ya cok sinir oldum kv'me. Ucuk cikarmis, kosa kosa geldi bebegimi opmeye engel oduk ama ucuguna dokunup cocugun ellerine dokundu. Benim bebegimin de elleri hep agzinda. Bulasir mi sizce? Kadina yaklasma diyoruz, tamam diyor ama cocugun basinda bagir bagir seviyor.
Herpes (ucuk virusu) ozellikle bagisiklik sistemi henuz gelismedigi donemde bu virusu tasiyan birinin opmesiyle bulasiyormus ve caresi yokBulaşabilir. Çocuğun ellerini hemen dezenfekte et banyo yaptır karbonatlı suyla falan yıka... Uçuk öyle bir şey ki vücuda 1 kere girdi mi ömrü billah çıkmıyor. Kendimden biliyorum. Uyuyor ama bağışıklığı düştüğü anda azcık ateslensem pat diye dudağımda cikiveriyor.
Bunu yapmissindir gerçi de bebisin ellerini yıka sık sık canım çok dusuncesizler malesef uyarıdan da anlamiyorsa çocuğun başında ol sürekliKizlar ya cok sinir oldum kv'me. Ucuk cikarmis, kosa kosa geldi bebegimi opmeye engel oduk ama ucuguna dokunup cocugun ellerine dokundu. Benim bebegimin de elleri hep agzinda. Bulasir mi sizce? Kadina yaklasma diyoruz, tamam diyor ama cocugun basinda bagir bagir seviyor.
Ben de kisa sureligine koyarim birazdanSizi de gorelim o zaman
Canim 28 gunde 720 gram almis. Dogdigundan beri toplamda 2 kg 150 g civari bir sey almis tam kusuratini hatirlamiyorum su an. Evet bence de menenjiti biraz daha buyuyunce yaptırın. Bize doktorumuz bir sey dememisti arkadasima doktoru demis ki eger ev kalabaliksa veya abisi ablasi krese okula vs gidiyorsa o zaman simdi yapalim ama boyle bir durum yoksa simdilik yuklenmeyelim cocuga,6. Ayda yapalim demis.Bu ay kaç gr almış? Şuan kilosu kaç olmuş? Bugüne kadar toplam kaç kilo almış? Bizimki de az aldı da ondan soruyorum. Bize doktor menenjiti 6.ayda yapalım dedi
Sagol canim
Bilmiyorum canim ya bizimki 3.ayinda oldu belki 2. Doz icin sure onemli degildirRota 3 ay 10hün dolduktan sonra yapılmıyor dedi bize doktor ama tabi farklı çeşidi varsa bilmiyorum
Annemlere gelir gelmez yikadim ama ise yaradi mi bilmiyorum.Bunu yapmissindir gerçi de bebisin ellerini yıka sık sık canım çok dusuncesizler malesef uyarıdan da anlamiyorsa çocuğun başında ol sürekli
Ankarada mısınız bendeBen de bu sekilde giydiriyorum..doktor 6.aydan ibaren kendi giydigin gibi 6.aya kadar cift kat demisti..corap uzun kollu zibin patikli alt ustunede tulum ince..Ankara bazen soguk oluyor o zamanda kadife tulum..simdi uyku tulumu aldim geceleri ince birseyle onunla uyuturum
Zaten mani olduk, opmesine engel olduk ama kendi ucuguna dokundu. Sonrasinda ellemesine izin vermedim, ellerini yikamasini soyledik ama bebegimin ellerine ilk dokundugunda onceden ucuguna dokunmus muydu bilmiyorum. Bi de opmedi ama o kadar sokuldu ki opmus kadar oldu. Cahil insanlara laf anlatmak cok cok zor. Esim de soyledi defalarca ama anlamayinca anlamiyor.Herpes (ucuk virusu) ozellikle bagisiklik sistemi henuz gelismedigi donemde bu virusu tasiyan birinin opmesiyle bulasiyormus ve caresi yokarastirmistim zamaninda bende de cikar hatta adini anayim cikar..o yuzden diyorlar bebeklere yanasmayin opmeyin diye benide biri opmus muhtemelen cok dikkat etmek lazim..ayip falan demeden alivereceksin elinden..
Kertelimhahahahha..Beni boyle ayni gün dogdugum cocukla (akrabamizmis uzaktan) besik kertmesi yapmislar dalgasina ayni odada kalmis annemle kadin dogum sonrasi..kucukken nerde gorse seni alacam derdi bende aglardim alip goturcek diye cocuk lisede tesadufen ekledi beni konustukca konustukca o oldugunu anlamistim..sonra kendime cok benziyo diye sıkıldım..bazen kendimden bunaliyorum ya balik burcu monotonlugu bir de erkegini düsün
Ben uysndirmiyordum ama kendi illa uyaniyor.bazen 2 saatte bir kalkiyor bazen hic kalmiyor sabah 4te uyaniyor. En az 1 defa emziriyorum yani. Acaba sutum mu az geliyor ondan korkmays basladim. Hic sagmiyorum hatta kiralamistik sut sagma makinesine geri verdim kullanmiyorum diye. Yeniden alayim ya da kiralayim bariGece hic mi uyandirmiyordun canim ? Ben de 1 kez uyandiriyorum bakalim durum ne merak icindeyim
Ben de artik 4 saati gecerse uyandirayim bari. Dunden beri kac saat gectigine bakmadan her istediginde emziriyorum. Yarin saglik ocagina gidecegim orda bir tarttirayim bakalim almis miE Elwing6 P Pekmutlu kizlar bizim gündüz uykumuz yok denecek kadar az ama maşallah gece uykumuz düzenli.. Bu ay ben de uyandırmadim. 1400 1300 gram alırken bu ay 800 gram almışız. Doktor da muhakkak uyandır 4 saati geçirme dedi. Bence kontrole kadar uyandırın. Gece beslenmesini çok önemli olduğu kanaatine vardım ben. 4 saati geçmeden uyandırıyorum 2 3 gündür.
Bana doktor demedi su kadar saatte uyandir diye ama 4 saati gecirmicekmisiz baksana
Günde üc kere 60 cc dedi ama ben geçen meme reddi yasadigimizda 90 da verdim hatta iki kezdi sanırım 120 de verdim. Bazen 30 verdim bazen 4 kez verdim yani süt ve emme durumuna göre bakıyorum ona göre veriyorumNasıl bi plan yaptı doktor
Evet aslinda saglikli cok sukur ama iste korkuyor insan bu zamana kadar guzel kilo aliyordu bu sefer kilosunu duyunca uzuldum cokBence aylık ortalama 500 gram alması kötü değil doktorum da öyle söylemişti ay bu doktorlar gep farklı konuşuyo bebişin sağlıklı görünüyosa açlık ağlaması yapmıyosa sıkıntı etme benceBenimki emdikten sonra arada açlık ağlaması yapıyo o zaman 60cc mama veriyorum ama daha fazlasını da versem içer kilo da alır ağlamadığı için vermiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?