Bende kestim artık mamayı..ama gecelrro çok fena agliyo uyku mu sıkıştırıyo nedir anlamıyorum aglayarak uyuyo omzumda ne meme aldı nede mamayı
Gazi mi var ki? Bende doydugunu emdikten sonra aglamamasindan anliyorum eskiden deli gibi aglardi emdikten sonra ve uykuya gecemiyordu şükür..hala 6dan sonra agladigi oluyo ordada gece sagdiim sutu veriyorum

Kızlar bu a rada hep duyuyrodumda bu kadar etki ettiğini düşünmemiştim tahin helvası mutlaka yiyin en hızlı süt arttıran şey olarak düşünüyorum şuan ben yemezdim ilkkez tattım ve baya şaşırdım mutlaka deneyin

Çok özür diliyerek atıyorum tiksinen hemen geçsin genelde böyle oluyor kakası kızlar bilmiyorum taksammi takmasam mi yediğimde normal tarhana pilav sulu yemek falan yani çok mu anormal bu kaka onuda anlamıyorum
Yok canım normal bu. Hiç takıp da güzel günlerini heder etme.

Bebişinde dil bağı olan kızlar dil bağını nasıl anladınız? Emme de sıkıntı yaptı mı?

Kızlar bebeklerinizin ağlarken dili üst damağına değiyor mu?
Dil bağını doktorumuz 15.gun kontrolde söyledi. 4 aralıkta nasipse ameliyatımiz var sünnet ile birlikte. Emmede sorun yok en azından ben sorun görmüyorum ama çabuk yoruluyor olabilir. Ve konuşma sorunları oluyor. Babamız r harfini söyleyemiyor çok net. Muhtemelen babamızda da dil bağı var... Eğer böyle bir durumdan supheleniyorsan doktora danış ve hemen çözüme kavuştur. Büyüdüklerinde operasyon daha zor oluyor

Cehalet. Bak benim kv guzel bir seymis gibi ne anlatiyor. Diger oglu kucukken hastalannis, doktor sekerli her seyi yasaklamis. Cocugun da cani bir sey istemiyormus. Bu da belki cani ceker diye onune portakal koyarmis. Ee niye diyorum, belki yer diye diyor. Bunlara gore yesin de ne yerse yesin. Doktor yasaklamis ama bu canini cektirmeye calisiyor. Esimin de bir rahatsizligindan dolayi yememesi gereken seyler var. Doktor kesinlikle yasakladi diyorum, nolacak ye oglum diye zorluyor. En son dayanamadim oglunu oldurmeye mi calisiyorsun dedim. O nasil soz diyor.

Bebişinde dil bağı olan kızlar dil bağını nasıl anladınız? Emme de sıkıntı yaptı mı?

Kızlar bebeklerinizin ağlarken dili üst damağına değiyor mu?
Bana kalsa anlamazdim. Bizimki dogdugunda yogun bakimda kalmisti. Cikarken hemsireler soyledi. Hatta bizim icin cocuk cerrahindan randevu bile almislardi. Emmesine engel olmadi simdiye kadar. Cerrah sunnetle hallederiz dedi, biz de oyle yaptik. Simdi bile ben arada bir fark goremiyorum.

Ohhh ne güzel. Benim de eşim iki gündür sabah 6 da alıyor kızı oynuyor uyutuyor filan ben 2-3 saat daha uyuyorum çok iyi oldu aman nazar değmesin eşlere
Aman maşallah yardım etmeyen de çok zor gerçekten kadına çok yük biniyor. Geçen bdv de biri dert yanmış bebeğim uç aylık babası hiç yardım etmiyor fln diye. Millet de aman benim kocam şöyle yardım ediyo böyle çocuk bakiyo fln anlatıyor e mubarekler kadın içini dökecek yangına körükle gitmesenize

Ben sagma işini beceremiyorum heralde bi de sagmanin bi rutini olması lazım her gün sağmak lazım ben onu da yapamadim zaten de sık sık emziriyorum bu ara sagacak vakit olmuyo dediğin gibi

Ya bizim emmeye ilgili ve kilo alımı ile ilgili hep sıkıntı vardı birisi ağlarken dili damağa değmiyorsa diş bağı olabilir bundan kaynaklı olabilir dedi. Görünürde bi bağ vs yok ama gidince doktorumuza soracağım

Ayyy bizimkinde de mi var acaba yaa... Bende bişey göremediğim için hiç aklıma gelmezdi ama emme ve kilo alma sıkıntısı bundan kaynaklı olabilirmiş.

Ben sagma işini beceremiyorum heralde bi de sagmanin bi rutini olması lazım her gün sağmak lazım ben onu da yapamadim zaten de sık sık emziriyorum bu ara sagacak vakit olmuyo dediğin gibi
Sağarak çok süt çıkartmak için memeleri alıştırmak gerekiyormuş. Bunun için de düzenli sağım şartmış. Ben hiç düzenli sağım yapamadım hep ne zaman fırsat bulursam sağdım. Ama şuan gündüz bir buçuk saatte bir filan emiyor gece de 2 saatte bir emmeye kalkar oldu hatta bazen saat başı

uyanıklaştı kafayı çeviremeyince havluyu çekip alıyor ...

birde sağ kulağının üstüne yata yata kulağı daha da büyüdü ve kıvrık ; bir kulak
Ya bebimkide sağa meyilli hep sağa yatıyor sırt üstü yatırdığım zaman sağa dönüyor bizdedemi var acaba şüphelenmedim değil internette resimlere baktım cumartesi doktor kontrolümüz var soracağım bende peki senim doktorum ne sedi neden olurmuş nasıl tedavi edilirmiş bilgilendirdimi?

Benim de eşim kaytardığı zaman ama bak diyorum başka babalar şöyle yapıyormuş böyle yapıyormuş "girme şu kadınlar kulübüne artık" diyor

Ayyy bizimkinde de mi var acaba yaa... Bende bişey göremediğim için hiç aklıma gelmezdi ama emme ve kilo alma sıkıntısı bundan kaynaklı olabilirmiş.
Canim dil alti bagi dedikleri su, normalde anne karninda dil alt damaktan ayriliyor. Fakat bazen (ozellikle erken doganlarda, biz 37'de dogduk) bu ayrilma tamamlanmiyor. Bende de varmis kucukken. Bizimkiler 2.5 yasinda kestirmis dusun yani, konusamamisim o zamana kadar. Ama bence seninkinde olsaydi cocuk doktoru mutlaka farkederdi. Her seyine bakiyorlar muayenede.

Bizimkininki cok hafifti belki o yuzden hemsireler soylemese anlamazdim. Sen yine de doktora sor bakalim, belki gozden kacirmistir.

Bizimkini bi de aile hekimi dahil 4 ayrı doktor gördü fark edemedilerse pes yani. Bizimki de 37 haftalık doğdu. Dilini hiç çok fazla yukarı kaldırmıyor o dikkatimi çekti. İnşallah yoktur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…