7 saat fazla dedi ebe ..kaldir emzir dedi..kilo alimi sorun olmasaydi bendr kaldirmazdim ama mamadan yeni kurtulmusken bir daha mama vermek istememgece beslenmesinin önemiymis. zaten artık açlık ağlamalarını anlıyoruz aç olduğunu sanmıyorum. benimki de kesintisiz 6 bazen 7 saat uyuyor. kaldırıp emzirmeli miymişiz?bende yarın gidicem bakalım biz ne kadar almışız. 800 gr üstüyse hiç bozmam düzeni. çünkü uykusu açılınca bidaha zoraki uyuyor 1 saat sonra.
Kendi doktoruna da sor istersen. Herkes baska bir sey soyluyor cunku. Bi de butun bebeklerde dusus var. Demek ki normal bir surec bu. Benimki de ortalama 3 kere uyaniyor sabah 7'ye kadar. Ama ilk uykusu giderek uzadigi icin 2'ye dusebilir yakinda. Gunduz de 2 saatte bir besliyorum.2 defa falan emziriyordum arrtirmayi planliyorum bizim kizda uzun uyuyodu biraksan hic uyanmiyo ama bilmiyorum ya sadee gece beslenmesi etkilemiyordur baasindan beri benim emzirme sıkıntilı ememiyo desem gogsum aciyo oyle vakumluyo cekiyobilmiyorum..takilmamaya calisicam sinirin bi tik ustunde sonucta 500 gr aliyorsa anne sutu yariyor demekmis
gece beslenmesi önemliymis. içip uykuya geçtiği için. dur bakalım kilo alımına göre kaldırırım. çünkü ilk uykudan sonrası uzun değil. bende sadece o saat arasında dinlenebiliyorum7 saat fazla dedi ebe ..kaldir emzir dedi..kilo alimi sorun olmasaydi bendr kaldirmazdim ama mamadan yeni kurtulmusken bir daha mama vermek istemem
Tabi paylasirim mutlaka. Benimki de ilk 2 ay kadar almamistir, ama hepsi boyleyse normal bir surec diye dusunuyorum. Zaten ayni hizla kilo almaya devam etseler tosun olurlar bi kac ayaaynen tam olarak bizim düzen de böyle. hani ilk uykusundan sonrası 2-3 saat kadar. tarttırınca yazarsan sevinirim☺
Ay aynen. Devaminda zaten kisa kisa uyuyor. O ilk uzun uykuyu da uyumazsa cok fena.gece beslenmesi önemliymis. içip uykuya geçtiği için. dur bakalım kilo alımına göre kaldırırım. çünkü ilk uykudan sonrası uzun değil. bende sadece o saat arasında dinlenebiliyorum
benimki ilk 2 ay 1’er kg aldı. insallah simdi de öyledir gece uyandırmak koyar banaAy aynen. Devaminda zaten kisa kisa uyuyor. O ilk uzun uykuyu da uyumazsa cok fena.
Benimki 1370 ve 1350 aldi. Ama simdi 800 bile yoktur diye dusunuyorum. Hatta gecen ayla ayni gibi geliyor gozume.benimki ilk 2 ay 1’er kg aldı. insallah simdi de öyledir gece uyandırmak koyar banaama az aldıysa da uyandırırım kıyamam
Gecer canim. Huylari surekli degisiyor. Hic bi huylarinin garantisi yok :) benimki bi ara gunduz uykusunu birakmisti. Farkettim ki gunduz besikte yatmiyor ama anakucaginda uyuyor. Simdi sadece gece uykusunu besikte yapiyor.Yaa ne kadar güzel, 8de uyuyan ve baya gece uykusuna geçen bebeleriniz var. Bizimki akşam üzeri 5-6 gibi bi kalkar, gece 3ü görmeden asla uyumuyor. Dün de 3.40 idi yatağa girdiğimde. Bir de güzel uyusa neyse, sürekli kıpırdanıyor, mızırdanıyor. 8 saattir uyuyor güya ama mızırdanmasından ben yatamıyorum. Elbet bu da geçer, yani umarım geçer, geçiyo dimi yaa
Evet bayadır hep aynı şeyleri yapıyoruz. Önce babasıyla yatak odasına geçiyor baya bi sohbet :) sonra ben gidiyorum altını değiştiriyorum, öpüyorum yatağına koyup biberon veriyorum. Bi güzel içiyor, gözleri de gidiyor aslında. Sonra noluyosa bi anda açılıveriyor o boncuk gözler :) günlerdir o kadar uykusuzum ki, inşallah bi gün uyur benimki deGecer canim. Huylari surekli degisiyor. Hic bi huylarinin garantisi yok :) benimki bi ara gunduz uykusunu birakmisti. Farkettim ki gunduz besikte yatmiyor ama anakucaginda uyuyor. Simdi sadece gece uykusunu besikte yapiyor.
Rutin olusturmayi denedin mi? Benim bebegim ev disinda asla uyumuyor dogru durust. Artik alisti. Odamiza gecince altini degistiriyorum, pijamasini giydiriyorum. Emziriyorum, besigine koyuyorum. Bazen koyar koymaz uyuyor, bazen bikac kez emzigi dusuyor derin uykuya gecmeden. Tekrar veriyorum, en gec yarim saat icinde uykuya daliyor. Odada gece lambasini aciyorum. Sessiz bir ortam oluyor. Bizi rahatsiz eden bir sey olmuyor.
Hemşire bana dedi ki 60 cc verdiysen mideyi büyütmüşsün artık 30 olmaz. Altı saatte bir 60 cc veriyorum dedim, çok dedi. Çocuk doktorumuz böyle önermişti.Günde üc kere 60 cc dedi ama ben geçen meme reddi yasadigimizda 90 da verdim hatta iki kezdi sanırım 120 de verdim. Bazen 30 verdim bazen 4 kez verdim yani süt ve emme durumuna göre bakıyorum ona göre veriyorum
evet benim de aynı gibi geliyor sanki. evde kendi yöntemimle en az 800 gr almıs gibi ama tutmaya da bilir. seninki güzel almıs masallah.Benimki 1370 ve 1350 aldi. Ama simdi 800 bile yoktur diye dusunuyorum. Hatta gecen ayla ayni gibi geliyor gozume.
Minik dogdu benimki ama.evet benim de aynı gibi geliyor sanki. evde kendi yöntemimle en az 800 gr almıs gibi ama tutmaya da bilir. seninki güzel almıs masallah.
Canım 3.ay çok hareketlendikleri ve dış dünyayı algılamaya başlayıp emmeye ilgileri azaldığı için az kilo almaları normalmiş ama bence sizin kilo alımı fene değil. Üstelik mamayı azalttınız.Merhaba kizlar bizde simdi saglikocagndan geldik..1 ay önce 5.200dü zibinli ve bezli..5 gibi hesapladik..simdi 5.700 geldi yani 5.600. 600 gr almis az degil mi dedim ebe 500 gr bekliyoruz yeterli dedi..gece uzun uyudugunu soyledim kaldirrip emzir dedi ve bitirdigin memeyle basla yagli sutu alsin dedi..boyuda 59 cm.biz de böyle..yani cocuk hic ac gibi aglamiyo ama neden az almis anlamadim..yani 500 gr almissa ayda normal kabul ediliyormus..yarinda rota asini yaptiricam.menenjiti 12.ayda yapiyormus bizim doktor
Yani bende takilmiyorum o yuzden 4.ayda bakacagim cunku mamayi hepten kestim bu ay yine arada vermistim..Canım 3.ay çok hareketlendikleri ve dış dünyayı algılamaya başlayıp emmeye ilgileri azaldığı için az kilo almaları normalmiş ama bence sizin kilo alımı fene değil. Üstelik mamayı azalttınız.
Aynı şeyleri yapmışız bizimki de gece 3buçukta uyudu 7buçuğa alarm kurmuştum hiç çaldığını bile hatırlamıyorum 9buçukta birden uyandım ağlıcaktım nerdeysecanim aç degildir kalkmayan kaldirmayan çocuk da ayri bi dert
bu gece 3 buçuk ta ancak uyudu
ardindan 10 da kendim kalktim zorla emzirdim saat 7 buçuk gibi hayal meyal bişey hatırlıyorum ama ben ben değildim kocam da sagolsun artık salonu mesken ettiği için hicbir fikri yok
derin bir vicdan azabı yasiyorum ya kalkmadıysam
Canım anne sütü ile alınan 500 gram mama ile alınan 1000 gramdan iyidir2 defa falan emziriyordum arrtirmayi planliyorum bizim kizda uzun uyuyodu biraksan hic uyanmiyo ama bilmiyorum ya sadee gece beslenmesi etkilemiyordur baasindan beri benim emzirme sıkıntilı ememiyo desem gogsum aciyo oyle vakumluyo cekiyobilmiyorum..takilmamaya calisicam sinirin bi tik ustunde sonucta 500 gr aliyorsa anne sutu yariyor demekmis
Mideyi mi buyuturmus bilmiyodum bana da çocuk doktoru 60 cc dedi hatta tekrar sordum daha fazla isterse napayim diye 90a cok cikmamaya çalış yine de verebilirsin dediHemşire bana dedi ki 60 cc verdiysen mideyi büyütmüşsün artık 30 olmaz. Altı saatte bir 60 cc veriyorum dedim, çok dedi. Çocuk doktorumuz böyle önermişti.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?