7 saat fazla dedi ebe ..kaldir emzir dedi..kilo alimi sorun olmasaydi bendr kaldirmazdim ama mamadan yeni kurtulmusken bir daha mama vermek istemem

Kendi doktoruna da sor istersen. Herkes baska bir sey soyluyor cunku. Bi de butun bebeklerde dusus var. Demek ki normal bir surec bu. Benimki de ortalama 3 kere uyaniyor sabah 7'ye kadar. Ama ilk uykusu giderek uzadigi icin 2'ye dusebilir yakinda. Gunduz de 2 saatte bir besliyorum.

7 saat fazla dedi ebe ..kaldir emzir dedi..kilo alimi sorun olmasaydi bendr kaldirmazdim ama mamadan yeni kurtulmusken bir daha mama vermek istemem
gece beslenmesi önemliymis. içip uykuya geçtiği için. dur bakalım kilo alımına göre kaldırırım. çünkü ilk uykudan sonrası uzun değil. bende sadece o saat arasında dinlenebiliyorum

aynen tam olarak bizim düzen de böyle. hani ilk uykusundan sonrası 2-3 saat kadar. tarttırınca yazarsan sevinirim☺
Tabi paylasirim mutlaka. Benimki de ilk 2 ay kadar almamistir, ama hepsi boyleyse normal bir surec diye dusunuyorum. Zaten ayni hizla kilo almaya devam etseler tosun olurlar bi kac aya

gece beslenmesi önemliymis. içip uykuya geçtiği için. dur bakalım kilo alımına göre kaldırırım. çünkü ilk uykudan sonrası uzun değil. bende sadece o saat arasında dinlenebiliyorum
Ay aynen. Devaminda zaten kisa kisa uyuyor. O ilk uzun uykuyu da uyumazsa cok fena.

Yaa ne kadar güzel, 8de uyuyan ve baya gece uykusuna geçen bebeleriniz var. Bizimki akşam üzeri 5-6 gibi bi kalkar, gece 3ü görmeden asla uyumuyor. Dün de 3.40 idi yatağa girdiğimde. Bir de güzel uyusa neyse, sürekli kıpırdanıyor, mızırdanıyor. 8 saattir uyuyor güya ama mızırdanmasından ben yatamıyorum. Elbet bu da geçer, yani umarım geçer, geçiyo dimi yaa

Gecer canim. Huylari surekli degisiyor. Hic bi huylarinin garantisi yok :) benimki bi ara gunduz uykusunu birakmisti. Farkettim ki gunduz besikte yatmiyor ama anakucaginda uyuyor. Simdi sadece gece uykusunu besikte yapiyor.
Rutin olusturmayi denedin mi? Benim bebegim ev disinda asla uyumuyor dogru durust. Artik alisti. Odamiza gecince altini degistiriyorum, pijamasini giydiriyorum. Emziriyorum, besigine koyuyorum. Bazen koyar koymaz uyuyor, bazen bikac kez emzigi dusuyor derin uykuya gecmeden. Tekrar veriyorum, en gec yarim saat icinde uykuya daliyor. Odada gece lambasini aciyorum. Sessiz bir ortam oluyor. Bizi rahatsiz eden bir sey olmuyor.

Bizimki 19 eylül doğumlu gece en uzun uyuduğu 2.5 saattir.Gece uykusu en erken 3 oluyordu önceki gece 12 'de dün gec3 2 'de uyudu ama bazen yarim saatte bazen 1 bazen 2 saatte emiyor bu uykuda da böyle.gunduz gene aynı şekilde uzun süre uyanık kalmaz ama uykuları da şekerleme şeklinde gündüz uykuları.gerci bazen 1 1.5 saati bulduğu oluyor.Ben kafami koyduğum ve tam içim geçeceği an ağlar.sik emdiği için gazi fazla.
3600 doğdu 4 gün 3400 idi hastanede(tek bez)
10 günlükken saglik ocağında 4500(bez ,zıbın ve tek kat kiyafet)
38 günlükken saglik ocağında 5300 geldi(gene bez,zıbın ve tek kiyafet)
62 günlükken hastanede bez zıbın ve tek kıyafet ile 6400 geldi,hasta olduğu için önlem amaçlı antibiyotik başladık o ishal yaptı
Bakalım bu hafta için asi için gideceğiz kaç çıkacak.bizimkinin gece uykusu uzun değil sizler gibi bizimki almış ise antibiyotiğe rağmen demekki gece beslenme çok önemli deyip sık kalktığımız için sevinecek ,eğer az almış ise o zaman dönemsel diye dusunecegim

Evet bayadır hep aynı şeyleri yapıyoruz. Önce babasıyla yatak odasına geçiyor baya bi sohbet :) sonra ben gidiyorum altını değiştiriyorum, öpüyorum yatağına koyup biberon veriyorum. Bi güzel içiyor, gözleri de gidiyor aslında. Sonra noluyosa bi anda açılıveriyor o boncuk gözler :) günlerdir o kadar uykusuzum ki, inşallah bi gün uyur benimki de

Günde üc kere 60 cc dedi ama ben geçen meme reddi yasadigimizda 90 da verdim hatta iki kezdi sanırım 120 de verdim. Bazen 30 verdim bazen 4 kez verdim yani süt ve emme durumuna göre bakıyorum ona göre veriyorum
Hemşire bana dedi ki 60 cc verdiysen mideyi büyütmüşsün artık 30 olmaz. Altı saatte bir 60 cc veriyorum dedim, çok dedi. Çocuk doktorumuz böyle önermişti.

evet benim de aynı gibi geliyor sanki. evde kendi yöntemimle en az 800 gr almıs gibi ama tutmaya da bilir. seninki güzel almıs masallah.
Minik dogdu benimki ama. 2930 dogdu 37. Hafta. Yogun bakimda kaldi 5 gun. Kilo kaybi yasamadi pek basta. 2900 cikti hastaneden. Cok sukur toparladi.

Canım 3.ay çok hareketlendikleri ve dış dünyayı algılamaya başlayıp emmeye ilgileri azaldığı için az kilo almaları normalmiş ama bence sizin kilo alımı fene değil. Üstelik mamayı azalttınız.

Yani bende takilmiyorum o yuzden 4.ayda bakacagim cunku mamayi hepten kestim bu ay yine arada vermistim..

Aynı şeyleri yapmışız bizimki de gece 3buçukta uyudu 7buçuğa alarm kurmuştum hiç çaldığını bile hatırlamıyorum 9buçukta birden uyandım ağlıcaktım nerdeyseAma gece uyumayınca yorgun düşüyolar moralim çok bozuktu annemi aradım olur kızım arada öyle sen de insansın dediSabah eşim ekmek almaya gittiğinde güvenlik görevlimiz bile hocam sizin yaramaz gece çok ağladı çektircek bu size demiş

Canım anne sütü ile alınan 500 gram mama ile alınan 1000 gramdan iyidir kilo alımı sınırın üstünde ise sütün yetiyor demektir

Hemşire bana dedi ki 60 cc verdiysen mideyi büyütmüşsün artık 30 olmaz. Altı saatte bir 60 cc veriyorum dedim, çok dedi. Çocuk doktorumuz böyle önermişti.
Mideyi mi buyuturmus bilmiyodum bana da çocuk doktoru 60 cc dedi hatta tekrar sordum daha fazla isterse napayim diye 90a cok cikmamaya çalış yine de verebilirsin dedi

Kizlar mrb, ben de eylül annesiyim. Uzun süredir takip ediyorum burayi ama yazmak anca kismet oldu. Bugun bizim 3.ay kontrolümüz vardi. Kizimin aldigi kilo 620 gr. 1 ay 1300 2.ay 800 gr aldi. Kilo aliminin yavaslamasi normal ama 620 gr da çok az geldi. Doktor da az almis dedi. Bu arada kizim sadece anne sütü aliyor. Sizin 3.ay kilo alimlariniz nasil?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…