Gece uykusu da onemli diyolar. Off annelerimiz bizleri nasil buyutmus ya. Bizim elimizde internet kitap vs varken bi suru yanlış yapiyoruzgece beslenmesi önemliymis. içip uykuya geçtiği için. dur bakalım kilo alımına göre kaldırırım. çünkü ilk uykudan sonrası uzun değil. bende sadece o saat arasında dinlenebiliyorum
Ya canim sen tika kulaklarini dinleme hic. Bence gayet guzel bebeğinin kilosu. Bak bizimki 5180 civari bse. Senin bebegin neye gore kime gore zayif? Onemli olan dogdugundan beri aldigi kilolardir ki doktorun bir sey demiyorsa bosver kimseyi dinleme. Bitmedi milletin soyleyecegi laflar. Ben de hala kucaga alisti lafını duyuyorum. Onceden aciklama yapardim herkese. Simdi evet alisti, alissin da isim ne istedigi her zaman cocugumu kucagima alabilirim benim icin sorun degil diyorum.bunu demeye basladikca da farkettim ki daha rahatim. Bu yuzden birak millet konussun sen icini ferah tut. Sen biliyorsun bebegini nasil büyüttüğünü. Gerisini bosver ,)Ya bi de millet sinirimi bozuyo. Çocuğu gören zayif olduğunu ima ediyor sürekli. 5910 gr bu arada. Insan ister istemez uzuluyor
Bebegime bakamiyorum psikolojisine giriyor
6 kilo olmus iste bebeginiz. Benceciyi kilosu. Biraz kilolu olsa bu defa da az besle bunu cok sismanlamis obez olacak der ayni millet. O yuzden kimseyi umirsamayin. Doktorunuz ne derse onu dinleyin. Kasaplara dana ywtistirmiyoruz sonicta.
Saglik ocagindakiler ne dedi bu duruma? Ben nolur nolmaz diye doktoruna da bi soylerdim canimmorcivertkedi saglik ocagindan geliyorum. 800 gr almis bebegim bu ay. Boyu hic uzamamis Doktoruna yazsam mi acaba
Benimkinin de boyle cogu zaman. Ben takmadim hic.Doktoru da israrla kan olursa sıkıntı diyordu.Eki Görüntüle 2560760
Çok özür diliyerek atıyorum tiksinen hemen geçsingenelde böyle oluyor kakası kızlar bilmiyorum taksammi takmasam mi yediğimde normal tarhana pilav sulu yemek falan yani çok mu anormal bu kaka onuda anlamıyorum
Evet banada olcerken pek saglikli olmuyor şu aya kadar dedi ama kacinci ay dedi hatirlamiyorum masallah guzel almismorcivertkedi saglik ocagindan geliyorum. 800 gr almis bebegim bu ay. Boyu hic uzamamis Doktoruna yazsam mi acaba
Gece kalkıp acıkınca ağlamıyor muBen de alarm kurmaya başladım. Bizim de kilo alımı 1400/1200/800 gram. Bence artık kesife başladıkları için aciksalarda aglamiyorlar. Tesadüfen kalktığımda bakıyorum. Uyanmış oluyor ve pijama sinin kolunu yiyiyorakşam 8de emzirdim uyudu. 12 de kaldırıp emzirdim. Saati 4e kurmuştum. Duymamışım. 6da kalktım emzirdim. 6da kalktığımda da kolunu yiyordu şu alarmı duymam lazım. Vicdan azabı çekiyorum. Ne kadar kilo aldirabilirsek iyidir. Gece beslenmesi çok önemliymiş onu anladım. Ne güzel uyuyor diye düşünürken kilo alımı düşmüş maalesef. Bilincsizlik işte... Şu 1 2 ay uzerlerine düşelim. Dış döneminde zaten istahsiz olacaklar Allah yardımcımız olsun.
takılmıyolardır kilo boy. çocukları huzursuzsa biseyler veriyolarmıs. erken aylarda el yapımı mama vs.Gece uykusu da onemli diyolar. Off annelerimiz bizleri nasil buyutmus ya. Bizim elimizde internet kitap vs varken bi suru yanlış yapiyoruz
Ben biliyorsun en başından beri süt sağıyorum. Doktorum taburcu olurken günce 3 kez süt sağ demişti makinem hazırda bekliyordu zatenBu ay asla mama vermicem dedim bugun cok huysuz sabah 2 yumurta findik vs yedim ama suyu az icmistim.. az önce emdi emerkende agladi..sıktım zor sut geliyo ciglik cigliga baktim..uyutayim dedim aglamaktan uyumuyo 50 cc mama verdim uykuya daldii..gel de verme mama..off yine basa döndüm ya bi ek gida donemi gelse arrtik..kendim damacaba gibi oldum ne yapsam olmuyo sinirlerim bozuldu yine..
masallahh. gece uyandırmayla ilgili bisey sordun mu?morcivertkedi saglik ocagindan geliyorum. 800 gr almis bebegim bu ay. Boyu hic uzamamis Doktoruna yazsam mi acaba
Evet, bir de saglik ocaginda biraz farkli cikiyor doktordaki olcumlere gore. Ikisi de biz dogru olcuyoruz diyorEvet banada olcerken pek saglikli olmuyor şu aya kadar dedi ama kacinci ay dedi hatirlamiyorum masallah guzel almis
Evet bizde de dogdugundan beri degisik cikiyor boy olcumleri. Benimki de 49 cm dogdu. 15 gun sonra 55 cm dediler. 1 ay sonra 53 cm. Gecen ay saglik ocagi 59 dedi, bu ay 58.Boy ölçülerine hiç takılma. Çünkü hiçbiri doğru olcemiyor. Benim bebis doğduğunda kayıtlara 49cm olarak geçti ama aynı gün biz olctugumuzde 52 53cm bir şeydi. Bu ay da sağlık ocağı 62cm olctu. Ertesi gün doktorumuz 64.5 olctu. Ben uzadığını kıyafetlerinden anlıyorum. 68cm 6 aylık kıyafetleri kasıyor bacakları artık. Sende kıyafetlerinden anlayabilirsin.
Benimki 5 kilo çok zayıf gorunuyo hiç takma sağlıklı olsunlar daYa bi de millet sinirimi bozuyo. Çocuğu gören zayif olduğunu ima ediyor sürekli. 5910 gr bu arada. Insan ister istemez uzuluyor
Bebegime bakamiyorum psikolojisine giriyor
Yok ebe hemen olctu gitti. Az almis dedim bu ay, normal azalmasi dedi sadece.masallahh. gece uyandırmayla ilgili bisey sordun mu?
Doktor bana önce emzir ondan sonra 60 cc ver dedi zaten çok da gelmiyo sanki daha versem içecek gibi60 cc aslında normal canım ya. Biz daha 40 günlükken çocuk doktoru artık 60 cc verebilirsin demişti. Hem de 2 ayrı çocuk doktoru. Ama seni çok emip üstüne 60 cc içerse belki o çok gelebilir.
Hic bi sey soylemedi. Sadece azalmasi normal dedi. Biraz aceleyle olctu gitti ebe.Saglik ocagindakiler ne dedi bu duruma? Ben nolur nolmaz diye doktoruna da bi soylerdim canim
Evet ama benim memede sagmaya alisamadi bir türlü sagdikca psikolojim daha bozuldu az gordukce..ve daha azaldi sutum 1 aydir iyidik dune kadar da iyidik hatta sadece gece sutumun bol odugu saatlerde bir kez sagip dolaba atiyorum onuda aksam 6 gibi veriyodum bugun 4te aglamaya basladi..sanirim kilo mevzusunada takildim direk etkilendimBen biliyorsun en başından beri süt sağıyorum. Doktorum taburcu olurken günce 3 kez süt sağ demişti makinem hazırda bekliyordu zaten
Eve gelip sarılık olamasın diye sık sık emziriyordum , sütün az geldiği dönem ama ağlıyordu ve gerekirse mama verecektik, başladık mama vermeye günde 2 kez sonra 1 e düşürdük , sütün artması lazımdı , suyu çok içiyordum çok iyi besleniyordum ve mümkün olduğunca kv beni dinlendiriyordu
Ama yok mamaya bel bağlamak istemedim 2 günün sonunda süt sağmaya başladım bu sefer geceleri biberon verdik ben uyudum dinlendim sütüm artacaktı böylece öyle de oldu ama kızım temel beslenmede biberona alışınca memeden doymamaya başladı , yani düzenli sağıp sütümü arttırdım bu sayede mamayı çabuk kestim , ama memeyide doyurucu görmüyorduçünkü bence tek başına doyurucu değil , hala öyle düşünüyorum
2.5 saatte bir biberonla süt veriyordum misal 1 saat sonra aralarda meme veriyordum , kalan sütü memeden içiyordu , hem sakinleşir yatışıyordu memede vs, memede süt artmaya başladı ama biberonu kesmek istemedim çünkü hızlı doymaya alıştı. Tek başına mememi bana hala doyurucu gelmiyor
Ben yola bu şekilde başladığım için öyle düşünüyorum belki bilemiyorum
evde tartın varsa bi de evde tartar mısınYok ebe hemen olctu gitti. Az almis dedim bu ay, normal azalmasi dedi sadece.
Benimki de 5 kilo 64 cm boya gidiyo zayıf duruyo baya. Mamayi günde üçten az verdiğim çok nadir oldu belki iki uç kezBizde mamayı önce azalttık sonra tamamen kestik 390 gram almış500 gram alsa hiç takmayacaktım ama kilosu da az gibi 4900 benim ki boya gidiyor 63 cm olmuş. Şimdi günde 1 kere 60 cc mama veriyorum bakalım bu hafta kaç gr alacak, yine az alırsa mecbur mamayı çoğaltacam.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?