Kizlar mrb, ben de eylül annesiyim. Uzun süredir takip ediyorum burayi ama yazmak anca kismet oldu. Bugun bizim 3.ay kontrolümüz vardi. Kizimin aldigi kilo 620 gr. 1 ay 1300 2.ay 800 gr aldi. Kilo aliminin yavaslamasi normal ama 620 gr da çok az geldi. Doktor da az almis dedi. Bu arada kizim sadece anne sütü aliyor. Sizin 3.ay kilo alimlariniz nasil?
Senin 620 iyi bence benimki 500 gram aldi. Kilo isine cok takilmayin. Bu ay az alir birdahaki ay cok alir. Benim ilk bebegim 400 500 gram alirdi hep. Gayet de saglikli bir coxuk su anda. Hala yemek seciyor ve yemek yemeyi sevmez.
Simdiki bebegim iyi kilo aldi 2.ay ama bu ay 500 aldi. 4. Ay kac alavak bakalim. Sanki bana hic kilo almadi hatta zayifladi gibi geliyor. Aman eninde sonunda buyuyecekler.
Ya bi de millet sinirimi bozuyo. Çocuğu gören zayif olduğunu ima ediyor sürekli. 5910 gr bu arada. Insan ister istemez uzuluyor
Bebegime bakamiyorum psikolojisine giriyor
Senin 620 iyi bence benimki 500 gram aldi. Kilo isine cok takilmayin. Bu ay az alir birdahaki ay cok alir. Benim ilk bebegim 400 500 gram alirdi hep. Gayet de saglikli bir coxuk su anda. Hala yemek seciyor ve yemek yemeyi sevmez.
Simdiki bebegim iyi kilo aldi 2.ay ama bu ay 500 aldi. 4. Ay kac alavak bakalim. Sanki bana hic kilo almadi hatta zayifladi gibi geliyor. Aman eninde sonunda buyuyecekler.
Eki Görüntüle 2560760
Çok özür diliyerek atıyorum tiksinen hemen geçsin genelde böyle oluyor kakası kızlar bilmiyorum taksammi takmasam mi yediğimde normal tarhana pilav sulu yemek falan yani çok mu anormal bu kaka onuda anlamıyorum
Ya bebimkide sağa meyilli hep sağa yatıyor sırt üstü yatırdığım zaman sağa dönüyor bizdedemi var acaba şüphelenmedim değil internette resimlere baktım cumartesi doktor kontrolümüz var soracağım bende peki senim doktorum ne sedi neden olurmuş nasıl tedavi edilirmiş bilgilendirdimi?
Aynı durum benim kızımdada vardı hatta annem ve kayınvalidem sürekli boynunu sola destekle boynu böyle kalır falan diyip korkuttular beni. Sağa doğru yattığı zaman kafasının altına destek koyup düz yatırmaya çalıştım uyanıkken kafasını sola doğru çevirdim kendisi sürekli sağa çevirdi böylelikle boyun egzersizi oluyormuş. Ama sonra doktoru aradım sordum artık korkudan o da hiçbişiy olmaz çok normal korkmayın dinlemeyin dedi. Ve şimdi dikkat ediyorum artık kendi sola yatmaya sola bakmaya başladı
Hemşire bana dedi ki 60 cc verdiysen mideyi büyütmüşsün artık 30 olmaz. Altı saatte bir 60 cc veriyorum dedim, çok dedi. Çocuk doktorumuz böyle önermişti.
60 cc aslında normal canım ya. Biz daha 40 günlükken çocuk doktoru artık 60 cc verebilirsin demişti. Hem de 2 ayrı çocuk doktoru. Ama seni çok emip üstüne 60 cc içerse belki o çok gelebilir.
Bizde mamayı önce azalttık sonra tamamen kestik 390 gram almış 500 gram alsa hiç takmayacaktım ama kilosu da az gibi 4900 benim ki boya gidiyor 63 cm olmuş. Şimdi günde 1 kere 60 cc mama veriyorum bakalım bu hafta kaç gr alacak, yine az alırsa mecbur mamayı çoğaltacam.
Kizlar mrb, ben de eylül annesiyim. Uzun süredir takip ediyorum burayi ama yazmak anca kismet oldu. Bugun bizim 3.ay kontrolümüz vardi. Kizimin aldigi kilo 620 gr. 1 ay 1300 2.ay 800 gr aldi. Kilo aliminin yavaslamasi normal ama 620 gr da çok az geldi. Doktor da az almis dedi. Bu arada kizim sadece anne sütü aliyor. Sizin 3.ay kilo alimlariniz nasil?
Ben kırkımız çıktı hemen adet oldum acelesi varmış gibi ve 5 veya 6 gün boyunca aralıksız yoğun bir şekilde geldi.(normal zamanda ilk 2gün yoğun olurdu diğer 3 gün damla damla gelirdi. ) ben demir ilacı kullanmıyorum sanmam ondan kaynaklandığını biraz öncede 2.adetimi oldum ve çok ağrılı. Olmamasına çok alışmıştım bu ağrıları hiç sevmiyorum
Bende hic agri olmadi ama kanama nonstop devam resmen. Bende de 3. Gunden sonra azalirdi ama gece kac defa kalkip degistirdim, yoksa yatak batacak. Ikinci adetinde azaldi mi kanaman?
Ya bi de millet sinirimi bozuyo. Çocuğu gören zayif olduğunu ima ediyor sürekli. 5910 gr bu arada. Insan ister istemez uzuluyor
Bebegime bakamiyorum psikolojisine giriyor
6 kilo olmus iste bebeginiz. Benceciyi kilosu. Biraz kilolu olsa bu defa da az besle bunu cok sismanlamis obez olacak der ayni millet. O yuzden kimseyi umirsamayin. Doktorunuz ne derse onu dinleyin. Kasaplara dana ywtistirmiyoruz sonicta.
Bizde mamayı önce azalttık sonra tamamen kestik 390 gram almış 500 gram alsa hiç takmayacaktım ama kilosu da az gibi 4900 benim ki boya gidiyor 63 cm olmuş. Şimdi günde 1 kere 60 cc mama veriyorum bakalım bu hafta kaç gr alacak, yine az alırsa mecbur mamayı çoğaltacam.
60 cc aslında normal canım ya. Biz daha 40 günlükken çocuk doktoru artık 60 cc verebilirsin demişti. Hem de 2 ayrı çocuk doktoru. Ama seni çok emip üstüne 60 cc içerse belki o çok gelebilir.
Boy ölçülerine hiç takılma. Çünkü hiçbiri doğru olcemiyor. Benim bebis doğduğunda kayıtlara 49cm olarak geçti ama aynı gün biz olctugumuzde 52 53cm bir şeydi. Bu ay da sağlık ocağı 62cm olctu. Ertesi gün doktorumuz 64.5 olctu. Ben uzadığını kıyafetlerinden anlıyorum. 68cm 6 aylık kıyafetleri kasıyor bacakları artık. Sende kıyafetlerinden anlayabilirsin.
Bizimki 19 eylül doğumlu gece en uzun uyuduğu 2.5 saattir.Gece uykusu en erken 3 oluyordu önceki gece 12 'de dün gec3 2 'de uyudu ama bazen yarim saatte bazen 1 bazen 2 saatte emiyor bu uykuda da böyle.gunduz gene aynı şekilde uzun süre uyanık kalmaz ama uykuları da şekerleme şeklinde gündüz uykuları.gerci bazen 1 1.5 saati bulduğu oluyor.Ben kafami koyduğum ve tam içim geçeceği an ağlar.sik emdiği için gazi fazla.
3600 doğdu 4 gün 3400 idi hastanede(tek bez)
10 günlükken saglik ocağında 4500(bez ,zıbın ve tek kat kiyafet)
38 günlükken saglik ocağında 5300 geldi(gene bez,zıbın ve tek kiyafet)
62 günlükken hastanede bez zıbın ve tek kıyafet ile 6400 geldi,hasta olduğu için önlem amaçlı antibiyotik başladık o ishal yaptı
Bakalım bu hafta için asi için gideceğiz kaç çıkacak.bizimkinin gece uykusu uzun değil sizler gibi bizimki almış ise antibiyotiğe rağmen demekki gece beslenme çok önemli deyip sık kalktığımız için sevinecek ,eğer az almış ise o zaman dönemsel diye dusunecegim
maşallah canım
20 EYLÜL de 4100gr. dogdu henüz 6 yi geçti denebilir belki
reflu alerji iştahsızlık kilo almas gercekten zor
gece 2 ya da 3 te uyuyor 1 2 kez kalkiyor7 ya da 8 saatlik gece uykusu var gerisi ayakta
benim kız ergen gibi toplu uyuyor gündüz emme kusma s.cma ekseninde bir hayatimiz var