Bu hafta bizde çılgın gibiyiz uyutamiyorum hala akşamları çok zorluyor beni her akşam aynı saatlerde basliyor. Sizin nasıl kilo alımı duzeldi mi biraz? Mama arada veriyorum bende günlük degil
Evde tartıyorum 20 günde 400-500 civarı aldı gibi ama inşallah evdeki tartı doğrudur, haftaya gidicez doktora. Biz de artık rutine döndü olay her akşam 30-40 cc sağılmış süt + 45 cc mama veriyorum (emdikten sonra) o ara ertesi akşam için tekrar süt sağıyorum 10 dk. Eğer müsait olursam gündüzleri de emdikten sonra 2-3 sefer 10 dk süt sağıyorum ne kadar çıkarsa takviye olarak veriyorum (genelde 60-70 cc civarı oluyor). Aslında bu ay emmesi de geçen aya göre daha iyi ama bakalım sonuç ne olacak.

Evet bize de labarant öyle dedi altını bağlamdan bekleyip yaptırın dedi onu denicez bakalım bi de. Doktor bize 1 saat içinde getirin demişti ama zaten ev hastaneye yakın bi yapsa eşim 20 dk da götürür.

Canom ben denedim kesinlikle diyetle alakasi var. Vucuduna krem surmeden gecti. Ama ben diyeti doktorun onerdigi sekilde sistemli yapiyorum. Mesela sen sut icmeyip biskuvi yesen, cikolata uersen diyet yapmis olmuyorsun. Azicik ucindan tadina bakinca diyet yapmis olmuyorsun. Ben 3 hafta o sekilde yaptim. Yedigim boskuvi de petibör boskuvi olmasina ragmen hic bir degisiklik olmadigi gibi artmaya devam etti.
Sonra cocik alerji profu sut urunleri yumurta ve daba etini yasakladi. 10 gun o sekilde yaptim fark olmadi. Sonraki hafta yumurtasiz yogurtlu kek yaptim yedim artma olmadi ve azalmaya basladi. 2. Hafta yogurdun yanina yumurta sarisi ekleyip kek yaptim. Artma olursa yumurtayi yemeyecegim. Yumurtanin beyazi cok alerjenmis. 3. Hafta yogurt corbasi yapacagim. 4. Hafta peynirli pogaca yapacagim alerji olmazsa peyniron kendisini tuketip deneyeceğim.
Ilk diyet yaptigim o 3 haftada sistem yoktu. Bu sekilde sistemli gidince benim bebegin pamuk gibi oldu cildi. Hala cok kuru ciltli. Onun icin de mustela stelopia nemlendirici kullaniyorum. Doktor numune vermisti cok iyi geldi. Cildine direk sampuan surme dedi. Suda kopurtuyorum onunla yikadim. Onun da faydasi oldu sanirim. Kasim sonundan beri diyetteyim. O alerji yapan urunu de bulacağım.
Eskiden bu kadar alerjik degilmis bebekler. Ama eskiden de bu kadar cok hormonlu gida yoktu. Onu hesaba katmadan yorum yapiyor çevremiz. Bizom de aklimiz karisiyor..

Bizimkini hemşire takmıştı bi de ben takıldıktan sonra çok hareket etmesin diye emzirdim arada yapmış zaten

Kizlar ben bugun kahvaltida cok az bi yumurta patates yedim yine kizardik aksamda cikolata yemistim emzirisikten yarim saat icinde cikip sonuyo doktora gidecegiz yarin..aglamaya bak cirkin ya
Kuzucum benim yaaa. Benim oglan da ayni boyleydi. Hatta daha da fazlasi. Diyet ile bitti gibi. Cok az kaldi.
8 yasindaki kizim ekmege nutella surup yiyor 3 gundur ve agzinin cevresi boyle oldu hemen. Sabah okula bu halde gidemem diye agliyor. Kendisi farkinda ama dayanamiyor. Esim de artik buyudu arada yesin cocuk diye almis eve. Ama sonuc yine ayni. Bu kutu bitince eve sokmam yine cikolata falan.

Islak mendil hiç kullanmıyorum pişik kremi sürüyodum ona dikkat edicem
Canim cok gecmis olsun. Pisigi yoksa pisik kremi surme hic. Ben kullanmiyorum. Altini guzel temizledikten sonra kolay kolay pisik olmaz. Ek gida zamani pisik olir. Veya altinda kakasi cok beklerse pisik olur. Cildi hava alsin bebegin

Evet bize de labarant öyle dedi altını bağlamdan bekleyip yaptırın dedi onu denicez bakalım bi de. Doktor bize 1 saat içinde getirin demişti ama zaten ev hastaneye yakın bi yapsa eşim 20 dk da götürür.

Zordur kız bebeklerden almak idrarı bez olmadan daha kolay bide yapistirirken poşeti alt tarifi aç poseti elinle yapisik kalmasın alt taraf içine gitsin yani

Canim cok gecmis olsun. Pisigi yoksa pisik kremi surme hic. Ben kullanmiyorum. Altini guzel temizledikten sonra kolay kolay pisik olmaz. Ek gida zamani pisik olir. Veya altinda kakasi cok beklerse pisik olur. Cildi hava alsin bebegin
Sağol canım ben de sadece gece yatarken sürüyorum

Ay inanmıyorum doydum demiyor yani seninki benimki gayet diliyle ittiriyor yani
Ben daha iyiyim canım saol bugün tek değneğe geçtim ufaktan yani yük vermeden basıyorum ayağıma

Ya uyku düzeni kursakta günden güne alışkanlıkta değiştiriyorlar. Mesela benimki karanlık severdi mümkün olduğunca sessiz yani koridordan çok minik Işık olacak şekilde yatırınca mışıl mışıl uyuyordu şimdi ağlıyor mıkırdanıyor memnun delğil yani eşimde dün kapıyı açtı koridordaki odanın ışığında gayet güzel uyudu seste geldi, istiyorum ki biraz değişimlere açık olsun yoksa işe başlayınca çok zorlanacağım

Evet ama ben emme 1. Planda kalsın diye önce emzirip üstüne mama veriyorum 75i zor bitiriyor, daha fazla verince kusuyor bazen 75i bile kusuyor normalde kusma sorunu yok çok gelince kusuyor midesi mi küçük yoksa dediğin az az sık sık yemeye mi alıştı anlamadım. Mamaya karşı değilim ihtiyacı olursa daha fazlasını da veririm

40 haftalık doğmuş gibi mi hesaplıyorsun ?
zaten 40. haftada doğdu 3-4 gün farketmez sanırım. direkt doğduğu günden hesaplıyorum o yüzden
aynen ya. çocuk 40lıyken bu kadar uyanmadık en zor atak buymuş umarım öyle haftalarca sürmez

Sağol canım ben de sadece gece yatarken sürüyorum
Canim ben hic pisik kremi surmuyorum. Pisik olmadan surersek vucudunun kreme alisacagini dusunuyorum. Bugun aşı olduk. 1 saat dikkat et atesi cikarsa ates dusurucu ver dedi ebemiz. Atesi cikmadi. Ates cikmadan ates dusirucusu de vermiyorum.. vucudu alismasin.

Kızlar selam birşey danışmak istiyorum . Aranızda bebeğine iyi geceler bitki çaylarından veren Var mı? Veriyorsanız hangi marka ve dozajı nasıl ayarlıyorsunuz?

Kızlar selam birşey danışmak istiyorum . Aranızda bebeğine iyi geceler bitki çaylarından veren Var mı? Veriyorsanız hangi marka ve dozajı nasıl ayarlıyorsunuz?
Uyumadigi icin mi cay vermeyi dusunuyorsun. Beslenmesini 3 saatte olacak sekilde ayarlarsan uykusu da duzene girer. 2 gun zorlanirsin ama 3. Gun rahat edersin.

Ya evet o anane yeleği de yapabilir mi diyorum ama kıyafetinin üstünden göğsüne etkisi olır mu? Yüzünde bariz bi alerji olmadı ama yine de mümkün olduğunca az giydiriyorum günde 2 saat falan ancak üzerindedir

O şampuanı dediğin gibi deniycem bi de.
Sen şimdi süt ve yumurtaya dair 15 gün yemedin ve bebeğin düzeldi dimi? Şimdi alerji yapan şeyi bulmaya çalışıyosun doğru anladım?
Ben zaten diyetimi tam yaptım 20 gün, bisküvi, kek dahil içinde süt ve süt tozu, yumurta olan hiçbir şey tüketmedim. Bu diyeti 20 gün yaptım ben zaten. Sonra 2 tane haşlanmış yumurta yedim, bi şey olmadı. 1 tane bisküvi yedim bi bi şey olmadı. Yoğurt yedim ve süt içtim gene bi şey olmadı. Şimdi işte ara ara gözünde ve alnında çıkıyor fakat ne yaptığını bulamadım. Tabi peynir falan da yedim hepsini sistemli tükettim, kontrol ettim

Bi şey olmadı derken de yani vücudundaki egzamalar aynen kaldı. Bak sen 15 gün diyet yapmışsın geçmiş, ben 20 gün yaptım hiç geçmedi, hatta süt ürünlerine başladım biraz azaldı bile, yine de geçmedi.
Tam yazamadım ama ben de tek tek deneyerek açtım diyeti, doktor dedi ki alerjisi olan şeyi yersen yüzünde hemen patlar zaten dedi, öyle bi şey olmadı henüz.
Domatesi ve fıstığı kestim şimdi de onlara bakıyorum. Dana eti de tüketmiyorum ne zamandır, kuzu eti yedim genelde, 1 kez de hindi yedim ve iğrenç bi şey :)))

Ben de biraz sese filan alışsın istiyorum bizim aileler çok sesli, şamatalıdır oralarda uyku sorun oluyor hep, misafir gelince sorun koca koca insanlara sessiz olun da denmiyor ki sürekli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…