Evde tartıyorum 20 günde 400-500 civarı aldı gibi ama inşallah evdeki tartı doğrudur, haftaya gidicez doktora. Biz de artık rutine döndü olay her akşam 30-40 cc sağılmış süt + 45 cc mama veriyorum (emdikten sonra) o ara ertesi akşam için tekrar süt sağıyorum 10 dk. Eğer müsait olursam gündüzleri de emdikten sonra 2-3 sefer 10 dk süt sağıyorum ne kadar çıkarsa takviye olarak veriyorum (genelde 60-70 cc civarı oluyor). Aslında bu ay emmesi de geçen aya göre daha iyi ama bakalım sonuç ne olacak.Bu hafta bizde çılgın gibiyiz uyutamiyorum hala akşamları çok zorluyor beni her akşam aynı saatlerde basliyor. Sizin nasıl kilo alımı duzeldi mi biraz? Mama arada veriyorum bende günlük degil
Evet bize de labarant öyle dedi altını bağlamdan bekleyip yaptırın dedi onu denicez bakalım bi de. Doktor bize 1 saat içinde getirin demişti ama zaten ev hastaneye yakın bi yapsa eşim 20 dk da götürür.Sana tavsiyem emzirdikten bir on beş yirmi dakika sonra torbayı tak ve başında nöbet tut. Ben öyle yaptım yapmaya başladığını görünce de hemen belinden tutup kaldırdım. Böylelikle torbaya yaptı idrarını. Tabi yalnız değildim birimiz kızımı tutarken birimizde torbayı çıkardık. Bu arada evde alıp hastaneye götürecekseniz yarım saat süresi var
Canom ben denedim kesinlikle diyetle alakasi var. Vucuduna krem surmeden gecti. Ama ben diyeti doktorun onerdigi sekilde sistemli yapiyorum. Mesela sen sut icmeyip biskuvi yesen, cikolata uersen diyet yapmis olmuyorsun. Azicik ucindan tadina bakinca diyet yapmis olmuyorsun. Ben 3 hafta o sekilde yaptim. Yedigim boskuvi de petibör boskuvi olmasina ragmen hic bir degisiklik olmadigi gibi artmaya devam etti.Benim eşim de yiyecekle alakası yok diyor, ben de biraz onun teşvikiyle bozdum diyebilirim, daha doğrusu cesaretlendim. Haa evet bi de tahin var, onu da yemiyorum 2 haftadan fazladır. O zaman deneye yanıla devam.
Bu göz kapağına da azıcık anne sütü sürdüm, belki şifa olur diye :)
Bizimkini hemşire takmıştı bi de ben takıldıktan sonra çok hareket etmesin diye emzirdim arada yapmış zatenHadi yaa kıyamamkızlarda çok yaygın zaten. Bizde şüphelendik kilo alımı az diye ama bi türlü idrar tahlili veremedik. O idrar örneği alma şeysini doğru taktığım halde içine anca bir kaç damla idrar girdi gerisi beze Haftaya kesin vermemiz lazım ama nasıl
Kuzucum benim yaaa. Benim oglan da ayni boyleydi. Hatta daha da fazlasi. Diyet ile bitti gibi. Cok az kaldi.Kizlar ben bugun kahvaltida cok az bi yumurta patates yedim yine kizardik aksamda cikolata yemistim emzirisikten yarim saat icinde cikip sonuyo doktora gidecegiz yarin..aglamaya bak cirkin ya
Islak mendil hiç kullanmıyorum pişik kremi sürüyodum ona dikkat edicemHayır hiç ağlamadı bile. Sonda baya ince zaten. Pişik kremi kullanıyorsan bugünden itibaren sürme en ufak kalıntı bile yanıltıyor. Birde ıslak mendille silme öncesinde.
Canim cok gecmis olsun. Pisigi yoksa pisik kremi surme hic. Ben kullanmiyorum. Altini guzel temizledikten sonra kolay kolay pisik olmaz. Ek gida zamani pisik olir. Veya altinda kakasi cok beklerse pisik olur. Cildi hava alsin bebeginIslak mendil hiç kullanmıyorum pişik kremi sürüyodum ona dikkat edicem
Evet bize de labarant öyle dedi altını bağlamdan bekleyip yaptırın dedi onu denicez bakalım bi de. Doktor bize 1 saat içinde getirin demişti ama zaten ev hastaneye yakın bi yapsa eşim 20 dk da götürür.
Sağol canım ben de sadece gece yatarken sürüyorumCanim cok gecmis olsun. Pisigi yoksa pisik kremi surme hic. Ben kullanmiyorum. Altini guzel temizledikten sonra kolay kolay pisik olmaz. Ek gida zamani pisik olir. Veya altinda kakasi cok beklerse pisik olur. Cildi hava alsin bebegin
Ay inanmıyorumKurarsin canim nasil oldu birz daha iyimisin ? Bizde bu sabah onu konusuyoruz ek gidada boylr olcak mi bakalim obez olmasin bizim kiz diye espri yaptik ama bizimkinde amann emmeyim doydum ya da istemiyorum yok babasi 140 cc sut vermis ben yokken ustune bir de 60 cc mama vermis agladi diyecocuk 2gun kaka yapti
Ya uyku düzeni kursakta günden güne alışkanlıkta değiştiriyorlar. Mesela benimki karanlık severdi mümkün olduğunca sessiz yani koridordan çok minik Işık olacak şekilde yatırınca mışıl mışıl uyuyordu şimdi ağlıyor mıkırdanıyor memnun delğil yaniValla uyku eğitimi konusunda kafan karman çorman. Çocuğumun uykuları çok düzensiz bişeyler kesin yanlış yapıyoruz, uyku eğitimin de ise çok ağladıkları için gönlüm yokuyutmak için ana kucağında sallıyorum ve derin uykuya geçmesi için en az 1 saat başında beklemem lazım, üstelik hiç bir ses olmayacak bi türlü derin uykuya dalamıyor yavrum sürekli uyanıyor. Eşim telefonla çok konuşur ve konuşurken sesini yükseltiverir arada diğer odada olsa bile kız hemen duyup uyanıyor, bi gün eşimi parçalayabilirim o sinirle
Evet ama ben emme 1. Planda kalsın diye önce emzirip üstüne mama veriyorum 75i zor bitiriyor, daha fazla verince kusuyor bazen 75i bile kusuyor normalde kusma sorunu yok çok gelince kusuyorSeninki az beslendiğinden belkide öyle canım..az ve sıkbide şu var mama verdim uyandı diyosun ya ne kadar verdin bilmiyorum ama o mamaya doymamış olabilir..ben 90 verdim iki kez 1 buçuk saat arayla anca doyup uyudu peşine 5 saat..evet meme alsın diye zorluyoruz ama bu şekilde çocugada doymuyoaa iyilik yapmış olmuyoruz uyky düzeni de çok önemli..bende biraz mamanın miktarını artırabilirsin canım
zaten 40. haftada doğdu40 haftalık doğmuş gibi mi hesaplıyorsun ?
aynen ya. çocuk 40lıyken bu kadar uyanmadık en zor atak buymuş umarım öyle haftalarca sürmezBen de sabah 7 gibi eşime paslıyorum 2-3 saat daha uyuyorum yoksa dayanamayacağım. 2 saate bir kalkıyor, bazen saat başı ve emmeden uyumuyor. Acıkıyor mu acaba dedim mama verdim ama yine uyandı olay açlık değil uyanınca da emmeden uykuya dalamıyor
Canim ben hic pisik kremi surmuyorum. Pisik olmadan surersek vucudunun kreme alisacagini dusunuyorum. Bugun aşı olduk. 1 saat dikkat et atesi cikarsa ates dusurucu ver dedi ebemiz. Atesi cikmadi. Ates cikmadan ates dusirucusu de vermiyorum.. vucudu alismasin.Sağol canım ben de sadece gece yatarken sürüyorum
40 haftalık doğmuş gibi mi hesaplıyorsun ?
Uyumadigi icin mi cay vermeyi dusunuyorsun. Beslenmesini 3 saatte olacak sekilde ayarlarsan uykusu da duzene girer. 2 gun zorlanirsin ama 3. Gun rahat edersin.Kızlar selam birşey danışmak istiyorum . Aranızda bebeğine iyi geceler bitki çaylarından veren Var mı? Veriyorsanız hangi marka ve dozajı nasıl ayarlıyorsunuz?
Ya evet o anane yeleği de yapabilir mi diyorum ama kıyafetinin üstünden göğsüne etkisi olır mu? Yüzünde bariz bi alerji olmadı ama yine de mümkün olduğunca az giydiriyorum günde 2 saat falan ancak üzerindedirFıstık tamamıyla alerjik bir kuruyemis. Birde dikkatimi çekti. Üzerindeki yelege de alerjisi olabilir. Benim yun ve türevlerine alerjim var mesela. Evimizde hali yokel örgüsü giyecekleri giydirme bir müddet dene bakalım.
O şampuanı dediğin gibi deniycem bi de.Canom ben denedim kesinlikle diyetle alakasi var. Vucuduna krem surmeden gecti. Ama ben diyeti doktorun onerdigi sekilde sistemli yapiyorum. Mesela sen sut icmeyip biskuvi yesen, cikolata uersen diyet yapmis olmuyorsun. Azicik ucindan tadina bakinca diyet yapmis olmuyorsun. Ben 3 hafta o sekilde yaptim. Yedigim boskuvi de petibör boskuvi olmasina ragmen hic bir degisiklik olmadigi gibi artmaya devam etti.
Sonra cocik alerji profu sut urunleri yumurta ve daba etini yasakladi. 10 gun o sekilde yaptim fark olmadi. Sonraki hafta yumurtasiz yogurtlu kek yaptim yedim artma olmadi ve azalmaya basladi. 2. Hafta yogurdun yanina yumurta sarisi ekleyip kek yaptim. Artma olursa yumurtayi yemeyecegim. Yumurtanin beyazi cok alerjenmis. 3. Hafta yogurt corbasi yapacagim. 4. Hafta peynirli pogaca yapacagim alerji olmazsa peyniron kendisini tuketip deneyeceğim.
Ilk diyet yaptigim o 3 haftada sistem yoktu. Bu sekilde sistemli gidince benim bebegin pamuk gibi oldu cildi. Hala cok kuru ciltli. Onun icin de mustela stelopia nemlendirici kullaniyorum. Doktor numune vermisti cok iyi geldi. Cildine direk sampuan surme dedi. Suda kopurtuyorum onunla yikadim. Onun da faydasi oldu sanirim. Kasim sonundan beri diyetteyim. O alerji yapan urunu de bulacağım.
Eskiden bu kadar alerjik degilmis bebekler. Ama eskiden de bu kadar cok hormonlu gida yoktu. Onu hesaba katmadan yorum yapiyor çevremiz. Bizom de aklimiz karisiyor..
Ben de biraz sese filan alışsın istiyorum bizim aileler çok sesli, şamatalıdır oralarda uyku sorun oluyor hep, misafir gelince sorunYa uyku düzeni kursakta günden güne alışkanlıkta değiştiriyorlar. Mesela benimki karanlık severdi mümkün olduğunca sessiz yani koridordan çok minik Işık olacak şekilde yatırınca mışıl mışıl uyuyordu şimdi ağlıyor mıkırdanıyor memnun delğil yanieşimde dün kapıyı açtı koridordaki odanın ışığında gayet güzel uyudu seste geldi, istiyorum ki biraz değişimlere açık olsun yoksa işe başlayınca çok zorlanacağım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?