O kadar uzun sürse bile hergün sıkıntılı olmazlar bence öyle umuyorum yani ama uyku olayı ciddi sorun. Dün 9 da uyutmaya çalıştım 11 de uyudu 3 saat sonra uyandı emdi uyudu, 2 saat sonra tekrar uyandı, sonra 1-1.5 saatte uyandı sürekli. Allahtan ağlama filan yok emip uyuyor geri. Bir de gündüzleri çok uyumak istiyor uyuyamadığında mızırdanıp duruyor emmek bile istemiyor. Hani uyutsam da kendi başına 1-2 saat uyusa süper olacak ama gündüz de 20-30 dk da bir uyanıp mızırdanıyor tekrar uyutayım diye bu şekilde 1-2 saatlik uykudan sonra keyfi yerine geliyor

6 aydan kücük cocuklara veriliyormuki öyle seyler

Altını değiştirip uyku tulumunu giydiriyorum 9'a doğru. Mamasını içiyor. Peşinden uyuduğu odaya götürüyorum loş ışıkta emziriyorum. Memeyi bırakıp biraz daha kolumda uyuduktan sonra yerine yatırıyorum. Hafif sallıyorum iyice dalsın diye. Uykum varsa ben de yatıyorum mırıldandıkça yattığım yerden beşiğini sallıyorum. Yorgun değilsem biraz kalıyorum yanında, uyanır gibi olduğunda yine hafif hafif sallıyorum, dalıyor sonunda. Bebekler uyku döngülerinde tekrar uykuya dönmeyi bilmediklerinden uyanabiliyorlar, buna fırsat vermemek için hafif sallıyorum, bazen kendi haline bırakıyorum, az az mırıldanıp uykuya dönüyor. Ama mırıldanmalar uyanacak sinyali verirse sallıyorum beşiği hafiften.

Bizim de uyku sorunu var. Ben gündüz en geç 2 saatte bir muhakkak uyutuyorum ama sallaya sallaya 20-30 dk sonra uyanıyor tekrar uyutuyorum, resmen başında bekliyorum uyanmaya çalıştığında geri uyutayım diye. Odayı da karanlık ve sessiz yapıyorum, bu şekilde en az 1 saat uyumasını sağlıyorum. 45 dk dan az olan uykular bebekleri dinlendirmiyormuş. (Gündüz dinlenmeyen bebek stres hormonu salgılayıp gece de uyuyamıyormuş.) Bu şekilde 6 buçuğa kadar 3 uyku yapıyor. Uykusunu almış olunca da daha güzel emiyor. 6 buçuktan sonra 8 buçuğa kadar oyalıyoruz 8 buçukta emzirip mamasını yediyorum uyku rutinlerimizi yapıp 9-9 buçuk gibi sallayıp uyutuyorum ama yine başında beklemem gerekiyor derin uykuya dalması 1 saati buluyor anca bu şekilde az biraz düzene girdik ama gündüz uykuları çok önemli. Dün 3.gün düz uykusunu alamadı 20 dk sonra uyanmış eşim geri uyutmamış bütün düzen kaçtı, gece 11de anca uyudu. Sana bu yazdıklarıma dikkat etmeden önce bizimki de gece 1-2 den önce uyumuyordu. Atak zamanı, karın ağrısı varsa vs yine sıkıntı oluyor tabi. Bu uyku saatlerine iyice alışsın kendi başına uyumaya alıştırmaya çalışıcam çok zor oluyor böyle uyusun diye başında beklemek bi de gece sürekli emmeye kalkması var onu da çözemedik henüz.

ShinSeGi morcivertkedi aynen en azından ilk uykusu bi 5saat falandı bana da koydu valla
Bi de dediğiniz gibi bölük pörçük uyuduğu için herhalde gündüz de bi değişik geçiyor tam uykusunu alamıyor
Ve akşam olduğunda kıyamet kopuyor
Şu an anladım akşamki krizi
Neredeyse ben de ağlayacaktım bi yeri mi ağrıyor bez değişirken acıttım mı gündüz üşüttüm mü herşeyi düşündüm, ağlamaktan emmedi bile düzgün
Demek yorgunluktan
Geçecek inşallah ya

Ne yalan söyleyeyim uyumuyorsa bende emzirdigim icin oturtamıyorum ama arabada mutlaka bulunduruyoruz
108tl cezası varmıs üstüne 10 ceza puanı
150boy altı 36kg ya kadar zorunluymus
Baktımda simdi haberin olsun :)

11_12 yaşa kadar oturmazlar ki oto koltuğunda 150 cm boya gelinceye kadar desene arka onlara kapatılacak okadar olduğunu bilmiyordum 5 yaş diye aklımda kalmış. Oto koltuğu çok gerekli birşey cezası olmasa bile 3 gün ablamlara gittim onun arabasında kizim çok rahat olmadı koltuk olmayınca dönerken sağa sola kaydı tehlikeli bide

Şuan bizim bebişte uyku açlıktan bile önemli uykusu varsa ağlayıp duruyor çok uykusu varsa emmek bile istemiyor ama kendi başına, kesintisiz bir uyku da uyuyamıyor. Sürekli huyları değişiyor işte

çok üzgünüm
3 aylık olduk toplam aldığımız kilo 2400gr
kusmasi çok kötü reflü ilacını hep vermek istemiyorum sonuçta ilaç
Aslında 3 ayda 2400 gram gayet iyi canım ay başına 800 gram eder. Zaten aylık almaları gereken en az kilo 500 gram en fazla 1kg. Kilosuna hiç üzülme Ama kusması gerçekten üzücü, çok zordur kıyamam

Bi dünya tipi var oto koltuklarının belki biraz daha büyükler icin düz koltuga daha yapısık modelide vardır bilemedim
Cok tehlikeli biliyorum ama durmayınca durmuyor emzirip koyuyorum emzirdigim vakit Allaha emanet

Denedim uyumuyor . Yarım saat sonra bıdır bıdır konuşmaya başlıyor. Meme de uyumuyor anca gece uyku arasında 9-10 gibi gece uykusuna yatsa yetecek gece 1-2 gibi uyuyor ondada artık uyumazsa arabayla çıkıp uyutuyoruz. Sabah 11 den önce uyanmıyor

2400 iyi değil mi? Aylık 800 Gr gayet iyi aslında bizimde 3 ayda 2600 du bide biz küçük doğduk düşün hala çok minigiz
canim işte bi de o var biz büyük doğduk yani kendi orantısına göre tam 1 kg geride
3. ayda olması gereken yerden

Sen gündüz 2 saatte bir salla sallaya bile olsa zorla uyut, en az 1 saatlik 3 gündüz uykusu yaptır 6dan sonra uyutma akşamda 8-9 gibi yine sallaya sallaya bile olsa zorla uyut. Uayndıkça geri salla. Bi dene bak. Gündüz uykusunu alınca akşam uykuya daha rahat geçiyorlar sanki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…