3 ay sonu 7400 olmalıydı güya percentile göre 4. ayin sonunda doğum kilosunun 2 katıydı sanırım olmali ama mümkün değilTotale mi bakıyorlar
Son ay kac gr almıs
Sabah sen kendin uyandirconun uyanmasini bekleme. Gunduz de oglen uyut.. ikindi vakti de 30 dk uyusa gece icin 12 gibi uyur en gec. Tavsiyem uyanik tutabiliyorsan gunduz uykusunu azalt geve uyur o zaman. Benim ilk bebek oyleydi. Annem gunduz uyursa gece iyumaz sen bunu gundu uyutma gece uyut demisti. Cok sukur ondan sonra oyle yaotim. Gece guzel uyurdu. Gunduz sadece 1 saat uyurdu ilk bebek.uyku saatini erkene çekmek istiyorum gece 2 den önce uyumuyor sabah kalkmak bilmiyo . Yılbaşında işe başlayacağım iznim bitiyor . Bir türlü düzene oturtamadık . Memeyi düzgün emmiyor 3 dk emiyo yavaş gelmeye başlayınca koyameti koparıyor mamayı akşam uykusundan önce veriyorum o yüzden gece uyku arasında uyanınca güzel emiyor onda sıkıntı yok. Ne yaptıysam erken uyutamıyorum . Gündüzleride yarımşar saat uyuyo
sen mama vermiyor muydun
Minik doğan bebekler çok çok kilo alıp açığı kapatabilir, çok kilolu doğan bebekler de aylık daha az kilo alabilir ikisi de normaldir diyor doktorlar ama. Sonuçta aç bırakmıyorsun reflü var sebep o. İnşallah o da bu ay geçer belki.canim işte bi de o var biz büyük doğduk yani kendi orantısına göre tam 1 kg geride
3. ayda olması gereken yerden
Mama az veriyordum günde 1 kere 2 ölçek filan hatta bi ara tamamen bırakmıştım. Sizde reflü var sebep direk o, hiç sütünden filan şüphe etme yani. Senin bebişin az az sık sık beslenmesi ve mümkün olduğunca yatar pozisyonda kalmaması lazım başka yapacak bişey yoksen mama vermiyor muydun
ya nerde yanlış yapiyoruz
benim kız kilo almaya müsait demekki kilolu doğduğuna göre sütümüzde mi sorun var ya kafa patlatiyorum ama yok yani
okumadığım makale v.s. kalmadi
dün fakultedeydim ve uzunca kaldım neyse babasina da mama ver dedim reflü mamasıMinik doğan bebekler çok çok kilo alıp açığı kapatabilir, çok kilolu doğan bebekler de aylık daha az kilo alabilir ikisi de normaldir diyor doktorlar ama. Sonuçta aç bırakmıyorsun reflü var sebep o. İnşallah o da bu ay geçer belki.
Gece uyuduktan sonra 5 saat kesintisiz uyıyor onda sorunumuz yok . İlk uykuya dalış problem gündüzde sallaya sallaya 2 saat zor uyuyorBizim de uyku sorunu var. Ben gündüz en geç 2 saatte bir muhakkak uyutuyorum ama sallaya sallaya20-30 dk sonra uyanıyor tekrar uyutuyorum, resmen başında bekliyorum uyanmaya çalıştığında geri uyutayım diye. Odayı da karanlık ve sessiz yapıyorum, bu şekilde en az 1 saat uyumasını sağlıyorum. 45 dk dan az olan uykular bebekleri dinlendirmiyormuş. (Gündüz dinlenmeyen bebek stres hormonu salgılayıp gece de uyuyamıyormuş.) Bu şekilde 6 buçuğa kadar 3 uyku yapıyor. Uykusunu almış olunca da daha güzel emiyor. 6 buçuktan sonra 8 buçuğa kadar oyalıyoruz 8 buçukta emzirip mamasını yediyorum uyku rutinlerimizi yapıp 9-9 buçuk gibi sallayıp uyutuyorum ama yine başında beklemem gerekiyor derin uykuya dalması 1 saati buluyor anca bu şekilde az biraz düzene girdik ama gündüz uykuları çok önemli. Dün 3.gün düz uykusunu alamadı 20 dk sonra uyanmış eşim geri uyutmamış bütün düzen kaçtı, gece 11de anca uyudu. Sana bu yazdıklarıma dikkat etmeden önce bizimki de gece 1-2 den önce uyumuyordu. Atak zamanı, karın ağrısı varsa vs yine sıkıntı oluyor tabi. Bu uyku saatlerine iyice alışsın kendi başına uyumaya alıştırmaya çalışıcam çok zor oluyor böyle uyusun diye başında beklemek bi de gece sürekli emmeye kalkması var onu da çözemedik henüz.
Hayır 6.ayda doğum kilosunu 2ye katlamış olmaları gerekiyor diye biliyorum. Doktorumuz da öyle söylemişti3 ay sonu 7400 olmalıydı güya percentile göre 4. ayin sonunda doğum kilosunun 2 katıydı sanırım olmali ama mümkün değil
8100 olması
her çocuk kendi iç bütünlüğünde ama gel gör ki kusmaktan bi hal oluyoruz ya da sütüm kaliteli değil
diyeti de bırakıyorum baydı artık
Nasıl kullanacağımı bi öğreneyimSen bi kullan o zaman işe yararsa bende alayım malum uyumayan kızım var
inan nasıl bir korku sebebi o bana çocuk artik düz zemin istiyor ama yok korkudan sadece yanindayken koyuyorum onundisinda hep ana kucaginda ya da yastik var altindaMama az veriyordum günde 1 kere 2 ölçek filan hatta bi ara tamamen bırakmıştım. Sizde reflü var sebep direk o, hiç sütünden filan şüphe etme yani. Senin bebişin az az sık sık beslenmesi ve mümkün olduğunca yatar pozisyonda kalmaması lazım başka yapacak bişey yok
Ahhh bu erkeklerdün fakultedeydim ve uzunca kaldım neyse babasina da mama ver dedim reflü maması
az da bi süt biraktim 60cc
deep freez dolu sütle
kuzum mama yi kabul etmemis uyumuş durmuş ben olmayınca
gelince bi sevindi emdi emdi kustubizim de keyfimiz emip kusmak marti yaaa
neyse babamız 60cc vermiş tamam
onca saat çocuğa mama yemiyo bari süt çıkarayım yok
yok yani nasıl üzüldüm
Şu an kaç kilosunuz? Bebeklerde doktorlar bir yaşında doğum ağırlığının 3 katı olmasını bekliyor. Kusması etkiliyordur. Kilolu doğmuşta olsa aylık 800 gram gayet güzel. Sütünün kaliteli olmadığını düşünme ama alerji ile ilgiliyse destek olarak özel mamalar dan başlayabilirsin belki. Alerji doktoru bana da söyledi ilerleyen aylarda sıkıntı yaşarsanız raporlu mama yazarım dedi. Lütfen canını sıkma.3 ay sonu 7400 olmalıydı güya percentile göre 4. ayin sonunda doğum kilosunun 2 katıydı sanırım olmali ama mümkün değil
8100 olması
her çocuk kendi iç bütünlüğünde ama gel gör ki kusmaktan bi hal oluyoruz ya da sütüm kaliteli değil
diyeti de bırakıyorum baydı artık
Hayır 6.ayda doğum kilosunu 2ye katlamış olmaları gerekiyor diye biliyorum. Doktorumuz da öyle söylemişti
6400 canimŞu an kaç kilosunuz? Bebeklerde doktorlar bir yaşında doğum ağırlığının 3 katı olmasını bekliyor. Kusması etkiliyordur. Kilolu doğmuşta olsa aylık 800 gram gayet güzel. Sütünün kaliteli olmadığını düşünme ama alerji ile ilgiliyse destek olarak özel mamalar dan başlayabilirsin belki. Alerji doktoru bana da söyledi ilerleyen aylarda sıkıntı yaşarsanız raporlu mama yazarım dedi. Lütfen canını sıkma.
Sen uyanma saatini biraz öne çek 9 gibi mesela severek uyandır. Gündüz de 3 kere uzun uyku yapmasını sağlamayı dene bakalım bi, biz de faydası oldu gibi size de olur inşallah. Gece 10-12 saat gündüz de toplam 4-5 saat uymaları gerekiyormuş.Gece uyuduktan sonra 5 saat kesintisiz uyıyor onda sorunumuz yok . İlk uykuya dalış problem gündüzde sallaya sallaya 2 saat zor uyuyor
Aynen ya, kurbanlık koyun yetiştiriyoruzo zaman geliriz ins.
hemen. hesap mak. cikaralim
3 ay var
2600 aldirmam lazim
boyle de insan yetistirilir mi ya keske bişey bilmesek
Tamam deneyeyim inşallah uyutSen gündüz 2 saatte bir salla sallaya bile olsa zorla uyut, en az 1 saatlik 3 gündüz uykusu yaptır 6dan sonra uyutma akşamda 8-9 gibi yine sallaya sallaya bile olsa zorla uyut. Uayndıkça geri salla. Bi dene bak. Gündüz uykusunu alınca akşam uykuya daha rahat geçiyorlar sanki.
Artık öyle yapayım . Gece uyumayınca bende uyuyorum onunla 11 e kadar erken uyandırmayı deneyeyimSen uyanma saatini biraz öne çek 9 gibi mesela severek uyandır. Gündüz de 3 kere uzun uyku yapmasını sağlamayı dene bakalım bi, biz de faydası oldu gibi size de olur inşallah. Gece 10-12 saat gündüz de toplam 4-5 saat uymaları gerekiyormuş.
Bence reflüye bağlı büyüdükçe de reflüsü geçecektir. Çok kusuyor diyorsun bak ona rağmen kilo alıyor çok şükür. İnşallah reflüsü tez vakitte geçer6400 canim
4050 doğdu
dün kabul etmemis şunu
İşin en zor kısmı o zatenArtık öyle yapayım . Gece uyumayınca bende uyuyorum onunla 11 e kadar erken uyandırmayı deneyeyim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?