Sinir bozucu gerçekten be kadar düşüncesizler.. eşin ailesini uyarsa da bi daha böyle konuşmasalar daha iyi olmaz mı genelde erkekler ara bulmaya çalışıyo ama öyle yapınca aileleri iyice şımarıyoCiddi anlamda görmezden geliyorum artık. Bi kaç defa eşim onların etkisiyle arada müsait olunca ara bi sor falan dedi yahu çocuğum olmasına rağmen iki günde bir arıyorum kendi kızları bile aramıyor benim kadar dedim işim gücüm sadece onları arayıp sormak değil çok konuşmak istiyolarsa onlar arayabilir benden beklemesinler herşeyi dedim o da haklısın dedi kapattım konuyu. Görümceye gelince çocuğu küçükken napsın kız çocuk onu çok yoruyo arayamaz tabi işini gücünü zor yetiştiriyor demeyi biliyorlar. Şimdi de benim çocuğum var ve ilgiye bakıma muhtaç. Evimin işi cabası. Ama o kendi kızları ben gelinleriyim niye aynı kefede olalım demi. Gerçekten sinir bozucular yaa
Ben kolsuz tulumlardan kullaniyorum. Cok kalin bir sey degil o yuzden cikarmadan emziriyorum.Gece uyku tulumu giydirenler nasıl kullanıyosunuz?Ben de almak istiyorum çünkü gece battaniyesini açmaya başladıama ilk uykusuna yatırırken giydirdik diyelim peki gece emmeye kalktığında tulumdan çıkarmadan mı emziriyosunuz öyle terler diye düşündüm e tulumdan çıkarsam uyanır ya da çıkarırken uyanmasa da emzirmem bitince tekrar giydirirken kesin uyanır Ay biri bana detaylı anlatsın
Gerçekten çok ihtiyacım var. Zaten kocamın işi dolayısıyla ikimiz de çok dolu oluyoruz kafa açısından psikoloji bakımından. Neymiş efendim gül gibi maaşı varmış her ay bi beklenti içindeler yorulduk artık birilerine yetişcez diye. Kocamın işinin zorluğunu lafa gelince biliyolar ama maddiyata gelince resmen göz ardı ediyolar. Haberlerde şehit haberi görünce anaamm karısı varmış çocuğu varmış diyolar ama aynı mesleğin içinde bizim de olduğumuzu her zaman unutuyolar. Eşim çoğu zaman evde bile değil. İstirahat gününde bile rahat bırakmıyolar. Ben ne kadar zorluk çekiyorum çocuğumla kimse bilmiyor. En çok onların düşünmesi gereken şeyleri zorla bizim dayatmamız gerekiyor zoruma giden bu sadeceGel bacım sarilalim
Eşim defalarca uyardı bi çok konuda ama uslanmak bilmiyolar hep aynı şeyler... Yakında beni istemediklerini falan düşünmeye başlıcam kaç yıldan sonra.Sinir bozucu gerçekten be kadar düşüncesizler.. eşin ailesini uyarsa da bi daha böyle konuşmasalar daha iyi olmaz mı genelde erkekler ara bulmaya çalışıyo ama öyle yapınca aileleri iyice şımarıyo
Bizde aynı haldeyiz uykudan çığlıklarla uyanıyor ve çok kısa uykusu var diycem ama o hep öyle çığlık yeni başladı . sanırım atak haftarındayız 9.eylül doğumlular9 Eylül doğumlu mu? Bizde de aynı durumlar var bir yarım saat önce bir kriz atlattık. Ne yapsam susmuyor ağlıyor bağırıyor emmek bile istemedi. Kucağımda gezdirdim sürekli zor sakinleşti sonra emdi. Anlamadım ne oldu bir anda bir ağlama krizi geldi çocuğa. 4. Ay Atağı dedikleri bu mu acaba
Verem aşısı.
Ben çok anlamam ama geçenlerde site grubunda paylaşmıştı komşunun biri aynen böyle. Kimisi normal dedi ama Hemşire komşumuz normal değil doktora gösterin demişti diye hatırlıyorum. Onunki biraz daha yayılmıştı
Cok tesekkurler kizlarBak bu bilgiyi buldum.
BCG aşısından 2-6 hafta sonra aşı uygulana yerde 10mm çapında kırmızı bir papül oluşur. 2-3 hafta içinde apse ve ülser gelişebilir. İyileşme 4-12 haftalık bir süre alır. Annelere bu normal reaksiyon olduğu anlatılmalıdır.
İstememek diil de gelinler hep eleştirilir maalesef stres atmak in bizi kullanıyolarEşim defalarca uyardı bi çok konuda ama uslanmak bilmiyolar hep aynı şeyler... Yakında beni istemediklerini falan düşünmeye başlıcam kaç yıldan sonra.
Canım verem aşısı. Bize 1 2 ay sonra bu şekilde olabilir telaşa kapılma, normal dedi bebek hemşiremiz. Hatta ilk zamanlarda hiç belli bile değildi aşı olduğu. Epey sonra kızardı bu şekilde. İltihap yoktu. Yarın yine bakarım sana söylerim. Artış olursa bir sağlık ocağına göster bakalım. Ama normal bir tepkimeymis olabilir dediler.Kizlar merhaba asi yerinde bu sekilde iltihaplanma yasayan oldu mu? Bugun farkettim kizariklik vardi bugun iltihap olmus.sol koldaki asi hangisiydi
Bizimki 1.5 aylıktan beri üzerini açıyor. Son 1 aydır da battaniyesi i yüzüne doğru çekiyor uyanınca. Şimdide 2 haftadır yemeye başladı. Ben de kadife tulum aldım. Ama sıcak tutacağına emin olamadım. Akabinde polar tulum aldım. Polarin içeriği çok sağlıklı değil ama içerisine ince pamuk pijama giydiriyorum.direkt tene değmesi sağlıksız diye okudum. Gece yattigimiz odayı da 20 21 derece arası tuttuğum için (sağlık açısından) üşür diye giydieiyorum. Tene temas etmediği sürece sorun yok polar giysilerin. Tenle teması halinde terletiyor... Emzirirken de çıkarmıyorum. Zaten uykulu oluyor, çok debelenmiyor terletiyor böylece... E bebekten aldım. Kapsonluydu. Kapsonunu dikiş yerinden kestim. Kapson tehlikeli yatarken...Gece uyku tulumu giydirenler nasıl kullanıyosunuz?Ben de almak istiyorum çünkü gece battaniyesini açmaya başladıama ilk uykusuna yatırırken giydirdik diyelim peki gece emmeye kalktığında tulumdan çıkarmadan mı emziriyosunuz öyle terler diye düşündüm e tulumdan çıkarsam uyanır ya da çıkarırken uyanmasa da emzirmem bitince tekrar giydirirken kesin uyanır Ay biri bana detaylı anlatsın
Sanırım evet stres topu gibi bişeyiz onlar içinİstememek diil de gelinler hep eleştirilir maalesef stres atmak in bizi kullanıyolar
Ben astronot almadım. Evden çıkarken anakucağına koyuyorum astronotla koyulmaz da malum. Anakucağından arabaya, arabadan yine gittiğimiz yer neresiyse anakucağında kalacak hep. Kat kat giydiriyorum. Üstüne de battaniyesi, tamamdır.Pircici
-EarthLing-
Mavikelebek0134
Sagolun deneyim büyük olarak hellobaby.
Ben hm ve lcw almıştım.hm daha iyiydi lcden.
Panolino ilk kez kullandim sevdim onuda.6-9 yazmışım 9-12 olacaktı.erkek çocuğu olduğu için çok sıkı olsun istemiyorum ağ kısmı biraz bol kalsın. 18-24 alacağım da abartiyormuyum dedim kendi kendime.bizimki de 3 aylık kontrolde 67 cm cıktı.
Ben çok almamıştım kıyafet küçüldükçe alırım diye 6 aylık alt üstler tam oluyor.1 aya olmaz.1 yaş takımlar rahat oluyor.zaten bacaklar kısa beden kısmı uzun olduğu için altlar idare etsede üstler kısa kalıyor sizde de öyle mi?
Birde astronot 2 yaş alsam çok mu büyük kaçar ki.Seneye almak istemiyorum malum bizde 3 çocuk.birine birşey alınca diğerlerine de almak gerekiyor.
Ay hadi inşallah faydası olurBugün kendi kendine uyudu dönenceye baka baka . Dün akşamki çayın etkisi miyarın humana nın çayını alıp denemeye başlayacağım. Sonuçlarını sana da bildiririm
Aynısını yaşadık bi kere. Hatta bi yerine bişey mi batıyor acaba diye soyduk bile çocuğu, biz derdini anlamaya çalışırkem birden uyuduAz önce resmen öyle bir kriz atlattık
Yani atlatmışızdır inşallah anca uyudu
Hatta sızdı demeliyim
Ne yapacağımı şaşırdım
Nasıl ağlıyor bi görsen
Ve dediğin gibi uykusuzluktan , uyuşa rahat edecek ama yok
Meme veriyorum biraz emiyor sonra memede de ağlıyor
Bir yeri mi ağrıyor, bezini mi sıkı taktım acıttım, yediğim dokundu da çişi mi yakıyor vs vs bir sürü şeyler geçti aklımdan
Canımdan da can gitti ağladıkça
Teşekkür ederim emzirirken napıcam diye aklıma takılmştıBizimki 1.5 aylıktan beri üzerini açıyor. Son 1 aydır da battaniyesi i yüzüne doğru çekiyor uyanınca. Şimdide 2 haftadır yemeye başladı. Ben de kadife tulum aldım. Ama sıcak tutacağına emin olamadım. Akabinde polar tulum aldım. Polarin içeriği çok sağlıklı değil ama içerisine ince pamuk pijama giydiriyorum.direkt tene değmesi sağlıksız diye okudum. Gece yattigimiz odayı da 20 21 derece arası tuttuğum için (sağlık açısından) üşür diye giydieiyorum. Tene temas etmediği sürece sorun yok polar giysilerin. Tenle teması halinde terletiyor... Emzirirken de çıkarmıyorum. Zaten uykulu oluyor, çok debelenmiyor terletiyor böylece... E bebekten aldım. Kapsonluydu. Kapsonunu dikiş yerinden kestim. Kapson tehlikeli yatarken...
Bazı eş aileleri uzaktan bile yetiyo insana seninki öyle olmus. Bi kere maddiyat sizi ilgilendirir maaşı yüksek olsun olmasın herkesin geçimi ihtiyaçları başka. Benzer şeyleri biz de yaşadık oo eve çift maaş giriyo yok kazancınz iyi şunu yapın alın vs. Halbuki ev almak istiyoruz ona göre bütçe ayiriyoruz hem kime ne bizim maddiyatimizdan dimi. Genelde kv ler oğullarından böyle bi beklentiye giriyo yani.Gerçekten çok ihtiyacım var. Zaten kocamın işi dolayısıyla ikimiz de çok dolu oluyoruz kafa açısından psikoloji bakımından. Neymiş efendim gül gibi maaşı varmış her ay bi beklenti içindeler yorulduk artık birilerine yetişcez diye. Kocamın işinin zorluğunu lafa gelince biliyolar ama maddiyata gelince resmen göz ardı ediyolar. Haberlerde şehit haberi görünce anaamm karısı varmış çocuğu varmış diyolar ama aynı mesleğin içinde bizim de olduğumuzu her zaman unutuyolar. Eşim çoğu zaman evde bile değil. İstirahat gününde bile rahat bırakmıyolar. Ben ne kadar zorluk çekiyorum çocuğumla kimse bilmiyor. En çok onların düşünmesi gereken şeyleri zorla bizim dayatmamız gerekiyor zoruma giden bu sadece
Ben de bunu düşünüyorum. Bir de kundak yapanlar bıraktı mı kundaksiz nasıl uyutuyorsunuz?Gece uyku tulumu giydirenler nasıl kullanıyosunuz?Ben de almak istiyorum çünkü gece battaniyesini açmaya başladıama ilk uykusuna yatırırken giydirdik diyelim peki gece emmeye kalktığında tulumdan çıkarmadan mı emziriyosunuz öyle terler diye düşündüm e tulumdan çıkarsam uyanır ya da çıkarırken uyanmasa da emzirmem bitince tekrar giydirirken kesin uyanır Ay biri bana detaylı anlatsın
Sağol canım aynen yaa kucuk olunca sanki diğerleri buyuyuverdi gibi oluyor ama onlar da kucukCok cok gecmiş olsun
Büyüdüler diye düşünsekte onlarda daha cok kücükler aslında
Oyy Allah korusun yaa.Tam hareketli dönemi ama senin büyüğün.Ve 2 yaş sendromu başlamıştır demi dinlemez de hiç.Bizim kız da ufakken yola atlamıştı ben de son anda yakalamıştım.Gozumuzu 4 değil 8 falan açmalıyız.Rabbim korusun yavrularıÇok geçmiş olsun verilmiş sadakanız varmış. Valla analık zor zanaat. Hep bir uyanık olma hali.
Biz de bu akşam dışarı çıktık. Arabadan indik eşim anakucağını arabaya takarken bende battaniyesini getirdim bir gözüm diğer oğlumda ama bir anda yola koştu. Arabalar vızır vızır. Yüreğim ağzıma geldi fırlayıp çektim kolundan.
program yemek ve alışverişti ama hiçbirşey anlamadım. Dk yerinde durmadı, diğeri de her girdiğim mağazada çığlığı bastı. yorulduğumuz yanımıza kaldı. Allah korusun yavrularımızı
Bizim hemşire unut o asiyi kızarabilir kabuk olabilir belki 1 ay sonra belki 6 ay belki 1 sene. Sen o asi yokmuş gibi davran dedi.Kizlar merhaba asi yerinde bu sekilde iltihaplanma yasayan oldu mu? Bugun farkettim kizariklik vardi bugun iltihap olmus.sol koldaki asi hangisiydi
Sağol canimGeçmiş olsun Allah korumuş
Hiç tınmayacaksın.Ben 11 yıllık evliligimde şunu anladım kendini cekeceksin.O zaman daha kıymetli oluyorsun.Sen he de geçCiddi anlamda görmezden geliyorum artık. Bi kaç defa eşim onların etkisiyle arada müsait olunca ara bi sor falan dedi yahu çocuğum olmasına rağmen iki günde bir arıyorum kendi kızları bile aramıyor benim kadar dedim işim gücüm sadece onları arayıp sormak değil çok konuşmak istiyolarsa onlar arayabilir benden beklemesinler herşeyi dedim o da haklısın dedi kapattım konuyu. Görümceye gelince çocuğu küçükken napsın kız çocuk onu çok yoruyo arayamaz tabi işini gücünü zor yetiştiriyor demeyi biliyorlar. Şimdi de benim çocuğum var ve ilgiye bakıma muhtaç. Evimin işi cabası. Ama o kendi kızları ben gelinleriyim niye aynı kefede olalım demi. Gerçekten sinir bozucular yaa
Konyadayiz biz canım.Arada dışarı çıkarmak istiyorum kanguru ile.biz mont almamışız çıkmayız diye ama bacakları falan üşümesin diye astronot cazip gibi geldi de kanguruya sığmayabilie onu düşünmedim hicBen astronot almadım. Evden çıkarken anakucağına koyuyorum astronotla koyulmaz da malum. Anakucağından arabaya, arabadan yine gittiğimiz yer neresiyse anakucağında kalacak hep. Kat kat giydiriyorum. Üstüne de battaniyesi, tamamdır.
büyük oğlum da Eylül doğumlu onda da hiç ihtiyaç duymadım. Ama tabi iç kesimlerde hava daha çetindir o ayrı. Biz istanbuldayız
Aynen dediğin gibi uzaktan yetiyorlar. Bizim de kendimize göre yapmak istediğimiz şeyler var tabiki bırakın da yapalım değil mi. Yok ama herşeyin içinde olmak zorundalar. Kv zaten eşim askerdeyken aylığını ben aldım diye sen olmasaydın ben alıyodum diyen biri. O yüzden fazla bi anlayış beklentim yok ama bazen gerçekten abartıyorlar. Evimize aldığımız iğneye kadar karışmaya çalışıyolar. Bi salın artık ya sanki biz çocuğuz. Ev almayı düşünüyoruz yok efendim memleketten alsak olurmuş bi de kendi üstlerine yani tokiden falan. Bizim hane geliri tokiyi kabul etmediği için bahane üretiyorlar resmen. Ben de eşime dedim ben yaşamak istemediğim bi şehirden ev almak da istemiyorum başka yerden bakarız sonra daha var dedim. Krediye bile gircem ama gidip hem onların adına hem de memleket diye ordan ev almıcam inşallah. Herkesi kendi hayatı ilgilendirir ama bizimkiler çok başka. Herşeye müdahale etmek zorundalar onlara göre. Darladılar resmen beni. Ama artık kimseye acımıcam dedim kendi kendime. Herkes bildiğini yapsın ben de bildiğimi yapıcam. Kusura bakma uzun oldu ama etrafımda şöyle dert yanacağım kimsem de yok buraya döktüm iyiki burası varBazı eş aileleri uzaktan bile yetiyo insana seninki öyle olmus. Bi kere maddiyat sizi ilgilendirir maaşı yüksek olsun olmasın herkesin geçimi ihtiyaçları başka. Benzer şeyleri biz de yaşadık oo eve çift maaş giriyo yok kazancınz iyi şunu yapın alın vs. Halbuki ev almak istiyoruz ona göre bütçe ayiriyoruz hem kime ne bizim maddiyatimizdan dimi. Genelde kv ler oğullarından böyle bi beklentiye giriyo yani.
Eşinin mesleğine ve sana saygım sonsuz her insan yapamaz kaldıramaz. Disiplini psikolojisi herşeyi özveri gerektiriyor. Onlar işin maddi kısmına takılıp kalmışlar anlamalarını bekleme kendini tuketirsin.
Hele ki kızlarıyla aynı şeyi yasasan bile ona davrandıkları gibi davranmalarını hiicc hiç bekleme, boşuna ana gibi yar olmaz demiyorlar. Herkesi en çok kendi annesi dusunuyo gerisi boş.
En iyisi görmezden duymazdan gelmek. Uzaktasin, kendi hayatına bak. Esin de arkanda destekcin.
Onlardan anlayış bekleme hele seni dusunmelerini hiç bekleme boşuna kendini yipratirsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?