Ah kuzum yaa kimbilsin nasıl zorlanıyordur nefes alırken. Sen evde de serum + aspiratör uyguluyorsun dimi? Gerçi o da hırıltıya çare değil. Sadece hırıltı olsa bizim doktorumuz da vermiycekti ama öksürük de olunca, iyice dinledi göğsünü sırtını, ciğerlerinden geliyodu o hırıltı, antibiyotik vermeden geçmez dedi. 2 doktor da vermediyse vardır bi bildikleri, eğer içine de sinmiyorsa başka bi doktora daha git derim, daha çok küçüklerBuhar verdiler iki kez ama açılmadı nefesi antibiyotik veremem dedi doktorlar iki farklı hastaneye götürdük ama
Teşekkür ederim benimki de ustunu aciyo artık uyku tulumu şart. Ben şimdi kundak yapıyorum ortuyu ortuyorum uyuyunca kundağı hafif açıyorum ortuyu de alıyorum. Bizde de yuzunu orttu bi kere. Uyku tulumu alınca dediğin gibi yapayım artık:)Uyku tulumu giydirip kollarini kundak seklinde sariyorum. Bacaklar acik. Yuzunu de ortuyorum burnu acik kalacak sekilde. Hafif salliyorum uyuyuna da kollarini acip yatiriyorum.tulumdan baska ortu ve kundak kullanmiyorum. Yani kundak sadece uyuyana kadar yapiyorum. Ortu orttugumde yuzunu kapatmisti o gunden beri ortmuyorum.
Yeni uyku tulumumuz bundan. Tamamen pamuklu 2 katli dikilmis. Usutmez hic. Tavsiye ederim. Imaj yaziyor icindeki etikette. La parla diye bir magazadan aldim. Ilk uyku tulumumuz elbise gibi olandan.
Çok sağol canım.aman sende dikkat et benim kine yakın yaşı sanırım senin cimcimenindeCanim gecmis olsun. Dunku kizinin cakmak olayi icin de gecmis olsun.
Biz okuyoruz.Buyuklerimede okurdum.Ikiside çok erken ve çok düzgün konuştu.Dil gelişimleri hep yaşlarının üstünde oldu.Ki benim tarafında da esimin tarafında da geç konuşma durumu var ama benimkilerde ben kitap okumanın etkisi olduğunu düşünüyorum.Kizlar gece uykuya gecerken kitap okuyan var mi?bir uygulamada da yaziyordu cok faydali oldugu bir kac kitap onerisi buldum arastirip yine alip ger gece rutin haline getirecegim bu ara cok dikkatli dinliyor her seyi inceliyor..okumanin dil gelisimi acisindan cok faydali olacagini dusunuyorum.
babasida arada ingilizce konusuyo kulak asinaligi olsun diye
Oral dönemde oldukları için gelişimsel bir özellik canım.Ama okumuş devam et duyduğu her kelime hazinesini zenginlestirecekHediye masallar kitabı geldi.Kızı kucagima aliyorum basliyorum okumaya resimleri de bol.Biraz bakıyor sonra yemeye çalışıyor:))Babası fil almış çıngıraklı sese odaklaniyor dokunanabilirsin kizim diyorum yaklastiriyorum onu da yemeye çalışıyor hahahah:)))yüzümüze de yaklaşınca aynısını yapıyor:)Aynada güzel konuşuyor gülüyor neyseki yemeye çalışmıyor:)Aynada gözlerini kulaklarını fln gösteriyorum organları tanıtin diyorlardi.fotolara bakıyor onlari da sürekli anlatıyorum kimler var neredeler vs.koca adam gibi dinliyor:))
Her seyı ağzına goturmeye çalışması gelişimsel bir özellik sanirim ama bazen hirslaniyor acaba diyorum diş mi çıkacak hafif kabariklik var altta 4ay 1 haftalik.hayırlısı bakalim
Amann benle uğraşmayı bıraksınlar da eski olurum ben bişey olmazAynen ama yeni gelin gelince önce bi eski oluyorsun.O zaman değme keyfine
Geçmiş olsun bizimkine 62 günlükken tıkanıklık vardı göz de akınca zatürre olmasın diyerek antibiyotik verdi dr.Sen burnunu ac elinden geldiğince bol bol emzirBuhar verdiler iki kez ama açılmadı nefesi antibiyotik veremem dedi doktorlar iki farklı hastaneye götürdük ama
Geçmiş olsun demlenmiş ılık çayı pamuğa döküp gözüne koyabilirsin dinlenmesini sağlarBenim gözüm de arpacık cıkmış
İki gündür şiştikce şişiyordu gözümün üst kapagı komple ve kasınıyordu gece artık hastaneye gidelim dedik göz doktoruna
Hem alerji olmuş hem arpacıgın bi türüymüş tüm göze vuran
Antibiyotik basladım yanınada 4damla merhem daha
Gün boyu sürekli ilac döküp durucam
Ve tabiki doktor dinlenmen lazım dedi
Bu üç oldu dinlenemedigimden kaynaklı hastalıgım
75 cc nasıl oluyor mama 30 60 90 diye gitmiyor muBizimkini mama da uyutmuyor artıkemzirip üstüne 35 cc süt 45 cc mama veriyorumdum acaba emzirip üstüne direk 75 cc mama mı versem diyorum ama sırf çocuğu uyutmak için mama vermek de bencillik mi olur acaba diyorum gerçi 30 cc artmış olacak. Ayyy kafam da deli sorular...
Ay bi benimki durmuyor su kanguruda yav cocuk sıkılıyor cikmak istiyor icindenKanguru benim de eşiminde eli ayagı oldu
Biz sosyal hayatımızdsn ödün vermedigimiz kızımızda arabasında uzun süre durmadığı için en az üc günde bir kullanıyoruz
Avmlerde veya sokakta öglen canım sıkıldıgında haftasonu yürüyüşlerimizde sürekli babasında teksem bende giyinip cıkıyoruz pratikte bişey
Ama önümüz kış malum sokaklarda pek geçemeyeceğiz belki eger cocugun dısarda yada avm de arabasında uslu uslu duruyorsa hic alma bizimki gibi kucakcıysa ve gezmeye devam ediyorsanız kesinlikle al
Benim de başladı dökülmem, çocuğun üstüne düşüyorlar bir deKızlar çok yoğun saç dökülmesi yaşıyorum. Yumak yumak dökülüyor öyle söyleyeyim. Kansızlık da yok. Hamilelikten kalma apikobal ve dodex ampul var b12 için. Kullanılır mı acaba?
Ay teşekküre ederim elwingcim benimfaydasi olur belki
Emzirmek genelde döküyormuş öncelikle vitaminlerine dikkat et bi de halelles şampuanı emziren anneler çok kullanıyor mühendisoğlunda görmüştüm çok memnunlar bi incele bakalımKızlar çok yoğun saç dökülmesi yaşıyorum. Yumak yumak dökülüyor öyle söyleyeyim. Kansızlık da yok. Hamilelikten kalma apikobal ve dodex ampul var b12 için. Kullanılır mı acaba?
Ay ay ben deKizlar dünden beri bir bas agrisi var bas donmesine de döndü..gülceye dokunacak halim yok..demir ilacini icmiyordum pek ondan mi acaba yoksa degerlerim mi dustu ki..acaip bir bas donmesi
Öyle bir şey yok canım kalabilirsin dikkat ettKızlar bi de şey soracağım daha adet olmadık ya hamile de kalamayız değil mi
Yani dikkat ediyorum ama öyle bi ihtimal söz konusu olmaz değil mi
Ben hamilelikten beri onu kullanıyorum canım ama fayda etmedi. Hamileyken neredeyse hiç dökülmüyordu vayy şahane şampuan dedim ama emzirirken bir işe yaramadıAy teşekküre ederim elwingcim benim
Bu kız kim peki başk videosu varsa inceleyeyim
Emzirmek genelde döküyormuş öncelikle vitaminlerine dikkat et bi de halelles şampuanı emziren anneler çok kullanıyor mühendisoğlunda görmüştüm çok memnunlar bi incele bakalım
Ay ay ben de
Hiç başımın döndüğünü bilmezdim gebelikte bile
İki gündür oturduğum yerde bile sallanıyorum ben de demire tekrar başladıminiaşlah faydası olur
Bizimki kundagi bebekliginden beri (buyudu de kocaman oldu bebisimTeşekkür ederim benimki de ustunu aciyo artık uyku tulumu şart. Ben şimdi kundak yapıyorum ortuyu ortuyorum uyuyunca kundağı hafif açıyorum ortuyu de alıyorum. Bizde de yuzunu orttu bi kere. Uyku tulumu alınca dediğin gibi yapayım artık:)
Ya galiba bu dokulme dogal bir surec. Benim saclarim hamileligin son uc ayinda tek tel dokulmedi. Artik saclarima sinir oluyordum. Zaten cok sacim vardi, iyice artti o donem. Yikamak bile iskence oldu bana. Dogumdan 20 gun sonra yetti be deyip kestirdim. Simdi son 3-4 haftadir dokuluyor. Demir hapi kullaniyorum hic ara vermedim, degerlerim hep cok iyi. Ama hamilelikte dokulmeyen o saclar simdi hormonlarin eski haline donmesiyle dokuluyor. Ben cok sukur diyorum, cunku sac fazlaligindan illallah etmistim. Normalde de cok dokulur ama hic azalmaz saclarim.Ben hamilelikten beri onu kullanıyorum canım ama fayda etmedi. Hamileyken neredeyse hiç dökülmüyordu vayy şahane şampuan dedim ama emzirirken bir işe yaramadı
Oyle bir ihtimal soz konusu. Hatta saglik ocagindaki ebe riskli donem dedi, dogum kontrol hapi vs kullanamadiginiz icin dikkat etmeniz lazim dedi. Ama baska sebeplerden bizde o ihtimal yok zatenKızlar bi de şey soracağım daha adet olmadık ya hamile de kalamayız değil mi
Yani dikkat ediyorum ama öyle bi ihtimal söz konusu olmaz değil mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?