Kızlar iyi akşamlar bebegim 3 aylık emmek istemiyor hiç emse bile çok az doyduğunu düşünmüyorum bez sayısı az kaşıkla veriyorum arada vermelimiyim sizce bu ay sadece 200 gr almış
200 gr biraz az almış doğrusu, senin bebeğin hastaydı dimi burnu tıkalı yavrunun, ememeyebilir. Sen sütünü sağıp vermeyi dene, kaşıkla zor olabilir ama başka alternatifler var

200 gr biraz az almış doğrusu, senin bebeğin hastaydı dimi burnu tıkalı yavrunun, ememeyebilir. Sen sütünü sağıp vermeyi dene, kaşıkla zor olabilir ama başka alternatifler var
Evet canm hasta ama oncesindede böyleydi emmek istemiyordu kaşıkla veriyorum zorda olsa çok yoruyor oda

Ya alerjik durum genelde 5 6 aydan sonra ortadan kalkıyormus. 1 yaş öncesi çoğu bebis iyileşiyor. Bir zararı yok demekki hepsi aynı cevabı veriyorsa.. Yazayım müsait anda bakalım bana ne diyecek

Evet canm hasta ama oncesindede böyleydi emmek istemiyordu kaşıkla veriyorum zorda olsa çok yoruyor oda
Kaç cc çıkıyor sağdığında? hepsini kaşıkla vermen baya bi zor olabilir. Şırıngayla vermeyi dene. Öncesinde de neden emmediğine dair bi fikrin var mı, bazı arkadaşların sütü çok tazyikliymiş bebekler ondan istemiyormuş mesela.
Persentilin altında değil ise çok endişelenme, minyon tipli de olabilir

Canım bugün senin ve elwingin yazdıklarını gördüm, doktorun yazdıklarını da, ben de hatırlıyosan profa gitmiştim, aynısını söylemişti, diyet yapma çocuk alerjik ne yersen ye bu egzamalar olacak demişti. Ben ona rağmen çocuk doktorumuzu dinleyip diyet yapmıştım. Biraz iyi olur gibi oldu, ben açtım diyeti. Şimdi kuruyemiş ve domates yemiyorum ama kızarıklıklar aynı. Artmadılar. Bence sen de plm gibi yoğun bi diyete başlayabilirsin içine sinmiyorsa

Aynı sorunu bi kaç arkadaş yaşadık. Benim kızımda 390 gram almıştı doktor diğer ölçümleri iyi ve şuana kadar aldığı toplam kilosu iyi diye sıkıntı etmedi ama bu ay 600 gram alma hedefi verdi ben de o yüzden günde 1-2 defa takviye yapıyorum, kaşıkla veriyorum. Günde 2-3 sefer emdikten sonra 10-15 dk sağım yapıyorum ordan çıkanları veriyorum ve de 60 cc civarı da mama takviye ediyorum (sağdığım süte göre ayarlıyorum mama miktarını). Kaşıkla zor oluyor ama biberona alışırsa seni hiç emmeyebilir ben de o riski göze alamadım biberon hiç vermedim. Meme reddi dönemsel bişey sanırım sakın emmesi için zorlama yoksa daha çok antipati oluşuyormuş, zorlamak yerine sık sık teklif et. Çeşitli şekillerde emzirmeyi dene. İnternete emzirme pozisyonları de hepsini dene birini sevip o şekilde emebilir, benim kızım çanta tutuşu dedikleri pozisyonu çok seviyor. Bir de emerken etrafa karşı çok ilgileri olduğu için karanlık, sessiz ortamda emzirmeyi deneyebilirsin. Uyurken emzirmeyi deneyebilirsin. Bir de biz ayakta, hoplaya zıplaya, dans ede ede emziriyorduk bunu da çok seviyorlar sabırlı ol tekrar emmeye başlayacaktır. Bir de fecabook ta emzirme akademisi diye bir grup var ordan yardım alabilirsin. Bizimkiler ara ara çozutsalar da meme reddini aştık.

Bende acibademde prof.olmasindan etkilendim sabahta kose yazilarida varmis..bende gecici oldugunu dusunuyorum az az yiyecegim her seyden bakalim yine olacak mi

Tarhana çorbası ile bozdum diyeti az önce 15 gün dikkat ettim böyle olunca canım sıkıldı dediğini hatırlıyorum evet doktorların mantığı çok ters çalışıyor hangisine inansak şaşırdık

Bende acibademde prof.olmasindan etkilendim sabahta kose yazilarida varmis..bende gecici oldugunu dusunuyorum az az yiyecegim her seyden bakalim yine olacak mi
Senin kızın kizarikliklari nasıl di canım benim kızın az önce farkettim çenesinde küçük kırmızı sivilce çıkmış 3 tane tarhana ictigimden mi ki. Herşeyi irdeler olduk

Senin kızın kizarikliklari nasıl di canım benim kızın az önce farkettim çenesinde küçük kırmızı sivilce çıkmış 3 tane tarhana ictigimden mi ki. Herşeyi irdeler olduk
Bizim kasar yedikten sonra ve sutlac yedikten sonra olanlar.sonra kasarli tost yedim olmadi bir sey..yine lorlu borek pogaca fln denicem yumurta yedim bugunde kizarmadi peynire ve sute sanki bizm ama yarim saat sonra geciyor.valla banada diyet mantikli gelmiyo..doktorun soyledigi salgin gibi yayildi eger dogru teshis konulmaz ve sut aletjisi denilip diyet yapilirsa kalsiyum eksikligi yasar cocuk..cok iyi doktor bulacaksinda cok iyi tani koyacak..kakasinda kan falan yok gorursem daha ciddiye alirim belki simdilik azalta azalta yemeye devam edicem.. zaten hicbir seyden vitamin alamiyoruz sakina sakina cocuklari bir hal oluyoruz..ustune gidilmeli diyen doktorlar mantikli geliyor.yeme yeme cocukta gelisim geriligi bile seyredebilir birgun cikti ertesi gun cikmadi mesela bizde

Eklentiler

• Screenshot_20191223-094754_Gallery.webp
    17,3 KB · Görüntüleme: 50
  • IMG-20191219-WA0013.webp
    28,2 KB · Görüntüleme: 57
Kızlar kaşıkla ben de mi denesem mama vermeyi ayarlayabilir miyim ne dersiniz? Sürekli değil arada bi versem fena olmaz biberonu reddediyor kaç tane biberon değiştirdim ama hiç birini istemiyor
Kilo alımında sıkıntı yoksa boşuna verme canım ama kilo alımı azsa olabilir

Kilo alımında sıkıntı yoksa boşuna verme canım ama kilo alımı azsa olabilir
Ya bu aralar taktım kafaya aslında önceden hiç dert etmiyordum ama nedense doymuyomuş gibi hissediyorum sütüm de var çok şükür ama bazen emmek istemiyor emse bile ağlıyor acaba yeterli mi gelmiyor artık sütüm diyorum mama yapıyorum içmiyor dökmek zorunda kalıyorum üzülüyorum başka bebeklerin bu mamaya ihtiyacı olabilir ben döküyorum diyorum sağdım biberonla yine almadı sütümü baştan beri böyle cc takibi yapamıyorum resmen eski usül doymadıysa ağlar gibi bi seçenek kalıyor bana şu anki kilosunu da bilmiyorum bu zamaa kadar gayet güzeldi kilo alımı inşallah hâlâ öyledir bi ara red yaşadık çok zordu benim için hâlâ öyle ara ara kucağımda ayakta sallayarak emzirmeye çalışıyorum ne yaptıysam olmadı kafam çok karışık

Karnı yoksa istememezlik yapmıyor mu benimki ittiriyo mesela diliyle biberonu

Günaydın anneler
Uyku eğitimi vermeyi düşünen var mı
Nasıl vereceksiniz ne zaman başlanır çok bi bilgim yok ama bi eğitmen ya da psikolog yardımıyla mı yapılıyor
Psikologa gerk yok bence onlarda rutin oluşturun diyolar ben kendi yaptığımdan bahsedeyim belki fikir olur bizimki tam uyku eğitimi sayılmaz belki zira ayağımda sallıyorum yada kucakta çünki
Öncelikle ben uyuyacağım zaman kundak yapıyorum yani gam kundak ta değil bizimki gözü kapalı uyumayı seviyor küçük Bi mendille başladı o büyüdü büyüdü battaniye oldu gündüz zaten aydınlık olduğu için fazla uyumuyor ama uykusu gelince sarıyorum battaniyeye emziği veriyorum ağzına ve yüzünü örtğyorum direk susuyor ağlıyorsa hemen kafasını yan çevirip geçiyor Moda sallayarak uyuyor gündüzleri bu şekilde akşamda rutine başlıyorum altını değiştiriyorum pijamalarını giydiriyorm mamasını veriyorum alıyorum ayağıma kundak yapıp gözünü kapatıyorum yşne geçiyor uyku koduna ha herzaman pat diye uyumuyor tabiki ama mesela 9 da geçiyorum akşam yatak odasına bazen 15 dakka da uyuyo bazen 1 saatte ama uyumuyır diye alıp oturma odasına getirmiyorum ağlarsa çok kucağıma alıp öpüp koklayıp sakinleştiriyorum ama hiç konuşmadan tekrar yatıeıyorum ayağıma bu şekilde yani rutin oluşturun a çocukta anlıyo uyuyacağını benimki kundak yapıp emziği verince hemen mayısıyor zaten anlıyor uyuyacağını saatini şaşırmaya dikkat ediyorum gece uyanınca da hiç konuşmuyorum besleyip bwşiğe yaptırıyorum hemen geri geçiyor uykuya

Canım kendi sütünden sürsene en iyi ilaç

Çiş sayısını nasıl anlıyorsunuz yani Bi beze kaç kez. Çiş yaptığı nı nasıl anlayabilirim

Kızlar, suyu yeni kaynatmış çelik ketıla bileğim değdi, baya bi yandı, şu an soğuk uyguluyorum, krem de kullanamam, alternatif ne yapabilirim. İz de kalacak gibi, baya yandım
Çok çok geçmiş olsun. Kantaron yağı kullanabilirsin hiç iz bırakmıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…