Benim ayagim ana kucaginin alt demirinde. Arada ona bastirarak salliyorum. Bir yandan da sut saguyorum. Sadece sabahlari sagmaya baslamistim baktim sut azaldi. Simdi 3 defaya cikardim. 40 dakikadir sagiyom. Bitti dedim ama devam ettim. 60 gibi cikti. Ikindi vakti sagdigimda 40 cc cikmisti.Kucağında bebek uyuyanlar el kaldırsınve de sırf uyanmasın yeterki uyusun diye tuvalete bile gitmeden bekleyenler
Pamukçuk bizde de oldu bende karbonatlı su ile kullandım öyle geçti. Ne bileyim saçlı derisine karbonatı sürmeye çekindim açıkçası kızarıklık tahriş falan olursa diye. Bir de baya var kafasının orta kısmından ön kısmına kadarBen pamukcugunu karbonatli su ile gecirdim. Konagini sık yikayarak ve sacini orgu lif ile yikayarak gecirdim. Haftada 3 defadan fazla yikamadim. Su an haftada 2 defa yikiyorum. Sunnet oldugu icin bu hafta 1 defa yikadim konak olur gibiydi. Kepeklenme gibi. 2 gun daha yikamasam konak baslangici olurmus.
Minoset de vermişti dr sezaryan sonrasıBende oylee ondanmi bas donmeleri fln acaba ya..emzirirken baska agri kesici alamazsn herhalde.hafif olanlari alabilrsin
Yooo cekme falada yok gazida cikartiyor aaslnda..gaz olayimiz bitti damlayi keseli cok oluyo anlamadimAglarken Bacaklarını çekiyor mu karnına doğru.karnı sert mi öyleyse gazdır bence çığlık çığlığa ağlamanın tek sebebi gaz bugün de gördüm.
Allah dermansız dert vermesin tabi ama çok kötü bir akşamdı
Ben de bir zamanlar aynı şekilde süt sağıyorum ama bizimkini artık ana kucağı kesmiyor gerçek ana kucağı istiyor. Kucakta uyumaya alıştı şimdi deBenim ayagim ana kucaginin alt demirinde. Arada ona bastirarak salliyorum. Bir yandan da sut saguyorum. Sadece sabahlari sagmaya baslamistim baktim sut azaldi. Simdi 3 defaya cikardim. 40 dakikadir sagiyom. Bitti dedim ama devam ettim. 60 gibi cikti. Ikindi vakti sagdigimda 40 cc cikmisti.
İdrar yolu enfeksiyonu olabilir tahlil yaptır mutlakaKızlar ben 17 haftalık hamileyim az önce idrarımı yaptım kalktım sonra tekrar idrar yapma isteği geldi 4-5 sefer böyle idrar gibi yaptım ama su gibiydi çok korktum. Peçete koydum bakıyorum kup kuru. İdrar yapmış gibi azcık ıkınınca geliyor. Doktorumu aradım su olsa devamlı gelir kalktığında da gelir takip et yarın gel bakalım dedi. Sizce su mudur ?? Sanki çişim gelmiş gibi oluyor azcık yapıyorum su gibi. Suyun gelmesi çiş hissi gibi mi ilk gebeliğim çok korkuyorum
Bizde alerjikiz ve çok hassas tenimiz. Pamuk gibi bembeyaz tuttuğum yer kızarıyor o derece... Bizim o şekilde geçti. Ama geçene kadar her gün yıkama gerekiyor. Her gün duştan 4 saat önce bu yazdığım işlemlere başla. Karbonat bir mucize bu konuda. Resmen sokup atıyor o mesaj esnasında. Cok bastırma hafif hafif bir dene bakalım. Ben bu tip eski şeylere inanmam pek yapmam da ama annem. Cok ısrar etti. İyiki yapmışım. Ko ak şampuanından daha masumdur. İçeriklerini biliyor musun çok mecbur kalmadıkça doktorlar bile onermiyorKarbonatı duydum aslında ama yapmaya cesaret edemedim bünyesi alerjik olduğu için bir zararı olursa diye korktum. Denesem mi acaba?
Hala sagim yaptigim gunler icin cok pismanim..eger calismayacaksan sagmadan emzir bence..sagdigim o cc hesabi moralimi bozup sutum geri gitmis resmen..suan inan mama belkiii bir kez aliyor..doktorda demisti memeden uzaklastirma diye ne zaman memeyle daha hasir nesir olduk sut kendine geldi..bir de şu brewers yeast tableti alacagim yarin..süt var ama yinede aglamalari duracakmi merak ediyorum birde illaki aksam 7ye 8e dogru sut tukeniyor gibi hissediyorum..denemeye baslayacagim.emzirme danismanina sordum birtane kesinlikle oneririm yazmis..Ben de bir zamanlar aynı şekilde süt sağıyorum ama bizimkini artık ana kucağı kesmiyor gerçek ana kucağı istiyor. Kucakta uyumaya alıştı şimdi de40 dk süt sağabiliyorsan tebrik ederim. Benim kız kesin uyanır 40 dk içinde. Ben artık mecbur 10-15 dk sağıyorum 20-30 cc çıkıyor, günde 2-3 sefer sağıyorum. Ben takviye amaçlı sağıyorum, süt artması için düzenli sağım şart onu yapamıyorum bi türlü. Bizim kızın bi anı bi anına uymadığı için
Numaraya gerek yokki benim eşim o kadar çok hapşırırki her defasında aklı çıkıyo çocuğun zaten numarasını yapmayım bide benGünaydın
Kızlar bebeklerinize hapşırma numarası yapın
Sonuçları bana yazarsınız
Canım ben zaten süt artsın diye filan sağmıyorum artık sadece bebiş kilo alsın diye takviye amaçlı sağıyorum o da günde en fazla 2-3 sefer 10-15 dk. Yani bi nevi memede emmeden bıraktığı sütü sağıp sonra toplu olarak kaşıkla veriyorum akşam. Memeyle de haşır neşir etmeye çalışıyorum, sık sık alıyorum memeye bazen severek emiyor bazen istemiyor saat hesabı filan tutmaz oldum azıcık mızırdansa hemen önce meme teklif ediyorum ya da aklıma geldikçe. Gece zaten en fazla 2 saatte bir kalkıyor emmeden uyumuyorHala sagim yaptigim gunler icin cok pismanim..eger calismayacaksan sagmadan emzir bence..sagdigim o cc hesabi moralimi bozup sutum geri gitmis resmen..suan inan mama belkiii bir kez aliyor..doktorda demisti memeden uzaklastirma diye ne zaman memeyle daha hasir nesir olduk sut kendine geldi..bir de şu brewers yeast tableti alacagim yarin..denemeye baslayacagim.emzirme danismanina sordum birtane kesinlikle oneririm yazmis..
Bizde de bitmişti kendi hareket edip çıkarıyordu neden oldu bilemedim.birkaç defa nurse Harveys kullandık sadece.Geri gelebiliyor yaniYooo cekme falada yok gazida cikartiyor aaslnda..gaz olayimiz bitti damlayi keseli cok oluyo anlamadim
Aynen bence zaten o rutine alışınca zaten uyması daha kolaylaşıyor benim rutinim alt açma pijama giyme kundak yapıp emziği ağzına verince hemen kafayı yan çeviriyor yüzünü kapatmadan uyumuyor mesela ayağımda özellikle sallıyorum hele gündüz onu sallarken dinleniyorum valla abzen çok yoruyor bide sürekli memlekete git gel yapıyoruz ayakta heryer de sallayarak uyuturum öteki türlü beşiği i isteyip uyumayabilir ablasını da ayakta sallayarak uyutuyodum onda da aynı rutini oluşturmuştum şükür onunda uykuları güzeldiTeoride aglatmadan her agladığında kucağa alıp sakinleştirip öyle tekrar yatırmak var. Ama bizim bebisler bunun için çok küçük bence çünkü pratikte çok cook zor. Yapabilenler var orası ayrı yapılamaz değil.
Bence senin anlattığın gibi uyku rutini oluşturmak su an için daha kolay, şu diş dönemlerini atlatmadan uyku eğitimi dusunmuyorum sahsen..
Canım ben zaten süt artsın diye filan sağmıyorum artık sadece bebiş kilo alsın diye takviye amaçlı sağıyorum o da günde en fazla 2-3 sefer 10-15 dk. Yani bi nevi memede emmeden bıraktığı sütü sağıp sonra toplu olarak kaşıkla veriyorum akşam. Memeyle de haşır neşir etmeye çalışıyorum, sık sık alıyorum memeye bazen severek emiyor bazen istemiyor saat hesabı filan tutmaz oldum azıcık mızırdansa hemen önce meme teklif ediyorum ya da aklıma geldikçe. Gece zaten en fazla 2 saatte bir kalkıyor emmeden uyumuyorbu kadar uğraşa rağmen evdeki tartıda 400-500 gram civarı aldık çıkıyor pazartesi kontrol var bakalım kaç gram aldı (doktor bu ay 600 gram hedef vermişti).
Doktor bişey dedi mi peki bu durumla ilgili? Biz kaka sorununu bir kez yaşadık felaketti 3 gün yapamadı diye ortalığı yıktı resmen3 -4 günde bir yapıyor kakayı rahatsız da etmiyordu bugüne kadar.Az önce yaptı gazla birlikte rahatladı baya.Hiç böyle olmamıştı ya sanırım mamadan ama her zaman içiyor niye bugün oldu anlamadim
meme reddi ne yaCanım ben zaten süt artsın diye filan sağmıyorum artık sadece bebiş kilo alsın diye takviye amaçlı sağıyorum o da günde en fazla 2-3 sefer 10-15 dk. Yani bi nevi memede emmeden bıraktığı sütü sağıp sonra toplu olarak kaşıkla veriyorum akşam. Memeyle de haşır neşir etmeye çalışıyorum, sık sık alıyorum memeye bazen severek emiyor bazen istemiyor saat hesabı filan tutmaz oldum azıcık mızırdansa hemen önce meme teklif ediyorum ya da aklıma geldikçe. Gece zaten en fazla 2 saatte bir kalkıyor emmeden uyumuyorbu kadar uğraşa rağmen evdeki tartıda 400-500 gram civarı aldık çıkıyor pazartesi kontrol var bakalım kaç gram aldı (doktor bu ay 600 gram hedef vermişti).
Aminn inşallah bebeler ağrı sızı çekmesin..Doktor bişey dedi mi peki bu durumla ilgili? Biz kaka sorununu bir kez yaşadık felaketti 3 gün yapamadı diye ortalığı yıktı resmenonun dışında pek sıkıntı olmadı günde 2 3 kere falan yapıyor tabi bu iyi bişey mi onu da bilmiyorum ki hiç ama hasta olmadığı sürece her hâline şükür diyoruz tekrar geçmiş olsun inşallah bi daha olmaz ❤
Zayıf bebeli analar kulübüBende aynı mantikla sagiyorum gece uykulu çok emmiyor bir önceki gece sagdigimi emzirme üstüne veriyorum baya içiyordu 100 CC bile ama 3 gecedir reddediyor 60 CC bitiremiyoruz büyüdükçe CC artacağına düştü bizde. Buarada alistirma bardağını oyun haline getirdi benimki ağzına çekiyor hop geri gonderiyo cadi.kasik iside gerçekten zor. Kilo alımına evdeki tartıda 600 Gr gorunuyo bu ay iyi gorunmuyo bizimde sanırım bu bebeğimde hep zayıf gidicek toparlayamadik hala
Benimki de emmeye pek düşkün değil. Cool takılıyor bunlarmeme reddi ne ya
ben anlamiyor muyum acaba benim kiz huzuru varsa öyle kalkip bi emeyim diye kalkmiyor anacım beni deli ediyor
saat kurup emzirmeye kaldiriyorm adeta zorla ağzına mrme dayiyorum
özellikle 11 ile aksam 5 arası nerdeyse hicemmek istemiyor
ne yapacağımı bilmiyorum bugün reflü mamasini anne sütüne karıştırıp kaşıkla ağzından akıttım
emme yi sevmiyor hiç umru değil emzik falan da hikaye hele biberondan nefret ediyor
emzik yine kauçuk yumuşak bi nebze
kusma konusunu da çözemedigimizden bizim kilo alımımızda yine kötü olur 4. ay
Insallah almistir evde nasil tartiyorsunuz yaCanım ben zaten süt artsın diye filan sağmıyorum artık sadece bebiş kilo alsın diye takviye amaçlı sağıyorum o da günde en fazla 2-3 sefer 10-15 dk. Yani bi nevi memede emmeden bıraktığı sütü sağıp sonra toplu olarak kaşıkla veriyorum akşam. Memeyle de haşır neşir etmeye çalışıyorum, sık sık alıyorum memeye bazen severek emiyor bazen istemiyor saat hesabı filan tutmaz oldum azıcık mızırdansa hemen önce meme teklif ediyorum ya da aklıma geldikçe. Gece zaten en fazla 2 saatte bir kalkıyor emmeden uyumuyorbu kadar uğraşa rağmen evdeki tartıda 400-500 gram civarı aldık çıkıyor pazartesi kontrol var bakalım kaç gram aldı (doktor bu ay 600 gram hedef vermişti).
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?