Bende d vit.den memnumum demiri varsa demiride ondan alayimEvet ben ocean markanınkini alacağım. Bugün aşılarımiz var 4.ay aşıları... Demire baslatirlar herhalde.
Merhaba. Benim gozlemledigim cocuklar ozellikle erkek cocuklar artik daha gec konusuyor. Endise etmeyin ama onunla surekli konusun, kitap okuyun. Zamani geldiginde birden acilacaktir.Arkadaşlar merhaba . Aranıza yeni katılıyorumbenim oğlum da eylül 2018 doğumlu. Çok neşeli girişken inanilmaz meraklı bir çocuk. Ancak de de , ete , vavava gibi heceler dışında konuşmuyor. Oğlum baba de dediğimde anliyor beni gülüyor ama israrla dede diyor. Var mı benim durumda olup oğlu hala konuşmayanlar ablamın oğlu 2.5 yaşındayken ilk kelimesini söylemişti. Şuan sinif birincisi ve suaturamıyoruz ama annelik işte
Ben de sehiri tercih ederdimGünaydın annisler,fikirlerinize ihtiyacım var.12 yıllık sınıf öğretmeniyim.Ile 140 km uzaklikta bir koyde yasiyorum.Esimle ayni koydeyiz.Dogum izninde müdür yard.olarak ilçe merkezine atandım(ilçe ile 90 km),eşim de il ici isteyerek gelecekti açık olursa ilçe merkezine.Kv ler ilçeye 10 km köyde yaşıyor ama ilçede de evi var.Kv bakarım diyordu.Sevmedigim yanları da var iyilikleri de var hakkını yemeyeyim. Birbirimizin sınırlarına müdahale etmediğimiz sürece geçiriyoruz.
Aynı zamanda Türk Dili ve Edebiyatı diplomam da olduğu için alan değişikliğine başvurabiliyorum.Bana çıkıp çıkmayacağı kesin olmamakla birlikte il merkezinde liseler var.Atamam olursa merkezde bir düzen kurmamız gerekecek.Benim ailem il merkezinde oturuyor. Annem kv gibi bakmıyor yediğine içtiğine kv gibi dikkat etmez ama kv gibi de saçma sapan konuşmuyor.Iyi kötü,kavga dövüş baktiririm ya da iyi bir ihtimal az derse girerek eşimle kendimiz bakabiliriz.
Şimdi bulunduğum yer küçük olunca çocuk yetiştirmek daha kolay.Ama sosyallik imkanı yok.
Şehir merkezinde de imkan çok ama büyüklüğü korkutuyor insanı.
Çok çok ikilemde kaldım.
Bizimde 2sinde 4.ay demit baslaniyor o da kabizlik yapiiyormus zaten zar zor kaka yapiyorux artik noluruz bilmiyormDemire mi baslayacagiz bu ay? Biz daha 4. Ay kontrolune gitmedik. Haftaya insallah.
Aynen o yüzden ayakta sallamak bana zor gelmiyor hem bende dinlenmiş oluyorum burayı okuyorumEn güzeli benim rutin de alt açma kundak emzik ve ninni. Uyuyana kadar da yüzüne ortu. Beşiğinde salliyorum ben ve bi yere gidince çok zorlanıyorm. Ayakta sallamanin en güzel yanı her yerde uyutabilmek:)
Ya benim oglum da her gun yapardi 3 gundur yapmadi bugun 4. Gun cumartesi aksam yapmisti en son ne oldu boyle anlamadim. Mama vermiyorum bugun 5 gun oldu. Ama doyuyor doymasa durmaz ve cisi de iyi yapiyo. Donemsel bisey mi yoksa insallah oyledir3 -4 günde bir yapıyor kakayı rahatsız da etmiyordu bugüne kadar.Az önce yaptı gazla birlikte rahatladı baya.Hiç böyle olmamıştı ya sanırım mamadan ama her zaman içiyor niye bugün oldu anlamadim
Teşekkür ederiz canım benimm@limelemonjalebi-i ShinSeGi bazen aksam yatmadan 1 kere mama takviyesi yapiyordm ama aksam olunca sutum bitiyo gibi hissediyordm aksam da cok agliyodu durmuyodu zaten o mama saatini hep gogsumde dakikalarca emzirerek geciriyodm. 3 gundur mama vermiyorm cok da rahatiz. Mucizemiz ise KURU DUT SUYU. Aslinda yiyordum kuru dut ama kaynatip suyunu icmemistim ne fark eder ayni sey diye dusunuyordum. 3 gundur kaynatiyrm ve sonuc mukemmel sutum artti. Deneyip gormek istedim size oyle yazmak istedim. 2.5 s. Bardagi suyu kaynatin kaynayinca 7 kasik kuru dutu koyup 10 dakika daha kaynatip iliyinca suzup icin. Bir kerede de icebilirsiniz 2 kerede de. Ve sonucu bana yazin lutfen. Olumlu sonuc alirsaniz da bi dua etmeniz yeter
Ahh kuzucuk senin de en azından annenler yanında yine her halimize çok şükür tabiki ama bizim babamız da bir gece evde bir gece değil annemler bin km ötede yapayalnız kalmak bence en zoru en azından gideceğin biyerler var çalacağın bi kapı varÖnceki mesajlari okudum da kızlar eslerinizle olanları yine her akşam yaninizdalar şükredin yani boz haftada 3 gece zor görür olduk babamızı yılbaşı haFtasi diye çok yoğun devamlı şehir dışında.. cumartesi bende baya söylendim yeter artık bu aile işi değil ben çok yanlizim dedim. Annemlere kalıyorum genelde o yokken annen baban kardeşlerin var diyor bu öyle bişey degil dedim kendimi acayip bi boşlukta hissediyorum son dönemlerde.
Yardım konusuna gelince de geldiğinde özlediği için oğluyla genelde ama tabi derdini anlayamıyor çocuğun. Gece 4 gibi geldi sanırım çocukta uyanmış mama alan bi bebek zaten bana annesi uyandı diyor alıp uyutayim demiyor. Dışarıya çıkarır sinema yemek falan yapıyorduk çocuğu bırakıp oda bayadir yok.. insan duygusal olarak daha çok yoruluyor bence bu aralarda gittiği yerden bişeyler getiriyor telafi gibi sanirim ama ben zateb evde kapalıyım canm hiç birini istemiyor ki oylece kalıyor. Evden ciksam da yine eve gidiyorum bişey değişmiyor sadece mekan değişiyor
sünnetiniz nasıl geçtiBen pamukcugunu karbonatli su ile gecirdim. Konagini sık yikayarak ve sacini orgu lif ile yikayarak gecirdim. Haftada 3 defadan fazla yikamadim. Su an haftada 2 defa yikiyorum. Sunnet oldugu icin bu hafta 1 defa yikadim konak olur gibiydi. Kepeklenme gibi. 2 gun daha yikamasam konak baslangici olurmus.
Çok güzelmiş teşekkür ederiz
Cnm 2-3 günde atlatsalar bile en az 5 gün kullanın diyorlar antibiyotiğiAntibiyotik kullanmıştık ciğerlere inmesin diye.O benden önce 2-3 günde atlatmistı.Mecbur kalınca iyilikleri sağlikları için kullanacağız kendinizi kötü hissetmeyin.
Evet devletin verdigini kullanma bence ben de arastirmaya baslicam insallah ne kullanacagimi.Günaydin arkadaslar..bu 4.ayda verilecek demir icinde disardan alabiliyomuyuz d vitamiini gibi olmasin :))
En iyisi koyde yasamak. Benim ablam da sinif ogretmeni 5 yildir mudur yardimcisi olarak annemlerin koyunde calisiyor. Cocuklar da ayni okulda okuyor. 3 kizi var. En kucugu 1.5 yasinda ve okulun hemen karsisinda oturan cok tatli ve ilgili bir bakicisi var. Koyde baktiracak birini bulabilirsin bence. Sehirde sosyallik anlayisi avm alisveris vs oldu artik. Hic gerek yok bence. Cocuklarin icin koy bence daha iyi olur nacizane fikrim. Bu arada ben de atanamayan bir edebiyat ogretmeniyim ama ucretli dershane ve kolejde calistim lise gercekten cok zoorGünaydın annisler,fikirlerinize ihtiyacım var.12 yıllık sınıf öğretmeniyim.Ile 140 km uzaklikta bir koyde yasiyorum.Esimle ayni koydeyiz.Dogum izninde müdür yard.olarak ilçe merkezine atandım(ilçe ile 90 km),eşim de il ici isteyerek gelecekti açık olursa ilçe merkezine.Kv ler ilçeye 10 km köyde yaşıyor ama ilçede de evi var.Kv bakarım diyordu.Sevmedigim yanları da var iyilikleri de var hakkını yemeyeyim. Birbirimizin sınırlarına müdahale etmediğimiz sürece geçiriyoruz.
Aynı zamanda Türk Dili ve Edebiyatı diplomam da olduğu için alan değişikliğine başvurabiliyorum.Bana çıkıp çıkmayacağı kesin olmamakla birlikte il merkezinde liseler var.Atamam olursa merkezde bir düzen kurmamız gerekecek.Benim ailem il merkezinde oturuyor. Annem kv gibi bakmıyor yediğine içtiğine kv gibi dikkat etmez ama kv gibi de saçma sapan konuşmuyor.Iyi kötü,kavga dövüş baktiririm ya da iyi bir ihtimal az derse girerek eşimle kendimiz bakabiliriz.
Şimdi bulunduğum yer küçük olunca çocuk yetiştirmek daha kolay.Ama sosyallik imkanı yok.
Şehir merkezinde de imkan çok ama büyüklüğü korkutuyor insanı.
Çok çok ikilemde kaldım.
Ustune hic bir sey ortmuyorum. Uyuyana kadar kollarini mundak yapip uyandigi an aciyorum yoksa twrliyor. Terlemesi de egzamalarina iyi gelmiyor. Zayen tulumu ortu ortmemek icin aldim. Orttigim penye battaneiyeyi kafasina gecirmisti. Bagir.asina uyanmistim. Allah korusun nefes alamaz diye korkuyorum.Uyku tulumu değil mi bu? Peki bunun üstüne kundak yapıyor musunuz ya da bir penye battaniye yeterli oluyor mu?
Protein ve b kompleks vitaminleri bakımından zengin hatta düzenli kullanımda saçlara ve cilde iyi geliyormuş diye okumuştum bana doktor vermişti süt arttırıcı olarakArastirdim ama pek bilgi bulamadim hangi vitaminler var..doktor onermeden kullansak sıkıntıbyasamiyiz diye endise ettim bende ama herkes kullaniyor
Canim gelisimi acisindan bence evde de giydirme kilotlu corap..ici polarli taytlar var bu sekilde..corap sıktıgı icin rahatsiz olmustur yavrucumSelam olsun en az 10 kere kaldirilanlara bu gece derdi neydi anlamadım Galiba külotlu çorabı çıkarmayı unutmuşum ondan mı rahatsız olduk
Ay ben hemen basliyim ya vitaminler yerlerde saclarim dokuluyoProtein ve b kompleks vitaminleri bakımından zengin hatta düzenli kullanımda saçlara ve cilde iyi geliyormuş diye okumuştum bana doktor vermişti süt arttırıcı olarak
Canim sunnetimi cok rahatti sukur. Yaptiracaksan hemen yaptir. Bizimki 4aylikken oldu cok az agladi ilk cisinde. Bizimle birlikte 4.5 aylik biri varsi o bebek baya agladi. Keske daha kucukkken yaptirsaymisiz dedim. 15 dk surdu. Bezini 5.6 saat acmayin dediler. Ama kaka yapti diye actik. 2 krem verdiler sabah aksam surduk. Ilk gordugumuzde cok sasirdim pipi hic yok giboydi icine kacmisTeşekkür ederiz canım benimm
Ahh kuzucuk senin de en azından annenler yanında yine her halimize çok şükür tabiki ama bizim babamız da bir gece evde bir gece değil annemler bin km ötede yapayalnız kalmak bence en zoru en azından gideceğin biyerler var çalacağın bi kapı var
Yine de diyorum bugünler geçecek zamanla kolaylaşacak daha güzel olacak eminim
sünnetiniz nasıl geçtihayırlı olaun bunarada
Ben de yaptırmak istiyorum ama korkuyorum bakımı nasıldı zor oldu mu
Çok güzelmiş teşekkür ederiz
Hiç benim aklıma gelmeyecek şeyler evde yapabiliriz
bana da aynısı oldu. 1 gün daha bekledim hala beyazdı yıkandım canım. doğumdan sonra böyle düzensiz kanamalar oluyormus. insan ikilemde kalıyor. onun üzerine hala daha olmadım 1 ayı geçtiKızlar aramızda ilahiyatçı var mı ya da bilen varsa. Pazartesi akşam adet oldum dün öğlen gibi kesildi birden hala gelmedi. Çok afedersiniz beyaz akıntıya donustu ve hala kan yok. Acaba o adet kanı değil mi ozurden mi sayılır ki namaza devam etmeli miyim bilemedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?