15 gündür çıkardım çorapsiz yatıyoruz. Altında patikli pijama si oluyor. O da sıcacık tutuyor ayaklarını, kontrol ediyorum sık sık... Çorapsiz uyumaliymis bebisler. Ben küçük diye, üşür diye çorapla yatiriyordym ama hiç gerek yokmus geç anladım...
Günaydın annisler,fikirlerinize ihtiyacım var.12 yıllık sınıf öğretmeniyim.Ile 140 km uzaklikta bir koyde yasiyorum.Esimle ayni koydeyiz.Dogum izninde müdür yard.olarak ilçe merkezine atandım(ilçe ile 90 km),eşim de il ici isteyerek gelecekti açık olursa ilçe merkezine.Kv ler ilçeye 10 km köyde yaşıyor ama ilçede de evi var.Kv bakarım diyordu.Sevmedigim yanları da var iyilikleri de var hakkını yemeyeyim. Birbirimizin sınırlarına müdahale etmediğimiz sürece geçiriyoruz.
Aynı zamanda Türk Dili ve Edebiyatı diplomam da olduğu için alan değişikliğine başvurabiliyorum.Bana çıkıp çıkmayacağı kesin olmamakla birlikte il merkezinde liseler var.Atamam olursa merkezde bir düzen kurmamız gerekecek.Benim ailem il merkezinde oturuyor. Annem kv gibi bakmıyor yediğine içtiğine kv gibi dikkat etmez ama kv gibi de saçma sapan konuşmuyor.Iyi kötü,kavga dövüş baktiririm ya da iyi bir ihtimal az derse girerek eşimle kendimiz bakabiliriz.
Şimdi bulunduğum yer küçük olunca çocuk yetiştirmek daha kolay.Ama sosyallik imkanı yok.
Şehir merkezinde de imkan çok ama büyüklüğü korkutuyor insanı.
Çok çok ikilemde kaldım.
Çocuğun bakımı en önemli faktör, hangi taraf daha iyi bakacaksa ona göre karar ver canım. Yeme içme çok sıkıntı değil sen evde olduğun zamanlar güzel beslersin ama karakteristik gelişimi çok önemli, gelecekteki kişiliğinin temelleri şimdiden atılmaya başlanıyor
Arkadaşlar merhaba . Aranıza yeni katılıyorum benim oğlum da eylül 2018 doğumlu. Çok neşeli girişken inanilmaz meraklı bir çocuk. Ancak de de , ete , vavava gibi heceler dışında konuşmuyor. Oğlum baba de dediğimde anliyor beni gülüyor ama israrla dede diyor. Var mı benim durumda olup oğlu hala konuşmayanlar ablamın oğlu 2.5 yaşındayken ilk kelimesini söylemişti. Şuan sinif birincisi ve suaturamıyoruz ama annelik işte
Benim yeğenim de 3 yaşına kadar baba, dede gibi çok temel bi kaç kelimeyi söyleyebiliyordu sadece ama 3 yaşından sonra çenesi bir açıldı pir açıldı hiç telaş etmeyin derim.
Bir aydan fazladır çorap giydirmiyorum. Patikli altla duruyor hep. Çok nadir dışarı çıkınca onu üstüne çorap giydiriyorum o zamanda iz oluyor. Evde hiç giydirmiyorum çorap
EElwing6
canım sağlık ocağından verdiler bugün kan damlası. Tabi ben onu kullanmayıp ocean microfer aldım. Paraben ve gluten içermiyor. Ne kadar kullanılacağını ne eczacı ne de nette hiç bilgi bulamadım. Firmanın kendisini aradım. Kilo başına 1 damlaymis. 7 kiloya 7 damla, 6 kiloya 6 damla gibi. Sende muhtemelen benim gibi 2 saat araştırıp delireceksin hemen paylaşayım dedim. Hatta eczacı bana 1ml dedi içinde 4 yaş üstüne 1 ml yazıyor diye. İyiki dinlememişim. Bu tip şeylerin peşini bırakmamak doğru bilgiyi öğrenmek şart....
Çocuğun bakımı en önemli faktör, hangi taraf daha iyi bakacaksa ona göre karar ver canım. Yeme içme çok sıkıntı değil sen evde olduğun zamanlar güzel beslersin ama karakteristik gelişimi çok önemli, gelecekteki kişiliğinin temelleri şimdiden atılmaya başlanıyor
Şu an bulunduğum koyu ilk tercihe aldim.Burasi gelirse büyük ihtimal eşimle kendimiz bakacağız.Hic bir yer gelmezse büyük ihtimal iç bakacak.Cunku idareci olduğum yer ilçede
EElwing6
canım sağlık ocağından verdiler bugün kan damlası. Tabi ben onu kullanmayıp ocean microfer aldım. Paraben ve gluten içermiyor. Ne kadar kullanılacağını ne eczacı ne de nette hiç bilgi bulamadım. Firmanın kendisini aradım. Kilo başına 1 damlaymis. 7 kiloya 7 damla, 6 kiloya 6 damla gibi. Sende muhtemelen benim gibi 2 saat araştırıp delireceksin hemen paylaşayım dedim. Hatta eczacı bana 1ml dedi içinde 4 yaş üstüne 1 ml yazıyor diye. İyiki dinlememişim. Bu tip şeylerin peşini bırakmamak doğru bilgiyi öğrenmek şart....
EElwing6
Canım kaleidon damla. Bu sadece Probiyotik. Günde 5 damla. 6 ay kullanacağız. Hatta 1 yaşa kadar da kullanabiliriz. Cok faydasını gördüm. Düzgün kaka yapmamıza sebep bu bence. Sindirim sisteminin gelişmesine katkı sağlıyor. Kaka sorunu olanlar kullansın bence.
Canım kaleidon damla. Bu sadece Probiyotik. Günde 5 damla. 6 ay kullanacağız. Hatta 1 yaşa kadar da kullanabiliriz. Cok faydasını gördüm. Düzgün kaka yapmamıza sebep bu bence. Sindirim sisteminin gelişmesine katkı sağlıyor. Kaka sorunu olanlar kullansın bence.
Benzer durum bizde de var. Diş etleri kaşınmaya başlamış olabilir, o zamanda memeyi ısırma sündürme gibi şeyler yapabiliyorlarmış. Bizim de emme sıklığı arttı (gece 2 saate bir emmeye kalktığı için ) benim de acımaya başladı uçlar. Bakalım bu ay kilo durumları ne olacak. Ne zaman sizin kontrol?
Ben hala aktif olarak biberonla besleyip aralarda emiziriyorum. Gece mızıldsnınca yatarken biberonla süt veriyorum içip uykuya devam ediyor , böyle böyle içme sıklığını arttırdım inşallah kilo almıştır
4 aralıkta gitmişi en son , Ocak ayının ilk haftası randevusunu ayarlarım