Kızlar şimdi duşunen olabilir diye ben yazayım dedim üşenmemiş çocuğun saçlarını yapmış falan diye düşünmeyin. Çünkü doğuştan böyle saçlarımız her gören soruyor, saçını mı fonluyorsun diye
Bizim kaka sorunumuz hiç olmadı. Düzenli günlük 2 3 kere çok şükür. Sebebi bu. Biz doğduktan 2 gün sonra hastanede yattık. 9 10 gün... O dönemde başlattı doktor. Ağır antibiyotik tedavisi gördük.... Normalde 1 aylıkken başlatıyorum dedi. Biz hastanede ysttigimiz için erken başlattı. Ama ne gaz ne kaka sorun yaşamadık. Yetersiz probiyotik durumunda yoğun gaz şikayetleri görülür. çevremizde şahit olmuşuzdur muhakkak. '' ay kaç gündür lavaboya çıkamadım bir activia yoğurt yiyeyim' derler. Yer ve rahatlarlar. Bu da öyle bir şey. Bazı insanlarda yararlı bakteriler yeterli gelemeyebiliyor ve takviyeye ihtiyaç duyuluyor. Bu probiyotikler bağırsak sisteminin gelişmesine katkı sağladığı için düzenli kaka ve gazsız bir süreç yaşamalarını sağlıyor bebislerde. Alıp 3 gün kullanıp bir işe yaramadı diye bırakmayın. Düzenli kullanımda faydasını göreceksiniz inşallah.
Günde en az 1 yapıyor bizimkide çok yaptığı nadir. Ama doktora sorayım bakayım kan olayinida duzelttigini duydum ben. Bir arkadaşımın kızı mukuslu kaka yapıyormuş devamli kaka testinde gizli kanama çıkmış onada süt alerjisi demişler kızı şuan 7 aylık. Oda gitti prof Ferhat cekmeze sordu genelde bu aylarda geçer diyet yapmayın demis. Ona hatta ses kaydı atmış. Bu doktor gerçekten daha yapıcı panik ettirmiyor gibi EElwing6
iyiki buldun bubdoktoru ben diyeti bıraktım eğer kan artarsa gidicem. Arkadaş kaka fotolarını da gösterdi böyle çok mukuslu da değildi bana göre şaşırdım sadece mukustan alerji demelerine
Kızlar şimdi duşunen olabilir diye ben yazayım dedim üşenmemiş çocuğun saçlarını yapmış falan diye düşünmeyin. Çünkü doğuştan böyle saçlarımız her gören soruyor, saçını mı fonluyorsun diye
Yanlış telaffuz etmiyorsam bondigo mu neydi... 150 yada 170 tlye aldım ben. 2 ay civarında başladık koymaya. Şimdi çok güzel zaman geçiriyor hatta ilk zamanlar 1 saate yakın sesi çıkmıyordu. Bence gelişimlerine katkı.
Tepelerden dökülmuyor ama yanlar bosaldi bizim. Bir de bu son 1 haftadır arka kısımları dökülüyor. Onlerden yenileri çıktı uzamaya başladılar bile. Her sabah çarşafın silkeliyorum. Yatak hep saç içinde kalıyor.
Tepelerden dökülmuyor ama yanlar bosaldi bizim. Bir de bu son 1 haftadır arka kısımları dökülüyor. Onlerden yenileri çıktı uzamaya başladılar bile. Her sabah çarşafın silkeliyorum. Yatak hep saç içinde kalıyor.
Aynen, yuzu gozu hep tuy icinde kafasindan opuyorum agzima sac geliyor. Benimki asik suratli, bir tane guldugu fotosu var. Ben de onu koyayim, sonra kaldiririm
Günde en az 1 yapıyor bizimkide çok yaptığı nadir. Ama doktora sorayım bakayım kan olayinida duzelttigini duydum ben. Bir arkadaşımın kızı mukuslu kaka yapıyormuş devamli kaka testinde gizli kanama çıkmış onada süt alerjisi demişler kızı şuan 7 aylık. Oda gitti prof Ferhat cekmeze sordu genelde bu aylarda geçer diyet yapmayın demis. Ona hatta ses kaydı atmış. Bu doktor gerçekten daha yapıcı panik ettirmiyor gibi EElwing6
iyiki buldun bubdoktoru ben diyeti bıraktım eğer kan artarsa gidicem. Arkadaş kaka fotolarını da gösterdi böyle çok mukuslu da değildi bana göre şaşırdım sadece mukustan alerji demelerine
Muhtemelen kan olayına da çözüm getirecektir. Bu alerjilerin olma sebebi zaten sindirim sistemleri tam gelismedigi den kaynaklı. Baktığımızda genelde alerjik reaksiyonlar 1 yaş öncesi ortadan kalkıyor çünkü bağırsak sistemi, sindirim sistemi hazmı daha kolay bir şekilde gerçekleştiriyor. 1 yaşa kadar daha gelişmiş oluyor. Bu sistem yavaş yavas duzeldikce hazım kolaylaşıyor, alerjik durum ortadan kalkıyor. Bu probiyotiklerin amacı bu sistemin gelişmesine katkı sağlamak. Fayda sağlayacağını düşünüyorum.
Aynen, yuzu gozu hep tuy icinde kafasindan opuyorum agzima sac geliyor. Benimki asik suratli, bir tane guldugu fotosu var. Ben de onu koyayim, sonra kaldiririm
Zararı olur mu hiç... Tamamen ihtiyaç. Bizim damla 70 TL. Doktora 3.ay kontrolünde sordum, devam edelim mi faydasını gördük dedim. Bütçeniz uygunsa alın pahalı bir damla dedi. Ben ailelere söylüyorum ama herkes pahalı bulup almıyor dedi.. Şaşırdım ben de.. Evet asgari ücretle geçinmeye çalışan bir çok aile var ama şöyle düşünüyorum. Her evde internet, herkesin elinde 3 5 binlik telefon. Ama damlayı almaya bütçe yok. Bu bana saçma geliyor. Demekki gelişimleri çok önem arz etmiyor. Öyle yada böyle büyüyorlar mantığı daha ağır basıyor sanki. Şimdi kan damlasına da başladık. D vit. Kan damlası ve Probiyotiğe 170 TL verecegiz. Hepsini Kendim alıyorum. Ayrıca ben de demir hapı ve multivitamin kullanıyorum. 150 tlye yakın onlar. 320 TL sadece vitamin vs para gidiyor. Evet herkesin bütçesi buna yetmeyebilir. Ama zararı minimum olan takviyeler kullanmaya ve bebegime kullandırmaya devam edeceğim elimden geldiğince.
Aynen ilk kontrolde o 70 TL olan damlayı almıştık kullanmayıp bir çekmecede unutmuşum , doktorumuzu değiştirdik bir kaç ay sonra aynı damlayı verdi doktor farketmeden gidip yine aldık daha öncekini başka ilaçlarla birlikte aldığımız için fiyatını bilmiyorduk bilseydik 2.cisini almadan uyanırdık belki
Haklisin. Ben de senin gibi dusunuyorum. Ben cocugumun ihtiyacindan keseceksem ne icin calisiyorum. Keske bu takviyeler bu kadar pahali olmasa, herkes erisebilse. Malesef sacma bir pahalilik her seyde oldugu gibi.
@ozlemo248 Vahvah85
aynen bi isyan bi geri atılma falan korkuyodum sağolun kizlar
kendi kendime ya kaslarinda mi bişey var fazlaca mi kasılma oluyor diye korktum
Bizde öyle çöp gorunmuyoruz ama dedigin gibi tombis bebek değil çokta tombis olmasın tabi bizim kafa yapımızda küçük iyuzden daha minik duruyo. Şuan kaç kilosunuz? Bizi evdeki tartıda 5500 gorunuyo ortalamaya göre az ama aylık kilo alımı iyiymiş. Düşük doğum kilomuz olunca anca toparlanicaz inşallah
Evde tartıyorum bi 5800 çıkıyor bi 5500 çıkıyor tam emin olamıyorum o yüzden. Evet doğum kilosu düşükse zaten bir sıfır geriden başlıyorsun. Alıyorlar sonuçta ya, belki bizimkiler ek gıda dönemin de toparlar
Ay kakadan bahsettik bugün 4.gündü kızım sancısız direk kendi yaptı kakasını bir koku geliyor ama gitmiyor gaz sandık bir baktık ki sırtına kadar çıkmış ay nasıl sevindik
Ne oldu da kendi yaptı biraz sıvıydı da , yediklerimi gözden geçirince değişik olarak pazı yedim , köftenin yanına soğan pişirdim , ekşi mayalı ekmek yedim uzun süredir yemiyordum , Elmalı kurabiye yapmıştım ablamla , suyu arttırdım bu ara düşünüyorum da değişik başka bişey bulamıyorum hangisi yaradı acaba